Kuva: <span class="photographer">Wikimedia Commons</span>
Kuva: Wikimedia Commons

Tutustuimme oman kotipaikkakunnan ilmastonmuutostyöhön.

Viikolla 47/2014 tiedeTETissä perehdytään ilmastonmuutokseen. Tutkimme myös, mitä omalla kotipaikkakunnalla on tehty siihen liittyen. Ryhmässä on mukana oppilaita Oulusta ja Äänekoskelta.

Ryhmäämme kuuluu neljä nuorta, joista jokainen pääsee vuorollaan myös kirjoittamaan blogia. Äänekoskelta mukana on Roope Huttunen ja Oulusta taas Julius Välimaa, Santeri Nissinen ja Anna-Kaisa Korhonen.

Mentoreina toimivat Atte Harjanne, Juha Karhu ja Väinö Nurmi, ja mukana häärii myös tuttuun tapaansa virtuaalicoach Sara Peltola.

Maanantaina päivä käynnistyi hieman hitaasti teknisten vaikeuksien vuoksi, mutta pian sen jälkeen pääsimme hyvin vauhtiin. Ensin esittelimme itsemme ja tutustuimme vähän toisiimme, minkä jälkeen kävimmekin jo päivän aiheen kimppuun.

Tehtävänä oli tutustua tarkemmin ilmastonmuutokseen ja etsiä siitä tietoa käyttäen apuna esimerkiksi ilmasto-opasta, joka osoittautui varsin hyväksi tiedonlähteeksi. Tietoa löytyikin yllättävän paljon. Iltapäivällä kävimme läpi vastauksiamme ja keskustelimme muutenkin aiheesta. Lisäksi opettelimme myös hieman lähteiden merkitsemistä tekstiin.

Tiistaina tekniset vaikeudet oli jo suurimmaksi osaksi voitettu ja työn touhuun päästiin varsin pian. Aamulla juttelimme vielä vähän edellisen päivän aiheista ja sen jälkeen etenimme uuteen tehtävään.

Meidän piti selvittää, millaista työtä ilmastonmuutokseen liittyen on tehty omalla paikkakunnalla. Päivä vierähti tätä asiaa pohtiessa ja tietoa etsiessä. Iltapäivällä kävimme taas läpi vastauksiamme ja juttelimme jo seuraavan päivän tehtävästä ja sen toteutuksesta.

Tähän mennessä tiedeTET on monen mielestä vaikuttanut mukavalta. Olemme oppineet uusia asioita niin ilmastonmuutoksesta kuin tiedonhaustakin. Myös lähteiden tarkempi merkitseminen on ollut uutta, samoin kuin maanantaina käytetty ilmasto-opas. Mukavimpia asioita tähän mennessä ovat olleet muun muassa uuden oppiminen ja itsenäinen työskentely.

Anna-Kaisa, Oulu

Kommentit (17)

STEAF yadav
19/17 | 

it we this time is very fast so i one sagestin this time
bing rewards redeem we can use theam bing is best search engine we can use bing and very intresting and collect the reward coin and we can use for reward coin online works

blingbling88
21/17 | 

I agree with your opinion! Thank you for your informative and thoughtful article!
io games

Computer Science Assignment Help
22/17 | 

Things Are Very Open And Intensely Clear Explanation Of Issues. Was Truly Information. Your Website Is Very Beneficial.

coolkiu00
25/17 | 

Your post is really right and great, a valuable topic. I really like your blog. keep sharing!

street view

run 3
26/17 | 

The article you have shared here very awesome. I really like and appreciated your work. I read deeply your article, the points you have mentioned in this article are useful
[url=https://run3-game.net/]run 3[/url]

MarieThomas
29/17 | 

nd scholars work under the team to provide you top most quality within a time frame. In order to score good grades with gaining knowledge as well to take assignment help at affordable price is a wise deed.
https://caygames.com

Jenny Watson
32/17 | 

Global Assignment Help, offer the best <a href="https://www.globalassignmenthelp.com/uk/essay-help">Essay Help Service</a>  to the college students who wish to score top grades in their academic career. Our team of subject-oriented and highly qualified writers promises to deliver well-written and thoroughly researched assignments at affordable prices within the prescribed deadlines. If you want to receive an original document according to your university guidelines, then take our assignment writers help right away!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tutkijatarha

Nuoret kirjoittavat löytöretkistään tieteen parissa.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla