Seuraa 
Viestejä6081

Mistä mahtaisi löytyä ajantasainen tietous ja mielellään vertailu eri energiantuotanto -tapojen saamien tukien suhteen?

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Kommentit (2)

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Ne luvut on niin kauan keitettyjä, että pitäisi lähteä raakadatasta hakemaan ja laskemaan, joka ei ole pikku juttu. Taitaa olla mahdoton tehtävä, uskoisin. Puliveivaus ja +&- subventointi kymmenellätuhannella eri momentilla + sivukulu joka muodostuu tarvittavasta byroosta.

Itse kun teen yrittäjän hommaa, teen sen wanhan jo edesmenneen pankinjohtajan neuvon mukaan. "Ihan sama miten sen kirjanpitosi teet, kunhan teet sen niin, että itse ymmärrät asiat ja osaat tarvittaessa selittää sen esim. minulle tai verokarhulle" .

Nämä puliveivaukset joita poliitikot rakentavat systeemeihin ovat niin sotkuisia vyyhtejä, että niistä voidaan vain esittää summittaisia arviota kun arvioidaan kokonaiskustannuksia etc. Vuosien saatossa sotku aina vain kasvaa ja monimutkaistuu ja kukaan ei enää ole perillä edes pääpiirteittäin miten kone toimii. Muuttujia on liikaa.

- Ubi bene, ibi patria -

Beta
Seuraa 
Viestejä40

[quote="Pacanus Rusticanus"
Nämä puliveivaukset joita poliitikot rakentavat systeemeihin ovat niin sotkuisia vyyhtejä, että niistä voidaan vain esittää summittaisia arviota kun arvioidaan kokonaiskustannuksia etc. Vuosien saatossa sotku aina vain kasvaa ja monimutkaistuu ja kukaan ei enää ole perillä edes pääpiirteittäin miten kone toimii. Muuttujia on liikaa.[/quote]


Näin se juuri on. Asiaa voi kuintenkin lähestyä toisesta suunnasta. Vertaamalla eri energiantuotantotapojen koko elinkaaren aikana tuotetun energian kustannuksia, voimme saada saada tietoa siitä mitä tuotantomuotoja tuetaan ja minkä verran.
Tällaista tutkimusta tuskin Suomessa on tehty, mutta Saksan tilanteesta on tehty varsin seikkaperäinen tutkimus (IER Institut fur Energiewirtschaft und Rationelle Energieanwendung, Universität Stuttgart 2011). Sen mukaan Saksan tilanne on seuraava:
Ydinenergia 50Eur/MWh
Ruskohiili 75Eur/MWh
Tuulivoima (maa) 120Eur/MWh
Tuulivoima (meri) 170Eur/MWh
Aurinko 325Eur/MWh
Sähkönkäyttäjälle näistä eri lähteistä tuleva sähkö on saman hintaista, joten tuuli- ja aurinkivoimaa tuetaan todella paljon. Tuotantotilastoja lukemalla tästä voisi edelleen laskea kuinka monta miljardia euroa tuo tuki kaikkiaan Saksassa on. Veikkaisin, että kymmeniä miljardeja vuodessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat