Seuraa 
Viestejä215

Tuossa Yamahan viritinvahvistimen(oikeanpuoleinen) ja apple-tv.n kaukosäätimet.
Kumpikin löytyy olohuoneen pöydältä

Yamahan laitteesta ei saa pihahdustakaan kuulumaan ilman monisatasivuista manuaalia samalla lukien. Apple sentään toimii.

Kommentit (16)

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Hiukan niitänäitä asiaa etäisesti sivuten

Ennen digitöllöaikaa kun oli vielä töllön ympärille kasattu viihdekeskus salin nurkassa, saattoi tupakkapöydällä olla kymmenenkin kapulaa pahimmillaan. Kun lisälaitepino kasvoi töllön kahta puolta, alkoi myös niiden kytkeminen yhteen järkevällä tavalla olla mahdotonta. Digidigi ampui koko homman kerralla alas.

Siitä lähtien oma mediakulutukseni on tapahtunut internetin ja siihen liitetyn infran avulla. Tässä juuri katselen Hovimäki sarjaa nettistriimillä skriiniltä ja ohessa naputtelen tätä viestiä minillä sohvan pohjalta.

Kaukosäätimenä on langaton 102-näppis ja langaton hiiri.

Se mietityttää, että mistä saisi suht nopean proxy- tai vpn-yhteyden Suomesta, että voisin käyttää laajemmin esim. YLE.n palveluja joita ei saa suoraan ulkomailla ollessa toimimaan. Joskus on esim Areenassa jotain kiinnostavaa. Nopeus ei olisi kynnyskysymys koska nytkin joudun lataamaan usein ainakin videot tiedostoon pätkivän mobiililaajakaista-yhteyden vuoksi.

- Ubi bene, ibi patria -

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Onhan noi kaket aika korneja vempaimia. Vaikka Applea dissaankin, suunta on ihan oikea. Miksis ihmeessä pitää olla jokaiselle toiminnolle oma nappi? Yhtä nappia painetaan kuitenkin kerrallaan, joten ne kaikki muut on sillä aikaa ihan turhia.

Syy on se ettei ohjaimen suunnittelu ole kenenkään käsissä kuin pieneltä sektorilta jonka perusteita tekijät eivät määrää vaan hankintaosasto jolle edullisuus on pyhä asia. Yksi osasto määrittää mitä toimintoja käytetään ja inssi on nippelihullu, toinen raudan, joka pitää olla halpaa, kolmas ohjelmiston raudan mukaan ja neljäs designin joka koettaa tehdä siitä modernin näköisen ja vielä käteen sopivankin. Systeemi ei sisällä yhtään perusjunttia joka ei muista miten kännyn tekstarin saakaan esille, ilman käyttöohjetta, jonka heitti myyntipakkauksen mukana pois.

On ohjaimia joita kannattaa käyttää suojahanskoin koska sormien rasva imeytyy näppäimen muovin läpi hiilisille kosketinpinnoille ja pilaa sen.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Heksu
Onhan noi kaket aika korneja vempaimia. Vaikka Applea dissaankin, suunta on ihan oikea. Miksis ihmeessä pitää olla jokaiselle toiminnolle oma nappi? Yhtä nappia painetaan kuitenkin kerrallaan, joten ne kaikki muut on sillä aikaa ihan turhia.itseä suunnattomasti ottaa päähän valikoista etsiä milloin mitäkin ominaisuutta. ohjaimessa nappi niin sitä klikkaamalla pääsee tuosta valikko-ongelmasta mutta kun kyseinen nappi nyt sattuu olemaan sökönä.

toisen polven pilkkuvirhe

Simplex
Seuraa 
Viestejä3053
Pacanus Rusticanus
Se mietityttää, että mistä saisi suht nopean proxy- tai vpn-yhteyden Suomesta, että voisin käyttää laajemmin esim. YLE.n palveluja joita ei saa suoraan ulkomailla ollessa toimimaan. Joskus on esim Areenassa jotain kiinnostavaa. Nopeus ei olisi kynnyskysymys koska nytkin joudun lataamaan usein ainakin videot tiedostoon pätkivän mobiililaajakaista-yhteyden vuoksi.Oma VPN/SSH-purkki kotona Joku Olimexin Linux-lankku https://www.olimex.com/Products/OLinuXi ... ino-MICRO/ tai RaspberryPI saattaisi olla oikein sopiva omaksi SSH/VPN-serveriksi. Hinta on alle 50 euroa ja virrankulutus on muutamia watteja.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Yhtä paljon niitä nappuloita pitää etsiä. Inhottaa huomata, kuinka alkaa vähitellen tulla vanhaksi. Minulle tuottaa samalla tavoin vaikeuksia löytää toimintoja kännykän ikoniviidakosta. Pitää lukea jokaisen ohjelmanja toiminnon nimi kun kuvamuisti ei saa mitään lamppua syttymään korvien välissä.

Henk.koht käytän paljon mieluummin ylemmän kuvan tyyppistä säädintä. Toki kyseinen Yamaha-säädin on jossain määrin ääritapaus, mutta yleisesti ottaen perinteistä säädintä oppii melko nopeasti käyttämään, jonka jälkeen laitte toimii huomattavasti sujuvammin kuin jonkun nuolinäppäimillä käytettävän valikon kautta. Puhumattakaan erinäisistä kellonaikojen ynmuiden ohjelmoinneista, joissa numeronäppäimet ovat melko käteviä.

Tietokoneitakin käytettäisiin varmaan yhden napin hiirellä jos alemman kuvan säätimet kehittäjät olisivat asiasta päättämässä...

NytRiitti
Seuraa 
Viestejä3685
Soppa

Tietokoneitakin käytettäisiin varmaan yhden napin hiirellä jos alemman kuvan säätimet kehittäjät olisivat asiasta päättämässä...

Voi niitä viattomuuden aikoja jolloin yhden napin hiirellä pärjäsin loistavasti, en kaivannut rullaa hiiressä koska ei ollut webbiä eikä näinollen typerästi suunniteltuja webbisivujakaan.
Tietysti kaikki muukin oli suunniteltu yksinäppäimisen hiiren ehdoilla ja jostain syystä tulloin ko. kompuutteria kuviteltiin muita helppokäyttöisemmäksi?

PSYbuse
Seuraa 
Viestejä1365
CE-hyväksytty
Noissa avausviestin vehkeissä on se huomattava ero toisiinsa nähden, että telkkarissa on OSD ja vahvarissa ei.Kyl vahvareissa on monissa ollut OSD jo vuosien ajan. En sitten tiedä, onko tuossa ko Yamahassa. Joka tapauksessa, nappien määrä vahvareiden kaukoissa on tuntunut vaan lisääntyneen riippumatta OSD-ominaisuudesta.. Joka tapauksessa, vahvarin ja ompputv:n kapuloiden suora vertailu on ajanhukkaa. Eri laitteita.

Mielipiteeni voi muuttua, muttei se tosiasia, että olen oikeassa.
http://www.youtube.com/watch?v=1orMXD_Ijbs

Itse olen "perinteisistä" kaukosäätimistä huomannut että painan lähinnä seuraavia nappeja:

Seuraava = Seuraava kanava
Edellinen = Edellinen kanava
+ = Lisää ääntä
- = Vähemmän ääntä
Guide / TXT = Haluan lisätietoja ohjelmasta.
Virtanäppäin = Sammutan / käynnistän television.

Mihin helvettiin tarvitaan näitä kaikkia muita näppäimiä?!

Esimerkiksi numeronäppäimistö on nykyisin täysin hyödytön, joskus aikoinaan, kun telkkarista tuli muutama kanavaa, niin numeronäppäimistö toimi hyvin, nyt tulee peruskaapelillakin 20 kanavaa, joten 0-9 numeronäppäimistö ei riitä. On yksinkertaisesti kätevämpää selata kanavia Seuraava / edellinen painikkeilla. Koko tarjonnan läpikäyntiin menee 30 sekuntia.

CE-hyväksytty
Paitsi jos haluaa suoraan kanavalle 159, voi painaa peräkkäin nappeja 1, 5 ja 9, niin ei tarvi mennä koko listaa läpi.Juuri tämä on usein ongelmana tuotesuunnittelussa. Varaudutaan tilanteisiin joita koskevat ehkä n. 1% käyttäjistä, samalla tehden koko tuote paljon epäkäyttäjäystävällisemmäksi lopuille 99% käyttäjistä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat