Seuraa 
Viestejä45973

monet ihmettelevät mitä sokeat näkevät ja oikea vastaushan on "ei mitään" eikä esim. mustaa. miten sitten me jotka pystymme nähdä voidaan havaita se musta?

kun katsotaan vaikka avaruuteen eli tyhjyyteen niin nähdään mustaa eli ei mitään näkyvän valon aallonpituutta...eli miten meillä voi olla aisti joka aistii mustan eli "ei mitään"?

vai onko kyse mustan näkemisessä vain siitä että tiedostamme ettei silmiimme tule mitään näkyvän valon aallonpituutta vaikka emme tavallaan näe mitään?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Jotta voidaan havaita valoa, täytyy myös kyetä havaitsemaan milloin valoa ei ole. Täytyy olla musta, jotta voi olla valkoinen. Muutenhan ei voi tietää milloin näkee valkoista.

Täytyy olla aistimus siitä että jotain puuttuu, jotta voi havainnoida sen että tuo jokin on paikalla. Sama toimii myös päinvastoin. Pitää ensin havainnoida valo, että osaa tulkita valon puutteen pimeydeksi.

Erakko
Seuraa 
Viestejä2002

Kun kerran olin pahasti sekavassa tilassa, näin valkoista lumista peltoaukeaa katsellessani syrjäsilmällä kieppuvaa mustaa höyryä. Kun yritin kohdistaa katsettani sinne, en havainnut mitään. Pimeää ainetta tai energiaa ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat