Seuraa 
Viestejä45973

Voidaan kuvitella älykäs tietokoneolio, joka elää tietokoneen muistiavaruudessa hieman samaan tapaan kuin ihminen (fyysikko) omassa havaintoavaruudessaan. Olio tekee havaintoja ja johtopäätöksiä omasta digitaalisesta maailmastaan ja huomaa, että hänen avaruutensa on kvantittunut biteiksi. Tietokoneolio itsekin muodostuu samoista biteistä. Bitti on jakamaton. Mutta mikä on bitti ja mistä se on tehty?

Me tiedämme, että bitit syntyvät transistoreissa, elektroniputkissa tai vaikkapa releisssä. Bitti voi syntyä myös hydraulisissa ja pneumaattisissa järjestelmissä. Tietokoneoliolla ei kuitenkaan ole mitään mahdollisuutta omalla päättelyllään saada selville, mistä bitti syntyy. Bitti on sille ikuinen abstraktio ja samalla sen oman todellisuuden ainoa perusta eli substanssi.

Poikkeaako oma avaruutemme tässä suhteeessa tietokoneolion maailmasta? Perustuuko meidänkin maailmamme johonkin bitin kaltaiseen asiaan, joka vastaavalla tavalla jää meille ikuiseksi abstraktioksi? Mikä on fysikaalisen maailmamme perusta? Onko meidänkin avaruutemme kvantittunut?

Filosofi Baruch de Spinoza, joka eli 1600-luvulla, ajatteli, että koko maailma perustuu yhteen ainoaan substanssiin. Aine, aika, avaruus ja kaikki muukin olisivat yhden substanssin erilaisia ilmenemismuotoja. On mahdollista laatia fysikaalinen yhden substanssin malli, joka selittää periatteessa kaikki mahdolliset luonnonilmiöt. Malli ei ole ristiriidassa kvanttimekaniikan Standardimallin eikä Suhteellisuusteorian kanssa vaan päinvastoin antaa esim. kvanttimekaniikalle uuden tulkinnan ja auttaa ratkaisemaan kvanttimekaniikan toistaiseksi ratkaisemattoman mittausongelman.

D-teoria on uusi vaihtoehtoinen fysiikan teoria, joka sisältää yhden substanssin mallin. Mallin perustana ovat bittien tapaan yksikkövektorien virittämät solut, joista maailma kokonaisuudessaan syntyy. Mallin avulla voidaan johtaa geometrisesti mm. elektronin ja protonin massat ja arvo Rydbergin vakiolle. Solurakenteinen avaruus on samalla Lorentz-yhteensopiva eli tuottaa Lorentzin muunnosyhtälöt, joihin Suhteellisuusteoria puolestaan perustuu.

Geometrinen malli antaa merkityksen Planckin pituudelle kuin myös protonin halkaisijalle. Mallin avulla voidaan osoittaa oikeaksi reduktionistinen käsitys maailmasta eli että kaikki fysiikan ilmiöt syntyvät kvantti-ilmiöiden tasolta yhdestä ainoasta mittakaavasta.

D-teoria on julkaistu englanniksi ja suomeksi. Suomenkielinen versio löytyy seuraavista tiedostoista:

Tiedostot:
http://koti.mbnet.fi/mpelt/tekstit/dteoria_1.pdf
http://koti.mbnet.fi/mpelt/tekstit/dteoria_2.pdf
http://koti.mbnet.fi/mpelt/tekstit/dteoria_3.pdf
tai
http://koti.mbnet.fi/mpelt/tekstit/dteoria_1.ppt
http://koti.mbnet.fi/mpelt/tekstit/dteoria_2.ppt
http://koti.mbnet.fi/mpelt/tekstit/dteoria_3.ppt

Pekka

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Sinä Pekka Virtanen olet tällä hetkellä lähellä maailman rakenteen selittämistä. Maailma todellakin koostuu yksikkösoluista muodostuvasta hilasta, jota pystytään mallintamaan yksi-yhteen soluautomaattisäännöin. Tietenkin nykyisten tietokoneiden rajallisella kapasiteetilla pystytään mallintamaan melko pieniä osia tästä soluhilasta, vaikkapa alkeishiukkasia, hadroneja, ytimiä, atomeja ja molekyylejä sekä näiden vuorovaikutusdynamiikkaa, mutta ajan kuluessa suurempiakin rakenteita ja niiden dynamiikkaa.
Maailma ei siis ole indeterministinen vaan eksakti, absoluuttinen deterministinen järjestelmä, sillä soluautomaatti on tälläinen.
Lisäksi maailman minimimittakaava on paljon luultua suurempi, noin 10^-19 m, joka helpottaa mallinnusta entisestään, verrattuna perinteiseen Planckin mittakaavaan. Jatka Pekka työtäsi, sillä sinulla on lahjoja jotka voivat viedä perille lopulliseen yhteen valmiiseen teoriaan, maailman kuvaavaan soluautomaattiin. Älä välitä (vain)kirjanoppineiden arvostelusta, sillä he toistavat vain toisten tekemää, sinä luot uutta.

Muunsin kerran nimeni biteiksi. Merkkijonona se oli tulkitsematon sarja ja piti kääntää takain hyvin työläästi jotta se merkitsi jotain muille tai edes minulle.
Maailman kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa, oli niitä osia sitten miten paljon tahansa.

Mutta jatkakaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt se siis tarkoittaa myos sita, etta ihmisessa on oltava joku osa tietoisuudessa tai dna:ssa, joka jatkaa matkaansa kuolema nimisen prosessin jalkeen, koska energian maaran tulee olla vakio, eika ihmisen aivoissa tapahtuvan sahkokemiallisen energian kohdalla voi olla poikkeusta, vai kuinka!!!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat