Sivut

Kommentit (21)

Reisimasa
Seuraa 
Viestejä406
Fyyzicx

Yläasteella on samaa ongelmaa mutta ei yhtä radikaalia. Jos saat 8 kokeesta niin voi heitellä 7 ja 9 välillä riippuen tykkääkö opettaja susta.

Muistan kun mietittiin yläkouluaikana, että uskonnon opettaja ihan taatusti antaa numerot noppaa heittämällä, sillä hänen antamat todistusnumerot ei noudattanut mitään järjellistä logiikkaa. Toveri X oli hiljainen kaveri, joka ei koskaan ollut aktiivinen ja kevään/syksyn (ei voi muistaa) ainoasta kokeesta tuli joku 5½ ellen väärin muista, todistukseen tuli kuitenkin 9! Samalla luokalla ollut Toveri Y sai kokeesta kasin tai ysin, aktiivisuus oli melko keskinkertaista ja todistukseen tuli 7.

Mielestäni on myös hieman väärin, että opettajat tekee itse kokeet. Kerran äidinkielessä meni koe aika pahasti mönkään ja päätin tehdä uusintakokeen (tämmöinen mahdollisuus oli mikäli koe meni penkin alle) josta repäisin ysin. Luonnollisesti olin asiasta innoissani, kunnes opettaja totesi että hän teki kokeesta liian helpon ja näin ollen tulos "mitätöitiin". 

Eräs ihmettelyn aihe oli sekin, kun opettaja kertoi todistusnumeroiden voivan laskea vaikka kympistä neloseen lukukauden aikana, mutta numeroa pystyi kuitenkin nostamaan maksimissaan vain kolmella numerolla. En tiedä oliko tuo siis ihan yleisesti hyväksytty käytäntö vai pelkästään tämän yhden opettajan linja. 

Oppilas X on lusmuillut koko syyslukukauden, mutta ottaa itseään niskasta kiinni keväällä ja saa kokeista pelkkiä kymppejä osallistuen muutenkin aktiivisesti opiskeluun. Kevään todistuksessa seisoo 7.

Oppilas Y on ottanut koulun tosissaan ja napsinut kokeista kymppejä. Kevätlukukausi on sen sijaan mennyt ES:ää kiskoen ja opettajia homoiksi haukkuessa. Todistuksessa saattaa olla vaikka nelonen.

Tuossakin tapauksessa molemmat on periaatteessa suoriutuneet yhtä hyvin/huonosti, mutta saaneet sitten eri numerot. 

My feeling always is, if I thought of it, somebody else has thought of it

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat