Seuraa 
Viestejä3164

Nykyään käytetään jo ovipuhelimia yksityisasunnoissakin mutta leikin varjolla tai toden paisteessa ehdottelen toteutusharkintaan omaa oivallusta, joka tuli mieleeni soittaessani hitaasti liikkuvien ihmisten ovikelloa. Näissä tilanteissahan sitä ainakin talonväelle tuntematon - mutta täysin asialla liikkuva - sisään pyrkijä helposti olettaa, ettei ketään ole kotona ja häipyy, ennen kuin asukas ehtii avaamaan. Asukkaan pettymyskin saattaa olla melkoinen, kun hän kenties TAAS kerran näkee vieraasta vain loittonevan selän tai kuulee alaoven loksahduksen.

Monissa toimistoissa käytetään liikennevaloja: punainen tarkoittaa varattua, keltainen "odota" ja vihreän valon sytyttyä tulija saa oitis astua sisään. Tämäntyyppinen systeemi voitaisiin laajentaa asuinhuoneistoihin tai -taloihinkin. Ongelmana vain on turvallisuus: varaspa ei lähde punaisen syttyessä vaan alkaa tunkea sisään. Kellon voisi näitten tilanteitten varalta ohjelmoida näyttämään pitkään keltaista silloin, kun asukas ei ole kotona. Ja jos asuntoon aletaan murtautua, hälytys lähtisi oitis vartiointiliikkeeseen kuten murtohälyttimienkin aktivoituessa. (En tosin miedä, ottavatko kaikki asuntojen murtohälyttimet yhteyden jonnekin vai toimivatko jotkin niistä vain pelotteena kovaa ääntä päästäen.) Mutta jokin yksinkertainen kommunikaatiosysteemi olisi tyttöä heille, jotka eivät aina ehdi saman tien ovea avaamaan tervetulleillekaan vieraille.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Piru Naiseksi
Ongelmana vain on turvallisuus: varaspa ei lähde punaisen syttyessä vaan alkaa tunkea sisään. Kellon voisi näitten tilanteitten varalta ohjelmoida näyttämään pitkään keltaista silloin, kun asukas ei ole kotona.Kerrassaan nerokasta, mutta eikö tulisi halvemmaksi vain liimata oveen paperinpala jossa kerrotaan että asukas on hidas avaamaan ovea, joten vieraita pyydetään odottamaan hieman tavallista kauemmin. Sehän toimisi periaatteessa samalla tavalla kuin liikennevalosi, eli saisi kunnolliset vieraat odottamaan pitkään, mutta ei antaisi varkaille vinkkiä siitä onko joku kotona vai ei.

Tuskin varkaalle on merkitystä sillä että vaihtuuko valo punaiseksi heti vai 5 minuutin päästä, jos hän murtoa harkitsee. Ja hälytystä tuskin voidaan tehdä aina kun joku soittaa ovikelloa eikä kukaan ole kotona, joten varkaan viivyttämisestä ei saada minkäänlaista hyötyä.

Ja jos asuntoon aletaan murtautua, hälytys lähtisi oitis vartiointiliikkeeseen kuten murtohälyttimienkin aktivoituessa.

Syy sille miksi tuollaista ei ole kaikissa asunnoissa on se, että se maksaa. Yleensä sellaiset hitaat ihmiset joilla ei ole varaa palkata palvelusväkeä ovea avaamaan, ei myöskään ole varaa vartiointiliikkeiden palveluihin ja varashälyttimiin. Muutenkin hieman yliampuvaa.

Joissain paikoissa on sellainen systeemi, että ovi avataan kaukosäädöllä ja avaaja näkee kuka pyrkii sisään. Onhan niitä ovitaulujakin kerrostaloissa tietysti juu, samanlainen systeemi. Ala-ovi avataan kun kertoo kuka siellä soittelee. Nykyään voisi laittaa nettikameran, ne ei paljon maksa. Näkisi kuka siellä on. Vaikka kännykkään tulsii kuva. Tosin vanhukset pelkäävät kaikkia laitteita ettei se toimisi. Mutta olisi se itsellekin helpompaa kun aina saatana rempoa tästä tuolista avaamaan ovea kun pennut limputtelevat kerran viidessä minuutissa. Avaimet on, mutta niitä ei pidetä mukana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat