Seuraa 
Viestejä45973

Sami Garam suunnitteli 199 euron hampurilaisen, lihana Godfather-hampurilaisessa on japanilaisen Kobe-härän pihvi.
http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/201 ... 228240/137

Se on tietysti outoa kuinka näin, sillä Kobe-härkää ei ole ikinä tuotu Suomeen. Eikä paljon muuallekaan.

'Luuletko ostaneesi tai syöneesi Suomessa kallista ja harvinaista Kobe-härkää? Jos luulet sinua on luultavasti huijattu, koska aitoa Kobe-häränlihaa on saatavissa ainoastaan Japanista ja Macaosta. Kobe-härkä on Japanissa rekisteröity tavaramerkki ja tavaramerkkiä hallinnoivan yhdistyksen mukaan Kobe-härkää ei ole koskaan viety muualle kuin Macaolle, sinnekin vasta tänä vuonna.'
http://elisa.net/uutiset/ruoka/?id=6722

Sivut

Kommentit (24)

Kobe härän pihvejä saadaan alunperin Japanista kotoisin olevasta Wagyu-rotuisesta naudasta. Japanin lisäksi näitä nautoja pidetään ainakin Australiassa ja USAssa, joten varmaankin noiden hamppareiden pihvit ovat peräisin sieltä.

Shakuras
Kobe härän pihvejä saadaan alunperin Japanista kotoisin olevasta Wagyu-rotuisesta naudasta. Japanin lisäksi näitä nautoja pidetään ainakin Australiassa ja USAssa, joten varmaankin noiden hamppareiden pihvit ovat peräisin sieltä.Et sit edes lukenut tuota linkitettyä juttua.

'Kovan kysynnän, valtavien voittojen ja japanilaisten rajallisten kasvatusolosuhteiden vuoksi Waguy-häriksi kutsuttuja eläimiä kasvatetaan myös Yhdysvalloissa, Australiassa ja Etelä-Amerikassa. Näillä härillä ei ole kuitenkaan mitään tekemistä aitojen Kobe-härkien kanssa, sillä ne ovat yleensä risteytyksiä japanilaisesta karjasta ja paikallisista roduista. Kobe-häriksi sertifioidaan vain noin 3000 härkää vuosittain ja ne kaikki ovat luonnollisesti Japanissa. Ainoa asia, joka näitä eri puolilla maailmaa tuotettuja lihoja yhdistää on markkinointinimi ja kallis hinta.'

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pacanus Rusticanus
Moniko yleensäkään tulee ajatelleeksi, että ravitsemusliikkeiden "härän liha" on loppuun lypsetyn vanhuuttaan teurastetun lehmän lihaa.Minä olin luullut että Suomessa lihakarjaksi valittuja ei lypsetä vaikka ne maitokarjasta valitaankin ja että ne tapetaan puolentoista vuoden iässä painon ollessa 500-600kg.

Missä lihakarjaa lypsetään ja missä ne tapetaan vasta vanhana eli 20 vuotiaana?

Suomessa yleensä maitorotuiset lehmät aina kasvatetaan lypsäviksi.
Sonneja kasvateaan pari vuotta ja teurastetaan. Lypsylehmien keski-ikä
taitaa olla n. 5 vuotta, joten ei nekään ihan "ikäloppuja" ole.
Sonnilla muodostuu reisilihaskudoksiin rasvaa, eli lihs ns. marmoroituu,
kun se on kasvanut täyteen mittaansa.
Tällaista "häränlihaa" ei normimarketista juuri löydä.
Taitaa suurin osa siitä päätyä ravintoloille.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Lypsylehmän tuotos on huipussaan n 7 vuotiaana mutta tuotos on suurempi vielä n. 17 vuotiaana kuin ensimmäisen vasikoinnin jälkeen. Tästä voisi vetää johtopäätöksen, että Mansikki on n. parikymppinen rouvashenkilö kävellessään teurasautoon n. 15 krt poikineena.

Härkiähän ei Suomessa kasvateta kuin aivan poikkeustapauksissa. Nautojen työjuhtakäyttö on Valmettien myötä vähentynyt aika vähäiseksi. Kotipaikasta vetohärät hävisivät 1910-luvulla viimeiset. Olivat sellaisia "tiikeriraitaisia." Härkien kenkiä löytyy yhä maastosta toisinaan.

- Ubi bene, ibi patria -

Pacanus Rusticanus
Härkiähän ei Suomessa kasvateta kuin aivan poikkeustapauksissa.

Se on tosiaan hyvin tuottoisa eläin, häränpihviä saa lähes jokaisesta ravintolasta.

Paikallisen lihatukun naudanliha paistijauhelihana, sisäpaistina, sisäfileenä ja muina leikkauksina on parasta lihaa mitä tähän mennessä olen syönyt. Eikä maksa kuin 10-30 euroa kilo, väliltä sisäpaisti - sisäfile.

EV+
Seuraa 
Viestejä770

Jos joku on valmis maksamaan hampurilaisesta 199 euroa joutaakin tulla huijatuksi.

Eikös se niin mene että härkiä (kuohittuja urosnautoja) kasvatetaan kyllä ja paljon mutta sellainen Seitsemän veljeksen sonnikarja on sula mahdottomuus nykyajan pyöräilykypäräyhteiskunnassa, ovat niin vaikeita hallittavia. Sonnit saavat elää vain siitostarkoituksessa ja se onkin varmaan ihan laadukasta elämää verrattuna ylisuurten hinkkien kanssa kulkemiseen tai munattomana teurasauton odottamiseen.

asdf
Seuraa 
Viestejä12224
Electric shadow
Vanha vitsi: Mikä on ainoa eläin joka vaihtaa sukupuolta kuollessaan?

Kyllä tuohon sopii myös kana. Kuoleman jälkeen siitä syntyy kukkoa viinissä.

asdf
Electric shadow
Vanha vitsi: Mikä on ainoa eläin joka vaihtaa sukupuolta kuollessaan?

Kyllä tuohon sopii myös kana. Kuoleman jälkeen siitä syntyy kukkoa viinissä.

Se on se viini. Olethan tietoinen että alkoholin käyttö aiheuttaa naisten miehistymistä?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat