Seuraa 
Viestejä3706

HS:n uutisen mukaan "paahdettua puuta" kokeillaan Helsingin energian tuotantoon. Vähentäisi tietysti rekkarallia verrattuna siihen, että alettaisiin käyttää metsähaketta, puuhiili painoonsa nähden on ehkä viisinkertainen energiamäärältään hakkeeseen verrattuna. Uutinen lupaili myös CO2-kuormituksen vähenevän?

Kommentit (5)

Juppejänis
Seuraa 
Viestejä504

Jos juhlapuheisiin ja lehtien palstatilaan olisi luottaminen, niin biopolttoaineet ja muut uusiutuvat olisivat ihan toisellalailla edustettuina "todellisuuden" energiantuotannossa.

Kannattaa katso lyhyt (3 min.) ja informatiivinen energiakatsaus vuoden 2011 energiatrendeistä:

http://tinyurl.com/7xhxnp6

Siitä selviää se uusiutuvienkin todellinen osuus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Diam
Seuraa 
Viestejä2843

Hakettakin on kuivattu hukkalämmöllä, miksi ei puuhiilen tuotannossakin voisi. Häkäpöntön tuhkahäviöinä saataisiin kenties tuollaista pientä papanaa ja loput soille lannoitteeksi. Prosessia voisi ylläpitää jollain halvalla pöläkällä, ensin kuivatela niitä vaikka aaringossa ja paahtaa tuulimyllyssä kivaksi biohiilitomuksi.

http://www.siikkis.fi/etusivu/vihre%C3% ... 622481.jpg

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

NytRiitti
Seuraa 
Viestejä3706
Diam
Hakettakin on kuivattu hukkalämmöllä, miksi ei puuhiilen tuotannossakin voisi.

Jeps, Tekniikka&Talous-lehden jutun mukaan lähes kaikki puun hiiltämisessä tarvittava energia saadaan prosessissa syntyvistä kaasuista, puuaines paahdetaan hapettomassa tilassa 200-300 asteessa. Tuotteen pelletöintiäkin kokeillaan (ehkä käytettäessä helpompi käsitellä?).

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat