Seuraa 
Viestejä13176

En oo lukiota käyny, niin en ole hyvin oppinut koskaan.

Onko mitään vinkkejä millä oppii hyvin, muuta kuin ahkerasti kirjoja opiskelemalla.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (15)

Tietokonepeleistä minä opin nuorena aika paljon. Tosin siihenkin kuului se että luin niiden ohjekirjoista tarinoita sanakirja kourassa.

Parhaiten opit kun pänttäät vaan sanastoa. Sitten kun osaat perussanat, niin rupeat katsomaan paljon englanninkielisiä elokuvia, pelejä ja kirjoja. Kannattaa myös puhua enkkua paljon niin opit myös ääntämään. Mika Häkkisen ja Kimi Räikkösen perisuomalainen englannin ääntäminen on korvien raiskausta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuuntele puhetta, välttäen tekstityksen lukua.
Tekstistä etsi fraaseja eli niitä helpoimmin omaksuttavia ilmauksia.
Ota homma vakavasti aina kun tartut siihen.
Hyväksy sen arvo.
Ihastu johonkin englantia puhuvaan ja kuuntele häntä.
Lue englanninkieliset käyttöohjeet suomalaisella avittaen.
Sinulla ei ole muuta tietä siihen kuin työ sen eteen. Sopivina annoksina se ei rasita liikaa.
Opettele aiheilla, jotka jo ymmärrät suomeksi, jottei tule kahta ongelmaa samaan aikaan päälle.

Edu
Tietokonepeleistä minä opin nuorena aika paljon. Tosin siihenkin kuului se että luin niiden ohjekirjoista tarinoita sanakirja kourassa.
Tämä on totta, minä opin auttavasti Englantia pelaamalla Monkey islandeja.

tiäremiäs
En oo lukiota käyny, niin en ole hyvin oppinut koskaan.

Onko mitään vinkkejä millä oppii hyvin, muuta kuin ahkerasti kirjoja opiskelemalla.


Kansalaisopistoissa järjestetään englanninkielen kursseja, joilla opetetaan myös ääntäminen.

Lukutekstin pitäisi olla mielenkiintoisesta aiheesta. Minun oli suorastaan välttämätöntä saada tietää, mitä lentosimulaattorin manuaalissa kerrotaan ilmavoimista 1. maailmansodan eri vaiheissa.

Minun puolestaan oli pakko saada tietää mitä de Guybrush Threepwood ja kumppanit lätisivät.

Pakko myöntää, että itse kadehdin ihmisiä, jotka oppivat helposti kieliä. Itselleni kun kaikkien vieraiden kielien opiskelu on aina ollut enemmän tai vähemmän tervanjuontia. Englannista sain kovalla työnteolla lukion päättötodistukseen kutosen.

Kielitaito on kyllä nykyisin kehittynyt, kiitos englanninkielisen kirjallisuuden, jota luen nykyisin kohtuullisen paljon. Puhumaan englantia oppii kuitenkin vain omasta mielestäni kieltä käyttämällä. Kesällä vietin pari viikkoa Englannissa ja puhumisen taito kehittyi omasta mielestäni huimasti. Tosin puhetaitokin tuppaa unohtumaan turhan nopeasti. Muutama päivä sitten olisi pitänyt puhua englantia, mutta sanat menivät täysin solmuun ja ulos tuli vain epämääräistä mongerrusta.

Lyöttäydy englantia äidinkielenään puhuvien ihmisten seuraan tai muuta englanninkieliseen maahan, katsele englanninkielisiä sarjoja/elokuvia ilman tekstitystä ja lue uutisesi englanniksi. Natiivi ystävä on paras opettaja, koska oppiminen on interaktiivista. Tosin jos toisen oma kielioppi on hakusessa, omaksut hänen virheensä

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Lue jotain englanninkielistä, josta sitten otat selvän sanakirjan avulla mitä tarkoittaa. Itse opin englannin lukemalla ohjelmointia käsitteleviä kirjoja. Perussanaston oppii nopeasti. Ääntämisen opiskelu onkin vähän vaikeampaa, tekstitetyt tv-ohjelmat auttavat - siis englanniksi puhutut ja englanniksi tekstitetyt.

On olemassa engl. kielisiä multimedia-sanakirjoja, joissa on ääntämismallit vain osoittamalla sanaa hiirellä. Samalla sen merkityksenkin saa tekstinä jos haluaa. Macmillan on hyvä.

Online-sanakirjojakin Online-dictionary on mutta niistä ei ole noin valoisia kokemuksia.

Terve
Olin samassa ongelmassa aikoinaan.
TV ja pelit on OK, mutta sitten se viimeinen vääntö faktasta.

Hyvä keino on, jos on jokin kielikirja, jossa on sanasto lopussa.
Siitä lukee ja opettelee ulkoa 50 sanaa päivässä (ei ole vaikeaa, riittää kun aamiaisen ja iltapalan ajan käyttää aikaansa).

Sanat pitää merkata, osatut ja epävarmat - eli ei osatut. Jos on epävarma sana, niin seuraavana päivänä kaikki uudestaan.
Pointti on juuri siinä sanojen tarkistamisessa. Kannattaa käyttää erillistä liuskaa, johon merkkaa rastilla osatut ja ei osatut sanat.

Yllättävän nopeasti saa hankittua 5000 sanan varaston, ääntämiseen ja ymmärtämiseen kannattaa katsoa sekä Eng. ja Jenkkielokuvia.

Noin hankittua sanavarastoa voi kartuttaa spesiaaliaiheilla, esim. Tekniikka/Pelit/smalltalk.

Kuulemma normaali keskiverto japanilainen akateeminen ymmärtää 3000 merkkiä (30-vuotiaana) ja lukee silti sanomalehteä.

Pakota itsesi ajattelemaan englanniksi. Katsot kelloa - toteat that it is ten past twelve etc.

Itsekseen voi myös höpistä, keksiä omaa tarinaansa käyttäen vain englannin kieltä.

Ääntämisellä ja oikeinkirjoituksella ei ole niin väliä. Kuka Suomessakaan puhuu kieliopillisesti täydellistä suomea?

Jos suinkin tykkäät kuunnella musiikkia ja olet kiinnostunut siitä, niin ala suomentamaan nettisanakirjan kanssa lempiartistisi sanoituksia. Älä vain suomenna sanasta sanaan, vaan yritä selvittää myöskin kokonaisuutena mistä on kysymys - siis sisäistää laulun kertomus tai sanoma. Tämä voi olla äärimmäisen palkitsevaa, ainakin sitä se oli itselleni kun ala-asteikäisenä heräsi se vilpitön kiinnostus saada tietää mistä se oma lempiartisti laulaakaan. Väittäisin kuitenkin, että tämä on ollut oman kielitaitoni perusta. Monella se on voinut olla juurikin tietokonepeleissä (myös itselläni sitä), mutta monella myös tuo musiikin antama innoite. Siinä on ollut jännä ero vain siihen tylsään kouluopetukseen, kielen oppiminen tapahtui aivan erilaisella sisäistämisprosentilla kun aihe oli aidosti ihan helvetin mielenkiintoinen, siis se todellinen halu ja into tietää mistä se lempiartisti nyt laulaakaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat