Seuraa 
Viestejä45973

Eikös se ole niin, että kuumennettaessa lihasta tuhoutuu monia tärkeitä ravintoaineita, niin kuin kasviksistakin? Miksi siis kypsentää lihaa lainkaan? Aajonus Vonderplanitz on yksi tällaisen raa'an ravinnon sanansaattaja: http://www.primaldiet.com Loiset ja bakteerit eivät kuulemma ole ongelma. Ja jos ovat, niin zapperointi avuksi. Eikö raaka liha ole lähempänä ihmisen luontaista / alkukantaista ravintoa kuin kypsennetty? Kuumennettaessa mm. lihan karnosiini menettää antioksidantti- ja muita vaikutuksiaan (Carlsen ym. 2002). Kyllä lihan kypsennys taitaa olla yksi nykyajan suurimmista hömpötyksistä. Tosimiehet syö lihansa raakana.

Ja eskimothan kiskovat kalaa raakana, miksi en minäkin?

  • ylös 11
  • alas 1

Kommentit (4)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Pitää tietää mitä tekee. Edes leimattua sianlihaa ei pidä syödä raakana loisvaaran takia (trikiini). Karhunlihaa ei myöskään koskaan (trikiini). Naudanlihasta voi saada ehec-bakteerin ja naudan maksasta jonkun merkillisen suolimadon. Broilerista voi saada salmonellan. Samoin raaka käärme voi olla salmonellan lähde. Kuolleena löytynyttä lintua ei kannata myöskään syödä raakana (H5-N1-hymiö).

Myös maksamadon välttämiseksi pitää varoa kaikkea mihin kettu on voinut sotkea eritteitään. Koirat tunnetusti syövät kaikkea mitä niille ei sallisi. Myös ketun jätöksiä. Eli mitään koiran koskemaakaan ei pitäisi syödä raakana. En siis tarkoittanut että raakaa koiraa ei pitäisi syödä vaan pitää varoa koiran jätöksien saastuttamaa raakaa elintarviketta. Ja kissasta voi saada jonkun alkueläimen samoin.

Kotimainen raaka kala levittää edelleen lapamatoa.

Eli taudit ja loiset ovat vaakakupissa toisella puolella. Toisella puolella ovat ne mainiot hivenaineet ja alkuihmisen himoa tyydyttävät veren aromit. Säteilytys olisi hyvä loisille ja bakteereille. Mikään taudinaiheuttaja ei kestä kunnon säteilytystä.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Taudit ja loiset ovat osa normaalia elämän kiertokulkua. Jos ruokaa ei kypsennettäisi ei maailmassa olisi niin paljoa nälkää - kun ei olisi niin paljoa ihmisiäkään. Mutta kukapa itse vapaaehtoisesti lähtisi.

Eskimoita läheisempi vertauskuva on korkean tekniikan ja edistyksellisen kulttuurin Japani, jossa myös arvostetaan raakaa kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juuh. Kannattaa syödä karhun lihaa. Saattaa ja todennäköisesti saakin trikiini-loisen elimistöönsä. Toinen villi ja vapaa on lahna. Erittäin todennäköisesti siitä kalasta saa ns. lankamadon, eli kansanomaisesti lapamadon.

Karhuja kaadetaan luvalla Suomessa n. 75 vuosittain. Muista kaadoista ei sitten mainintoja. Kilohinta kanhunlihalle liikkuu siinä 30 euron paikkeilla.

Antaa metsänherran liikkua vapaana. Minullakin on sellainen "tuttu" kesäpaikallani Koskenpään Kaseisniemessä.
Jo noin 15 vuotta on syksyisin ilmoittanut menevänsä unille kuuluvalla mörinällään. Pentuja sillä ei ole mukana. On ilmeisesti uros. Ei tule lähelle, en uhkaa sitä. Kaikki OK. Karhun kanssa en "painiin lyö" Susien kanssa pärjään kyllä.

Tulkaapa luontoon sieltä betonilaatikoistanne!

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Lahnan mato ei tartu ihmiseen. Madot tulevat petokaloista.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat