Seuraa 
Viestejä45973

Pitäisikö laki olla ihmisen kloonausta varten? Tai pitäisikö meidän kysyä
mitä on jo tapahtunut, koska sellaista lakia aletaan pystyttämään?
Eiköhän se kloonaus ole jo arkipäivää jossainpäin maailmaa? Jos ajatellaan, että geeniteknologialla on jo saatu ihmisen korva kasvatettua
hiiren selkään, niin onhan sen todellisen kehityksen sisällettävä jo ihmisen
kloonaamisen! Ja kun ihmisen sisäelimiä jo tehdään liukuhihnalla! Kyse on vain siitä, onko ne synteettisiä klooneja vai ihmis geeneistä luotuja ihmisiä? Vai onko silläkään mitään väliä enää???

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Jaa - a. Ehkäpä niitä elimiä voidaan lääketieteelliseen käyttöön tuottaa, mutta itseäni ei oikein kiehtoisi ajatus klonistani kuljeskelemassa kaduilla. Entäpä jos hän tekisi rikoksen, ja DNA todisteet näyttäisivät minut rikolliseksi? Ei, kiitos.

Ihmisalkiolla tapahtuvaa kantasolututkimusta koskeva lainsäädäntö on nykyisin jo olemassa, tosin tämä lainsäädäntö vaihtelee jossain määrin valtiokohtaisesti heijastaen luonnollisesti kyseisten valtioiden uskontoa/etiikkaa. Euroopassa tällä hetkellä sallivin lainsäädäntö on Iso-Britanniassa, Belgiassa sekä Ruotsissa, joista kukin sallii ihmisalkioiden terapeuttisen kloonauksen (tosin vain hyvin harvoin ja perustelluissa tapauksissa). Toisen ääripään muodostavat mm. katolinen Italia sekä Saksa, joiden kummankin lainsäädäntö ihmisalkioiden suhteen on hyvin tiukka. Reproduktiivisen kloonauksen (geneettisesti identtisten ihmisyksilöiden muodostaminen) yrittäminenkin on suurimmassa osassa valtioista kielletty.

Kantasolututkimuksen nykytilassa ihmisten kloonaus on kuitenkin hyvin kaukainen ja epärealistinen käsite. On totta, että suuri joukko nisäkkäitä Dolly-lampaan johdolla on kyetty kloonaamaan. Täytyy kuitenkin muistaa, että nämä onnistuneet tapaukset käsittävät vain murto-osan vastaavista yrityksistä. Lisäksi kloonatut eläimet ovat olleet poikkeuksetta hyvin epänormaaleja monien ominaisuuksien suhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Creature Evolution on jo alkanut...aika kiva tietää mihin se tästä
oikein johtaakaan!!! Minä haluaisin olla ensimmäinen ihminen, jonka
elossa olevat aivot siirrettäisiin biomekaaniseen kokovartaloon.. vähän
niinku '70 -luvulla six million dollar man....

http://youtube.com/watch?v=4KnIelK4NMM

http://youtube.com/watch?v=xbCN9L6ApU4& ... ed&search=

http://youtube.com/watch?v=QJg9igTnjIo& ... ed&search=

Noi on vähän niinku '70 -luvulla six million dollar man....

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat