Seuraa 
Viestejä2875

Aika velikulta.

Kysyn vaan, että mitä lajia tuo käärme oikein edustaa, ja onko se tosissaan nielemässä tuon elukan, mitä lajia se sitten lieneekään?

Kommentit (14)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä34099

Ei kai se lämpimikseenkään aasia retuuta. Kyllä isot käärmeet (esim- eteläamerikkalaiset anakondat, en tiedä onko tuo sellainen) käsittääkseni syövät villisikoja ja vastaavia aasin kokoluokan eläimiä. Käärmeessä on jonkin aikaa syömisen jälkeen niellyn eläimen kokoinen pullistuma, ennen kuin mahahapot liuotavat elukan. Ei aasi ole tuollaiseen megakäärmeeseen verrattuna sen kookkaampi kuin hiiri kyyhyn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hirveltä tuo "saalis" näyttää. Isokokoisimpia käärmeitä taas ovat anakonda ja verkkopyton (jälkimmäinen on pisin nykyisin elävä käärme. Sukupuuttoon kuolleita lajeja ei siis lasketa.)
Voi olla, että kärmes yrittää niellä kuvassa lilluvan elukan, mutta saattaa olla että repii vain itsensä yrittäessään.
(Tiedetään tapauksia, joissa suurikokoinen käärme on nielaissut esim. kauriin tai alligaattorin mutta samalla kuollut itse, todennäköisesti sisäiseen verenvuotoon.)

Kyllä niiden tiedetään isohkoja elukoita nielevänkin hyvällä ruokahalulla. Kuvan hirvi(?) nyt ei vain ole kovin virtaviivainen ateria.

John Carter
Venezuelassa on tavattu ainakin verkkopython,joka oli yli 13 metrin pituinen.

Muistan lukeneeni, että yli 10 -metrisistä käärmeistä tehtyjä havaintoja ei ole koskaan varmennettu. Tietenkin on mahdollista, että on jäänyt minulta vain huomaamatta mokoma. Suurimmat verkkopytonit ovat yleensä 9 metrin luokkaa, lähemmäs 10-metrinenkin on mahdollinen.
(Anakondan normipituus jää yleensä parin metrin päähän verkkopytonista.)
Pitää kuitenkin muistaa, että vaikka Anakondat (4 lajia, muistaakseni) jäävät pituudessa jälkeen, ne ovat verkkopytoneita huomattavasti painavampia.

Vaikka suurimmat käärmeet voivat saavuttaa kymmenen metrin mitat, tavalliesti ne jäävät pienemmiksi. Naaraat ovat koiraita kookkaampia rasvavarantojensa ansiosta.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

Aika hyvän piilopaikan on kuitenkin löytänyt tuosta rotkon seinästä. Siellä kun se lepää paikallaan ei sitä ihan ekalla vilkaisulla huomaakaan. Käärmeen väritys lienee sitten ihan paikallinen sopeutuma vai? Vai onko se vain yhteensattuma? Onko tuolla tuota kallioseinää niin laajalti että kokonainen populaatio noita käärmeitä voisi kasvaa ja muuttua luonnonvalinnan kautta tuon värisiksi?

Kuvasta eivät käy ilmi eläinten mittasuhteet. Nisäkkäällä näyttäisi olevan pitkä häntä ja pienet eturaajat eli voisi olla joku pussieläin. Saalis näyttää siltä, että se on lillinyt vedessä pidempäänkin. Ehkä kärmes vain tutkii raatoa...

En mie häntää huomaa...jaloilta ne näyttää.

Voi olla nuorikin eläin jos sorkkaeläimeksi paljastuisi. Toki voi olla muukin, vähän hassusti aseteltu. Pitää paremmalla ajalla tutkia tarkemmin.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Taitaa olla Suomessa se maailman pisin verkkopython - ainakin oli - tai ainakin niin mainostettiin. Kiersi käärmenäytelyssä jostain 80-luvulta asti. Kerran itsekin sitä silittelin.

Kaverin kaverilla oli python lemmikkinä - sai sitten häädön, kun otus pääsi luikertelemaan naapurin mummelin parvekkeelle aurinkoa ottamaan - meinasi mummeli saada sydärin tullessaan iltapäiväkahveille parvekkeelleen

Pahus kun tuo naama on niin epäselvä...

En löydä häntää vaikka kuinka katson..kuolonkankealta näyttää. Voi olla että se toiseksi jalaksi tulkitsemani on ohut häntä mutta siinä tapauksessa ei ainakaan mikään kookas kenkuru (saati kenguru yleensäkään) olisi kyseessä. Takaraajat eivät kyllä pussieläintä muistutakaan. Etukoivet piilossa...vaikea sanoa. Ehkä ne on purtu irti. (Käärme tuskin on itse elukkaa tappanut.)

Naama tarvis nähdä paremmin.

Onko kyse varmasti autenttisesta kuvasta?

pizze
Seuraa 
Viestejä602

Ihan aidon näköisiä, tosin 3. kuvassa näyttäisi ettei mies mitenkään voi mahtua 1. 2. "pullistumaan". Tiedä häntä.

Kyseessa on anaconda, jossain sanottiin että anaconda ei pystyisi miestä nielemään mutta tämä selvästi todistaa sen vääräksi!

Hmm.. minusta tuo saalis näyttäisi kengurulta, häntäkin tuommoinen pitkä ja melko paksu. Mutta kenguruksi se on kyllä aika pieni, ja takajalatkin vähän hintelät. Puukenguru? Wallabi?

Ja tuommoista kerrostunutta kalliota rotkoineen löytyy kyllä Australiasta.

Ja sielläpäin käärmeetkin ovat kookkaita - [size=109:8m5rzxvl]ametistipython[/size:8m5rzxvl] kasvaa jopa 8,5 metriseksi!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat