Sivut

Kommentit (17)

Raspu
Seuraa 
Viestejä13878
Liittynyt12.7.2010
Jäärä

..., mutta kun toisen koiran paskaa pitää haistella (paska, joka tunnetusti vielä haisee aika voimakkaasti), niin ei riitä että kävelee koirapuiston ohi ja toteaa koiranmielessä jotta, jahas, Tessuhan se siellä taas kirmaa sen naapurin hullun Rottweilerin kanssa, vaan pakko mennä ja tunkea kuono kiinni siihen persaukkoon ja usein vielä varsin pitkäksi aikaa. Ihan vaan todetakseen sitten koiran mielessään kaikki ihmeellisiä johtopäätöksiä siitä hajusta.

 

Tessu tietenkin haistelee rottiksen perseestä että mitä sapuskaa sillä oli eilen.

Vähäkö ottaa kupolii jos oli mehukas sianpotka.

Koiran nappulat jos vaan haisee niin omalla "postauksella" voi sitte elvistellä.
Thaikkulassa on muuten naamakirjoissa varisn yleistä elvistely että kuka on käyny vetämässä mitäki ruokaa kuinka kalliissa paikassa. Siitä tässä taitaa koirillaki olla kysymys.

 

Raspu
Seuraa 
Viestejä13878
Liittynyt12.7.2010
MooM
SamikoKu

Tänään kutsuin vierasta koiraa nimeltä ja oma koira meni sen eteen ja esti vieraan koiran pääsyn mun luokse. Miksikä tunteeksi tuota sitten voisi kuva. Mielestäni "mustasukkaisuus" pukee toimintaa kuitenkin aika hyvin. Varsin yleistä koirilla tuo.

 

Veikkaisin, että se tulee dominointihalusta. Korkeampiarvoinen saa mennä nauttia eduista ensin. Joskus tuossa on myös oman lauman suojelua.

Mustasukkaisuus on hyvä esimerkki aika korkean tason "tunteesta", joka on sekoitus erilaisia perustunteita ja käyttäytymis/ajatustapoja. Lisäksi käyttäytyminen ei aina ole yksi yhteen tunteen kanssa (esim. aggression takana voi olla niin viha, pelko, inho kuin hämmästys (yllättyneisyys), jopa äkillinen suru)

Dominointihalu esiintyy mielestäni muuten. Koira laittaa tasua tosen päälle, menee sen selkään taikka nylkyttää, joskus myös höykyttää kovakourasesti. Kuitekin tuossa näkyy selkeesti se että se yrittää evätä sen rapsuttamisen toiselta kokonaan. Eli toinen mahdollisuus on omistamisen halu. Se on mun isäntä, älä mee sitä omimaan. Itse tulkitsen sen mustasukkaisuudeksi ja mahdollisesti peloksi että oma suosikkiasema horjuu. Koira ei ajattele sitä pitkässä juoksussa vaan tässä ja juuri nyt.

Itseasiassa mulla on kaks koiraa ja ne on luonteeltaan aivan erilaisia. Toinen ei reagoi siihen fyysisesti mitenkään jos rapsutan muita koiria. Saattaa se sitä toimintaa katsoa mutta ei tee elettäkään kerjätäkseen itse huomiota. Tää koira on jo 9 vuotias ja ollu mulla koko ajan. Se on aina ollu luonteeltaan tommonen. Rapsuttelen niitä kuitenkin tasapuolisesti koska mulla tulee tunne että jos sitä aktiivisempaa enempi rapsuttelee tää passivisempi kuitenkin tuntee että häntä on jätetty syrjään. (Tämä viimeksimainittu taas on vahva tunne itselläni jonka olen havaitsevinani koiran katseesta.)

 

 

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat