Kuva: Wikimedia Commons
Kuva: Wikimedia Commons

Tutustuimme oman kotipaikkakunnan ilmastonmuutostyöhön.

Viikolla 47/2014 tiedeTETissä perehdytään ilmastonmuutokseen. Tutkimme myös, mitä omalla kotipaikkakunnalla on tehty siihen liittyen. Ryhmässä on mukana oppilaita Oulusta ja Äänekoskelta.

Ryhmäämme kuuluu neljä nuorta, joista jokainen pääsee vuorollaan myös kirjoittamaan blogia. Äänekoskelta mukana on Roope Huttunen ja Oulusta taas Julius Välimaa, Santeri Nissinen ja Anna-Kaisa Korhonen.

Mentoreina toimivat Atte Harjanne, Juha Karhu ja Väinö Nurmi, ja mukana häärii myös tuttuun tapaansa virtuaalicoach Sara Peltola.

Maanantaina päivä käynnistyi hieman hitaasti teknisten vaikeuksien vuoksi, mutta pian sen jälkeen pääsimme hyvin vauhtiin. Ensin esittelimme itsemme ja tutustuimme vähän toisiimme, minkä jälkeen kävimmekin jo päivän aiheen kimppuun.

Tehtävänä oli tutustua tarkemmin ilmastonmuutokseen ja etsiä siitä tietoa käyttäen apuna esimerkiksi ilmasto-opasta, joka osoittautui varsin hyväksi tiedonlähteeksi. Tietoa löytyikin yllättävän paljon. Iltapäivällä kävimme läpi vastauksiamme ja keskustelimme muutenkin aiheesta. Lisäksi opettelimme myös hieman lähteiden merkitsemistä tekstiin.

Tiistaina tekniset vaikeudet oli jo suurimmaksi osaksi voitettu ja työn touhuun päästiin varsin pian. Aamulla juttelimme vielä vähän edellisen päivän aiheista ja sen jälkeen etenimme uuteen tehtävään.

Meidän piti selvittää, millaista työtä ilmastonmuutokseen liittyen on tehty omalla paikkakunnalla. Päivä vierähti tätä asiaa pohtiessa ja tietoa etsiessä. Iltapäivällä kävimme taas läpi vastauksiamme ja juttelimme jo seuraavan päivän tehtävästä ja sen toteutuksesta.

Tähän mennessä tiedeTET on monen mielestä vaikuttanut mukavalta. Olemme oppineet uusia asioita niin ilmastonmuutoksesta kuin tiedonhaustakin. Myös lähteiden tarkempi merkitseminen on ollut uutta, samoin kuin maanantaina käytetty ilmasto-opas. Mukavimpia asioita tähän mennessä ovat olleet muun muassa uuden oppiminen ja itsenäinen työskentely.

Anna-Kaisa, Oulu

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tutkijatarha

Nuoret kirjoittavat löytöretkistään tieteen parissa.

Hae blogista