Sinna Pohja työn touhussa.
Sinna Pohja työn touhussa.

Haastatteluissa selvisi, että tietotekniikan arkikäyttö on aiemmin muuttunut nopeammin kuin viime vuosina ja että tutkijat jaksavat vuosienkin jälkeen innostua työstään.

Maanantaina me seitsemän tiedeTETiläistä tapasimme ensimmäisen kerran. Kuusi meistä tosin tunsi toisensa jo entuudestaan ainakin jollakin tasolla, mutta ainakin mentorimme oli aivan kaikille uusi kasvo.

Ryhmäämme kuuluu kuusi Kirkkonummelaista nuorta, Taru Niemenperä, Sinna Pohja, Anna Huttunen, Sampo Uusitalo, Oona Kontio ja Noah Bergenstad, sekä Emilia Forssell Heinolasta.

Tätä vauhdikasta joukkoamme ohjaa Sanna Mönkölä Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitokselta, ja Sara Peltola auttaa meitä saamaan koneemme toimimaan ja oikeat ohjelmat auki.

Ensimmäinen päivä kului nopeasti jutellen, tietoa etsien kirjastoista ja netistä, sekä tuttuja haastatellen. Haastattelimme heitä tietotekniikan käytöstä arkielämässä ja miten se on muuttunut heidän elämänsä aikana.

Keskityimme siis maanantaina pääosin tietotekniikan kehitykseen vuosikymmenien ja jopa vuosisatojen aikana. Huomasimme sen kehittyneen nopeasti, mutta vauhdin hidastuneen viime vuosien aikana. Tietokoneita on monissa paikoissa, joissa ei ensisilmäyksellä niitä olettaisi löytävänsä.

Tiistaina kaikki joko haastattelivat jotakuta tiedealan ammattilaista tai suunnittelivat tulevaa haastattelua.

Huomasimme ammattilaisten olevan pitkienkin työurien jälkeen yhä todella innoissaan tutkijan työstään, sekä uuden oppimisesta. Saimme myös lisää tietoa heidän koulutuspoluistaan ja työpäivistään.

Haastattelujen lisäksi päivään kuului tiedon hakua. Kaikki oppivat ainakin jotain uutta, useimmille Google Scholar oli ihmeellinen löytö, ja päivään mahtui myös itseä kiinnostaviin artikkeleihin tutustumista.

Kivointa päivissä oli ylivoimaisesti suhteellisen itsenäisesti opiskeleminen, omaan tahtiin eteneminen ja muiden aiheista kiinnostuneiden kanssa jutteleminen.
Anna ja Emilia, Kirkkonummi ja Heinola

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tutkijatarha

Nuoret kirjoittavat löytöretkistään tieteen parissa.

Hae blogista