Seuraa 
Viestejä45973

Etnisen puhdistuksen kansainvälinen määritelmä täyttyy helposti siinä kun valkoisten vuonna 1918 puolella taistelleista upseereista oli miltei 100% täysin ruotsinkielisiä. Punaiset teloitetut olivat miltei 100% suomenkielisiä.

Ainostaan jossain Itä-Suomessa oli yksi pahainen komppania, johon oli tarkoituksella kerätty venäjällä ansioituneita suomenkielisiä upseereja. Tämän komppanian vaiheista ei ole tarkempaa tietoa, mutta käsittääkseni tällä komppanialla ei ollut sodan kannalta juurikaan merkitystä. Ne tuskin teloittivat antautuneita punakaartilaisia.

Molempien osapuolien upseeriston epäsuhta johtui lähinnä siitä kun Suomessa ei ollut asevelvollisuutta Venäjän vallan aikaan. Kaikki upseerit olivat käytännössä kansalaissodan aikana joko ruotsalaisia, venäläisiä tai saksalaisia.

Se tiedetään nykytutkimuksesta, että valkoinen terrori oli pääasiassa ylemmältä komentoketjusta johdettua toimintaa kuten Bosniassa tai Ruandassa.

Teloitusten (massamurha/etninen puhdistus) toimeenpano tapahtui
pääasiallisesti omanarvontuntoisten ruotsalaisten/suomenruotsalaisten upseerien ja täysin suomenruotsalaisten hallinoimman oikeuslaitoksen ja muidenkin ruotsinkielisten valtaamien valtion laitosten edesauttamana.

Kommentteja?

Sivut

Kommentit (382)

No tiedä häntä sentään, mutta jos venäläiset ei olisi vallannut aikoinaan suomea, niin oltaisiin ilmeisesti rootsalaisia, luoja varjelkoon, kaikki liittyy siis yhteen, ei asioita voi eroittaa toisistaan.

Historia voidaan nähdä toteutuneina tapahtumina, mutta jälkikaiku on aina kuvittelua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asevelvollisuuden vaihtoehto on palkka-armeija. Palkka-armeija aina
loppujen lopuksi palvelee, joko itseään, tai rahakkainta kastia. Se ei
demokratiaa kaipaa. Palkka-armeija tarvitaan pitämään oman maan
köyhät kyykyssä. Asevelvolliset ovat tavallista rahvasta, eikä se
lahtaa omaisiaan.

Se sota 1918 ei ollut mikään vapaussota, se oli orjakapina. Olisi
lopultakin aika tunnustaa kapinan perimmäinen syy. Rengit, piiat,
torpparit, muonamiehet, työläiset olivat papiston, talollisten ja
virkamiesten orjia. Tekivät työtä ilmaiseksi, saivat melkein asunnon
ja melkein ruokaa. Ihmisarvoa ei ollut. Vieläkään ei porvari näitä
"vapaussodan" syitä päästäisi julkisuuteen.

Tutustukaa lähihistoriaan älkääkä hössöttäkö.

Ne asiat ovat edelleen arkoja lähes 90 vuoden takaa ja siksi ne varmaan merkitsevät niin paljon.
Suuri osa suomalaisista tuntee asiaa vain Väinö Linnan ja "Täällä Pohjantähden alla" perusteella, joka antaa vain yleisvastauksen asiaan.
Monilla on varmaan suvussa muunlaisia kertomuksia, jotka ovat pysyneet salassa.
Olisi aika saada ne esille.

skrahilpari

Kommentteja?
Karjaalainen tutkija Tauno Tukkinen osoittaa ruotsinkielisten vapaajoukkojen riehuneen vapaussodan jo päätyttyä läntisellä Uudellamaalla erityisen verenhimoisesti. Punakapinan kukistamiseen tämä toiminta ei liity, sillä ainakin Vihdin suojeluskunta joutui ajamaan pitäjästä toiseen liikkuneen ruotsinkielisen joukon pois kunnan alueelta käytännössä sotilaallista uhkaa käyttäen.

"Tukkisen mukaan tapettujen punaisten määrä riippui siitä, kuka päätti teloituksista.

- Paikallinen pieni suojeluskunta olisi ampunut ehkä vain muutaman ihmisen, mutta ulkopuoliset joukot olivat säälimättömiä, hän sanoo.

- Myös tilallisten väliintulo vaikutti. Esimerkiksi Pusulassa yksi varakas talonomistaja pelasti viisi omaa torppariaan vain pari tuntia ennen teloitusta. Forssassa ei ilmeisesti ollut isäntiä, jotka olisivat tarvinneet punaisia maatöihin.

Pahamaineisia teloitusjoukkoja Tukkinen nimeää kaksi, vaikka tietää liikkuvansa aralla alueella. Hänen mielestään sekä Länsi-Uudenmaan pataljoona että Saariston vapaajoukko kylvivät suunnitelmallista tuhoa.

- Inkoon Västankvarnissa päämajaansa pitänyt Länsi-Uudenmaan pataljoona teki teloitusmatkoja mm. Vihtiin ja Nurmijärvelle. Parisataa punaista sai surmansa sen edessä eri paikkakunnilla. Lisäksi kymmeniä punaisia vietiin Inkooseen ammuttavaksi, hän kertoo.

Tukkisen mukaan kysymys oli kostoretkestä, sillä monet pataljoonan jäsenet olivat olleet punaisten pidättäminä Helsingissä.

Forssassa punaisten myöhemmän kohtalon sinetöi Mustialan maanviljelysopiston oppilaiden joukkomurha: helsinkiläiset punakaartilaiset surmasivat Riihimäen junassa yli 20 koulun oppilasta. Teon häikäilemättömyys tyrmistytti valkoiset.

- Suomenruotsalainen vapaajoukko eteni vuoden 1918 huhtikuun puolivälissä lähes taisteluitta Turkuun, josta se sai lisävahvistusta ja jatkoi Loimaan kautta Forssaan. Punaiset eivät murhanneet tai vanginneet joukko-osaston sotilaita, mutta silti vapaajoukko tappoi punaisia silmittömästi. Tekojen laittomuus havaittiin myöhemmin ja Forssan-Jokioisten sotatuomioistuimen pöytäkirjat hävitettiin, Tukkinen kertoo.

Forssan, Tammelan ja Jokioisten punaisia teloitettiin Tukkisen laskelmien mukaan 260. Mukana oli kolmetoista naista, joista nuorin oli vain 16-vuotias.
Miehet kaivoivat
omat hautansa

Tukkinen pitää sotaoikeuden kuulusteluja pintapuolisina. Niiden tarkoitus oli tähdätä perusteelliseen puhdistukseen.

- Teloittajat ampuivat ikäväksi koetun punaisen sukulaisetkin. Varmuuden vuoksi tapettiin koko veljessarja ja surmattiin nuoria naisia, jotka eivät olleet ottaneet asetta käteensä tai lähteneet rintamalle. Punaorpoja jäi kohtuuton määrä, hän sanoo.

Läheskään aina ei tarvittu tekoja, vaan pelkkä uho riitti kuolemantuomioon.

Esimerkistä käy Suomusjärvellä syntyneen ja Sammatin pappilan pikkutuvassa asuneen 65-vuotiaan puuseppä Henrik Levon kohtalo.

Hänen kuulustelupöytäkirjaansa on kirjoitettu tuomion perusteet: "Mennyt punakaartiin vapaaehtoisesti 17.2.1918. Ollut loppuun asti. Ei ennen rangaistu. Ollut vahti- ja hevosmiehenä. Luvannut ampua Sammatin papin viidellä markalla. Toiminut innokkaasti punakaartin hyväksi, kehottanut nuoria miehiä kaartiin ja muutenkin edistänyt kaikkia punaisten toimia. Tavolan Mattilassa vaatinut ammuttavaksi kaikki Sammatin isännät ja niiden sukulaiset, muun muassa sanonut, että eihän niitä isäntiä ole kuin kolmisenkymmentä tapettavaa".

Paperin toisella puolella näkyvät haalistuneet, teloituksen jälkeen lyijykynällä kirjoitetut lauseet: "Levo ammuttiin Ylitalossa Walter Grönroosin ja muiden kanssa. Kaivoivat itse hautansa. Levo oli karhiaa loppuun asti. Ei kaatunut ensimmäisellä laukauksella ja sanoi ampujalleen: Ammu paremmin perkele."
Somerolaiset
vietiin Halikkoon

Seuraavaksi Tukkista kiinnostavat Someron ja Halikon Märynummen tapahtumat.

- Yli 40 somerolaista vietiin Halikkoon ammuttavaksi toukokuun puolivälissä vuonna 1918. Haluan tietää, ketkä ja miksi. Pidän melko varmana, että Saariston vapaajoukko on vastuussa myös Märynummen teloituksista, hän ennakoi.

Tutkijan tie ei ole helppo. Punaiset kuolivat kaoottisissa oloissa, joten tietoja on hankala tarkistaa. Sotaoikeuden pöytäkirjat Tukkinen on saanut tähän saakka käsiinsä vain Vihdistä ja Sammatista; yleensä ne on hävitetty. Toisaalta huhutaan, että Somerolla pöytäkirjat olisi talletettu jonkun paikkakuntalaisen kassakaappiin.

Tukkisen pöydällä on kasapäin punakaartilaisten vanhoja nimilistoja sekä kopioita vankileiriluetteloista, työväenyhdistysten terroritilastoista ja seurakuntien kuolleiden ja haudattujen kirjoista.

Tärkeimpänä lähteenään hän pitää kuitenkin seurakuntien rippikirjoja, joihin papit tekivät epävirallisia merkintöjä. Hän on myös pyrkinyt tavoittamaan vanhuksia, jotka vielä muistavat sotavuodet.

Kaikki esiin kaivamansa tiedot hän on luovuttanut valtioneuvoston asettaman Sotasurmat-projektin käyttöön. Totuuskomissioksi luonnehditun hankkeen tavoitteena on selvittää Suomessa vuosina 1914 - 1922 surmansa saaneiden kohtalo ja keskittyä erityisesti sisällissodan uhreihin.

Merja Ilpala

Julkaistu 27.1.2002 1:18:59 "

http://www.turunsanomat.fi/sunnuntai/?t ... w.oulu.fi/

Läntisen Uudenmaan liikkuvan teloitus-(ei taistelu-)joukon eräät jäsenet olivat olleet punaisen vallan aikana Helsingissä, ja ilmeisesti häpesivät vaatimattomia sotasaavutuksiaan punaisten vankina Katajanokalla? Kielikysymys liene ollut kuitenkin tärkeämpi syy raivoon?

Ruotsinkielisten etnisissä puhdistustoimissa näyttäytyy hyvin korostetusti myös heidän (katteeton) rotuhybriksensä: Hävitettin alempaa rotua.

Jo 1920-luvulla svedufiilien rotukupla puhkesi. He olivat asettanet toivonsa nuoreen tutkijaan, omaan mieheen, Nordenstrengiin, joka teki mittavan ja sen ajan kriteereillä pätevän työn Suomen ja lähinaapureiden rodullisten olojen kartoittamiseksi. Nordenstreng päätyikin työssään tuloksiin, joita ei oltu odotettu: Suomen- ja ruotsinkielinen rahvas olivat (silloisten kategorioitten mukaisesti) "pohjoista" tai "itäbalttilaista" rotua, mutta sv.talande yläluokka oli tutkijan mukaan "sekoitus ruotsalaisia, suomalaisia, saksalaisia, venäläisiä ja juutalaisia", jotka olivat nousseet yhteiskunnan tikapuita ja omaksuneet "paremman väen" kielen. Pahempi juttu, kun "jalo viikinki" vaihtui narikka-juutalaiseen tai savolaiseen metsäkauppiaaseen.

Nordenstreng joutuikin etsimään itselleen oppituolin Tukholmasta, missä "itäruotsalaisille" über-germaaneille naurettiin makeasti. Missään germaanisten kielten puhuma-alueella ei liene sotkettu käsitteitä kieli ja rotu niin perusteellisesti kuin Suomen ruotsinkielisessä yläluokassa?

Länsi-Uudenmaan pataljoona ei siis osallistunut sotatoimiin punaisia vastaan, mutta puhdisti maaseutua suomenkielisistä, ja yltiörasisteina kokivat työnsä rodullisena ristiretkenä. Miten sitten tämä perinne nähdä suomalaiset "huonompina ihmisinä, koska ovat alempaa rotua" näkyy nykyajassa?

Jos tarkastelemme tämänpäivän svekomaanisen kielisuprematismin kehtoa (ja toivottavasti myös hautaa?) RKP:tä, l. "Rasistista Kansanpuoluetta", heidän missionsa Suomessa on myös rodullinen: He käyttävät kaikki tilaisuudet ja kaikki tekosyyt ("huutava työvoimapula" työttömyyden vallitessa, mm.) tuottaakseen Suomeen afrikkalaisia ym. rodullisesti erilaista ainesta. Onko tavoitteena taas suomalaisten rodullinen hävittäminen?

Rotu-motiivejaan ärkoopeeläiset eivät enää julista ääneen, mutta "suomalaiset ovat yhä huonompia ihmisiä, koska ovat suvaitsemattomia"!

Olikos Astrid Thors muuten läntiseltä Uudeltamaalta???

"Sama kaiku on askelten, kyllä (rotu)vaistomme tietää sen!
(suomalaisilta varastettujen) kumpujen kätköstä, (suomalaisilta varastetusta) mullasta (suomalaisilta varastetun) maan, teloittaja-isät katsovat suvaitsija-tyttäriään...?"

-

Tikku
Asevelvollisuuden vaihtoehto on palkka-armeija. Palkka-armeija aina loppujen lopuksi palvelee, joko itseään, tai rahakkainta kastia. Se ei demokratiaa kaipaa. Palkka-armeija tarvitaan pitämään oman maanköyhät kyykyssä.Hellyyttävän naiivia erottelua "pahan" palkka-armeijan ja "hyvän" asevelvollisuusarmeijan välillä. Asevelvollisuusarmeija palvelee aina lopultakin juuri poliittista "ylimystöä", joka on suorastaan naimisissa rahakkaimman kastin kanssa (siispä se palvelee aivan samoja tahoja kuin palkka-armeijakin). Eikä asevelvollisuusarmeija sen enempää demokratiaa kaipaa, se palvelee sokeasti hierarkiaa, olipa hierarkia sitten millainen tahansa. Asevelvollisuusarmeijassa on myös ammattisotilaiden muodostama runko, ja nämä luonnollisestikin ajavat omaa etuaan siinä missä täysammatti-armeijassakin. Ero näiden välillä on lähinnä siinä (esim. USA vs. Suomi), että asevelvollisuusarmeijan sotilaat sekä ryhmän- ja joukkueenjohtajat ovat tehtävään pakotettuja ja huonosti koulutettuja amatöörejä, ja että asevelvollisuus on puhdasta orjuutta ja sukupuolisortoa.

Tikku
Asevelvolliset ovat tavallista rahvasta, eikä se lahtaa omaisiaan.Mitäs ne ammattiarmeijan jantterit sitten ovat? Otetaan nyt vaikka tuon USA:n ammattiarmeija, ovatko ne jotain yhteiskunnan ulkopuolella tankkikasvatettuja ihmiskoneita, joilla ei ole omaisia?

wikipedia
Asevelvollisuudesta sodan aikana vapautetut ryhmät

Sodan aikana asevelvollisuudesta ovat vapautettuja tietyt yhteiskunnalle tärkeää työtä suorittavat ryhmät. Asetuksessa vapauttamisesta asevelvollisuuden suorittamisesta eräissä tapauksissa (635/1968 muutoksineen) nämä jaetaan kolmeen luokkaan. Ensimmäiseen luokkaan kuuluvat henkilöt, joita ei missään tapauksessa saa kutsua palvelukseen. Luettelossa mainitut virkamiehet ovat

1. kansanedustaja, eduskunnan oikeusasiamies ja apulaisoikeusasiamies, eduskunnan pääsihteeri, apulaispääsihteeri ja keskuskanslian vanhempi sihteeri
2. tasavallan presidentin kanslian kansliapäällikkö ja linnanvouti
3. valtioneuvoston jäsen, valtioneuvoston oikeuskansleri ja apulaisoikeuskansleri, valtioneuvoston kanslian ja ministeriön kansliapäällikkö, oikeuskanslerinviraston kansliapäällikkö, alivaltiosihteeri, valtioneuvoston kanslian ja ministeriön osastopäällikkö, apulaisosastopäällikkö ja toimistopäällikkö, hallitusneuvos, budjettineuvos, neuvotteleva virkamies, ulkoasiainministeriön jaostopäällikkö, poliisiylitarkastaja sekä sisäasiainministeriön poliisiosaston poliisitoimiston ylitarkastaja ja tarkastaja
4. keskusviraston päällikkö, ylijohtaja ja osastopäällikkö
5. Suomen ulkomailla olevan diplomaattisen edustuston päällikkö ja lähetetty konsuli
6. korkeimman oikeuden ja korkeimman hallinto-oikeuden presidentti sekä oikeusneuvos ja hallintoneuvos, hovioikeuden presidentti, hovioikeudenneuvos, kihlakunnantuomari, pormestari ja järjestysoikeuden puheenjohtaja
7. työtuomioistuimen presidentti ja jäsen, vesiylioikeuden vesiylituomari ja jäsen, liikevaihtovero-oikeuden veroylituomari, verotuomari ja asessori, vakuutusoikeuden vakuutusylituomari ja vanhempi vakuutustuomari, maaoikeustuomari, vesioikeustuomari sekä vankilaoikeuden puheenjohtaja ja jäsen
8. vankeinhoitolaitoksen johtaja
9. maaherra, lääninhallituksen osastopäällikkö, lääninneuvos, vanhempi lääninasessori, lääninlääkäri, oikeuslääkäri, läänineläinlääkäri ja läänin sosiaalitarkastaja
10. väestörekisterikeskuksen johtaja ja toimistopäällikkö
11. kunnanjohtaja ja apulaiskunnanjohtaja
12. Suomen Pankin johtokunnan jäsen, valtiokonttorin ja postipankin pääjohtaja ja johtaja
13. kirkkohallituksen puheenjohtaja, kirkkoneuvos, tuomiokapitulin jäsen, evenkelis-luterilaisen kirkon ja ortodoksisen kirkkokunnan arkkipiispa, piispa ja seurakunnan kirkkoherra
14. tapaturmaviraston ylijohtaja ja osastopäällikkö
15. kansaneläkelaitoksen pääjohtaja, johtaja ja osastopäällikkö sekä
16. säteilyturvallisuuslaitoksen ylijohtaja, johtaja ja osastonjohtaja.

Toiseen vapautettujen luokkaan kuuluvat virkamiehet, joita voidaan kutsua rauhan aikana kertausharjoituksiin ja ylimääräiseen palvelukseen. Näitä ovat

1. vankeinhoitolaitoksen talouspäällikkö, vartiopäällikkö ja peruspalkkaisen vartijan toimen haltija
2. poliisitarkastaja, apulaispoliisitarkastaja, lääninkomisario sekä lääninhallituksen pelastustarkastaja ja palo- ja pelastustoimen sekä väestönsuojelun tehtävissä toimiva apulaistarkastaja
3. paikallispoliisissa, keskusrikospoliisissa, suojelupoliisissa, liikkuvassa poliisissa, poliisiopistossa ja poliisikoiralaitoksessa palveleva poliisimies
4. kunnan väestönsuojelupäällikkö ja -ohjaaja
5. palopäällikkö, vakinaisen ja puolivakinaisen kunnallisen palokunnan päätoimisesti palkattu päällystö, alipäällystö ja miehistö
6. valtion sairaalan, kunnallisen yleissairaalan, keskusparantolan, keskusmielisairaalan, yliopistollisen keskussairaalan ja terveyskeskuksen johtava lääkäri, talousjohtaja, talouspäällikkö ja taloudenhoitaja
7. vajaamielislaitoksen ja koulukodin johtaja
8. tie- ja vesirakennuslaitoksen, valtionrautateiden sekä posti- ja lennätinlaitoksen alaisen piirihallinnon piiripäällikkö sekä
9. työvoimapiirin päällikkö.

Näiden lisäksi vapautus saadaan junailtua rikkaiden tai muuten vaikutusvaltaisten kersoille tarvittaessa.

skrahilpari
Teloitusten (massamurha/etninen puhdistus) toimeenpano tapahtui pääasiallisesti omanarvontuntoisten ruotsalaisten/suomenruotsalaisten upseerien ja täysin suomenruotsalaisten hallinoimman oikeuslaitoksen ja muidenkin ruotsinkielisten valtaamien valtion laitosten edesauttamana. Kommentteja?

Ottakaa huomioon, että ennen valtioiden perustamista, niihin maihin mihin "kristinusko ja sivistys" pesiytyi, hallintamuoto oli syvälle sen mukaista mitä Kristinusko kokonaisuudessaan edusti (ja edustaa), ja josta sen mukainen ja aikainen "sivistys" rakentui. Jos suomalaisia halutaan suojella, niin ne "luurangot pitää tuoda esiin", sillä jos ei, voitte olla varmoja siitä että se toistuu. Joka kerta historiassa, kun vain pienikin tilaisuus on siihen ollut, niin suomalaisia on joukkotuhottu.

Ei niitä kuvia, joissa suomalaisia viedään teloitettavaksi, voi muuta kuin surusilmin katsella. Mitä tappajiin tulee, heille on oma erityinen paikka varattu, heitä ei enää ole, mutta ne jotka tapettiin elävät. Rosvo sai anteeksi ristillä, mutta ristijää ei.

Petu
Seuraa 
Viestejä2287

Ihmettelin tuossa sisällisodan muistopäivän uutisointia ,jossa mainittiin ,että itse sodassa olisi menehtynyt 37 tuhatta henkeä . Muistaakseni sotatoimissa on arvioidun menetetyn 5000 henkeä . Vieläkään ei ole uskallettu virallisissa uutisissa ottaa 90 vuoden jälkeen kissaa pöydälle . Nämä loput taisivat kuolla valkoisten ylläpitämissä leireissä, joita perustettiin sodan jälkeen . Toki on joskus näissäkin virallisissa uutisoinneissa mainittu ,että suuret kuolintilastot johtuivat taudeista ,jotka jylläsivät leireillä . Eli sekin laitettiin tavallaan tautien syyksi . Mitään puhdistustoimenpiteitä eivät olleet valkoiset ilmeisesti suorittaneet ? . Mahtoiko se nälässä pitäminen aiheuttaa sen ,että ihmiset kuolivat sairauksiin . Tämä oli mitä ilmeisemmin tarkoin harkittu , eli se oli etnistä puhdistamista . Sodan alussa kuulemma Mannerheim ei pitänyt vastapuolta punaisena vaan joukkiona ,joka nousi kapinaan järjestäytynyttä yhteiskuntaa vastaan ja se oli kitkettävä pois . Monesti on jätetty pois seikka ,että nämä kapinoivat myös työläisten huonoja olosuhteita vastaan . Ei vaikuttanut kovin hokutelevalta sen aikainen työläisen työpäivä , 6 työpäivää viikossa ja vähintään 12 tuntia päivässä .Eikä palkkakaan välttämättä houkutellut . Toki on myös hyviä esimerkkejä työnantajista ,jotka olivat järjestäneet työntekijöidensä asiat vähän paremmin . Vastaavanlaisia kapinoita taisi olla silloin ympäri Eurooppaa , mutta eivät tainneet olla yhtä verisiä . Itänääpurista se Mannerheimikin joutui lähtemään bolseviikkejä karkuun .Tekikö hän sitten kuitenkin johtopäätöksen ,että täällä työläiset jylläsivät samassa hengessä . Ainakin Venäjällä vähemmän radikaalit kommunistit, menseviikit, pitivät suomalaista vasemmistoa kaltaisenaan . Tämä sosiaalidemokratian miedompi versio ei taas miellyttänyt bolseviikkejä yhtään .Bolseviikkien mottona olikin - Varasta varastajalta ! . Eli varastettiin myös siltä ,joka ei ollut rikas ,mutta jolla oli aavistuksen verran enemmän ?!

Taitaapi olla niin, että lähes kaikissa maissa, maanosissa on maan historian aikana käyty kahinoita. Ei tuo Suomen 1918 tappelu ole mitenkään siitä poikeavaa. Kasittääkseni siinä nujakoinissa oli bolsevikki hallitus Leninin johdolla agitaattorina. Muistetaanmpa itsenäityyttämme. Lenin hurupäissään myönsi pitkin hampain Suomelle itsenäisyyden 1917. No Suomihan oli senaatin päätöksellä julistautunut jo aikaisemmin itsenäiseksi.
Tais Lenin kansankiihottaja tulla katumapäälle, ja manipuloi Suomen työväestöä kansannousuun saadakseen Suomen jälleen omaan hallintaansa. Autonomiseksi tasavallaksi. Näinhän on tuossa itäisessä naapurissakin. Venäjän Karjalan autonominen tasavalta. Onhan tuolla oikein oma presidenttikin.

No on miten on, niin sekin homma on jo historiaa. Suurin osa mukana olleista on jo mananmajoilla. Jälkipolvet kehittelevät omia teorioitaan asiasta. Eihän se oikeastaan ollut muuta kuin tavallaan lakko, joka voimatoimin lopetettiin [size=75:3lmxn58c](olis pitänyt ottaa samat voimat käyttöön paperimiesten lakkoon muutama vuosi sitten. No typerykset Jouko Ahosen johdolla eivät tajunneet realiteettejä. Suljetaan sitten loputkin paperitehtaat)[/size:3lmxn58c]
Kukapa muuten vielä muistaa vuoden 1956 yleislakon. neuvostoliitolla oli siinäkin sormensa pelissä. Eivät hyväksyneet Kekkosta presidentiksi.

Älä luota itäiseen naapuriin missään tilanteessa. Geeneissä on aina se ketkuilu, hämäys, pettäminen ja oman edun tavoittelu. Olemme suomalaisina tavallaan "pyhäkoulupoikia". Geopolittinen (maantieteellinen) asetelma on nyt vain näin. Pakko on nöyristellä isoveljeä. Kekkonen sen oivallisesti ymmärsi.

Petu
Seuraa 
Viestejä2287
skrahilpari
Etnisen puhdistuksen kansainvälinen määritelmä täyttyy helposti siinä kun valkoisten vuonna 1918 puolella taistelleista upseereista oli miltei 100% täysin ruotsinkielisiä. Punaiset teloitetut olivat miltei 100% suomenkielisiä.

Ainostaan jossain Itä-Suomessa oli yksi pahainen komppania, johon oli tarkoituksella kerätty venäjällä ansioituneita suomenkielisiä upseereja. Tämän komppanian vaiheista ei ole tarkempaa tietoa, mutta käsittääkseni tällä komppanialla ei ollut sodan kannalta juurikaan merkitystä. Ne tuskin teloittivat antautuneita punakaartilaisia.

Molempien osapuolien upseeriston epäsuhta johtui lähinnä siitä kun Suomessa ei ollut asevelvollisuutta Venäjän vallan aikaan. Kaikki upseerit olivat käytännössä kansalaissodan aikana joko ruotsalaisia, venäläisiä tai saksalaisia.

Se tiedetään nykytutkimuksesta, että valkoinen terrori oli pääasiassa ylemmältä komentoketjusta johdettua toimintaa kuten Bosniassa tai Ruandassa.

Teloitusten (massamurha/etninen puhdistus) toimeenpano tapahtui
pääasiallisesti omanarvontuntoisten ruotsalaisten/suomenruotsalaisten upseerien ja täysin suomenruotsalaisten hallinoimman oikeuslaitoksen ja muidenkin ruotsinkielisten valtaamien valtion laitosten edesauttamana.

Kommentteja?

En nyt näiden perusteella pitäisi suomenruotsalaisia syyllisenä etnisiin puhdistuksiin . Sattui vain olemaan niin ,että hallinnollisissaelimissä oli heitä ,koska nämä olivat jäänteitä Ruotsi-Suomi ajasta .Lisäksi pääoma ja valta ylipäätänsä taisi olla vanhoilla suomenruotsalaisilla suvuilla , ja on vielä edelleenkin . Miten he ovat sitten tämän sisällisodan ottaneet . Onko se ollut punakapina pääomaa ja valtaeliittiä vastaan , vai sotaa alempiarvoisia vastaan . Itse en ole ainakaan tästä jälkimmäisestä kuullut missään kirjallisuudessa tai tiedotusvälineissä . Jos kirjallisuutta tiedät luen siitä kyllä mielelläni . Jos jotain rodullista sotaa on käyty heidän toimesta, en kyllä ihmettelisi sen jälkeen , että miksi siitä ei ole missään kirjoitettu tai ollut tiedotusvälineissä .

Ei Suomessa mitään muuta kieleen perustuva etnistä puhdistusta ollut kuin kiinni saatujen venäläisten järjestelmällinen tappaminen. Heidät tapettiin lähes poikkeuksetta. Jos jostain muusta etnisestä puhdistuksesta haluaa puhua, niin se oli pikemminkin luokkien välinen. Oikeampaa on kuitenkin puhua kostosta, puolin ja toisin.

Petu
Seuraa 
Viestejä2287
Moses Leone
Ei Suomessa mitään muuta kieleen perustuva etnistä puhdistusta ollut kuin kiinni saatujen venäläisten järjestelmällinen tappaminen. Heidät tapettiin lähes poikkeuksetta. Jos jostain muusta etnisestä puhdistuksesta haluaa puhua, niin se oli pikemminkin luokkien välinen. Oikeampaa on kuitenkin puhua kostosta, puolin ja toisin.

Eräässä muussa keskusteluosiossa väitettiin ,että nämä tapetut olisivat olleet suomenvenäläisiä . Olivatko nämä tapetut sitten niitä vai rajan takaa tulleita bolseviikkeja ,jotka tulivat "auttamaan " punakaartilaisia ?

Moses Leone
Ei Suomessa mitään muuta kieleen perustuva etnistä puhdistusta ollut kuin kiinni saatujen venäläisten järjestelmällinen tappaminen. Heidät tapettiin lähes poikkeuksetta. Jos jostain muusta etnisestä puhdistuksesta haluaa puhua, niin se oli pikemminkin luokkien välinen. Oikeampaa on kuitenkin puhua kostosta, puolin ja toisin.
Oliskohan kyse ollut lähinnä itsepuolustuksesta bolsevikkeja vastaan. Lenin sen kansannousun tiettävästi organisoi. Tais silloinen duuma pistää kapuloita Lenin suuhun. No Vladimir Iljitš Uljanov sitten kuolikin yllättäen v. 1924, ja Stalin otti perimysjärjestyksessä vallan.
Samaa menttaliteetia on nyt myös havaittavissa. Putin on valinnut seuraajansa, joka on luvannut hänelle pääministerin paikan.

Älä luota Veli-Venäläiseen. Todella vääristynyt asenne. Onhan Venäjä iso ja luonnonvaroiltaan maailman rikkaimpia. Ei se kuitenkaan oikeuta uhoamiseen. Bussi-apina yrittää Yhdysvaltojen osavaltioitten ristivetoisuudessa mokata. Onnistuukin siinä. USA ei ole voittanut yhtään aloittamaansa sotaa. Kaikista ovat joutuneet lähtemään häntä koipien välissä. No pohjoisvallat heidän sisällissodassa nujersivat etelävallat.

Lukekaas mm. Suomen Sota kirjallisuutta, joka sota käytiin 1800 luvun alkupuolella. Saa ruottinkielellä kaukolainauksella Helsingin yliopistollisesta kirjastosta. Alkuperäisenä. Maksaa pikkaisen, mutta kannattaa lukea. Kukaan ei ole meitä puolustanut. Suomen pieni ja heikko armeejakin pakeni Oulun seutuville. Ruottalaiset loikkivat edeltä pakoon.

Ja sitten tuota aasinsiltaa hyväksi käyttäen, niin Ruotsi ei ole koskaan puolustanut Suomea. Suomi on aina ollut vain heittopussina. Nain oletettavasti bolsevikkihallituskin aikoinaan v. 1918 tuumaili. Helposti johdettavaa heimoa. Erittäin hyvä, että Mannerheim nujersi bolsevikkien organisoiman kansannousun. Kukapa tietää, miten Saksan keisari olikaan tukemassa. Tämä ei ole kait ihan tieteellistä http://koti.welho.com/rsaarnia/materiaa ... ikunta.htm

Pikkainen rähinä se maailman mittakaavassa kuitenkin oli. Antaa olla. Meidän mieskuoro käy joka Itsenäisyyspäivänä laulamassa Sankarihaudalla, sekä Vakaumuksensa puolesta henkensä menettäneitten haudalla.

Jämsässä listittiin historiatiedon (kirkonkirjojen) mukaan 17 rähinöitsijää.

Sisällissodat ovat aina julmimpia, mutta on muistettava, että lähtökohtana oli sosialidemokraattien laillista hallitusta vastaan alkama kapina, tarkoituksena tehdä Suomesta kommunistinen Venäjän sateliitti !!!

ruskamies
Sisällissodat ovat aina julmimpia, mutta on muistettava, että lähtökohtana oli sosialidemokraattien laillista hallitusta vastaan alkama kapina, tarkoituksena tehdä Suomesta kommunistinen Venäjän sateliitti !!!
Olen samaa mieltä. Muistetaan Neuvostoliiton osavaltioitten pakkomuutot. Stalin halusi sekoittaa Neuvostoliiton kansalaiset siten, että eivät voisi järjestäytyä puolustakseen ihmisoikeusoikeuksiaan.

Kyllä se on varmaa, että venäläisillä on joku kumma sisäänrakennettu uho "suuruustaan". Sitä mielikuvaa ruokkii edelleen Venäjän "virallinen" V-kanava. Siellähän on kielletty mm. länsimaiset TV-lähetykset. Niskalaukaus on varsin yleinen tapa hoitaa siellä demokratiaa.

Kyllä nuo 1918 tapahtumat ovat vaikuttaneet olevan silloisen Neuvostoliiton (Leninin) organisoimia. Oikeastaan olikohan vielä Neuvostoliitto 1918. Tais olla vielä Venäjä. Tsaarin ja perheen listivät jossain Siperiassa..
Ihan yllätys, yllätys. Leninin DNA:ta ei anneta. Taitaa olla Kremlin muuriin plakioitu vahanukke. Veli-Venäläinen huijaa aina.
Venäjään liittyy aina epäluuloja. Ei ne ole rehellisiä, ja sen voin kertoa ihan siellä yrittäjänä olleena.

Moses Leone
Ei Suomessa mitään muuta kieleen perustuva etnistä puhdistusta ollut kuin kiinni saatujen venäläisten järjestelmällinen tappaminen. Heidät tapettiin lähes poikkeuksetta. Jos jostain muusta etnisestä puhdistuksesta haluaa puhua, niin se oli pikemminkin luokkien välinen. Oikeampaa on kuitenkin puhua kostosta, puolin ja toisin.

Pietarsaaressa ammuttiin jopa valkoisiin kuulunut suomenkielinen kunnallispoliitikko tupakkatehtaan seinää vasten. Punakapinaa ei Pietarsaaressa esiintynyt lainkaan. Ammutut punaiset olivat lähinnä ay-väkeä.

Länsi-Uudenmaan pataljoona ei osallistunut lainkaan aseistettujen punaisten vastaisiin sotatoimiin, vaan keskittyi suomenkielisten oletettujen vasemmistolaisten metsästykseen, kuten edellä kerroin.

-

Juuh. Ihan pikkainen kapina oli. Suurennellaan. No Tampereella listittiin niitä rikollisporukoita. Olis muuten joutunut elinikäiseen kuritushuone -vankeuteen. Helpompi tapa oli oli tulla ammutuksi.

Pappani, Iso-Isäni ei muuten osallistunut kapinaan (s. 1899). Kuten ei muutkaan Karjalan Kannakselta. Saadessaan tiedon asiasta, että jotkut olivat nousseet itsenäisen Suomen perustuslakia vastaan, olivat hämmentyneitä. Ja tästä on faktaa sukukirjoistani. Siellä ei juurikaan mainita Leninin johtamasta kansannousuta esivaltaa vastaan.

Suomessahan ei ollut em. aikana edes presidenttiä. Valittiin vasta v. 1919 K. J. Ståhlberg. Nikolai II oli Suomen hallitsija. Murhattiin sittemmin perheineen. Joku Anastasia väittää olevansa se ainoa pelastunut. Taitaa asustella Saksassa.

kalmankenkku

Pietarsaaressa ammuttiin jopa valkoisiin kuulunut suomenkielinen kunnallispoliitikko tupakkatehtaan seinää vasten. Punakapinaa ei Pietarsaaressa esiintynyt lainkaan. Ammutut punaiset olivat lähinnä ay-väkeä.

Länsi-Uudenmaan pataljoona ei osallistunut lainkaan aseistettujen punaisten vastaisiin sotatoimiin, vaan keskittyi suomenkielisten oletettujen vasemmistolaisten metsästykseen, kuten edellä kerroin.

Kyllä kielen sekoittaminen tähän on aivan sun omaa vainoharhaista sekoilua. Sähän alat lähestyä simonahon tasoa hihhulikategoriassa

Etnisiä puhdistuksia tapahtui nimenomaan näillä alueilla, missä oli vahva kaksikielinen väestö, siellä sodasta tuli myös kielisota sanan varsinaisessa mielessä.

Samajuttu oli kartanoalueella, missä kartanoiden omistajien kieli oli Ruotsi ja alustalaisten kieli Suomi, sota sai ihan oman julman sivujuonen.

Lapin Mies
Etnisiä puhdistuksia tapahtui nimenomaan näillä alueilla, missä oli vahva kaksikielinen väestö, siellä sodasta tuli myös kielisota sanan varsinaisessa mielessä.
Samajuttu oli kartanoalueella, missä kartanoiden omistajien kieli oli Ruotsi ja alustalaisten kieli Suomi, sota sai ihan oman julman sivujuonen.
Niih. Kyllä minäkin ampuisin nekrun, jos tulis sönkkäänmään omalla kielellään jotain, ja ei poistuisi kehoituksesta. Mitäs tulee tyrkylle

No oikeastaan Ruotsin-kieli oli ns. vauraimpien kielenä 1900 luvun alkuina. Yrittivät kait sillä pönkittää asemaansa maatolojen suhteen.

Sitähän perinettä noi ruottinkielisen kansanpuolueen porukka yrittää vieläkin. On tuomittu tuhoon.

Mitä tuosta bolsevikkijutusta enää jauhaa. Palaudutaan nyt vaikkapa Hankoniemeen, Porkkalaan, jonka Neuvostoliitto vaati itselleen vuokraksi. Tais olla vain pelkästään uhoamista. Älä luota Veli-Venäläiseen.

Tämäkin Hankoniemestä. Porkkalasta, joka piti antaa "vuokralle Veli-Venäläiselle"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat