Seuraa 
Viestejä45973

Julksen sanan neuvosto teki kyseenalaisen päätöksen Jussi halla-ahon tapauksessa, ottaen huomioon että JSN:n jäsenet pitäisi olla äidinkielen ammattilaisia.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/JSNl ... 5244152765

TV1:n A-talk-ohjelmassa 30. lokakuuta esitettiin seuraava sitaatti halla-ahon blogista:

"Esitän arveluni (jota en käsittele faktana): ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre ".

Sitaatti oli irroitettu seuraavasta kappaleesta:

" Ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre.

Onko tämä väite sopimaton? Kanssakirjoittaja Kekke kanteli Julkisen Sanan Neuvostolle taannoisesta Kaleva-lehden pääkirjoituksesta, jossa päissään tappamisen arveltiin olevan suomalaisten 'kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre'. JSN ei ottanut kantelua edes käsittelyyn. Neuvoston sihteeri Nina Porra:

'Kirjoittaja viitannee selvityksiin, joissa humalajuominen on havaittu suomalaisen alkoholikulttuurin erityispiirteeksi. Myös humalan ja väkivallan välillä on todettu yhteyksiä. Ongelman geneettistä taustaa kirjoittaja ei käsittele faktana vaan esittää siitä oman arvelunsa.'

JSN:n päätökset eivät tietenkään ole juridisia ennakkotapauksia, joita inkvisiittori Illmanin tarvitsisi noteerata, mutta koska toisaalta 'kiihottaminen kansanryhmää vastaan' on yleisen syytteen alainen rikos, ja koska Illman (jolle asia viran puolesta kuuluisi) ei Kalevan juttuun ole puuttunut, voitaneen tehdä johtopäätös, että negatiivisia, kansallis-geneettisiä stereotypioita saa julkaista, kunhan niitä ei käsitellä faktana.

Emmehän voi ajatella, että Suomessa eri ihmisiä koskisivat eri säännöt.

Kaikki somalit eivät tietenkään ryöstä tai loisi verovaroilla, mutta eivät toisaalta kaikki suomalaisetkaan tapa päissään. Somalit, joita on 0.2 prosenttia Suomen kokonaisväestöstä, tekevät 12 prosenttia poliisin tietoon tulleista ryöstöistä. Yksi Suomessa asuva somali kymmenestä käy työssä. Ryöstely ja loisiminen ovat somalien lukumäärään suhteutettuna paljon tavallisempia ilmiöitä kuin humalassa tappaminen suomalaisten keskuudessa. Niinpä esitän uudelleen arveluni (jota en käsittele faktana):

Ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre. "

Eli asiakonteksti on kaikille suomenkieltä osaaville selvä, mutta mitä sanookaa itse Julkisen sanan neuvosto:

" Julkisen sanan neuvoston mukaan ohjelmassa esitetty sitaatti oli lainattu oikeassa muodossa. Neuvoston mielestä sen esittäminen esimerkkinä blogikirjoituksissa käytettävistä tyyleistä ja keinoista oli tehty asianmukaisesti, eikä se antanut väärää kuvaa kokonaisuudesta. "

Onko JSN:llä enää mitään arvovaltaa kun he tekevät näin mielivaltaisia ja puolueellisia päätöksiä? Juuri tällaisia tapauksia varten JSN on olemassa, ja heidän pitäisi kertoa onko sitaatti asianmukainen kontekstiinsa nähden.

Ja vaikkei Halla-Ahon kirjoituksista pitäisikään, niin on peloittavaa että JSN räikeästi laiminlyö tehtävänsä omien mielipiteidensä vuoksi ja näin hylkäävät julkiselle sanalle ominaisen objektiivisuuden.

Kommentit (1)

half-life

Onko JSN:llä enää mitään arvovaltaa kun he tekevät näin mielivaltaisia ja puolueellisia päätöksiä?No ei ole!


Juuri tällaisia tapauksia varten JSN on olemassa, ja heidän pitäisi kertoa onko sitaatti asianmukainen kontekstiinsa nähden.Niin just. Mitähän sieniä siellä JSN:ssa napostellaan? Aivan selkeästi se lainaus oli kirjoitettu eri fontilla kuin Halla-ahon blogissa.

Ja vaikkei Halla-Ahon kirjoituksista pitäisikään, niin on peloittavaa että JSN räikeästi laiminlyö tehtävänsä omien mielipiteidensä vuoksi ja näin hylkäävät julkiselle sanalle ominaisen objektiivisuuden.Itse epäilen että tämä koko JSN neuvosto on solutettu erilaisilla viher-vasemmisto-stalinisti-muslimi änkyröillä, joiden pääasiallinen tehtävä on hyökätä Halla-ahoa vastaan. Lultavasti salaliittoon kuuluu myös juutalaisia, mutta siitä minulla ei ole todisteita.

Kenties JSN on syyllistynyt myös Jumalanpilkkaan, koska se on kehdannut tehdä Mestarin vastaisen päätöksen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat