Seuraa 
Viestejä1698

Tekeekö kukaan näitä suomessa? Mitä kasveja täällä kannattaisi käyttää?

http://en.wikipedia.org/wiki/Green_roof

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Kommentit (6)

On tehty ja tehdään vieläkin ja tulevaisuudessa määrät lisääntyvät. Jätkäsaaren asuinalueelle on myös suunniteltu kyseisiä viritelmiä.
Kekkilällä oli jokin mainos asiasta ja näyttää ainakin myyvän spesiaalimultaa.
Sinänsä turvekatot ovat yleisiä jo satojen vuosien takaa, mutta rakennustekniikka on hieman parantunut tuohista ja pelkkapuista. Tai jokuhan on sitä mieltä ettei sinne saa laittaa bitumihuopaa vaan vain se tuohi ladotaan nurinperin

vorrester
Seuraa 
Viestejä615
hi3

Sinänsä turvekatot ovat yleisiä jo satojen vuosien takaa, mutta rakennustekniikka on hieman parantunut tuohista ja pelkkapuista. Tai jokuhan on sitä mieltä ettei sinne saa laittaa bitumihuopaa vaan vain se tuohi ladotaan nurinperinKyllä nuo aloittajan kuvan katot Fär-saarilla on tehty tuohen avulla. Pintakerros on lapiolla pistellyistä turvelaatoista suoraan rinteistä puuriukujen tukemana.
Torshavnin satamassa oli kyllä bitumikatettakin käytössä puutukien kanssa restaurointi kohteessa varastorakennuksessa.
Fär-saarilla sataa lähes päivittäin, täällä se vaatinee sadetuslaitteet katolle että ruoho ei pääse kuivumaan ja olemaan paloherkkää.

Aivopierun tunnistaa rivin alun merkistä *

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarpeeksi paksu kerros maa-ainesta ja loivempi kulma niin ei varmasti kuivu helteillä.

Tiedän et tekevät perinnemenetelmin, kunhan nyt vain muistutin ettei niillä tavoilla kannata alkaa tekemään 300k€ talon päälle sitä tärkeintä rakennetta.

Uudistuotannossa voi olla edullinenkin, mutta ei vanhan tiilikatteen tilalle varmastikaan. Itse lähtisin tekemään uudisrakennukseen ponttilaudan päälle tuplakermitykset, profiilipelti ja sitten siihen sorastukset&mullat suodatinkankaalla eroteltuna. Eli aika lailla tuo tuossa ylhäällä modifioituna. Sinkitty profiilipelti itsessään kestää jo kauemmin kuin nykymateriaaleista rakennettu talo ja vaikka alkaisikin tihkua läpi, niin alla olisi tuplakermit ilmaraolla(profiilipellistä ilmastus) ja jos niistäkin vielä menisi läpi, niin ponttilaudan pilaannuttua olisi vielä aluskate halutessaan Kohtuullisen varma ja pitkäikäinen rakenne..
Hirsirakennukseen sopii hyvin, painaa rungon aloilleen hyvin tuollainen kate. Tämän takia tiilikatekin hyvä hirsitalon "painoksi".

Pitäisiköhän testata johonkin pieneen rakennelmaan tänä kesänä

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat