Seuraa 
Viestejä45973

Katselin tuossa eilen ohjelmaa, jossa Kambodzalaiset ukkelit
pureskelivat KRATOM -nimistä kasvia rentoutuakseen.

Suomessa tuo kasvi nähtävästi luetaan lääkeaine-luetteloon.

Kysyisinkin, esiintyykö suomen luonnossa kasvia / kasveja joita nauttimalla olisi rentouttava vaikutus? Tai onko olemassa mitään vaihtoehtoista 'rohtoa' jota saisi suomeen laillisesti tilattua/ suomesta ostettua?

En pidä alkoholista, enkä halua että 'menee tolkku pois'.

Haluaisin vain rentoutua rasittavan työviikon jälkeen, ja nautiskella olostani ilman alkoholin puurouttavaa vaikutusta.

Vanhana hippinä olen tietenkin kukkendaalia käyttänyt rentoutuakseni, mutta kun se on suomessa laitonta, ja usean välikäden kautta hankittuna vielä todella kallistakin, niin ennemmin hakisin sen rentouttavan fiiliksen tuosta takapihan metsästä.

Asiallisia vastauksia odottaen:

-Kapteeni-

edit: etsin siis 'rohtoa' jolla olisi kenties samanlainen vaikutus kuin kannabiksella. En mitään 'tolkku pois ja päässä heittää' tai 'veri lentää nenästä ja lujaa menee' -tavaraa.

Vapaa-ajallani maalaan ja musisoin, pohdiskelen ja odotan.

Älkääkä vastatko että: "on se kumma jos ei viina riitä."

Sitä todellakin suomessa riittää, ja tenunenät pyörivät parhaillaankin tuossa etupihan pusikossa.. kiljupullot messissä ja kurat housuissa.

Joten näyttää vahvasti siltä että VIINA EI RIITÄ vaikka 'harjoittelisi' vuositolkulla.

Miten voi olla mahdollista että porukka vetää päänsä tyhjäksi jollakin liuottimella (LAILLISESTI!!!???), ja sitten täristään ja valitetaan kauheaa kankkusta.. -kun huomattavasti miedompia vaihtoehtojakin on olemassa.

Vaikka tuskinpa noi 'alan miehet' kuitenkaan enää rentoutuakseen juovat.. eivätköhän vaan tankkaa itseään viimeistä matkaa varten.

Sivut

Kommentit (49)

Vierailija

Ohan noita.

Mäkikuisma on lievästi rentouttava.
Keltamo vähän enemmän rentouttava.
Valkokärpässieni vuoden kuivatuksen jälkeen sitäkin rentouttavampi. (Disclaimer: Toi on vitsi. Oikeasti punakärpässienellä on viihdekäyttö-arvoa.)
Pantterikärpässieni sitäkin, mutta kannattaa jättää etsimättä koska sitä ei ole niin helppoa tunnistaa.
Kärpässieniä ei muutenkaan kannata noin vain popsia. Iboteenihappo vaatii käsittelyä.
Humala murkattuna rentouttaa ihan vain tuoksullaan.
Unikkotee on yksi rentouttava valmiste, mutta menee samaan kategoriaan keltamon kanssa.

Netistä saa vaikka minkä sortin kamaa, joista osa erittäin vaarallisia, vaikka luonnontuotteita onkin (niin on botuliinikin)

Kava-kavakin on myrkyllistä ja sen tilauksessa tulee olla tarkkana, jottei saa myrkytystä. Oikein valmistettu kava on rentouttavaa, eikä aiheuta riippuvuutta. Vaikutusta verrataan bentsoihin. Ainoa negatiivinen puoli aineessa on siihen kehittyvä allergia, joka puhkeaa jos ainetta käytetään liikaa. Oireina ovat ihon kuivuminen ja hilseily. Yliannostuksen vaaraa ei aineella ole.
Muistaakseni on Suomessa laiton aine, vaikkei varsinaisia syitä olekkaan sille miksi näin on. Suomen ylivarovainen huumepolitiikka ajaa jengin vetämään Bromo:n ja MPDV:n kaltaisia myrkkyjä.

Muskottipähkinään älä mene missään nimessä koskemaan! Olen lukenut erittäin monta tarinaa sen kertakokeilujen aiheuttamista, pysyvistä vammoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Pohjanmaalaiset ovat kautta aikain käyttäneet metristä koivuhalkoa joka sijoitetaan napauttaen takaraivon alueelle. Yleensä kohde rentoutuu, joskus pysyvästikkin.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Salvia divinorum taitaa olla eräs tällainen tuote. Useimmissa Euroopan maissa se on vapaata; Suomessa sitä saa pitää hallussa mielin määrin, mutta maahantuonti (ja käsittääkseni levittäminenkin) on laitonta. Mutta mites siinä Hammurabin Lain yhteydessä todettiin, notta lakia sais rikkoa, kunhan ei jää kii..

Jees:
Mikä muskottipähkinässä aiheuttaa pysyviä vammoja ja minkätyyppisiä vammoja? Tietääkseni myristisiini ei kyllä suoranaisesti taida millekään elimelle olla haitaksi, eikä ole todistetusti aiheuttanut kuin ilmeisesti alle kourallisen kuolemantapauksia. Eli kouristuksia, nestehukkaa ja sydämen rytmihäiriöitä lähinnä oireina, mutta ei missään kerrota mistään pysyvistä vammoista.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Semmonen asia tuli Trigmegistus mieleen, että ennen kuin suoritat mitään kokeiluita itseesi, niin muista huomioida kasvien yhteisvaikutus käyttämiesi lääkkeiden kanssa. Esim. masari-, sydän-, verenohennus- ja epilepsialääkkeet ovat ranttuja sietämään monia aineita. Kasvikokeiluissa on myös hyvä muistaa se, että tasalaatuista tuotetta ei olekaan. Kasvin voimakkuuteen vaikuttavat kasvupaikat, ravinteet, olosuhteet, jne.

Hämmentää.

Vierailija
rollerghost
Jees:
Mikä muskottipähkinässä aiheuttaa pysyviä vammoja ja minkätyyppisiä vammoja? Tietääkseni myristisiini ei kyllä suoranaisesti taida millekään elimelle olla haitaksi, eikä ole todistetusti aiheuttanut kuin ilmeisesti alle kourallisen kuolemantapauksia. Eli kouristuksia, nestehukkaa ja sydämen rytmihäiriöitä lähinnä oireina, mutta ei missään kerrota mistään pysyvistä vammoista.Munuaiskipua on ainakin raportoitu niiden normaalien oireiden lisäksi. Lisäksi olen lukenut psykosomaattisista oireista. Tässä eräs ote: (normisettiä. Tosin ei lääkärissä käynti.)

Tapauksessa , josta Lääkärilehti kertoo, heräsi mies aamulla yleisessä lihasheikkoustilassa, koordinaatiohäiriöissä, ei saanut edes kengännauhojaan solmittua,tunsi huimausta, tasapainohäiriöitä; äärimmäistä voimattomuutta ja tuntohäiriöitä oli raajoissa. Siis mies oli täysin vetämätön. Toinen vei hänet poliklinikalle.

Aluksi lääkärit epäilivät jopa vakavaa etenevää Guillain- Barre´-oireyhtymää, koska miehellä oli ollut flunssa vähän aiemmin. Lumbaalipunktiokin ehdittiin tehdä ja iso määrä kokeita ja hänet vietiin tarkkailuun hengityksen takia. Differentiaalidiagnoosina epäiltiin myös multippelia skleroosia. Mutta sitten mies tunnusti ottaneensa edellisiltana 7 grammaisen muskottipähkinän humaltuakseen. Siihen hän olikin humaltunut ja pyörtyi heti aamusta, koki hengenahdistusta ja paniikkitunteita., mutta ei hallusinoinut. Kaikki oireet menivät tarkkailuaikana yhdessä vuorokaudessa ohi.

Ensimmäinen myrkytystapaus kuvattiin 430 v sitten. Ruotsin Myrkytyskeskus saa vuosittain noin 10 kyselyä tästä muskottipähkinästä. Hippikulttuurissa sen käyttöä esiintyi 30-35 v sitten.

Myristiciini kehossa metaboloituu amfetamiinin kaltaisiksi välituotteiksi. Mutta pikemminkin sen vaikutukset ovat belladonnan kaltaisia, siis suun kuivuutta, verenkohahtamista, hikoiluja, pahoinvointia, takykardiaa, painontunnetta rinnassa, keskushermoston kiihtymistilaa, levottomuutta, paniikkitunteita, kuolemanahdistusta, hallusinaatioita, epätodellisuuden tunnetta, persoonallisuuden muutoksia. Mutta belladonna-valmisteet laajentavat silmäterän ( mydriaasi) , ja muskottipähkinä taas supistaa silmäterän ( mioosi) . Oireisto on lievähköä ja kestää 3-6 tuntia ja menee ohi 1-2 vuorokaudessa.

Muskottipähkinästä on seurannut syanoosia, asidoosia, shokkia, koomaa ja jopa kuolemantapauksia on havaittu,jos sitä käytetään suuria määriä.

Farmakologisesti myristisiini muistuttaa indolin kaltaisia rakenteita kuten reserpiiniä. Katsotaan, että tämä huume vaikuttaa serotoniiniantagonistin tavoin, mikä selittänee osan keskushermostovaikutuksista. Myristisiini vaikuttaa myös ehkäisten hieman monoamino-oksidaaseja (MAO), mistä tullee kardiovaskulaarisia vaikutuksia.

Yllämainitun henkilön oireet olivat melkoisen vahvat ottaen huomioon, että- hänen tunnustuksensa mukaan- ne tulivat yhdestä 7 gramman pähkinästä.

Ilmeisesti myristisiinin pitoisuudet eri pähkinöissä ovat vaihtelevia ja sen takia tulokset ovat ennalta arvaamattomia. Vaikka tällaista myrkytystä pidetäänkin lääketieteellisenä kuriositeettina, se kannattanee pitää mielessä kun tavallisimmat diagnoosit on poissuljettu ja on kyse antikolinergisistä atropiininkaltaista (epäspesifisistä) oireista.

Mitään spesifistä vasta-ainetta antidoottia, ei ole tälle myrkytykselle. Oireet kuitenkin häviävät parissa vuorokaudessa. Jos on indisoitua lääkitä alkuvaiheen oireistoa, on käytetty diatsepaamia, ja klorpromatsiinia levottomuuden lieventäjänä ja klorperatsiinia pahoinvoinnin vähentäjänä. ”

Bushmaster
Salvia divinorum taitaa olla eräs tällainen tuote. Useimmissa Euroopan maissa se on vapaata; Suomessa sitä saa pitää hallussa mielin määrin, mutta maahantuonti (ja käsittääkseni levittäminenkin) on laitonta. Mutta mites siinä Hammurabin Lain yhteydessä todettiin, notta lakia sais rikkoa, kunhan ei jää kii..

Se on vissiin kirjoitettu sellaiseen muotoon, että aiheettomista syytöksistä napsahtaa kuolemantuomio (Hammurabin kolmas laki).

Hammurabin laki löytyy tuolta: http://www.wsu.edu/~dee/MESO/CODE.HTM

Nykyisen lääkeainelain mukaan valmisteiden, jotka on tarkoitettu käytettäväksi lääkkeinä, tuominen EU:n ulkopuolelta on rikos. EU:n sisältä tuotaviin lääkevalmisteisiin tarvitaan resepti.

Huumausainerikokset ovat tietysti asia erikseen.

Valeriana eli rohtovirmajuuri? Sitä kasvaa monin paikoin, juuresta tehdään keite. Minulle on kehottu sen rentouttavaa vaikutusta, itse en ole uskaltanut kokeilla vaikka pari juurta tuossa hellan kulmalla on kerättynäkin. Sehän oli 1800-luvulla kaikkein eniten käytetty lääke.

Mimei
Valeriana eli rohtovirmajuuri? Sitä kasvaa monin paikoin, juuresta tehdään keite. Minulle on kehottu sen rentouttavaa vaikutusta, itse en ole uskaltanut kokeilla vaikka pari juurta tuossa hellan kulmalla on kerättynäkin.Eikös sitä nyt uskalla käyttää, semmoinen mummojen vanha lääkehän tuo on. Saahan sitä luontaistuotteenakin.

Eri hyötykasvien viljely pihalla on erittäin helppoa ja vaivatonta. Suosittelen sitäkin harrastamaan, koska aina ei juuri lähimetsästä löydy kaikkia niitä lajikkeita, joita talveksi haluaisi varastoida.
Myöskään täysin perustelemattomia tai haitallisia lakeja ei tarvitse kansalaisen noudattaa.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
kabus
Ei Suomessa taida kasvaa mitään oikeasti rauhoittavaa kasvia tai ylipäätään mitään psykoaktiivista kasvia.Kyllä taitaa. Pistin linkin edelle. Ongelmana noissa Suomessa kasvavissa psykoaktiivisissa kasveissa lienee kuitenkin se, että sivuoireita piisaa ja tappavan yliannoksen saaminen on helppoa. Harvinaisiakin taitavat olla. En ainakaan minä koskisi moisiin.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

No mutta, eikö tuo Valeriana pitäisi olla suhteellisen turvallinen, ja kasvaakin melkein joka pihassa ja tienvarsilla, ainakin läntisellä Uudellamaalla.

Vierailija
Bitjuus
Datura eli hulluruoho kasvanee meilläkin:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Hulluruoho

vielä jyrkempi rehu lienee hullukaali:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Hulluruoho

sitä entisaikojen shamaanit tunkivat kainaloihinsa ja kohtapa alkoi esi-isiä marssia tupaan parijonossa uksen täydeltä.

Etuliite "hullu" noissa vihannesten nimissä kuvastanee efektejä aika hyvin.
Tarkoittanet hullukaalia toisena optiona joka sianihraan murskattuna hierottiin iholle. Ei noi ole mitään rauhottavia. Te ootte vetäny tän ketjun vaarallisiin hallusinogeeneihin joilla ei ole mitään tekemistä sedatiivisten/narkoottisten aineiden kanssa.

Sitä paitsi noi molemmat tappaa äkisti.

Vierailija
AwebVanha kunnon soma Jäin ton lukemisesta kiinni ja koulukoti kielsi minulta tietokoneiden käytön puoleksi vuodeksi. Jopa ATK-tunnit.

Soitti perästä vielä äitille kun muutin sieltä pois. Jätin heille muistoksi kymmeniä päivänsinen siemenpusseja kaapin taakse piiloon. Torstaisin olin aina tillin tallin paikallisen kukkakaupan ansiosta, eikä kukaan huomannut mitään.

Rajanveto sedatiivisten ja hallusinogeenisten mömmöjen välillä on jokseenkin häilyvä, kaikki ne kuuluvat ns. psykoaktiivisiin aineisiin jotka voivat olla vaarallisia - sitäpaitsi kemiallinen pöntön sekoittaminen on IMHO ns. luuserien hommaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat