Miksi itämailla suositaan väkeviä mausteita?
klo 0:00 | 9.7.2010
Lämpimien maiden ”tulista maustemakua” on selitetty sillä, että vahvat mausteet lisäävät hikoilua.Lue koko juttu
Lämpimien maiden ”tulista maustemakua” on selitetty sillä, että vahvat mausteet lisäävät hikoilua.Lue koko juttu
Ladataan...
Saat paketin viikon tiedeuutisia joka perjantai.
Eiköhän väkevät mausteet ole alunperin keksitty säilöntäaineiksi? Etelän kuumissa maissa ei ollut jäähdytyskoneita ja liha ei säily montaakaan päivää ilman luonnon säilöntäaineita.
Pikemmin niillä on peitetty pilaantuneen ruuan makua. Ei niillä juurikaan ole säilönnällistä vaikutusta, paitsi suolalla.
Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"
Tosin itämaisissa kulttuureissa ruokaa (lihaa) ei hirveästi säilötä. Liha teurastetaan edellisenä yönä ja seuraavana päivänä se myydään ja syödään pois. Ja jos säilötään, niin varmaankin kuivaamalla auringossa.
Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"
Minä taas uskon että itämailla käytetään voimakkaita mausteita yksinkertaisesti sen takia koska niitä on saatavilla.
Suomessa ei kasva mausteita monipuolisesti eikä varsinkaan voimakkan makusia niin niitä käytetään sen takia vähemmän , jopa suola on tuontikamaa. Suomeenhan on tulisempia mausteita tuotu vasta jokunen kymmenen vuotta ja kestää aikansa ennenkuin niitä opitaan käyttämään. Etelässä niitä on ollut vuosituhansia.
Itselle kaikenlainen voimakkaasti maustettu uppoaa kyllä ja siihen suuntaan ollaan suomessakin menossa.
Mausteita käytetään, koska niiden avulla ruoka maistuu paremmalle. Ei se ole ennenkään ihmisten suu ollu tuohesta tehty.
Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...