Kommentit (3)

Penttinen
Seuraa 
Viestejä29

Paineilman hyötysuhde on vaan 20 prossaa. 1kpl sadan Ah:n akku pystyy suunilleen sitomaan yhden kilowatin. = 1000 watin sähköpatteri toimii tunnin. Akun elinikä, 5-10 vuotta

Huimapyörät, niihinkään ei saa kovin suurta määrää.

Kallioluolia ja isoja vesiakkuja on tehty kovallakin rahalla. Tulos on aina avaan huono. Esim. omakotitalon tammikuun energiamäärän varastoiminen vaatii liki talon kokoisen säiliön. Jossa on paremmat eristeet kuin itse talossa. Tämän varaston kokoa lisää sen lämpöhukka. Itsessään varaston rakentaminen tulee jopa kalliimmaksi kuin itse talon, jos meinataan pärjätä kesän auringolla talven yli.

Energian varastointi on kyllä vielä lapsen kengissä.

unbiased
Seuraa 
Viestejä1863

Jokainen aloituksen ehdotuksesta on tekniikassa tuttua, mutta mahdotonta toteuttaa kustannussyistä. Uusiutuvista energioista tuli suosittu puheenaihen hiilidioksidimörön tultua esille. Fossiilisia polttoaineita riittää pitkäksi aikaa ihmiskunnalle. Niiden käyttö tulee taas suosituksi, kun ilmastonlämpenemispuheet havaitaan propagandaksi.

  • ylös 10
  • alas 15
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä6657

Aurinkosähkön varastoiminen akkuihin on paljon halvempaa kuin tuulisähkön varastoiminen, koska sähkön varastoiminen voidaan tehdä aurinkosähkön kuluttajan/tuottajan toimesta. Esimerkiksi Australiassa sähköyhtiöt alkavat tarjoilemaan syrjäseuduille off-grid sovelluksia, koska aurinkokennot + akut on halvempi ratkaisu kuin sähköverkon vetäminen sinne. Aurinkosähköistettyjen kotitalouksien kannattaa alkaa hankkia akkuja, jos niiden hinta on joku 200–300 dollaria kWh:lta ja kesto on 7–12 vuotta. Eli akkujen kipuraja on oleellisesti korkeampi kuin keskitetyissä ratkaisuissa.

Sen sijaan tuulisähkölle kaikkein lupaavin tapa varastoida on sähköautot. Pitkän toimintasäteen sähköautojen lataukseen voidaan käyttää off-peak sähköä. Esi-tuulisähkötaloudessa off-peak luonnollisesti oli sama asia kuin yösähkö, mutta tuulisähkön aikakaudella sähköautot voidaan ladata täyteen viikon tuulisimpana päivinä ja tuulettomina päivinä varaus voidaan pitää 40 prosentissa.

Näin ollen 100 000 pitkän toimintasäteen sähköautoa tarjoaa parin GWh:n varastokapasiteetin. 

Smart Gridin myötä myös muita kulutusjoustoja tulee mahdolliseksi. Eli tuulisähköä ei välttämättä tarvitse varastoida, vaan on riittävää, että sähkön kulutus pystyy sopeutumaan tuulisähkön vaihteluihin. Esimerkiksi alumiinisulatto voi ajaa tuulisina päivinä 100 prosentin teholla, kun sähkö on halpaa, mutta pudottaa tuotantotehoaan 40 prosenttiin tuulettomana pakkaspäivänä, kun sähkö on hyvin kallista.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

  • ylös 16
  • alas 13

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat