Seuraa 
Viestejä45973

On sanomattakin selvää, ettei WC-pönttöä pidä talvella huuhtoa huoneenlämpöisellä vedellä, koska siinä menee rahaa viemäriin.

Miten siis käytät? Onko teillä semmoinen ordninki, että useampi käy peräkkäin, jolloin huuhteluvesi ei ehdi lämmetä?

Vai että olette pienentäneet säiliötä esim tiiliskivellä, ja avartaneet veden tulojohtoa, jotta huuhteluteho ei vaarannu?

Vai otatte jäteveden lämpöenergian talteen ? Samalla tulee +37 asteisen virtsan ja gaddafin energiasisältö talteen.

Sivut

Kommentit (30)

Lisäksi kannattaa nostaa kansi ylä asentoon, ennen kuin alkaa duuniin!
Mikähän tarkoitus sillä säiliöön astetulla tiiliskivellä on ?
Suomessa on vettä, eikä tarvi potea huonoa omaatuntoa paskantaessaan.
WC:n käyttö "perän jälkeen" on aika luonnollista, koska kaikki yrittävät sinne samaa aikaa kanssani!
Ainoa asia, jossa olen suosittu.

PS: Vessalukeminen on tärkeämpää, ei mitään matkaoppaita tai vastaavia, vaan todella sivistävää lukemista, kuten ...

Tiiliskivi pienentää vesisäiliön tilavuutta, jottei kulu vettä niin paljon.

Eräässä dokumentissä annetaan ymmärtää WC pöntön suunnittelun olevan rakettitiedettä, jotta saataisiin luontoa säästävä paskapönttö. Huuhteluveden määrän on oltava mahdollisimman pieni, kuitenkin tinkimättä huuhtelu tehosta.

Säiliö tulisi lämpöeristää erittäin huolellisesti, ettei sisäilman lämpö karkaa säiliöön kovin nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Pöntössä tulisi olla sellainen helposti avattava reikä, jonne voi ainakin miehet kusta suoraan rööriin. Ettei tarvi huuhtoa kusia ollenkaan... Kusen huuhtominen on järjetöntä. Itse kusen varsinkin suihkussa käydessäni suihkutilan viemäriin.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Tai sit kaksoishuuhtelupönttö/erillisastialla huuhtoo. Esim kastelukannulla voi huuhtaista hyvin.
Yks fiksu ratkaisu, jonka tulen toteuttamaan omaan taloon on lavuaarin vedet keräävä säiliö, jolla huuhdotaan wc. Jos vettä kertyy enemmän kuin pönttö tarvitsee, valukoon se ylivuodon kautta viemäriin.
Tosin kuinka monella menee enemmän vettä käsien pesuun, kuin wc-pöntön vetämiseen?

50 litran pönttö pesukoneen poistovettä varten.
Meillä yksi pesu on 45 litraa x vähintään 3 kertaa / viikko x 52 viikkoa on noin 7 Qtiometriä vuodessa.
Jos olisi joku kytkin joka valikoisi vain puhtaan huuhteluveden niin olisi siistiä.

Jotenkin tuntuisi aika raakalaismaiselle laskea hellästi vaalituille ja kalliille aktimeelipöpöille saippuaa silmiin. Ei pidä aiheuttaa turhaa tuskaa ystävällisille pikku apulaisille.

Pitäisi kokeilla alkaako se keräysvesi-pönttö haisemaan jos vaikka tallivaatteita olisi usein pesussa. Ei olisi muuten iso pömpeli jos ei olisi pyöreä. Ylivuotoputki pitäisi olla tietysti ettei tarvitsisi huolehtia. Säästyvillä rahoilla voisi tehdä sitten ulkomaan matkan jos aloittaisi projektin nuorena. Ei sentään sittenhän ei luonto pelastuisi. Jos kaikki vuodet olisi lukenut Kreikan matkaoppaita niin sehän olisi kuin hyvin suunniteltuna puoliksi tehty. Ja kyllä se puolikas matka saa riittää niin jää vielä kahvirahat huoltamon baariin mikä on ihan kiva kohde useampaan otteeseenkin.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Toinen säätää pyttyynsä tiiliä ja naapuri kastelee uima-altaansa ympäristön nurmikkoa pitkin kesää. Keskimäärin siis homma ok.

Vesikuutio muuten on Suomessa niin halpa, että vaikka ikänsä olis huuhtomatta pyttyä, niin ei sillä kummosta lomareissua tienais.

Tuli sitä taikka tätä
Älä vetämättä jätä

- Ubi bene, ibi patria -

Pöntönhuuhteluveden voi myös kierrättää. Sattumat siivilöidään viemäriin ja vesi ohjataan takaisin säästösäiliöön. Astian- ja vaatepesukoneista tulevat satsit desinfioivat tankkia riittävästi...

Viemärin tukkoon meno säästön vuoksi saattaa viedä hyödyt.

Vesilasku vaihtelee ilmeisesti sen mukaan pitääkö maksaa jätevesimaksu.

Perusmaksu: vesi 48,00 , jätevesi 55,00 , yht 103,00 / vuosi
Kulutus n. 0,150 m3 henkeä kohti vuodessa. Meillä 2,5 henkilöä, josta lukema vajaa 150 m3/ vuosi.
Vesi + jätevesi + perusmaksu n. 520,00 / vuosi
Jos kulutuksen saisi pudotettua sataan litraan henkeä kohti vuorokaudessa, mikä on joidenkin lähteiden mukaan vielä realistista ja todellisuutta joillakin visukintuilla, niin meidän vesilaksu olisi n. 380,00 / vuosi

Mielellään ottaisi lantitkin pois maailmalta pyörimästä jos siitä ei aiheutuisi vaivaa, eikä myöskään teknistä tai mikrobiologista vaaraa.

Koko yhteiskunnan mittakaavassa vesivessa on tuhlari. Pahimpina ylikuormitusaikoina jäteveden puhdistamo laskee käsittelemätöntä soosia vesistöön. Sattumista minulla ei ole tietoa. Muuta vaihtoehtoa ei ole.
Uusiin omakotikiinteistöihin ainakin voisi suosia sitä kesämökin makki systeemiä josta oli Areenan "Paskajutussa" hyvä dokumentti.

Veden säästö on kehittelyn ja ideoinnin arvoinen kohde mutta ei valurautaputkilla varustettuihin taloihin.

Siis tämän hetken kulutus on 150 litraa vuorokaudessa. Minä en pysty mitenkään löytämään tämän hetken elämän tyylistäni sellaisia säästöjä että voisin päästä sataan litraan olematta patologinen, päätoiminen kitupiikki, mutta jos joku keksii hyviä vaivattomia ideoita niin hyvä.

Lektu-Elli
On sanomattakin selvää, ettei WC-pönttöä pidä talvella huuhtoa huoneenlämpöisellä vedellä, koska siinä menee rahaa viemäriin.Siinä kohtaa kun olen noin persaukinen, niin minulla lienee suurempiakin murheita kuin WC-pöntön mukana poistuva lämpö.

Pacanus Rusticanus
Vesikuutio muuten on Suomessa niin halpa, että vaikka ikänsä olis huuhtomatta pyttyä, niin ei sillä kummosta lomareissua tienais.

Mutta likavesikuutio ei ole, ainakaan täällä haja-asutusalueella.

Vesivessan vedet menivät asetusten mukaisesti 6 kuution pullokaivoon, joka piti neljän hengen kuormituksella tyhjentää neljä kertaa vuodessa, hinta n. 400 euroa vuodessa. Neljässä vuodessa hankkii jo koko perheelle pienen etelänmatkan, kun siirtyy vedettömään käymälään. Puhumattakaan "ilmaisesta" fosforilannoitteesta.
Fosfori loppumassa maapallolta

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat