Kuva: <span class="photographer">Wikimedia Commons</span>
Kuva: Wikimedia Commons

Tutustuimme oman kotipaikkakunnan ilmastonmuutostyöhön.

Viikolla 47/2014 tiedeTETissä perehdytään ilmastonmuutokseen. Tutkimme myös, mitä omalla kotipaikkakunnalla on tehty siihen liittyen. Ryhmässä on mukana oppilaita Oulusta ja Äänekoskelta.

Ryhmäämme kuuluu neljä nuorta, joista jokainen pääsee vuorollaan myös kirjoittamaan blogia. Äänekoskelta mukana on Roope Huttunen ja Oulusta taas Julius Välimaa, Santeri Nissinen ja Anna-Kaisa Korhonen.

Mentoreina toimivat Atte Harjanne, Juha Karhu ja Väinö Nurmi, ja mukana häärii myös tuttuun tapaansa virtuaalicoach Sara Peltola.

Maanantaina päivä käynnistyi hieman hitaasti teknisten vaikeuksien vuoksi, mutta pian sen jälkeen pääsimme hyvin vauhtiin. Ensin esittelimme itsemme ja tutustuimme vähän toisiimme, minkä jälkeen kävimmekin jo päivän aiheen kimppuun.

Tehtävänä oli tutustua tarkemmin ilmastonmuutokseen ja etsiä siitä tietoa käyttäen apuna esimerkiksi ilmasto-opasta, joka osoittautui varsin hyväksi tiedonlähteeksi. Tietoa löytyikin yllättävän paljon. Iltapäivällä kävimme läpi vastauksiamme ja keskustelimme muutenkin aiheesta. Lisäksi opettelimme myös hieman lähteiden merkitsemistä tekstiin.

Tiistaina tekniset vaikeudet oli jo suurimmaksi osaksi voitettu ja työn touhuun päästiin varsin pian. Aamulla juttelimme vielä vähän edellisen päivän aiheista ja sen jälkeen etenimme uuteen tehtävään.

Meidän piti selvittää, millaista työtä ilmastonmuutokseen liittyen on tehty omalla paikkakunnalla. Päivä vierähti tätä asiaa pohtiessa ja tietoa etsiessä. Iltapäivällä kävimme taas läpi vastauksiamme ja juttelimme jo seuraavan päivän tehtävästä ja sen toteutuksesta.

Tähän mennessä tiedeTET on monen mielestä vaikuttanut mukavalta. Olemme oppineet uusia asioita niin ilmastonmuutoksesta kuin tiedonhaustakin. Myös lähteiden tarkempi merkitseminen on ollut uutta, samoin kuin maanantaina käytetty ilmasto-opas. Mukavimpia asioita tähän mennessä ovat olleet muun muassa uuden oppiminen ja itsenäinen työskentely.

Anna-Kaisa, Oulu

Kommentit (33)

STEAF yadav
35/33 | 

it we this time is very fast so i one sagestin this time
bing rewards redeem we can use theam bing is best search engine we can use bing and very intresting and collect the reward coin and we can use for reward coin online works

Jenny Watson
48/33 | 

Global Assignment Help, offer the best <a href="https://www.globalassignmenthelp.com/uk/essay-help">Essay Help Service</a>  to the college students who wish to score top grades in their academic career. Our team of subject-oriented and highly qualified writers promises to deliver well-written and thoroughly researched assignments at affordable prices within the prescribed deadlines. If you want to receive an original document according to your university guidelines, then take our assignment writers help right away!

Anusha
52/33 | 

I Was Eagerly Looking For Content Like This, Right To The Point And Detailed As Well Accordingly Depending Upon The Matter/Topic. You Have Managed This Greatly For Sure. Captain America Jacket

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tutkijatarha

Nuoret kirjoittavat löytöretkistään tieteen parissa.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla