Seuraa 
Viestejä180

Mitä mieltä olitte dokumentista, jos katsoitte?

http://areena.yle.fi/tv/2228501

Asia mikä harmitti itseäni eniten, oli se ettei lihan valmistustapaan otettu huomioon yhtään. Todennäköisesti tässä otettiin kantaa vain paistettuihin punaisiin lihoihin ja jalostettuun, mutta ei keittettyihin ja höyrytettyihin. Paistaminenhan vaikuttaa aika ratkaisevasti, rasva härskiintyy, karsinogeenit lisääntyvät ja tulehdusriski kasvaa. Se jos mikä kannattaisi ottaa huomioon.

Miksei tästä ole lainkaan tutkimuksia? Miksei tätä ole tutkittu? Vai onko?

Rasvaa juu tutkitaan, mikä tässä dokumentissa todettiin, ettei se välttämättä ole syy sydän ja verisuonitauteihin.

Aika harva valmistaa lihansa keittämällä, tai höyrystämällä. Taitaapi suurin osa vain paistaa pannulla voi, tai kasvirasvalla lihansa kypsän mustaksi.

Tämä vain häiritsi niin paljon.

''Mikään ei ole niin varmaa, kuin epävarmaa.''

Sivut

Kommentit (67)

MrKAT
Seuraa 
Viestejä2327

L-karnitiini teoria jos osoittautuu todeksi jatkotutkimuksissa, niin höyrystys tai keittely ei yksin paljoa pelasta. (Joku lisä esim. kasviksia runsaasti mukaan tms saattaisi auttaa, emme vain tiedä vielä).

---

Tutkimus: Punainen liha ja väärät suolibakteerit kalkkeuttavat valtimoita
8.4.2013 21:22
Punaisen lihan sisältämä L-karnitiini ja vääränlainen suolistomikrobisto ovat huono yhdistelmä valtimoiden terveydelle. Uusi tutkimus osoittaa, että valtimonkovettumataudin riski voi lisääntyä myös vähärasvaisesta tai rasvattomasta punaisesta lihasta.

-HS 8.4.2013 

Tutkijat antoivat L-karnitiinia 77 vapaaehtoiselle joista 26 oli vegaaneja. Kaikilla TMAO:n(trimetyyliamiini-N-oksidin) pitoisuus nousi, aine hidastaa kolesterolin poistumista valtimoiden seinämistä. Kuitenkin lihansyöjillä TMAO:ta syntyi paljon enempi, ilmeisesti lihansyöjän suolistobakteerit tuottaa sitä paljon.
 Lisäksi tutkijat mittasi 2600 henkilön L-karnitiinitasot Clevelandin sairaalassa, havaitsivat että jos L-karnitiinitasot yhdistyi korkeaan TMAO:hon niin riski sydäreihin kasvoi. 
 Kolmannessa tutkimuksessa syöttivät L-karnitiinia hiirille, joille kehittyi valtimokovettumia mutta vain jos oli lihansyöjän bakteeristo, antibiootilla voivat pyyhkäistä sen pois ja kovettumia ei syntynyt.
Aika monelta kantilta on nyt naulattu tämä syyllinen kiinni.

Luontaiskauppiaat myyvät surutta tätä vaarallista ravintolisää ja tutkijat varoittavatkin:
"Tutkijat korostavat, että löydösten valossa ihmisten kannattaisi miettiä lihansyönnin rajoittamista. Erityisen huolissaan pitäisi kuitenkin olla, jos nauttii L-karinitiinia ravintolisänä."

Homeopatia-skandaali A-talkissa: https://www.youtube.com/watch?v=qXLTz5LhHMU

jussipussi
Seuraa 
Viestejä53611
MrKAT

Tutkijat antoivat L-karnitiinia 77 vapaaehtoiselle joista 26 oli vegaaneja. 

- Paljonko ne antoivat L-karnitiinia ko tutkimuksessa?

- Paljonko L-karnitiinia on erilaisissa lihoissa?

- Paljonko elimistö tekee itse L-Karnitiinia muista aminohapoista?

Disposition and metabolite kinetics of oral L-carnitine in humans.

A significant increase in the plasma concentrations of trimethylamine-N-oxide from baseline was evident only for the 2-g dose of L-carnitine (from 34.5 +/- 2.0 to 149 +/- 145 microM), and its renal clearance decreased with increasing dose (P < .05). There was no evidence for nonlinearity in the metabolism of trimethylamine to trimethylamine-N-oxide. In conclusion, the pharmacokinetics of oral L-carnitine display nonlinearity above a dose of 0.5 g 3 times a day.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16988205

Carnitine: What is it?

Carnitine, derived from an amino acid, is found in nearly all cells of the body. Its name is derived from the Latin carnus or flesh, as the compound was isolated from meat. Carnitine is the generic term for a number of compounds that include L-carnitine, acetyl-L-carnitine, and propionyl-L-carnitine [1-2].

Carnitine plays a critical role in energy production. It transports long-chain fatty acids into the mitochondria so they can be oxidized ("burned") to produce energy. It also transports the toxic compounds generated out of this cellular organelle to prevent their accumulation. Given these key functions, carnitine is concentrated in tissues like skeletal and cardiac muscle that utilize fatty acids as a dietary fuel [1-2].

Table 1: Selected food sources of carnitine [1] FoodMilligrams (mg)Beef steak, cooked, 4 ounces 56–162 Ground beef, cooked, 4 ounces 87–99 Milk, whole, 1 cup 8 Codfish, cooked, 4 ounces 4–7 Chicken breast, cooked, 4 ounces 3–5 Ice cream, ½ cup 3 Cheese, cheddar, 2 ounces 2 Whole–wheat bread, 2 slices 0.2 Asparagus, cooked, ½ cup 0.1

Carnitine occurs in two forms, known as D and L, that are mirror images (isomers) of each other. Only L-carnitine is active in the body and is the form found in food [1,6].

Cardiovascular and peripheral arterial disease
Several studies have examined the effectiveness of supplemental carnitine in the management of cardiac ischemia (restriction of blood flow to the heart) and peripheral arterial disease (whose most important symptom is poor circulation in the legs, known as intermittent claudication) [17-18]. Because levels of carnitine are low in the failing heart muscle, supplemental amounts might counteract the toxic effects of free fatty acids and improve carbohydrate metabolism [17]. In short-term studies, carnitine has had anti-ischemic properties when given orally and by injection. A double-blind, placebo-controlled, multicenter clinical trial in Italy assigned 2,330 patients experiencing an acute anterior myocardial infarction to receive either supplemental L-carnitine (9 g/day intravenously for 5 days, then 4 g/day orally for 6 months) or placebo [19]. Treatment with L-carnitine significantly reduced mortality 5 days after randomization but did not significantly affect the risk of heart failure or death at 6 months. The authors of a 2013 meta-analysis combined the results from this trial with those from 12 smaller trials [20]. They concluded that treatment with L-carnitine in patients experiencing an acute myocardial infarction reduces all-cause mortality by 27%, ventricular arrhythmias by 65%, and angina by 40% over a median follow-up period of 2 months, but does not reduce the risk of heart failure or recurrence of myocardial infarction.

http://ods.od.nih.gov/factsheets/Carnitine-HealthProfessional/

Minkälaisella kompetenssilla sinä nimität L karnitiinia "vaaralliseksi ravintolisäksi"?

 

What are some current issues and controversies about carnitine?

Carnitine has been studied extensively because it is important to energy production and is a well-tolerated and generally safe therapeutic agent [7]. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Ainakin alku antoi niin pöljän vaikutelman etten katsonut kovin pitkälle. 

Taidettiin syödä pelkkää amerikkalaista superlihaa. Ja ihmeteltiin miksi se liha aiheuttaa liikakasvuhäiriöitä esim kystien muodostusta suolistoon. Kuulostaa hormonilihalta. 

くそっ!

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Se oli BBC:n tekemä ohjelma, eli ei amerikkalainen. Tosin siinä kerrottiin sekä amerikkalaisista että eurooppalaisista tutkimuksista.

Yhteenvetona päällimmäiseksi jäi mieleen, että punainen liha ei ole erityisen terveellistä, eikä varsinkaan prosessoitu punainen liha kuten pekoni, leikkeleet ja makkarat. Muutaman kerran kuukaudessa voi syödä prosessoimatonta punaista lihaa kohtuullisen määrän (noin korttipakan kokoisen määrän), ehkä jopa kerran viikossa yhdellä ateriallla, vaikka jotkut tutkijat itse syövät punaista lihaa vain muutaman kerran vuodessa, ja joku kehoitti kohtelemaan sitä kuin hummeria - eli harvoin syötävää. (Syöpäjärjestöt pitävät ylärajana 300g viikossa.)

Päähuoli läpi ohjelman tuntui olevan punaisen lihan nostama sv-tautien ja syöpien riski. Mikä tarkalleen ottaen punaisessa lihassa on se vaarallisin komponentti, sitä ei tiedetä. Voi olla L-karnitiini, nitraatit, suola, PAH-yhdisteet savustetussa prosessoidussa lihassa kuten pekonissa, tai jokin muu (oliko se niin, että tyydyttynyt rasva oli saanut synninpäästön? En muista.).

MrKAT
Seuraa 
Viestejä2327

Sukulaiseni päätteli jo muinoin että liha on vaarallista sydämelle - raudan takia. Siihen aikaan Multi-Tabs monivitamiinitabletissa oli rautaa. Sitten sitä syönyt tuttu kirjastonhoitaja sai sydärin ja menehtyi.

Sitten Jukka Salonen et al huomasi Kuopiossa virallisesti 90-luvulla, että rauta voi aiheuttaa infarkteja
Vähin äänin myöhemmin Multi-Tabs poisti raudan tableteistaan..

Vieläkin jotkut luontaislääkitsijät myy vaarallisen rautaisia vitamiinejansa.

Punainen liha on punaista koska siinä on paljon rautaa sisältävää myoglobiinia.  Ehkä syy on multikausaalinen: rauta, L-karnitiini, nitraatit, PAH..

 

 

 

Homeopatia-skandaali A-talkissa: https://www.youtube.com/watch?v=qXLTz5LhHMU

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

Damn. Pitäisi mennä vielä tämän viikon puolella pihviravintolaan, mutta ilmeisesti tarttee nyt sitten tilata kanavaihtoehto kun vedin eilen jauhelihapihvin. Olin joskus 2000-luvun alkupuolella muutaman vuoden dietillä, jolloin en syönyt lainkaan punaista lihaa. Ilmeisesti kannataisi aloittaa saman suuntainen ruokavalio uudestaan.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

Raudan yliannostus on kuolettavaa. Jos vaikkapa lapsi syö vitamiinit karkkeina, käy huonosti. Siksi sitä varotaan.

Tuon ohjelman lipeväkielinen pelletoimittaja vetää mutkat suoriksi käyttämällä omia arvojaan yleistettävinä. Uskoi aiemmin rasvateoriaan ja käänsi takkinsa.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Kurkö
Seuraa 
Viestejä180

Sian lihassa aika vähän rautaa, jos on fineliin uskomista 

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=713&lang=fi

 

Itselläni ollut jo pitkään lihapainoitteinen ''ruokavalio''. Lihaa menee päivässä joku puoli kiloa, joka viikon päivänä. Joskus on niitä päiviä, kun en syö lainkaan lihaa, ja niitä päiviä kun en syö yhtään mitään.

''Mikään ei ole niin varmaa, kuin epävarmaa.''

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Jodi

Tuon ohjelman lipeväkielinen pelletoimittaja vetää mutkat suoriksi käyttämällä omia arvojaan yleistettävinä. Uskoi aiemmin rasvateoriaan ja käänsi takkinsa.

Muistaakseni hän kyllä erityisesti painotti, ettei yhden ihmisen eli toimittaja/lääkärin(?) arvoja voi yleistää koko väestöön. Hän oli määrätyn ajan (kuukauden?) dietilllä, jolla hän tuplasi normaalisti syömänsä lihamäärän, ja muistaakseni ihan kaikki hänen labra-arvonsa huononivat, verenpaine nousi, samoin kolesteroli ja LDL, ja jokin muu, jota en muista.

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

Tyyppi on tuottaja ja esiintyjä. Arvojen muutos voi olla stressiperäisiäkin. Tuplasti nuo määrät lihaa syövänä en kärsi verepaineongelmista. Ja vaikka se mainitsi ettei otos riitä niin sanoma oli lihaa demonisoiva.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Sand
Seuraa 
Viestejä1285
MrKAT

Punainen liha on punaista koska siinä on paljon rautaa sisältävää myoglobiinia.  Ehkä syy on multikausaalinen: rauta, L-karnitiini, nitraatit, PAH..

Näin. Harvoin millekkään asialle on vain yhtä syytä vaikka ihmiseläin haluaa usein näin ajatella.

I have found the missing link between the higher ape and civilized man; it is we. Konrad Lorenz.
We do not see things as they are, we see things as we are. Anais Nin

Sand
Seuraa 
Viestejä1285
Jodi

Tuon ohjelman lipeväkielinen pelletoimittaja vetää mutkat suoriksi käyttämällä omia arvojaan yleistettävinä. Uskoi aiemmin rasvateoriaan ja käänsi takkinsa.

Mielenkiintoinen tuo takin kääntö ilmaisu, ihan kun mielensä muuttaminen olisi negatiivinen asia. Itse näkisin että oppivainen ihminen muuttaa usein mielensä ja oppimaton pitää väen väkisin kiinni uskomuksistaan, vaikka kuinka saisi uutta tietoa, joka kumoaa aiemman tietämyksen.

I have found the missing link between the higher ape and civilized man; it is we. Konrad Lorenz.
We do not see things as they are, we see things as we are. Anais Nin

jussipussi
Seuraa 
Viestejä53611
MrKAT

 

Punainen liha on punaista koska siinä on paljon rautaa sisältävää myoglobiinia.  Ehkä syy on multikausaalinen: rauta, L-karnitiini, nitraatit, PAH..

 

Miksi sinä juokset toistuvasti karkuun kun sinulta kysytään perusteluja ja näyttöjä väitteisiisi? 

 

jussipussi
Seuraa 
Viestejä53611
Sand
Jodi

Tuon ohjelman lipeväkielinen pelletoimittaja vetää mutkat suoriksi käyttämällä omia arvojaan yleistettävinä. Uskoi aiemmin rasvateoriaan ja käänsi takkinsa.

Mielenkiintoinen tuo takin kääntö ilmaisu, ihan kun mielensä muuttaminen olisi negatiivinen asia. Itse näkisin että oppivainen ihminen muuttaa usein mielensä ja oppimaton pitää väen väkisin kiinni uskomuksistaan, vaikka kuinka saisi uutta tietoa, joka kumoaa aiemman tietämyksen.

Oletan että perusongelma on itselle ja muille kerrotun yksinkertaistetun tarinan myyvyydestä/uskottavuudesta, jollain yksittäisillä numeroarvoilla pystytään rakentamaan yksinkertainen uskottava tarina, vaikka muuttujia on iso määrä ja niiden suhteet  tarinaa epäselvemmät. Jos mennään todella asioita ammatikseen tutkivilta kysymään niin löytyy huomattavasti monimuotoisempi ja nöyrempi näkemys, syynä yksinkertaisesti se ettei tarina/tarinat todellakaan ole niin yksinkertainen/yksinkertaisia kuin suurin osaa haluaisi niiden olevan ja sopivan omaan pienen ymmärryksen raameihin. 

Mihin tahansa "ravinnon uskontokuntaan" kuuluu voi rakentaa täysin uskottavan tarinan sen uskontokunnan oikeellisuudesta kunhan muistaa vain jättää ne vastakkaiset omaa uskontokuntaa uhkaavat todennukset tarinasta pois. 

Ketju aloittajan "ravintouskonnon" pystyy arvuuttelemaan siitä mitä hän jätti pois kertomatta/kritiikin ulkopuolelle. Se olisi tässä tapauksessa poisjätetyn indikaation mukaan hiilihydraatit.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä53611

Assosiaatioita:

Yksi oleellisista asioista ravinnossa on sen monipuolisuus, monipuolinen ravinto rajoittaa luonnollisesti mahdolliset ylilyönnit /alisaannit "oleellisten komponenttien ja niiden suhteiden osalta(tunnettujen ja tuntemattomien)":

Plasma n-3 and n-6 fatty acids and inflammatory markers in Chinese vegetarians.

RESULTS:

Compared with omnivores, vegetarians have significant higher interleukin-6 (IL-6), plasma n-6 PUFA, n-6/n-3, and 18:3n-3; while they have significant lower leukotriene B4 (LTB4), cyclo-oxygenase-2 (COX2) and prostaglandin E2 (PGE2), 20:5n-3, 22:5n-3, 22:6n-3, and n-3 PUFA. In vegetarians, plasma 20:4n-6 was significant positively related to TNF-alpha. LTB4 was significantly positively related to plasma 22:6n-3, and negatively associated with n-6 PUFA.

CONCLUSION:

Vegetarians have higher plasma n-6 PUFA and IL-6, but lower LTB4, n-3 PUFA, 22:6n-3, COX2 and PGE2 levels. It would seem appropriate for vegetarians to increase their dietary n-3 PUFA, while reduce dietary n-6 PUFA and thus reduce the risk of chronic inflammatory-related diseases.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25266321?dopt=Abstract

Kurkö
Seuraa 
Viestejä180
jussipussi

Ketju aloittajan "ravintouskonnon" pystyy arvuuttelemaan siitä mitä hän jätti pois kertomatta/kritiikin ulkopuolelle. Se olisi tässä tapauksessa poisjätetyn indikaation mukaan hiilihydraatit.

 

 

Dokumentissa ei tosiaankaan sanottu mitään hiilihydraateista, mutta sehän ei ollut siinä aiheena, vaan liha. 

Jos minulta henkilökohtaisesti kysytään, niin ongelma on enemmän hiilihydraateissa, kuin lihassa, ainakin loogisesti ajatellen. Monet ihmiset joilla on terveysongelmia, vaikuttaisivat syödä ihan miten sattuu, suurimmilta osin leipää, pullaa, sipsejä, karkkeja, limsaa, hampurilaisia, pizzaa, jne. Sitten kun ei oikein harrasteta mitään aktiivista, niin ei mikään ihme.

En usko mihinkään, yritän vain ajatella järkevästi. 

''Mikään ei ole niin varmaa, kuin epävarmaa.''

jussipussi
Seuraa 
Viestejä53611
MrKAT

Vieläkin jotkut luontaislääkitsijät myy vaarallisen rautaisia vitamiinejansa.

Punainen liha on punaista koska siinä on paljon rautaa sisältävää myoglobiinia.  Ehkä syy on multikausaalinen: rauta, L-karnitiini, nitraatit, PAH..

Sun sepustukset alkavat olla jo hieman vaarallisia....

Ois se mahtavaa kun esim naiset tai raskaana olevat naiset alkaisi pelkäämään sun maallikon sepustusten perustella rautaa, jättäisivät suositellut raudat pois ja vähentäisivät ravinnon rautalähteitä?

New research suggests that taking iron supplements as prescribed may play a role in reducing the risk of having a child with autism spectrum disorder (ASD).

The researchers found that mothers of children with autism were significantly less likely to have taken iron supplements before and during pregnancy than those whose children seem to be developing normally.

The study authors also discovered that mothers 35 years of age and older who had low iron intake had a five times greater risk of having a child with autism. Others at that higher level of risk were women with metabolic conditions, such as obesity, high blood pressure or diabetes.

For all participants, having a healthy amount of dietary and supplemental iron appeared to generally reduce the risk of autism, which is a neurodevelopmental disorder characterized by social deficits, language impairments and repetitive behaviors.

"While the study needs to be replicated, it reinforces the current practice of taking the recommended dose of pregnancy vitamins and folic acid when pregnant," said Rebecca Schmidt, lead study author and assistant professor in the department of public health sciences at the University of California, Davis.

Folic acid is the synthetic version of folate, she explained.

Iron deficiency, which is often associated with anemia, a commonly measured nutrient deficiency and is especially common in pregnancy, affecting 40 to 50 percent of women and their infants, according to the researchers. Iron deficiency early in life has been shown to impair thinking, motor development, social engagement and language development.

http://consumer.healthday.com/cognitive-health-information-26/autism-news-51/could-low-iron-intake-in-pregnancy-raise-autism-risk-691861.html

jussipussi
Seuraa 
Viestejä53611
MrKAT

Sukulaiseni päätteli jo muinoin että liha on vaarallista sydämelle - raudan takia. Siihen aikaan Multi-Tabs monivitamiinitabletissa oli rautaa. Sitten sitä syönyt tuttu kirjastonhoitaja sai sydärin ja menehtyi.

Olipa "uskottava tarina" kyllä tuosta ihminen voi muodostaa tosi luotettavan ja syvällisen ymmärryksen asiasta!

Iron deficiency in autism and Asperger syndrome.

Abstract

This research considers the prevalence of iron deficiency in children with autism and Asperger syndrome and examines whether this will influence guidelines and treatment. Retrospective analysis of the full blood count and, as far as available, serum ferritin measurements of 96 children (52 with autism and 44 with Asperger syndrome) was undertaken. Six of the autistic group were shown to have iron deficiency anaemia and, of the 23 autistic children who had serum ferritin measured, 12 were iron deficient. Only two of the Asperger group had iron deficiency anaemia and, of the 22 children who had their serum ferritin measured, only three were iron deficient. Iron deficiency, with or without anaemia, can impair cognition and affect and is associated with developmental slowing in infants and mood changes and poor concentration in children. This study showed a very high prevalence of iron deficiency in children with autism, which could potentially compromise further their communication and behavioural impairments.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11918106

Anemia and iron deficiency in heart failure

Case study

Although not considered relevant at the initial assessment, the patient's Hb level of 11 g/dl will reduce her functional capacity and contribute to risk of morbidity and mortality. According to the European guidelines on HF, a diagnostic work-up of her anemia should have been performed, as well as medical therapy and echocardiographic assessment. Serum ferritin

http://www.elsevier.pt/en/revistas/revista-portuguesa-cardiologia-334/artigo/anemia-and-iron-deficiency-in-heart-failure-90274132

Iron Deficiency and Anaemia in Heart Failure: Understanding the FAIR-HF Trial

Abstract

Treatment of anaemia in patients with chronic heart failure (CHF) and reduced left ventricular ejection fraction has traditionally focused on erythropoietin-stimulating agents. However, recent studies have shown that treatment with intravenous (IV) iron can improve the symptoms and quality of life in patients with CHF and iron deficiency (ID), with or without anaemia. The management of ID is becoming an important therapeutic target in patients with CHF, and in this article, we will review iron metabolism in the context of anaemia and heart failure. We will also focus on the importance of diagnosing and treating ID, preferably with IV iron preparations, in patients with CHF.

http://www.medscape.com/viewarticle/734494

Vierailija

Ite syön aika paljon lihaa. varmaan se 200-500g joka päivä.  Joskus se on kanaa, sikaa, kalaa, sisäelemiä jne. Vihanneksia ja hedelmiä myös menee paljon tuoreena. Kaikki veriarvot kohdallaan ja ikää liki viiskymppiä. Rasvaprosentti about 15 nyt.

Kombo kuntoo niin sillä pärjää.

EN tosin tiedä josko se syöpä iskee...vaan ei oo ainakaan mitään sydän ja verisuoniongelmia, korkeeta kolestrolia eikä muutakaan onkelmaa toistaiseksi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat