Mentorin vinkeistä oli iso apu lääkeaineiden monimuotoisuuden hahmottamisessa.

Tänään tutustuimme kemialliseen puoleen lääkkeistä ja etsimme niiden kaavoja. Ei niistä kaavoista hirveästi näin lonkalta ymmärtänyt, mutta hyvähän ne siinä olivat.

Päivän homma oli hyvin yksiselitteinen, mutta täynnä työtä. Hirveästi ei tarvinnut miettiä, mitähän sitä tekisi. Ja hyvä niin. Jokainen päivä on ollut niin erilainen toiseen päivään verraten, ettei ole ainakaan ehtinyt kyllästyä mihinkään.

Lääkeaineiden luokat olivat monisäikeisimpiä kuin voisi äkkinäisesti ajatellakaan. Niitä on paljon, ja niiden löytämiseen tarvittiin aika monta google-hakua. Tästäkin selvittiin kunnialla.

Käsittelimme samalla periaatteella myös luonnosta saatavia lääkkeitä, ja etsimme niihin vaikuttavat aineet eli niihin kuuluvat kemialliset yhdisteet.

Onneksi mentorimme Jarmo oli jo laittanut siihen ison listan asioista, joita kannattaa etsiä. Näin asiat löytyivät huomattavasti helpommin sekä sutjakammin. Listassa oli paljon jokapäiväisiä ja normaaleja asioita, joita ei olisi tullut mieleenkään käyttää lääketarkoituksiin.

Tein itse myös Jarmosta mentorin haastattelun. Se oli mukavaa ja erittäin vaihtelevaa verrattuna muihin sen päivän töihin. Vaikka kuinka olisi tietoa ja taitoa, ihmisten kanssa juttelemistakin tarvitaan aika ajoin. Sain paljon uusia näkökohtia yleisiin asioihin ja todellista näkökulmaa siitä, mitä hän oikeasti työkseen tekee.

Tänään hauskinta oli ehdottomasti haastattelu ja lääkeaineiden luokkien tutkiminen, mutta olen sen jo itsekin huomannut, että tämä viikko on antanut paljon ajattelemisen aihetta ja tietoa. Näitä en ehkä olisi itse edes lähtenyt etsimään tai tullut edes ehkä ajatelleeksi.

Minja Viitasaarelta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tutkijatarha

Nuoret kirjoittavat löytöretkistään tieteen parissa.

Hae blogista