Seuraa 
Viestejä45973

Olen vuosien mittaan katsellut aika monta dokumenttia jotka ovat kuvanneet leijonien elämää savannilla. Naaraat metsästävät ja uros lepäilee jossakin akaasian juurella.
Tämä on merkillistä minusta; naarasleijonat jotka ovat taatusti nykyajan vaarallisimpaan päähän luettavia petoja eivät pärjää hyeenoille. Uros tulee ja pyyhkii hyeenoilla pöytää jos sille sattuu tuntumaan. Miksi näin?

Katsokaapa seuraava filmi. On todennäköisesti kooste useammasta eri filminpätkästä mutta itse idea tulee kyllä esiin.

http://www.unoriginal.co.uk/footage25_3.html

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (3)

Vierailija

Näin aikanaan tuon dokumentin TVstä. Linkin filmissä oli pätkät väärässä järjestyksessä. Dokumenti oli kyllä hyvin mielenkiintoinen. Siinä leijonat ja hyeenat kävivät selvää sotaa. Päivällä hyeenat vain härnäsivät leijonia ja juosivat sitten karkuun. Yöllä hyeenat olivat röyhkeämpiä, koska pystyivät/uskalsivat hyödyntää lukumääräänsä. Leijonat taas tapoivat hyenaan, kun kiinni saivat.

Siinä yö kohtauksessa, jossa urosleijona tappaa hyeenan, se hyeena oli lauman johtaja(tar, naaraat johtaa hyeena laumoja). Sitten myöhemmin uusi johtaja(tar) kävi härnäilemässä leijonia, kun ne olivat päivälevolla. Se oli nopeampi, kuin leijonat. Kerran kuitenkin urosleijona sattui olemaan sivussa piilossa ja pääsi mukaan takaa-ajoon yllättäen. Vaikka johtajahyeena pääsi naarasta karkuun uros onnistui tavoittamaan ja tappamaan sen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat