Seuraa 
Viestejä45973

Mitäs mieltä tiedenyymit

Eikö uloste ole nimenomaan waste product, eli sitä ei kenenkään kuulu syödä. Silti sen aterioinnista ei koidu mitään vaivoja, esim. ulostefetissit ovat kertoneet syöneensä kylpyammeellisia sontaa. Miksi siis tuotamme ulostetta, jos se kerta kelpaa ravinnoksi? Eikö kehon olisi parempi ottaa kaikki energia talteen, mitä se saa

  • ylös 2
  • alas 7

Sivut

Kommentit (81)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40813
Lac
Mitäs mieltä tiedenyymit

Eikö uloste ole nimenomaan waste product, eli sitä ei kenenkäön kuulu syödä. Silti sen aterioinnista ei koidu mitään vaivoja, esim. ulostefetissit ovat kertoneet syöneensä kylpyammeellisia sontaa.
Joo, ja kun taannoin Nokialla dumpattiin sontaa vesijohtoverkkoon, kansa sen kun tervehtyi. Vai miten se nyt menikään.

Kannattaa Googlata mitä ulosteperäiset bakteerit aikaansaavat. Jälki on melkoisen rumaa länsimaissakin, ja suorastaan traagista kehittymättömissä maissa. Jos nyt joku paskansyöjä selviää tuurilla ilman isompia oireita, olkoon onnellinen. Varmaan aika harvalla on sellainen teräsvatsa, että kestäisi tuollaista fetissiä.

Miksi siis tuotamme ulostetta, jos se kerta kelpaa ravinnoksi? Eikö kehon olisi parempi ottaa kaikki energia talteen, mitä se saaSe, että jotain tavaraa voi niellä mahaan ei kerro mitään sen ravintoarvosta. Eiköhän paska mene suuremmin muuttumatta ruuansulatuksesta läpi, samoin kuin vaikkapa paperi tai hiekka, joita pikkulapsilla on tapana syödä.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Lieneekö ollut 1/3 vai 2/3 ulosteen massasta silkkaa bakteeria. Sellaisenaan en siis suosittelisi ulosteita napostelemaan. Sensijaan Japanissa osataan hyödyntää tämäkin tuote:

http://www.digitaltrends.com/internatio ... -of-feces/

http://www.iltalehti.fi/hullumaailma/20 ... 9_hu.shtml

(Mitäpä ne eivät siellä osaisi.)

Joidenkin eläinten on pentuna pakko syödä emonsa ulostetta saadakseen sen mukana tarpeellisen hyödyllisten bakteerien kannan elimistöönsä.

PS. Wanna be koprofiilit voivat kyllä löytää ulostetta muistuttavia korvikeaineita korvaamaan varsinaisen tuotteen. Kuulema jokin sellainen kuin paputahna on kovassa huudossa tässä touhussa. En muista mistä tämän luin, olettaisin että SM-lesbojen "oppaasta" Julmia naisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uskallan olla sitä mieltä, että ihmiskunnan kannattaisi syödä omat ulosteensa ainakin kertaalleen. Elimistö ei varmasti ehdi/pysty käyttämään kaikkia ravintoaineita hyödykseen ensimmäisen aterioinnin yhteydessä. Olet tutkinut usein ulostettani ja olen havainnut siinä ihan selviä ravinnonlähteitä (esim. sulamatonta juustoa jne.). Maistettuani ulostettani tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin sen hyötykäytöstä, ei nimittäin ainakaan maulla pilattu (tietty riippuu mitä syö)

Mutta ulosteessa joka tapauksessa on vielä ravintoa jäljellä, niin miksi kehomme ei osaa käyttää sitä heti ja miksi se tekee siitä pahan hajuista? Eikä evoluution ja kehityksen kannalta olisi parempi, että jokainen energianlähde otetaan käyttöön. Näin ei kuitenkaan ole koskaan ollut, koska emme ole sallineet elimistömme kehittyä ulosteita suosivaksi. Kautta aikain ovat esi-isämme heittäneet ulosteet pois silmistä heti kun mahdollista. Olisiko mahdollista, että uloste olisi uusi energianlähde ihmiskunnalle? Sitä ei vain ole koskaan havaittu.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Unohdat sen että ulosteet lannoittavat luontoa eli kasveja, ja näitä kasveja sekä kasvinsyöjäeläimiä syövät eläimet ja ihmiset, joten mikään ei mene hukkaan.

Kannattaa kierrättää. Eiköhän kunnon pihvi tai raikas salaatti kuitenkin maistu maukkaammalta kuin uloste.

Jos oma ulosteesi vaikuttaa kovin syötävän näköiseltä, kannattaisikohan selvittää lääkärin kanssa onko sinulla kenties jonkinlainen ruoansulatusongelma...

Rousseau
Unohdat sen että ulosteet lannoittavat luontoa eli kasveja, ja näitä kasveja sekä kasvinsyöjäeläimiä syövät eläimet ja ihmiset, joten mikään ei mene hukkaan.Tuo on ihan totta ja kävi mielessä kyllä, mutta kyse olikin nimenomaan ihmisistä, jotka jostain kumman syystä vetävät ulosteensa pöntöstä alas. Mietippä sitä määrää ulostetta, joka vedetään vuosittain alas pöntöistä. Eläimet ulostavat luontoon, ihminen ei

Jos oma ulosteesi vaikuttaa kovin syötävän näköiseltä, kannattaisikohan selvittää lääkärin kanssa onko sinulla kenties jonkinlainen ruoansulatusongelma...Olen tarkkaillut ulostettani jo vuosia, enkä usko siinä olevan mitään vialla. Ihan normaalilta vaikuttaa, mutta kun tarkkailee lähemmin (esim. tökkii kepillä ja erottelee kovat kohdat pehmeistä yms.) tekee havainnoin, että ulosteessa on edelleen ravintoa jäljellä. Koko ihmsikunta vetää siis päivittiäin vessasta alas ruokaa

Rousseau
kannattaisikohan selvittää lääkärin kanssa onko sinulla kenties jonkinlainen ruoansulatusongelma...Se ei varmaankaan ole ongelmista suurin tässä tapauksessa..

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3811
fenomenologi
Rousseau
kannattaisikohan selvittää lääkärin kanssa onko sinulla kenties jonkinlainen ruoansulatusongelma...Se ei varmaankaan ole ongelmista suurin tässä tapauksessa..Mutta varmaan sitä kautta ohjautuisi oikeaan paikkaan..

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40813
Lac
Uskallan olla sitä mieltä, että ihmiskunnan kannattaisi syödä omat ulosteensa ainakin kertaalleen.Varmaan säästät aikasiivun ruokakuluissa, kun pyydät itsellesi nirsompien lajitoveriesi ulosteita.

Mutta ulosteessa joka tapauksessa on vielä ravintoa jäljellä, niin miksi kehomme ei osaa käyttää sitä heti ja miksi se tekee siitä pahan hajuista?
Koska ne ulosteperäiset bakteerit voivat olla ikäviä kavereita.

Eikä siinä paskassa ole mitään ravinnoksi kelpaavaa. Jotain sulamattomia selluloosakuoria siinä voi erottua, mutta ihmisen suolisto(n bakteerit) ei selluloosaa käytä vaikka ajaisit sen miljoona kertaa läpi.

Neutroni

Eikä siinä paskassa ole mitään ravinnoksi kelpaavaa. Jotain sulamattomia selluloosakuoria siinä voi erottua, mutta ihmisen suolisto(n bakteerit) ei selluloosaa käytä vaikka ajaisit sen miljoona kertaa läpi.
Kyllä ripulissa on usein sulamatonta ravintoa (en ole itse tutkinut), ketjun avaajan kannattaisi ehkä keskittyä "keittoruokiin"

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Eiköhän se uloste vedenpuhdistuslaitokselta johonkin asianmukaiseen paikkaan tai käyttöön päädy. Mutta jos on epäilyksiä ja asuu sopivan kokoisen metsän läheisyydessä, ainahan voi käydä ulostamassa pöpelikköön jos vesivessa herättää epäluuloa ja inhotusta.

Tiheästi asutuissa taajamissa ei kuitenkaan kannata, yleisen viihtyvyyden ja hygienian kannalta ajateltuna. Ja suotavaa olisi peitellä jätöksensä vaikka sammaltukolla (vaikka eläimetkään eivät näin tee, mutta kun tässä kumminkin ollaan ihmisiä...)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Jotain kotitekoista alkohomahooliahan valmistetaan ilmeisesti mitä kirjavimmista kierrätysaineista, kissanraadostakin muistelisin kuulleeni puhetta.

Siispä kiljua, pontikkaa, kotiviiniä...? Tippa kustakin?

Sepi
Mitä suosittelet, Lac, ruokajuomaksi?Maito on hyvää, mutta tosiaan mikäs ureassa on vikana? Se joku brittiläinen Bear Grylls tjsp. ainakin joi omaa pissaa eikä saanut siitä mitään oireita. Miksi tuotamme ulostetta ja ureaa, jos ne kerta ovat vielä käyttökelpoista tavaraa ? Ihmisen biologinen kehitys vielä aivan vaiheessa?

Se, että jotain tavaraa voi niellä mahaan ei kerro mitään sen ravintoarvosta. Eiköhän paska mene suuremmin muuttumatta ruuansulatuksesta läpi, samoin kuin vaikkapa paperi tai hiekka, joita pikkulapsilla on tapana syödä.

Menee vähän hifistelyksi, mutta tossa paperissa on ainakin tärkkelystä, tiedä sitten kuinka hyvin ihmisen elimistö sen paperia syödessä hyödyntää...

Kyllähän paskassa on ainakin kuituja ja proteiinija bakteereista. Jos paskan paistaisi ja kuumentaisi ei siitä mitään tulehdustakaan saisi. Miksi ulosteiden syömisesta edes voi saada mitään tautia, koska paskaahan koko suolisto on täynnä mahalaukusta alas päin? Osaako joku vastata?

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615

Pitäisiköhän perustaa ihan ihka uusi "Nouvelle Cuisine"- vaikutteinen ravintola?

Le Caca sur la Merde?

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Sivut

Kuuminta hottia

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat