Sivut

Kommentit (86)

Veli Hopea
Arkkis

Minä en esitetyn tiedon valossa usko "hölömoottoria", ja minulla on siihen täysi oikeus, koska mikään kansainvälioikeudellinen instanssikaan ei ole sitä pätevästi todennut, tosin kuin holocaustia.

Aika monet maat ovat sen todenneet tarkoitukselliseksi kansanmurhaksi. Karttaa vilkaisemalla näyttää siltä, että useat niistä ovat Ukrainan naapureita.USA:n Kongressi ei ole päättänyt mitään tuollaista, tieto on väärä. Se on vain käsitellyt asiaa kanadalaisten uskonhörhölöiden toimeksiannosta, eli osoittanut "aktiviteettia" asiassa, johon sillä ei ole mitään päätösvaltaa, mutta ei ole, kuitenkaan tehnyt kansainvölioikeudellisesti laittomia "päätöksiä" (tässä asiassa, muissa kylläkin!)

post541909.html?hilit=%20Congress#p541909

"

acedia

The U.S. Congress 1988 Commission on the Ukraine famine in its "Investigation of the Ukraine Famine of 1932-1933" concluded that: JOSEPH STALIN AND THOSE AROUND HIM COMMITTED GENOCIDE AGAINST UKRAINIANS IN 1932-1933.Eli se VALIOKUNTA "päätti", mutta ITSE KONGRESSI EI!

Eikä se maata olisi merelle vienyt, vaikka olisi "päättänyt" Kongressikin, sillä lainvoimaisesti tuollaisista asioista voi päättää vain YK, ASIANMUKAISEN NÄYTÖN perustalta.

"Genocide" tarkoitta nimenomann "geenimurhaa", "rotumurhaa", ja se on kv. lain raskain rikos.

NL:ssa sellaisesta nimenomaan EI ollut kysymys, vaikka MUITA kansaivälisoikeudellisiakin sisäisiä (ja ulkoisia) laittomuuksia tapahtuikin. "

Noiden maiden parlamentit, jotka tuoallaista ovat menneet "päättämään", ovat munanneet itsensä täysin, sillä parlamentin tehtävä on oman maan lakien säätäminen, eikä tieteen väärentäminen. Tieteen väärentämiseen ei edes YK:lla ole "toimivaltaa", vaan väärä päätös on väärä, ja rikollinen, vaikka sen olisi tehnyt YK:n Yleiskokous, jos on "päätetty musta valkoiseksi", kysymyksestä, joka EI OLE LUONTELTAAN POLIITTINEN.

Ehdottoman teiteellisen näytön pohjalta kyllä tieteestäkin päättäminen voi olla YK:n ja parlamenttienkin asia, kunhan muistetaan, että objektiivinen tieteellinen näyttö sitten periaatteessa kuitenkin menee "poliittisesta näytöstä" yli: niinpä YK on "päättänyt" mm. että "HIV-virus on AIDSIN syy ja sitä on sellaisena käsiteltävä".

Veli Hopea
Enpä tosiaan väitä itseäni asiantuntijaksi tässä(kään) asiassa, mutta vähän tulin nuuskineeksi.

Euroopan unionin parlamentti on saanut yskäistyä tällaisen lausunnon:
http://www.europarl.europa.eu/sides/get ... 22IPR40408
Tässä ei sanota, että "Euroopan unionin parlamentti", vaan "MEPs", tässä ei puhuta "kansanmurhasta" (genocide), eikä mistään "KYMMENISTÄ miljoonista kuolleista". Tässä vain puhutaan, että olisi ollut "JÄRJETETTY" (Taivaasta tilattu?) nälänhätä, minkä taas esimerkiksi nykyinen Venäjä ehdottomasti kiistää.

post785144.html?hilit=%20Ukrainians#p785144

(Venäjä ei "hyväksy" myöskään Ukrainan holomoottoritukimuslaitoksen perutajan ja johtajan Stanislav Kulchinskyn kuolonuhrimäärää "3.5 mlj.", vaikka linkistä voi sellaisen käsityksen saadakin.

Venäjä kiinnittää myös ehdottoman aiheellisesti huomion siihen, etteivät hallituksen pakkotoimien kohteeksi joutuneet mitenkään erityisellä tavalla nimeomaan kansallisuudeltaan tai kieleltään ukrainalaiset.)

Ukrainalaisilla on ollut näköjään kova vimma kirjoittaa holodomorista:
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0% ... %80%941933Ei ole ollut mitään "vuoden 1937 väestönlaskentatuloksia", on vain keskeytetyn otantamenetelmällä suoritettavaksi tarkoitetun laskennan raakadataa, joka on määritelmällisesti miljoonia todellisen asukasmäärän alapuolella Ukrainan kokoisessa maassa. Tämä data ei ole korjattavissa tilastollisesti valittujen tarkan laskennan alueiden tiedoilla vertaamalla niiden tarkan ja ensivaiheen laskennan tuloksia, sillä nuo alueet oli valittu päin prinkkalaa, laskettukin väärin.

Vuonna 1939 suoritettiin väestönlaskenta täysin perinteisellä menetelmällä, jossa jokainen kansalainen pyrittiin juoksemaan kiinni. Myös sen tulokset ovat aina todellisen alapuolella, ja muistuttavat siten erittäin pilkuntarkasti kerättyä raakadataa. Tilastollinen menetelmä on oikein käytettynä sekä suuresti halvempi että myös tarkempi kuin "kiinnijuoksumenetelmä".

Minun antamani tiedot ovat vuoden 1939 väestölakennasta, ja samoin ne Kanadan uskonhörhölöissä väärin luetut tiedot, joita olen siteerannut linkeissä ukrainalaisista lähteistä.

Tuo vuoden 1937 raakadatan kaivaminen esille sekoitustarkoituksessa on uusi päänavaus sotapropagandarintamalla, mutta täysin falski sellainen kuitenkin.

Ilmeisesti monilla Stalinin aikaisen Neuvostoliiton kanssa tekemisissä olleilla kansoilla on mielenkiintoisia ja vaikeasti unohtuvia historiallisia kokemuksia noista ajoista.Nämä sinun esittelemäsi ovat ns. "uusmuistoja", jotka ovat verrattavissa esimerkiksi kauan tajuttomina olleiden ihmisten valemuitoihin... (epäilen muuten vähän valemuistojakin siinä 25 vuotta tajuisena mutta ilmaisukyvyttömänä letkuissa olleen miehen tapauksessa).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Veli Hopea
Seuraa 
Viestejä1249
Arkkis

Tässä vain puhutaan, että olisi ollut "JÄRJETETTY" (Taivaasta tilattu?) nälänhätä, minkä taas esimerkiksi nykyinen Venäjä ehdottomasti kiistää.

Tuo nyt ei varmaan yllätä ketään, että nykyinen Venäjä Putinin hengessä kiistää Stalinin tehneen pahoja juttuja.

New ideas are always criticized - not because an idea lacks merit, but because it might turn out to be workable, which would threaten the reputations of many people whose opinions conflict with it.

ISLAM: Mitä lännen tulee tietää (http://www.youtube.com/watch?v=sbLfpqBx2TU&feature=&p=3C7052B7ADA587B6&i...) (video)

ovolo
Seuraa 
Viestejä7902

Stalin oli siitä mukava veikko, että teloitti mahtavan määrän omaa kansaansa. Vanhemmiten taisi tulla vielä vainoharhaiseksi ja teki laajoja puhdistuksia.

Eilen tuli TV:stä ohjelma Stalinista. Esim. ns. Stalinin kanava rakennettiin vankityövoimalla (n. 200000 vankia), joista menehtyi ainakin noin 20000 vankia.

ovolo
Stalin oli siitä mukava veikko, että teloitti mahtavan määrän omaa kansaansa. Vanhemmiten taisi tulla vielä vainoharhaiseksi ja teki laajoja puhdistuksia.

Eilen tuli TV:stä ohjelma Stalinista. Esim. ns. Stalinin kanava rakennettiin vankityövoimalla (n. 200000 vankia), joista menehtyi ainakin noin 20000 vankia.
Venäjä /Arkkis kiistää tämän. Ei kuollut. Mikäli kuolleita tuli tai telotettuja ,olivat ne Unkarin nälänhädän valekuolleita?
Sitäpaitsi kaikki kuolevat joskus ja neuvostoliitossa(Unkarissa ?) se taisi olla monen osalla pelkkä helpotus.
Suomi sitäpaitsi aloitti sotimisen 1939 joten Suomi on sotasyyllinen.

sapetix
ovolo
Stalin oli siitä mukava veikko, että teloitti mahtavan määrän omaa kansaansa. Vanhemmiten taisi tulla vielä vainoharhaiseksi ja teki laajoja puhdistuksia.

Eilen tuli TV:stä ohjelma Stalinista. Esim. ns. Stalinin kanava rakennettiin vankityövoimalla (n. 200000 vankia), joista menehtyi ainakin noin 20000 vankia.
Venäjä /Arkkis kiistää tämän. Ei kuollut.En suin päin kiistä. Asia selviää täältä Memorialin listasta, täällä ovat myös syntymä- ja kuolinpaikat. "Stalinin kanava" on venäjäksi "

http://lists.memo.ru/index1.htm

Hakea kannattaa sanalla "Беломор" (Беломорско-Балтийский канал).

http://www.cultinfo.ru/fulltext/1/001/008/107/081.htm

Mikäli kuolleita tuli tai telotettuja ,olivat ne Unkarin nälänhädän valekuolleita?Eräät kuvat ovat ovat olleet Unkarin nälänhädän kuolleita, sama ilmastovyöhyke.

NL:n olisi pitänyt olla hyvä ratkaisemaan sääongelmia, koska tsaarin Venäjäkin oli siinä huomattavan hyvä. Taito oli päässyt ruostumaan, sitä ei oltu tultu ajatelleeksi. Suomi ei aikanaan ottanut ruoka-apua vastaan, Snellmannin aikana, koska se olisi "kytkenyt Suomea moraalisesti Venäjään". Että sellaista moraalia.

Sitäpaitsi kaikki kuolevat joskus ja neuvostoliitossa(Unkarissa ?) se taisi olla monen osalla pelkkä helpotus.Suomi sitäpaitsi aloitti sotimisen 1939Kuka noin on väittänyt?

joten Suomi on sotasyyllinen.Oli kyllä, Hitlerin tärkeimpänä liittolaisena Barbarossassa.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Arkkis
sapetix
Suomi sitäpaitsi aloitti sotimisen 1939Kuka noin on väittänyt?

joten Suomi on sotasyyllinen.Oli kyllä, Hitlerin tärkeimpänä liittolaisena Barbarossassa.v. 1939? Olet pelle.

Mihinkäs muuten Italia ja Romania unehtuivat?

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

Noniin Arkkis käydäänkö läpi kirjan Kvanttisukupolvet tekstit, joihin olen viitannut?

Neuvostoliiton johtavat fyysikot pitäytyivät kööpenhaminan koulukunnan näkemyksissä ja väittivät - itseasiassa heidän oli pakko väittää - että ne oli helppo mukauttaa dialektiseen materialismiin. (s. 291).

Kentis jopa 18 miljoonaa pidätettiin ja ehkä puolet tästä määrästä teloitettiin tai katosi muuten. (s. 293).

Historioitsijat ovat selvittäneet, että vuosien 1935-1941 puhdistuksissa pidätettiin yli sata fyysikkoa pelkästään Leningradin alueella. kenties 20% prosenttia kaikista neuvostofyysikoista pidätettiin. Viktor Bursian pidätettiin vuonna 1936 ja hän kuoli vankilassa kymmenen vuotta myöhemmin. Venäläisjuutalaiselle teoreetikolle Matvei Bronsteinille kävi yhtä huonosti. Hänet pidätettiin vuonna 1937 väärin perustein syytettynä vakoilusta, mutta myös siitä että hän "määrätietoisesti vastusti materialistisen dialektiikan soveltamista luonnontieteisiin" (Gorlik ja Frenkel 1994, 145). Hänet teloitettiin. Kahdella Landaun kolleegalla, Lev Rosenkevitshilla ja Lev Schubnikovilla oli sama traaginen kohtalo. Muita teloitettuja tai vankilassa kuolleita fyysikoita suhteellisuusteorian tuntija Vsevelod Frederiks ja astrofyysikko B. Gerasimovitsh. Puhdistukset vaikuttivat neuvostoliittolaiseen tähtitieteeseen ja astrofysiikkaan voimakkaammin kuin varsinaiseen fysiikkaan. (s. 293).

Natsit karkoittivat epätoivotut fyysikot, mutta kommunistit joko ampuivat heidät, panivat heidät vankilaan tai tekivät muuten parhaansa pitääkseen heidät Neuvostoliiton rajojen sisäpuolella. Heidän ei annettu matkustaa ulkomaille tieteellisiin kokouksiin. Venäläinen magnetismin ja matalien lämpötilojen tuntija Pjotr Kapitza vietti monta vuotta Rutherfordin laboratoriossa Cambridgessa ja neuvostoviranomaiset jopa suunnittelivat hänen kidnappaamistaan. (s. 294).

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

offmind
Seuraa 
Viestejä18476
-:)lauri
Natsit karkoittivat epätoivotut fyysikot, mutta kommunistit joko ampuivat heidät, panivat heidät vankilaan

Eikä vain fyysikoita. Stalinin vainoharhaisuus tuhosi myös Neuvostoliiton hyvin alkaneen rakettitutkimuksen 30-luvun lopussa. Sergei Koroljevkin menetti vankileirillä terveytensä ja mahdollisti siitä seuranneista syistä kuoli yllättäen vuonna 1966. Kesken kuulento-ohjelman suunnittelu- ja kehitystyön.

Joten Stalinin mielisairauden syytä, että NL hävisi kisan kuulennosta .

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Seppo_Pietikainen
Arkkis
sapetix

Suomi sitäpaitsi aloitti sotimisen 1939
Kuka noin on väittänyt?

joten Suomi on sotasyyllinen.Oli kyllä, Hitlerin tärkeimpänä liittolaisena Barbarossassa.v. 1939? Olet pelle.

Mihinkäs muuten Italia ja Romania unehtuivat?
Molemmista oli pelkkää harmia. Osin niin oli kyllä Suomestakin, jopa potenssiin, kerrannaisvaikutuksineen, mutta se on toinen juttu ja johtui ennen kaikkea Aatun omista virheistä. Romania kelpuutettiin mukaan Barbarossaan parsimaan miljoonaa "puhdasrotuista", jotka Saksa "tarvitsi" Suomeen ja Norjaan ja muihin näihin liittyviin, "pääasian" kannalta turhiin reikiin.

-:)lauri
Noniin Arkkis käydäänkö läpi kirjan Kvanttisukupolvet tekstit, joihin olen viitannut?Käydään vaan. Mulla vaan ei ole sitä kirjaa nyt, mutta tarkistan väitteesi viikolla kirjastossa.

Neuvostoliiton johtavat fyysikot pitäytyivät kööpenhaminan koulukunnan näkemyksissä ja väittivät - itseasiassa heidän oli pakko väittää - että ne oli helppo mukauttaa dialektiseen materialismiin. (s. 291).Niels Bohr kannatti dialektista materialismia, vaikka olikin hyvin oikeitolainen henkilö, ja hän piti nimeään kantavaa BOHRIN KOMPLEMENTAARISUUSPERIAATETTA DM:n sovellutuksena, niin että Nl yritti kovasti värvätä hän vakoilijaksi atomipommiryhmään. Tosin NL:lla oli siellä jo ilmeisesti kaksi ennestäänkin, jotka lisäksi eivät tainneet tietää toistaa toistensa "virkatoveruudesta": Kalus Fuchs oli varmasti, ja projektin johtaja Robert Oppenheimer hyvin todennäköisesti. Amerikkalsiet tulivat 50-luvulla sellaiseen tulokseen ,että NL oli saavut sellaisen tietokokonaisuuden, jota ei ollut voinut kukaan muu kuin Oppenheimer toimittaa. NL:n vakolupäällikkö pavel Sudoplatov vahvistaa osaltaan asian, joskin on pieni mahdollisuus, että kirja on CIA:n väärennös. Sittemmin venäläiset tulivat siihen tulokseen että Bohr on Ruotsin vakooja. Tällä peruteella he arvelivat että Ruotsi oli samanlainen "petollinen ystävä" Saksalle kuin Suomi oli ollut lansiliittoutuneille.

Kentis jopa 18 miljoonaa pidätettiin ja ehkä puolet tästä määrästä teloitettiin tai katosi muuten. (s. 293).Ettö 180000 fyysikosta 18 miljoonaa tapettin ja ammuttiin?

Sillä lailla! Sanoi Niilo ... ei kun Lauri Harvajärki!

Tuon "laskun" mukaan KAIKKI NL:ssa Stalinin kaudella ennen II maailmansotaa, 1923 - 38 kuolleet miespuoliset kansalaiset olisivat olleet "fyysikoita" ja KAIKKI OLISI TAPETTU! Täydet sata kertaa niin monta "tapettiin", kuin oli...

Mites olisi, jos tuolla "matikalla" siirtyisit "tieteestä" rallattamaan vaikka rokkimusiikista, siellä varmaan menisi kaikelaista täydestä...

PELKÄSTÄÄN se, että ei usko jumaliin eikä kreationismiin, ei todellakaan te kenetäkään "tieteellistä"...

Helge Kraghin "Kvanttisukupolviissa" ei puhuta tavuakaan mistään tuollaista hourulallatuksista! Sitä vastoin siellä kyllä kerrotaan tuosta atomivakoilusta varsin ansiokkaasti.

Täällä on yksi kavvaltaan vähän vanhentunut juttu, toisella kaavalla joka huomioi väestöliäyksen, keskimääräisen eliiän ei tarvinnut olla kuin 50v. ja tulokset ovat muuten samoja:

http://www.helsinki.fi/agora/vara/mieli ... kirja.html

Olet huomattavasti hullumpi ihminen kuin olisin voinut kuvitellakaan WTC-keskustelun perusteella. Tässä keskutelussa on annettu luvut, paljonko telotettiin kuoli ns. Jeshovin vainoissa tai muuten vaan näistä poliittista tai valtiollisita rikoksista syytettyinä.

Historioitsijat ovat selvittäneet, että vuosien 1935-1941 puhdistuksissa pidätettiin yli sata fyysikkoa pelkästään Leningradin alueella. kenties 20% prosenttia kaikista neuvostofyysikoista pidätettiin.Jahas, että 20% Leningradin fyysikoista oli 100, joten sillä tuon mukaan siellä toimi 500 fyysikkoa. leningrad oli yksi alle 10 fysikaaliten tieteiden keskuksesta: Moskova, Leningrad, Baku, Irkutsk, Minsk, Kiova. sanotaan nyt että siellä oli kymmenesosa NL: fyysikoista (viidennes on kyllä varmasti lähempänä...)

Nyt saat koko NL:ssa olleen "5000 fyysikkoa", kun äskettäin tiedotit ainakin joillekuille ksekstelijoille heitä olleen 18 miljonaa... (Tai sitten tämä oli vasta sen jälkeen, kun ne kaikki muuta oli "tapettu"... )

Viktor Bursian pidätettiin vuonna 1936 ja hän kuoli vankilassa kymmenen vuotta myöhemmin.Hän oli saksalainen, armenialainen sukunimi, jollaisia juutalaisilla ei ole. Sai 10 vuotta linnaa, kuoli puoli vuotta ennen vapautumista. Myös vaimo vangittiin ja karkotettiin Kazahstaniin. Molemmat rehabiolioitu, mies 1956, vaimo 2005.

http://lists.memo.ru/index2.htm

Бурсиан Виктор Робертович

Родился в 1886 г., г.Санкт-Петербург; немец; образование высшее; б/п; Окончил Петербургский ун-т в 1910. Профессор ЛГУ, декан Физфака ЛГУ, директор Физического НИИ.. Проживал: г.Ленинград, ул.Рубинштейна, 29, кв.4.
Арестован 8 октября 1936 г.
Приговорен: ВК ВС СССР 25 мая 1937 г., обв.: 58-8, 10, 11.
Приговор: 10 лет лишения свободы. В заключении в ОТБ (Ленинград, тюрьма "Кресты"). Во время войны эвакуирован в Молотов, после войны реэвакуирован в Ленинград, в тюрьму Кресты. Умер в тюремной больнице 15.12.1945. Реабилитирован 8 декабря 1956 г. ВК ВС СССР

Источник: Архив НИЦ "Мемориал" (Санкт-Петербург)

Бурсиан Матильда-Софья Робертовна

Родилась в 1888 г. немка; Проживала: Астрахани..
Приговорена: в 1941 г., обв.: по национальному признаку.
Приговор: Выслана на спецпоселение в Казахскую ССР. Реабилитирована в 2005 г.

Venäläisjuutalaiselle teoreetikolle Matvei Bronsteinille kävi yhtä huonosti. Hänet pidätettiin vuonna 1937 väärin perustein syytettynä vakoilusta, mutta myös siitä että hän "määrätietoisesti vastusti materialistisen dialektiikan soveltamista luonnontieteisiin" (Gorlik ja Frenkel 1994, 145). Hänet teloitettiin.Älä sää pölpötä noilla logiikan "tiedoilla" mitään dialketiikasta. En viitsi edes linkittää asiasta konkreettista tekstiä räävittäväksi... Mutta niihin nimiin:

Бронштейн Матвей Петрович

Родился в 1906 г., г. Винница; еврей; окончил физический факультет ЛГУ; беспартийный; профессор Лен. физико-технического и Педагогического институтов, и. о. профессора ЛГУ. Проживал: г. Ленинград, Загородный пр., д. 11, кв. 4..
Арестован 6 августа 1937 г. в Киеве и этапирован в Ленинград.
Приговорен: Выездной сессией Военной коллегии Верховного суда СССР в г. Ленинград 18 февраля 1938 г., обв.: ст. ст. 58-8-11 УК РСФСР.
Приговор: ВМН Расстрелян 18 февраля 1938 г. Место захоронения - г. Ленинград. [/quote]

Hänet on tuomittu sotaoikeudessa kuolemaan, joten syyte ei ole julkinen, ei siis virallisesti poliittisista eikä vastaavista. Kuolemaantuomittujen nuorimpia, 32-vuotias. Rehabilioitu.

Kahdella Landaun kolleegalla, Lev RosenkevitshillaTuomittu trostkilaisen vastavallankumouksellisen järjestön jäsenyydestä, tuomittujen junioreja hänkin, 31-vuotias ja jo professori. Rehabilioitu.

http://lists.memo.ru/index17.htm

Розенкевич Лев Викторович

Родился в 1905 г., г. С.-Петербург; русский; образование высшее; б/п; Инженер-технолог, профессор, научный руководитель лаборатории радиоизмерений, УФТИ. Проживал: Украинская ССР, г. Харьков, Чайковского, 16, кв. 15.
Арестован 5 июля 1937 г.
Приговорен: двойка 28 октября 1937 г., обв.: 54-6-7-11 ("...участник контрреволюционной троцкистской вредительской организации").
Приговор: ВМН Расстрелян 9 ноября 1937 г. Место захоронения - г. Харьков. Реабилитирован 11 июня 1957 г.

Источник: База данных о жертвах репрессий Харьковской обл. (Украина) "

ja Lev Schubnikovilla oli sama traaginen kohtalo.Sellaista nimeä ei memorialin listassa ole.

Muita teloitettuja tai vankilassa kuolleita fyysikoita suhteellisuusteorian tuntija Vsevelod FrederiksHän sai 1937 10 vuotta työleiriä ("Pulkovkin tapauksesta", mikä tuo sitten lieneekin ollut), mutta kuoli vankilasairaalassa 1944 59-vuotiaana. Rehabilioitu.

http://lists.memo.ru/index21.htm

Фредерикс Всеволод Константинович

Родился в 1885 г., Нижний Новгород; образование высшее; физик, теоретик электроразведки, проф.(Физ.-техн. институт, Пед. институт, ЛГУ), консультант Геолкома. Проживал: Ленинград.
Арестован 21 октября 1936 г.
Приговорен: ВК ВС СССР 25 мая 1937 г., обв.: 58-10, 11 (геофизич. ветвь "пулковского дела").
Приговор: 10 лет ИТЛ + 5 пораж. в правах, отпр. в Тайшет, в 1938 переведен в Орловск. тюрьму, осенью 1940 этапир. в Ухтижемлаг, ум. в г.Горький в тюр. больнице (1944) Реабилитирован 8 декабря 1956 г. ВК ВС СССР

Источник: Репрессированные геологи. М.-СПБ. 1999

Ei muuten ole rehabilioitu.

ja astrofyysikko B. Gerasimovitsh.Kappas! Pulkovon pääobservatorion johtaja, Keskustilastopalvelun jjohtajan Kravelšin ohella korkein tuomittu tiede- tai tutkimusviranomainen. Tämä oli siis se "Pulkovon juttu", johon joku muukin fyysikko liittyy.

http://lists.memo.ru/index4.htm

Герасимович Борис Петрович

Родился в 1889 г., г. Кременчуг [по др. данным г. Полтава]; русский; б/п; директор Главной астрономической обсерватории АН СССР. Проживал: Лен. обл., Слуцкий р-н, п. Пулково.
Арестован 29 июня 1937 г.
Приговорен: Военная коллегия Верховного суда СССР, выездная сессия в г. Ленинград 30 ноября 1937 г., обв.: 58-6-7-8-11 УК РСФСР.
Расстрелян 30 ноября 1937 г.

Источник: Ленинградский мартиролог: 1937-1938

Ei ole rehabilioitu, joten Pulkovon juttuun uskotaan yhä. Täälähän siitä:

http://russcience.euro.ru/material/dela/pulkovo.htm

Aina jotakin oppii tämän netin kanssa, vaikka kuinka turhaa samojen asioiden jankkausta jauhettaisiin...

Hisoriasta todella kiinnostuneet saavat ripauksen asiaa tyhjän uskonnollisen "numeromagian" joukkoon...

Puhdistukset vaikuttivat neuvostoliittolaiseen tähtitieteeseen ja astrofysiikkaan voimakkaammin kuin varsinaiseen fysiikkaan. (s. 293).Ai! Mihin suuntaan?

Natsit karkoittivat epätoivotut fyysikot, mutta kommunistit joko ampuivat heidät, panivat heidät vankilaan tai tekivät muuten parhaansa pitääkseen heidät Neuvostoliiton rajojen sisäpuolella.Natsit tappoivat ja karkottivat fyysikot, mutta NL värväsi palvelukseensa ainakin fysiikan perustutkimuksen maailmankärjen. He useinkaan eivät halunneet toimia pelkästään englantilaisille tai amerikkalaisille. Siinäkin oli omat vaaransa.

Heidän ei annettu matkustaa ulkomaille tieteellisiin kokouksiin.Piti olla jotakin esitettävää siellä konferenssissa. Nykyäänhän niihen pääsee rahalla "turistina", jos on jossakin tieteellisessä toimessa. Esitelmöitsijöiden toimia ei kysellä.

Venäläinen magnetismin ja matalien lämpötilojen tuntija Pjotr Kapitza vietti monta vuotta Rutherfordin laboratoriossa Cambridgessa ja neuvostoviranomaiset jopa suunnittelivat hänen kidnappaamistaan. (s. 294).Hän kuitenkin palasi NL:on ja jatkoi hyökkäystään avaruustukimusta ja satelliittiteknologiaa vastaan.

Aika vähän jäi nimiä haaviin suuresta pyörryttävän "suuresta" ja ristiriitaisesta numeromagiasta...

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239
Arkkis
-:)lauri
Noniin Arkkis käydäänkö läpi kirjan Kvanttisukupolvet tekstit, joihin olen viitannut?Käydään vaan. Mulla vaan ei ole sitä kirjaa nyt, mutta tarkistan väitteesi viikolla kirjastossa.Eli sinä et ole kirjaa edes lukenut? Sehän selittääkin näistä aivopiesuistasi lähes kaiken.

Neuvostoliiton johtavat fyysikot pitäytyivät kööpenhaminan koulukunnan näkemyksissä ja väittivät - itseasiassa heidän oli pakko väittää - että ne oli helppo mukauttaa dialektiseen materialismiin. (s. 291).Niels Bohr kannatti dialektista materialismia, vaikka olikin hyvin oikeitolainen henkilö, ja hän piti nimeään kantavaa BOHRIN KOMPLEMENTAARISUUSPERIAATETTA DM:n sovellutuksena, niin että Nl yritti kovasti värvätä hän vakoilijaksi atomipommiryhmään. Tosin NL:lla oli siellä jo ilmeisesti kaksi ennestäänkin, jotka lisäksi eivät tainneet tietää toistaa toistensa "virkatoveruudesta": Kalus Fuchs oli varmasti, ja projektin johtaja Robert Oppenheimer hyvin todennäköisesti. Amerikkalsiet tulivat 50-luvulla sellaiseen tulokseen ,että NL oli saavut sellaisen tietokokonaisuuden, jota ei ollut voinut kukaan muu kuin Oppenheimer toimittaa. NL:n vakolupäällikkö pavel Sudoplatov vahvistaa osaltaan asian, joskin on pieni mahdollisuus, että kirja on CIA:n väärennös. Sittemmin venäläiset tulivat siihen tulokseen että Bohr on Ruotsin vakooja. Tällä peruteella he arvelivat että Ruotsi oli samanlainen "petollinen ystävä" Saksalle kuin Suomi oli ollut lansiliittoutuneille.Höpö, höpö.

Kentis jopa 18 miljoonaa pidätettiin ja ehkä puolet tästä määrästä teloitettiin tai katosi muuten. (s. 293).Ettö 180000 fyysikosta 18 mijoonaa tapettin ja ammuttiin?Missä minä puhuin 18 miljoonasta fyysikosta?

Sillä lailla! Sanoi Niilo ... ei kun Lauri Harvajärki!Haluatko mahdollisesti tarkistaa sanavalintaasi laurista sinne Arkkiksen suuntaan?

Helge Kraghin "Kvanttisukupolviissa" ei puhuta tavuakaan mistään tuollaista hourulallatuksista! Sitä vastoin siellä kyllä kerrotaan tuosta atomivakoilusta varsin ansiokkaasti.Ikävä kyllä sinä et voi päättää mitä siinä kirjassa lukee. Kannattaisi varmasti myös lukea se kirja ensin.

Olet huomattavasti hullumpi ihminen kuin olisin voinut kuvitellakaan WTC-keskustelun perusteella. Tässä keskutelussa on annettu luvut, paljonko telotettiin kuoli ns. Jeshovin vainoissa tai muuten vaan näistä poliittista tai valtiollisita rikoksista syytettyinä.Mitä mieltä olet Arkkis? Olisikohan moderaattorien aika motivoida sinua pienellä jäähyllä?

Historioitsijat ovat selvittäneet, että vuosien 1935-1941 puhdistuksissa pidätettiin yli sata fyysikkoa pelkästään Leningradin alueella. kenties 20% prosenttia kaikista neuvostofyysikoista pidätettiin.Jhas, että 20% Leningradin fyysikoista oli 100, joten sillä tuon mukaan siellä toimi 500 fyysikkoa. leningrad oli yksi alle 10 fysikaaliten tieteiden keskuksesta: Moskova, Leningrad, Baku, Irkutsk, Minsk, Kiova. sanotaan nyt että siellä oli kymmenesosa NL: fyysikoista (viidennes on kyllä varmasti lähempänä...)

Nyt saat koko NL:ssa olleen "5000 fyysikkoa", kun äskettäin tiedotit ainakin joillekuille ksekstelijoille heitä olleen 18 miljonaa... (Tai sitten tämä oli vasta sen jälkeen, kun ne kaikki muuta oli "tapettu"... )
Ilmeisesti sinä et todella ymmärrä kirjoitettua kieltä. No kaiketi se ominaisuus voidaan myös poisoppia lukemalla hieman diaklektista materialismia.

Viktor Bursian pidätettiin vuonna 1936 ja hän kuoli vankilassa kymmenen vuotta myöhemmin.Hän oli saksalainen, armenialainen sukunimi, jollaisia juutalaisilla ei ole. Sai 10 vuotta linnaa, kuoli puoli vuotta ennen vapautumista. Myös vaimo vangittiin ja karkotettiin Kazahstaniin. Molemmat rehabiolioitu, mies 1956, vaimo 2005.Tuo neuvostoliittolainen rehabiolioiti lienee sitä Stalinistista huumoria.

http://lists.memo.ru/index2.htm

Бурсиан Виктор Робертович

Родился в 1886 г., г.Санкт-Петербург; немец; образование высшее; б/п; Окончил Петербургский ун-т в 1910. Профессор ЛГУ, декан Физфака ЛГУ, директор Физического НИИ.. Проживал: г.Ленинград, ул.Рубинштейна, 29, кв.4.
Арестован 8 октября 1936 г.
Приговорен: ВК ВС СССР 25 мая 1937 г., обв.: 58-8, 10, 11.
Приговор: 10 лет лишения свободы. В заключении в ОТБ (Ленинград, тюрьма "Кресты"). Во время войны эвакуирован в Молотов, после войны реэвакуирован в Ленинград, в тюрьму Кресты. Умер в тюремной больнице 15.12.1945. Реабилитирован 8 декабря 1956 г. ВК ВС СССР

Источник: Архив НИЦ "Мемориал" (Санкт-Петербург)

Бурсиан Матильда-Софья Робертовна

Родилась в 1888 г. немка; Проживала: Астрахани..
Приговорена: в 1941 г., обв.: по национальному признаку.
Приговор: Выслана на спецпоселение в Казахскую ССР. Реабилитирована в 2005 г.

Venäläisjuutalaiselle teoreetikolle Matvei Bronsteinille kävi yhtä huonosti. Hänet pidätettiin vuonna 1937 väärin perustein syytettynä vakoilusta, mutta myös siitä että hän "määrätietoisesti vastusti materialistisen dialektiikan soveltamista luonnontieteisiin" (Gorlik ja Frenkel 1994, 145). Hänet teloitettiin.Бронштейн Матвей Петрович

Родился в 1906 г., г. Винница; еврей; окончил физический факультет ЛГУ; беспартийный; профессор Лен. физико-технического и Педагогического институтов, и. о. профессора ЛГУ. Проживал: г. Ленинград, Загородный пр., д. 11, кв. 4..
Арестован 6 августа 1937 г. в Киеве и этапирован в Ленинград.
Приговорен: Выездной сессией Военной коллегии Верховного суда СССР в г. Ленинград 18 февраля 1938 г., обв.: ст. ст. 58-8-11 УК РСФСР.
Приговор: ВМН Расстрелян 18 февраля 1938 г. Место захоронения - г. Ленинград.

Hänet on tuomittu sotaoikeudessa kuolemaan, joten syyte ei ole julkinen, ei siis virallisesti poliittisista eikä vastaavista. Kuolemaantuomittujen nuorimpia, 32-vuotias. Rehabilioitu.
On se kuitenkin hyvä tulla murhatuksi sen vuoksi, ettei sekoita skitsofrenista hourulallaa oikeisiin tieteisiin.

Kahdella Landaun kolleegalla, Lev RosenkevitshillaTuomittu trostkilaisen vastavallankumoukselisen järjestön jäsenyydestä, tuomittujen junioreja hänkin, 31-vuotias ja jo professori. Rehabilioitu.

http://lists.memo.ru/index17.htm

Розенкевич Лев Викторович

Родился в 1905 г., г. С.-Петербург; русский; образование высшее; б/п; Инженер-технолог, профессор, научный руководитель лаборатории радиоизмерений, УФТИ. Проживал: Украинская ССР, г. Харьков, Чайковского, 16, кв. 15.
Арестован 5 июля 1937 г.
Приговорен: двойка 28 октября 1937 г., обв.: 54-6-7-11 ("...участник контрреволюционной троцкистской вредительской организации").
Приговор: ВМН Расстрелян 9 ноября 1937 г. Место захоронения - г. Харьков. Реабилитирован 11 июня 1957 г.

Источник: База данных о жертвах репрессий Харьковской обл. (Украина) "

ja Lev Schubnikovilla oli sama traaginen kohtalo.Sellaista nimeä ei memorialin listassa ole.Ilmeisesti sinun kannattaisi sitten hieman päivittää listaa?

Muita teloitettuja tai vankilassa kuolleita fyysikoita suhteellisuusteorian tuntija Vsevelod FrederiksФредерикс Всеволод Константинович

Родился в 1885 г., Нижний Новгород; образование высшее; физик, теоретик электроразведки, проф.(Физ.-техн. институт, Пед. институт, ЛГУ), консультант Геолкома. Проживал: Ленинград.
Арестован 21 октября 1936 г.
Приговорен: ВК ВС СССР 25 мая 1937 г., обв.: 58-10, 11 (геофизич. ветвь "пулковского дела").
Приговор: 10 лет ИТЛ + 5 пораж. в правах, отпр. в Тайшет, в 1938 переведен в Орловск. тюрьму, осенью 1940 этапир. в Ухтижемлаг, ум. в г.Горький в тюр. больнице (1944) Реабилитирован 8 декабря 1956 г. ВК ВС СССР

Источник: Репрессированные геологи. М.-СПБ. 1999
Täytyy myöntää, että en ymmärrä sanaakaan.

ja astrofyysikko B. Gerasimovitsh. Puhdistukset vaikuttivat neuvostoliittolaiseen tähtitieteeseen ja astrofysiikkaan voimakkaammin kuin varsinaiseen fysiikkaan. (s. 293).

Natsit karkoittivat epätoivotut fyysikot, mutta kommunistit joko ampuivat heidät, panivat heidät vankilaan tai tekivät muuten parhaansa pitääkseen heidät Neuvostoliiton rajojen sisäpuolella. Heidän ei annettu matkustaa ulkomaille tieteellisiin kokouksiin. Venäläinen magnetismin ja matalien lämpötilojen tuntija Pjotr Kapitza vietti monta vuotta Rutherfordin laboratoriossa Cambridgessa ja neuvostoviranomaiset jopa suunnittelivat hänen kidnappaamistaan. (s. 294).

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

offmind
-:)lauri
Natsit karkoittivat epätoivotut fyysikot, mutta kommunistit joko ampuivat heidät, panivat heidät vankilaan

Eikä vain fyysikoita. Stalinin vainoharhaisuus tuhosi myös Neuvostoliiton hyvin alkaneen rakettitutkimuksen 30-luvun lopussa.Höpöä: hän siitä nimenomaan henkilökohtaisesti päätti, sen jatkamisesta. Eräs bashkiirialainen tutkija pääsi vartijoiden ohin livahtamaan hänen ohitseen Kremliin ja esitti suoraan hänelle projektisuunnitelmansa. Tästä on elokuvakin, jossa rakettiharrastajan nimi oli Bashkirtsev. Oikea nimi oli jotakin sinne päion, saatoi olla Bashkirov.

Sergei Koroljevkin menetti vankileirillä terveytensä ja mahdollisti siitä seuranneista syistä kuoli yllättäen vuonna 1966.Mistä hän istui ja millä tavalla menetti terveytensä?

Kesken kuulento-ohjelman suunnittelu- ja kehitystyön.Siitä luovuttiin kalliina ja konkreettisesti vähähyötyisenä.

Joten Stalinin mielisairauden syytä, että NL hävisi kisan kuulennosta .Hänellä ei ollut mitään diagnoosia, ei myöskään jälkikäteistä. Kuuohjelman lakkautti Bezhnev. Oli liikaa muita menoja, mm. Vietnamin auttaminen sodassa.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239
offmind
-:)lauri
Natsit karkoittivat epätoivotut fyysikot, mutta kommunistit joko ampuivat heidät, panivat heidät vankilaan

Eikä vain fyysikoita. Stalinin vainoharhaisuus tuhosi myös Neuvostoliiton hyvin alkaneen rakettitutkimuksen 30-luvun lopussa. Sergei Koroljevkin menetti vankileirillä terveytensä ja mahdollisti siitä seuranneista syistä kuoli yllättäen vuonna 1966. Kesken kuulento-ohjelman suunnittelu- ja kehitystyön.

Joten Stalinin mielisairauden syytä, että NL hävisi kisan kuulennosta .
Ja mielestäni kummalllista, että vielä on silti joitain kansanmurhia kieltäviä stalinisteja kuten Arkkiksia, jotka kuvittelevat tekevänsä maailmalle palveluksen valehtelemalla julkisesti mustan valkoiseksi. En todella näe Stalinissa juuri muuta kehumisen arvoista kuin tosiaan toisen maailmansodan voitto. Eikä muuten näe nykyinen Venäjän johtokaan, mutta onneksi sentään Arkkis.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

-:)lauri
Arkkis

"-:)lauri": Noniin Arkkis käydäänkö läpi kirjan

Kvanttisukupolvet tekstit, joihin olen viitannut?

"Arkkis": Käydään vaan. Mulla vaan ei ole sitä kirjaa nyt, mutta tarkistan väitteesi viikolla kirjastossa.
Eli sinä et ole kirjaa edes lukenut? Sehän selittääkin näistä aivopiesuistasi lähes kaiken.Olen lukenut, ja suosittelen muillekin, mutta en ole ostanut itselleni.

Siellä on kyllä epäolennaisia virheitä NL:a koskien, mutta tärkeää on, että ne atomipommitiedot ovat kohdallaan.


Neuvostoliiton johtavat fyysikot pitäytyivät kööpenhaminan koulukunnan näkemyksissä ja väittivät - itseasiassa heidän oli pakko väittää - että ne oli helppo mukauttaa dialektiseen materialismiin. (s. 291).Niels Bohr kannatti dialektista materialismia, vaikka olikin hyvin oikeitolainen henkilö, ja hän piti nimeään kantavaa BOHRIN KOMPLEMENTAARISUUSPERIAATETTA DM:n sovellutuksena, niin että Nl yritti kovasti värvätä hän vakoilijaksi atomipommiryhmään. Tosin NL:lla oli siellä jo ilmeisesti kaksi ennestäänkin, jotka lisäksi eivät tainneet tietää toistaa toistensa "virkatoveruudesta": Klaus Fuchs oli varmasti, ja projektin johtaja Robert Oppenheimer hyvin todennäköisesti. Amerikkalsiet tulivat 50-luvulla sellaiseen tulokseen ,että NL oli saavut sellaisen tietokokonaisuuden, jota ei ollut voinut kukaan muu kuin Oppenheimer toimittaa. NL:n vakolupäällikkö pavel Sudoplatov vahvistaa osaltaan asian, joskin on pieni mahdollisuus, että kirja on CIA:n väärennös. Sittemmin venäläiset tulivat siihen tulokseen että Bohr on Ruotsin vakooja. Tällä peruteella he arvelivat että Ruotsi oli samanlainen "petollinen ystävä" Saksalle kuin Suomi oli ollut länsiliittoutuneille.Höpö, höpö.Lue pavel Sudoplatovin muitelmat: "Stalinin erikoistehtävissä".


Kentis jopa 18 miljoonaa pidätettiin ja ehkä puolet tästä määrästä teloitettiin tai katosi muuten. (s. 293).Ettö 180000 fyysikosta 18 mijoonaa tapettin ja ammuttiin?Missä minä puhuin 18 miljoonasta fyysikosta?Sellaisen kuvan siitä hölmömpi sai, joka tulkitsee tektejä kuin sinä.

"18 miljoonaa muuta tapettua" on tasan yhtä paksua hourulallaa: Se tarkoittaisi yhdessä sotien uhrien kanssa, että kaikki miespuoliset järjetään olisivat NL:ssa/Venäjällä I maiilmandodan alun ja II maailmansodan lopun välillä kuolleet joko sotien tai "kommunismin tapettuna uhrina...

Sillä lailla! Sanoi Niilo ... ei kun Lauri Harvajärki!Haluatko mahdollisesti tarkistaa sanavalintaasi laurista sinne Arkkiksen suuntaan?

Helge Kraghin "Kvanttisukupolvissa" ei puhuta tavuakaan mistään tuollaista hourulallatuksista! Sitä vastoin siellä kyllä kerrotaan tuosta atomivakoilusta varsin ansiokkaasti.Ikävä kyllä sinä et voi päättää mitä siinä kirjassa lukee. Kannattaisi varmasti myös lukea se kirja ensin.Olen lukenut kahteen kertaan, ja strategiset kohdat varmaan kymmeneen kertaan nettiin kirjoittaessani. Jotakin olen jonnekin oikaissutkin.

Olet huomattavasti hullumpi ihminen kuin olisin voinut kuvitellakaan WTC-keskustelun perusteella. Tässä keskustelussa on annettu luvut, paljonko teloitettiin, kuoli ns. Jeshovin vainoissa tai muuten vaan näistä poliittista tai valtiollisista rikoksista syytettyinä.Mitä mieltä olet Arkkis? Olisikohan moderaattorien aika motivoida sinua pienellä jäähyllä?Ei se auta esittämiini julkisiin tietoihin mitään.

Historioitsijat ovat selvittäneet, että vuosien 1935-1941 puhdistuksissa pidätettiin yli sata fyysikkoa pelkästään Leningradin alueella. kenties 20% prosenttia kaikista neuvostofyysikoista pidätettiin.Jahas, että 20% Leningradin fyysikoista oli 100, joten sillä tuon mukaan siellä toimi 500 fyysikkoa. leningrad oli yksi alle 10 fysikaaliten tieteiden keskuksesta: Moskova, Leningrad, Baku, Irkutsk, Minsk, Kiova. Sanotaan nyt että siellä oli kymmenesosa NL: fyysikoista (viidennes on kyllä varmasti lähempänä...)

Nyt saat koko NL:ssa olleen "5000 fyysikkoa", kun äskettäin tiedotit ainakin joillekuille keskustelijoille heitä olleen 18 miljoonaa... (Tai sitten tämä oli vasta sen jälkeen, kun ne kaikki muut oli jo "tapettu"... )
Ilmeisesti sinä et todella ymmärrä kirjoitettua kieltä.Minäkin vähän "kärjistän" omalta puoleltani...

No kaiketi se ominaisuus voidaan myös poisoppia lukemalla hieman diaklektista materialismia.Sopii kokeilla.

Viktor Bursian pidätettiin vuonna 1936 ja hän kuoli vankilassa kymmenen vuotta myöhemmin.Hän oli saksalainen, armenialainen sukunimi, jollaisia juutalaisilla ei ole. Sai 10 vuotta linnaa, kuoli puoli vuotta ennen vapautumista. Myös vaimo vangittiin ja karkotettiin Kazahstaniin. Molemmat rehabiolioitu, mies 1956, vaimo 2005.Tuo neuvostoliittolainen rehabiolioiti lienee sitä Stalinistista humoria.Eikö olisi pitänyt rehabilioida?

http://lists.memo.ru/index2.htm

Бурсиан Виктор Робертович

Родился в 1886 г., г.Санкт-Петербург; немец; образование высшее; б/п; Окончил Петербургский ун-т в 1910. Профессор ЛГУ, декан Физфака ЛГУ, директор Физического НИИ.. Проживал: г.Ленинград, ул.Рубинштейна, 29, кв.4.
Арестован 8 октября 1936 г.
Приговорен: ВК ВС СССР 25 мая 1937 г., обв.: 58-8, 10, 11.
Приговор: 10 лет лишения свободы. В заключении в ОТБ (Ленинград, тюрьма "Кресты"). Во время войны эвакуирован в Молотов, после войны реэвакуирован в Ленинград, в тюрьму Кресты. Умер в тюремной больнице 15.12.1945. Реабилитирован 8 декабря 1956 г. ВК ВС СССР

Источник: Архив НИЦ "Мемориал" (Санкт-Петербург)

Бурсиан Матильда-Софья Робертовна

Родилась в 1888 г. немка; Проживала: Астрахани..
Приговорена: в 1941 г., обв.: по национальному признаку.
Приговор: Выслана на спецпоселение в Казахскую ССР. Реабилитирована в 2005 г.

Venäläisjuutalaiselle teoreetikolle Matvei Bronsteinille kävi yhtä huonosti. Hänet pidätettiin vuonna 1937 väärin perustein syytettynä vakoilusta, mutta myös siitä että hän "määrätietoisesti vastusti materialistisen dialektiikan soveltamista luonnontieteisiin" (Gorlik ja Frenkel 1994, 145). Hänet teloitettiin.Бронштейн Матвей Петрович

Родился в 1906 г., г. Винница; еврей; окончил физический факультет ЛГУ; беспартийный; профессор Лен. физико-технического и Педагогического институтов, и. о. профессора ЛГУ. Проживал: г. Ленинград, Загородный пр., д. 11, кв. 4..
Арестован 6 августа 1937 г. в Киеве и этапирован в Ленинград.
Приговорен: Выездной сессией Военной коллегии Верховного суда СССР в г. Ленинград 18 февраля 1938 г., обв.: ст. ст. 58-8-11 УК РСФСР.
Приговор: ВМН Расстрелян 18 февраля 1938 г. Место захоронения - г. Ленинград.

Hänet on tuomittu sotaoikeudessa kuolemaan, joten syyte ei ole julkinen, ei siis virallisesti poliittisista eikä vastaavista. Kuolemaantuomittujen nuorimpia, 32-vuotias. Rehabilioitu.
On se kuitenkin hyvä tulla murhatuksi sen vuoksi, ettei sekoita skitsofrenista hourulallaa oikeisiin tieteisiin.Mikä TÄSSÄ on "hourulallaa":

http://www.vapaa-ajattelijat.fi/keskust ... hp?5,14503

Ettei vain olisi niin, että näiden tieteenfilosofisten perustosiasioiden SIVUUTTAMINEN johtaa ennemmin tai myöhemmin hourulallaan?

Niin ainakin käytännössä on paljolti päässyt käymään Suomessa yhdellä ja toisella alalla...

"-:)lauri": Kahdella Landaun kolleegalla, Lev Rosenkevitshilla

"Arkkis": Tuomittu trostkilaisen vastavallankumoukselisen järjestön jäsenyydestä, tuomittujen junioreja hänkin, 31-vuotias ja jo professori. Rehabilioitu.

http://lists.memo.ru/index17.htm

Розенкевич Лев Викторович

Родился в 1905 г., г. С.-Петербург; русский; образование высшее; б/п; Инженер-технолог, профессор, научный руководитель лаборатории радиоизмерений, УФТИ. Проживал: Украинская ССР, г. Харьков, Чайковского, 16, кв. 15.
Арестован 5 июля 1937 г.
Приговорен: двойка 28 октября 1937 г., обв.: 54-6-7-11 ("...участник контрреволюционной троцкистской вредительской организации").
Приговор: ВМН Расстрелян 9 ноября 1937 г. Место захоронения - г. Харьков. Реабилитирован 11 июня 1957 г.

Источник: База данных о жертвах репрессий Харьковской обл. (Украина) "

ja Lev Schubnikovilla oli sama traaginen kohtalo.Sellaista nimeä ei memorialin listassa ole.Ilmeisesti sinun kannattaisi sitten hieman päivittää listaa?Ei ole mun asiani, mutta sinä voit ilmoittaa sinne, jos katsot jonkun puuttuvan.


Muita teloitettuja tai vankilassa kuolleita fyysikoita suhteellisuusteorian tuntija Vsevelod FrederiksФредерикс Всеволод Константинович

Родился в 1885 г., Нижний Новгород; образование высшее; физик, теоретик электроразведки, проф.(Физ.-техн. институт, Пед. институт, ЛГУ), консультант Геолкома. Проживал: Ленинград.
Арестован 21 октября 1936 г.
Приговорен: ВК ВС СССР 25 мая 1937 г., обв.: 58-10, 11 (геофизич. ветвь "пулковского дела").
Приговор: 10 лет ИТЛ + 5 пораж. в правах, отпр. в Тайшет, в 1938 переведен в Орловск. тюрьму, осенью 1940 этапир. в Ухтижемлаг, ум. в г.Горький в тюр. больнице (1944) Реабилитирован 8 декабря 1956 г. ВК ВС СССР

Источник: Репрессированные геологи. М.-СПБ. 1999
Täytyy myöntää, että en ymmärrä sanaakaan.Kokeile Babelfishiä! Mutta älä sitten levitä sen hölmöyksiä "NL:n virallisena stalinistisena kantana"... Sitäkin on sattunut. Yksi pökkky aloitti "voitonriemuisesti" "keskustelun" (muulla kuin tällä palstalla) netistä löytämistään "tarkoista tapettujen määristä", kun ne olivat aivan tavalliset venäjänkieliset väestötiedot... "Keskustelu" oli jatkunut jonkin aikaa, kun minä sen sitten vislasin poikki... Ja "arvaa harmittiko"...

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239
Arkkis
-:)lauri
Eli sinä et ole kirjaa edes lukenut? Sehän selittääkin näistä aivopiesuistasi lähes kaiken.Olen lukenut, ja suosittelen muillekin, mutta en ole ostanut itselleni.

Siellä on kyllä epäolennaisia virheitä NL:a koskien, mutta tärkeää on, että ne atomipommitiedot ovat kohdallaan.
Eikä ollut. Lue kirja ja arvostele sitä vasta sitten. Antaisi edes jonkin tasoista uskottavuutta skitsofreeniselle houruilullesi.

Niels Bohr kannatti dialektista materialismia, vaikka olikin hyvin oikeitolainen henkilö, ja hän piti nimeään kantavaa BOHRIN KOMPLEMENTAARISUUSPERIAATETTA DM:n sovellutuksena, niin että Nl yritti kovasti värvätä hän vakoilijaksi atomipommiryhmään. Tosin NL:lla oli siellä jo ilmeisesti kaksi ennestäänkin, jotka lisäksi eivät tainneet tietää toistaa toistensa "virkatoveruudesta": Klaus Fuchs oli varmasti, ja projektin johtaja Robert Oppenheimer hyvin todennäköisesti. Amerikkalsiet tulivat 50-luvulla sellaiseen tulokseen ,että NL oli saavut sellaisen tietokokonaisuuden, jota ei ollut voinut kukaan muu kuin Oppenheimer toimittaa. NL:n vakolupäällikkö pavel Sudoplatov vahvistaa osaltaan asian, joskin on pieni mahdollisuus, että kirja on CIA:n väärennös. Sittemmin venäläiset tulivat siihen tulokseen että Bohr on Ruotsin vakooja. Tällä peruteella he arvelivat että Ruotsi oli samanlainen "petollinen ystävä" Saksalle kuin Suomi oli ollut länsiliittoutuneille.Höpö, höpö.Lue pavel Sudoplatovin muitelmat: "Stalinin erikoistehtävissä".Höpö, höpö.

Ettö 180000 fyysikosta 18 mijoonaa tapettin ja ammuttiin?

Missä minä puhuin 18 miljoonasta fyysikosta?Sellaisen kuvan siitä hölmömpi sai, joka tulkitsee tektejä kuin sinä.Tuo kuvasi lienee sitä diealektista materialismia?

Helge Kraghin "Kvanttisukupolvissa" ei puhuta tavuakaan mistään tuollaista hourulallatuksista! Sitä vastoin siellä kyllä kerrotaan tuosta atomivakoilusta varsin ansiokkaasti.Ikävä kyllä sinä et voi päättää mitä siinä kirjassa lukee. Kannattaisi varmasti myös lukea se kirja ensin.olen lukenut kahteen kertaan, ja strategiset kohdat nettiin kirjoittaessani varmaan kymmeneen kertaan. Jotakin ole jonnekin korjannutkin.Höpö höpö. Lue nyt ensin kirja ryhdy vasta sitten pätemään.

Olet huomattavasti hullumpi ihminen kuin olisin voinut kuvitellakaan WTC-keskustelun perusteella. Tässä keskustelussa on annettu luvut, paljonko teloitettiin, kuoli ns. Jeshovin vainoissa tai muuten vaan näistä poliittista tai valtiollisita rikoksista syytettyinä.Mitä mieltä olet Arkkis? Olisikohan moderaattorien aika motivoida sinua pienellä jäähyllä?Ei se auta esittämiini julkisiin tietoihin mitään.Se estäisi skitsofreenisen hourulallan esittämistä, kutsuit sinä sitä sitten millä nimikkeellä tahansa.

Jahas, että 20% Leningradin fyysikoista oli 100, joten sillä tuon mukaan siellä toimi 500 fyysikkoa. leningrad oli yksi alle 10 fysikaaliten tieteiden keskuksesta: Moskova, Leningrad, Baku, Irkutsk, Minsk, Kiova. Sanotaan nyt että siellä oli kymmenesosa NL: fyysikoista (viidennes on kyllä varmasti lähempänä...)

Nyt saat koko NL:ssa olleen "5000 fyysikkoa", kun äskettäin tiedotit ainakin joillekuille keskustelijoille heitä olleen 18 miljoonaa... (Tai sitten tämä oli vasta sen jälkeen, kun ne kaikki muut oli jo "tapettu"... )
Ilmeisesti sinä et todella ymmärrä kirjoitettua kieltä.Minäkin vähän "kärjistän" omalta puoleltani...Mikä ei ole mitenkään yllättävää stalinismissa.

No kaiketi se ominaisuus voidaan myös poisoppia lukemalla hieman diaklektista materialismia.Sopii kokeilla.Älyllinen kehitysvammaisuus ei motivoi. Siinä kun todistettavasti loppuu todellisuuden hahmottaminen 1900-vuosisadan alkuun ja kaikki tiede sen jälkeen on ollut puhdasta hepreaa. Sinä olet siitä elävä todiste.

Hän oli saksalainen, armenialainen sukunimi, jollaisia juutalaisilla ei ole. Sai 10 vuotta linnaa, kuoli puoli vuotta ennen vapautumista. Myös vaimo vangittiin ja karkotettiin Kazahstaniin. Molemmat rehabiolioitu, mies 1956, vaimo 2005.Tuo neuvostoliittolainen rehabiolioiti lienee sitä Stalinistista humoria.Eikö olisi pitänyt rehabilioida?Ei.


Бронштейн Матвей Петрович

Родился в 1906 г., г. Винница; еврей; окончил физический факультет ЛГУ; беспартийный; профессор Лен. физико-технического и Педагогического институтов, и. о. профессора ЛГУ. Проживал: г. Ленинград, Загородный пр., д. 11, кв. 4..
Арестован 6 августа 1937 г. в Киеве и этапирован в Ленинград.
Приговорен: Выездной сессией Военной коллегии Верховного суда СССР в г. Ленинград 18 февраля 1938 г., обв.: ст. ст. 58-8-11 УК РСФСР.
Приговор: ВМН Расстрелян 18 февраля 1938 г. Место захоронения - г. Ленинград.

Hänet on tuomittu sotaoikeudessa kuolemaan, joten syyte ei ole julkinen, ei siis virallisesti poliittisista eikä vastaavista. Kuolemaantuomittujen nuorimpia, 32-vuotias. Rehabilioitu.
On se kuitenkin hyvä tulla murhatuksi sen vuoksi, ettei sekoita skitsofrenista hourulallaa oikeisiin tieteisiin.Mikä TÄSSÄ on "hourulallaa":

http://www.vapaa-ajattelijat.fi/keskust ... hp?5,14503
Se, ettei se ole luonnontiedettä.

Ettei vain olsi niin, että näiden tieteenfilosofisten perustosiasioiden SIVUUTTAMINEN johtaa ennemmin tai myöhemmin hourulallaan? Niin ainakin käytännössä on paljolti päässyt käymään Suomessa yhdellä ja toisella alalla...Kun valee tieteelliset käsityksensä betoniin, on todennäköistä, että mielenrauha järkkyy kun tiede kehittyy.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

-:)lauri
offmind
-:)lauri
Natsit karkoittivat epätoivotut fyysikot, mutta kommunistit joko ampuivat heidät, panivat heidät vankilaan

Eikä vain fyysikoita. Stalinin vainoharhaisuus tuhosi myös Neuvostoliiton hyvin alkaneen rakettitutkimuksen 30-luvun lopussa. Sergei Koroljevkin menetti vankileirillä terveytensä ja mahdollisti siitä seuranneista syistä kuoli yllättäen vuonna 1966. Kesken kuulento-ohjelman suunnittelu- ja kehitystyön.

Joten Stalinin mielisairauden syytä, että NL hävisi kisan kuulennosta .
Ja mielestäni kummallista, että vielä on silti joitain kansanmurhia kieltäviä stalinisteja kuten Arkkiksia,En kiistä YK:n asianmukaiseti toetamia kansanmurhia, ja pidän YK:n kansamurhien määritelmää oikeaan osuneena ja välttämättömänä erottaa "tavallisista raakuuksista". kansamurhan käsitteeseen liittyy "sosiobiologian" ideologia, joka on näin hiukan mutkan kautta, äärimmäisimpien seuraamustensa kautta, kriminalisoitu YK:ssa. ja sitä varten se joitakuita niin helvetisti jurppiikin!

jotka kuvittelevat tekevänsä maailmalle palveluksen valehtelemalla julkisesti mustan valkoiseksi.Minä korjaan jopa Hitleriä koskevia valeita, kun taannoin mm. MTV3:n palstalla eräs huippuahkera kirjoitteli propagoi "tietoa" "140 miljoonasta juutalaisesta 30-luvulla. Että, ninku, "130 miljoonaan olisi tapettu". Valetta mikä valetta.

En todella näe Stalinissa juuri muuta kehumisen arvoista kuin tosiaan toisen maailmansodan voitto.Siinä sitä onkin, jos se todella hänen ansionsa oli, mistä voi olla montaa mieltä. Kyllä se oli yhtä paljon Churchillin ja Rooseveltinkin ansio. Kuka tahansa olisi voinut munia raskaasti, ja olsi tullut vielä suunnattomasti enemmän uhreja. Itse lopputulos ei olisi muuttunut kuitenkaan: Saksalla ja Japanilla (ja Suomella) ei todellakaan ollut mitään todellista mahdollisuutta "voittaa", sen jälkeen kun Hitler oli mämmännyt atomipommin.

Eikä muuten näe nykyinen Venäjän johtokaan, mutta onneksi sentään Arkkis.Ai mitä mää nyt oikein "näen"?

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239
Arkkis
-:)lauri
offmind

Eikä vain fyysikoita. Stalinin vainoharhaisuus tuhosi myös Neuvostoliiton hyvin alkaneen rakettitutkimuksen 30-luvun lopussa. Sergei Koroljevkin menetti vankileirillä terveytensä ja mahdollisti siitä seuranneista syistä kuoli yllättäen vuonna 1966. Kesken kuulento-ohjelman suunnittelu- ja kehitystyön.

Joten Stalinin mielisairauden syytä, että NL hävisi kisan kuulennosta .
Ja mielestäni kummallista, että vielä on silti joitain kansanmurhia kieltäviä stalinisteja kuten Arkkiksia,En kiistä YK:n asianmukaiseti toetamia kansanmurhia, ja pidän YK:n kansamurhien määritelmää oikeaan osuneena ja välttämättömänä erottaa "tavallisista raakuuksista". kansamurhan käsitteeseen liittyy "sosiobiologian" ideologia, joka on näin hiukan mutkan kautta, äärimmäisimpien seuraamustensa kautta, kriminalisoitu YK:ssa. ja sitä varten se joitakuita niin helvetisti jurppiikin!Ja kiistät onneksi Stalinin kansanmurhat. Kun Arkkis sulkee silmänsä faktoilta sen pahempi faktoille.

jotka kuvittelevat tekevänsä maailmalle palveluksen valehtelemalla julkisesti mustan valkoiseksi.Minä korjaan jopa Hitleriä koskevia valeita, kun taannoin mm. MTV3:n palstalla eräs huippuahkera kirjoitteli propagoi "tietoa" "140 miljoonasta juutalaisesta 30-luvulla. Että, ninku, "130 miljoonaan olisi tapettu". Valetta mikä valetta.Sinun tarpeesi puolustella kansamurhaajia on jo rekisteröity.

En todella näe Stalinissa juuri muuta kehumisen arvoista kuin tosiaan toisen maailmansodan voitto.Siinä sitä onkin, jos se todella hänen ansionsa oli, mistä voi olla montaa mieltä. Kyllä se oli yhtä paljon Churchillin ja Rooseveltinkin ansio. Kuka tahansa olisi voinut munia raskaasti, ja olsi tullut vielä suunnattomasti enemmän uhreja. Itse lopputulos ei olisi muuttunut kuitenkaan: Saksalla ja Japanilla (ja Suomella) ei todellakaan ollut mitään todellista mahdollisuutta "voittaa", sen jälkeen kun Hitler oli mämmännyt atomipommin.

Eikä muuten näe nykyinen Venäjän johtokaan, mutta onneksi sentään Arkkis.Ai mitä mää nyt oikein "näen"?Isä aurinkoisen, tuon tieteen ja tekniikan jättiläisen.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

offmind
Seuraa 
Viestejä18476
Arkkis
offmind
-:)lauri
Natsit karkoittivat epätoivotut fyysikot, mutta kommunistit joko ampuivat heidät, panivat heidät vankilaan

Eikä vain fyysikoita. Stalinin vainoharhaisuus tuhosi myös Neuvostoliiton hyvin alkaneen rakettitutkimuksen 30-luvun lopussa.Höpöä: hän siitä nimenomaan henkilökohtaisesti päätti, sen jatkamisesta.

NL:n rakettiteknologian tutkimus tyssäsi lähes kokonaan vuoden -38 puhdistuksiin. Stalin päätti sen jatkamisesta vasta sodan jälkeen vuonna 1946.

Eräs bashkiirialainen tutkija pääsi vartijoiden ohin livahtamaan hänen ohitseen Kremliin ja esitti suoraan hänelle projektisuunnitelmansa. Tästä on elokuvakin, jossa rakettiharrastajan nimi oli Bashkirtsev. Oikea nimi oli jotakin sinne päion, saatoi olla Bashkirov.

Että livahtaa piti. Tuo tarina on kummallinen mutta kuvastanee sen ajan Neuvostoliiton poliittisen johdon sairautta.

Sergei Koroljevkin menetti vankileirillä terveytensä ja mahdollisti siitä seuranneista syistä kuoli yllättäen vuonna 1966.Mistä hän istui ja millä tavalla menetti terveytensä?

Kolyman kultakaivoksella Itä-Siperiassa. Ilmeisesti paikkaa pidettiin varmana kuolemantuomiona. Terveytensä hän menetti niin, että se johti ennenaikaiseen kuolemaan.

Kesken kuulento-ohjelman suunnittelu- ja kehitystyön.Siitä luovuttiin kalliina ja konkreettisesti vähähyötyisenä.

Ohjelma ajoi karille Korolevin kuoleman jälkeen koska kakkosketjusta ei löytynyt riittävän lahjakasta korvaajaa ja poliittinen johto töpeksi entiseen malliin. Mutta "kuuraketti" N1:n kehitysohjelmasta luovuttiin vasta 1974.

Joten Stalinin mielisairauden syytä, että NL hävisi kisan kuulennosta .Hänellä ei ollut mitään diagnoosia,

No ei taatusti ollut diagnoosia, kuka sen olisi tehnyt?? Vainoharhaisesta käyttäytymisestä päätellen kyse saattoi olla skitsofreniasta. Mutta mitäs itse veikkasit?

ei myöskään jälkikäteistä.

Tärkeintä taisikin olla se, että hän oli kuollut

Kuuohjelman lakkautti Bezhnev. Oli liikaa muita menoja, mm. Vietnamin auttaminen sodassa.

Silti oli varaa syytää miljardeja oman avaruussukkulan ja Buran-kantoraketin kehittelyyn jotka sitten hylättiin ensilennon jälkeen vaikka järjestelmä olikin ilmeisesti toimiva. Mutta sehän oli vain taas tyypillistä neukkumeininkiä.

Nykyvenäjä käyttää edelleen Sojuz -avaruusalusta jonka Korolev suunnitteli 1960-luvun alkupuolella.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

-:)lauri
Arkkis
-:)lauri
Eli sinä et ole kirjaa edes lukenut? Sehän selittääkin näistä aivopiesuistasi lähes kaiken.Olen lukenut, ja suosittelen muillekin, mutta en ole ostanut itselleni.

Siellä on kyllä epäolennaisia virheitä NL:a koskien, mutta tärkeää on, että ne atomipommitiedot ovat kohdallaan.
Eikä ollut. Lue kirja ja arvostele sitä vasta sitten. Antaisi edes jonkin tasoista uskottavuutta skitsofreeniselle houruilullesi.Täällä olen ainakin arvostellut:

post1113087.html?hilit=%20Kvanttisukupolvet#p1113087

"Arkkis": Niels Bohr kannatti dialektista materialismia, vaikka olikin hyvin oikeitolainen henkilö, ja hän piti nimeään kantavaa BOHRIN KOMPLEMENTAARISUUSPERIAATETTA DM:n sovellutuksena, niin että Nl yritti kovasti värvätä hän vakoilijaksi atomipommiryhmään. Tosin NL:lla oli siellä jo ilmeisesti kaksi ennestäänkin, jotka lisäksi eivät tainneet tietää toistaa toistensa "virkatoveruudesta": Klaus Fuchs oli varmasti, ja projektin johtaja Robert Oppenheimer hyvin todennäköisesti. Amerikkalsiet tulivat 50-luvulla sellaiseen tulokseen ,että NL oli saavut sellaisen tietokokonaisuuden, jota ei ollut voinut kukaan muu kuin Oppenheimer toimittaa. NL:n vakolupäällikkö pavel Sudoplatov vahvistaa osaltaan asian, joskin on pieni mahdollisuus, että kirja on CIA:n väärennös. Sittemmin venäläiset tulivat siihen tulokseen että Bohr on Ruotsin vakooja. Tällä peruteella he arvelivat että Ruotsi oli samanlainen "petollinen ystävä" Saksalle kuin Suomi oli ollut länsiliittoutuneille.

"-:)lauri": Höpö, höpö.
Lue pavel Sudoplatovin muitelmat: "Stalinin erikoistehtävissä".Höpö, höpö.Et siis usko, että Oppenheimer olisi ollut NL:n miehiä?

Uskotko, että hän oli naimisissa Meksikon kommunistisen puolueen puheenjohtajan lesken kanssa? Ja se puheenjohtaja oli tapettu, mahdollisesti amerikkalaisten toimesta?

"Arkkis": Että 180000 fyysikosta 18 miljoonaa tapettin ja ammuttiin?

"-:)lauri": Missä minä puhuin 18 miljoonasta fyysikosta?
Sellaisen kuvan siitä hölmömpi sai, joka tulkitsee tekstejä kuin sinä.Tuo kuvasi lienee sitä dialektista materialismia?No ei ole. Vain kokemusta keskustelupalstojen tavoista.

"Arkkis": Helge Kraghin "Kvanttisukupolvissa" ei puhuta tavuakaan mistään tuollaista hourulallatuksista! Sitä vastoin siellä kyllä kerrotaan tuosta atomivakoilusta varsin ansiokkaasti.

"-:)lauri": Ikävä kyllä sinä et voi päättää mitä siinä kirjassa lukee. Kannattaisi varmasti myös lukea se kirja ensin.
Olen lukenut kahteen kertaan, ja strategiset kohdat nettiin kirjoittaessani varmaan kymmeneen kertaan. Jotakin ole jonnekin korjannutkin.Höpö höpö. Lue nyt ensin kirja ryhdy vasta sitten pätemään.Ei kuulu edes kirjan aiheenpiiriin. Kaikenlainen aiheen vierestä lörpöttely on pahasta, ja kustantajakin sellaisen karsii.

Lue huviksesi jotakin norjalaista tai tanskalaista populaarihistoriateosta, vaikka Koko kansan kirjakerhon Suurta maailmanhistoriaa (Sven Tägill), niin huomaat ääni on kellossa toinen kuin suomalaisissa kyhäelmissä.

"Arkkis": Olet huomattavasti hullumpi ihminen kuin olisin voinut kuvitellakaan WTC-keskustelun perusteella. Tässä keskustelussa on annettu luvut, paljonko teloitettiin, kuoli ns. Jeshovin vainoissa tai muuten vaan näistä poliittista tai valtiollisita rikoksista syytettyinä.

"-:)lauri": Mitä mieltä olet Arkkis? Olisikohan moderaattorien aika motivoida sinua pienellä jäähyllä?
Ei se auta esittämiini julkisiin tietoihin mitään.Se estäisi skitsofreenisen hourulallan esittämistä, kutsuit sinä sitä sitten millä nimikkeellä tahansa.Nojaan vain tieteellisesti päteviin lähteisiin, toisin kuin lallatteijat, jotka hokevat mantroja.

Jahas, että 20% Leningradin fyysikoista oli 100, joten sillä tuon mukaan siellä toimi 500 fyysikkoa. leningrad oli yksi alle 10 fysikaaliten tieteiden keskuksesta: Moskova, Leningrad, Baku, Irkutsk, Minsk, Kiova. Sanotaan nyt että siellä oli kymmenesosa NL: fyysikoista (viidennes on kyllä varmasti lähempänä...)

Nyt saat koko NL:ssa olleen "5000 fyysikkoa", kun äskettäin tiedotit ainakin joillekuille keskustelijoille heitä olleen 18 miljoonaa... (Tai sitten tämä oli vasta sen jälkeen, kun ne kaikki muut oli jo "tapettu"... )
Ilmeisesti sinä et todella ymmärrä kirjoitettua kieltä.Minäkin vähän "kärjistän" omalta puoleltani...Mikä ei ole mitenkään yllättävää stalinismissa.

No kaiketi se ominaisuus voidaan myös poisoppia lukemalla hieman diaklektista materialismia.Sopii kokeilla.Älyllinen kehitysvammaisuus ei motivoi. Siinä kun todistettavasti loppuu todellisuuden hahmottaminen 1900-vuosisadan alkuun ja kaikki tiede sen jälkeen on ollut puhdasta hepreaa. Sinä olet siitä elävä todiste.Et taaskaan tiedä väittämästäsi asiasta yhtään mitään.

Dialekisen materialismin kehitykseen viime vuosisasalla eniten vaikuttaneet henkilöt ovat olleet "porvarillisia" erityistieteilijöitä: Pavlov, Einstein, Bohr. Jokainen noista myös tunsi dialektisen materialismin hyvin.

"Arkkis": Hän oli saksalainen, armenialainen sukunimi, jollaisia juutalaisilla ei ole. Sai 10 vuotta linnaa, kuoli puoli vuotta ennen vapautumista. Myös vaimo vangittiin ja karkotettiin Kazahstaniin. Molemmat rehabiolioitu, mies 1956, vaimo 2005.

"-:)lauri": Tuo neuvostoliittolainen rehabiolioiti lienee sitä Stalinistista humoria.
Eikö olisi pitänyt rehabilioida?Ei.Melko kummallinen kanta...


"Arkkis": Бронштейн Матвей Петрович

Родился в 1906 г., г. Винница; еврей; окончил физический факультет ЛГУ; беспартийный; профессор Лен. физико-технического и Педагогического институтов, и. о. профессора ЛГУ. Проживал: г. Ленинград, Загородный пр., д. 11, кв. 4..
Арестован 6 августа 1937 г. в Киеве и этапирован в Ленинград.
Приговорен: Выездной сессией Военной коллегии Верховного суда СССР в г. Ленинград 18 февраля 1938 г., обв.: ст. ст. 58-8-11 УК РСФСР.
Приговор: ВМН Расстрелян 18 февраля 1938 г. Место захоронения - г. Ленинград.

Hänet on tuomittu sotaoikeudessa kuolemaan, joten syyte ei ole julkinen, ei siis virallisesti poliittisista eikä vastaavista. Kuolemaantuomittujen nuorimpia, 32-vuotias. Rehabilioitu.

"-:)lauri": On se kuitenkin hyvä tulla murhatuksi sen vuoksi, ettei sekoita skitsofrenista hourulallaa oikeisiin tieteisiin.
Mikä TÄSSÄ on "hourulallaa":

http://www.vapaa-ajattelijat.fi/keskust ... hp?5,14503
Se, ettei se ole luonnontiedettä.Vaikka olen kaikin puolin luonnontietelijään rinnastettava tekninen tieteilijä, en voi mitenkään allekirjoittaa näkemystä, että "kaikki muu kuin luonnontiede on hourulallaa"! Luonnontiede tarvitsee muita tieteitä yhtä kipeästi kuin nekin luonnontiedettä.


Ettei vain olisi niin, että näiden tieteenfilosofisten perustosiasioiden SIVUUTTAMINEN johtaa ennemmin tai myöhemmin hourulallaan? Niin ainakin käytännössä on paljolti päässyt käymään Suomessa yhdellä ja toisella alalla...Kun valee tieteelliset käsityksensä betoniin, on todennäköistä, että mielenrauha järkkyy kun tiede kehittyy.Kaikkia käsityksiä voidaan muuttaa todellisen näytön edessä, tosin ei kuitenkaan mihin suuntaan tahansa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat