Seuraa 
Viestejä9265

Jossain mainoksessa hehkutettiin antibakteerisia hopeamolekyylejä joita tuote sisälsi.. minä rupesin muistelemaan kemiantunteja, enkä ole varma voiko hopea edes muodostaa molekyylejä.. eikö ne metallit tee jotain metallihiloja? Vai voiko pieniä metallihippusia sanoa molekyyleiksi? En oikein muista miten nuo jutut meni.. toivottavasti joku tietävämpi osaa selittää miten asia on.. niin ja onko hopea oikeasti aktiivista bakteerientappoainetta?

http://www.niveaformen.fi/products/silver_protect.html

くそっ!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Wikipedia sanoo:

"Molekyyli on kahden tai useamman kovalenttisesti sitoutuneen atomin muodostama sähköisesti neutraali ryhmä. Molekyylien muodostamaa yhdistettä kutsutaan molekyyliyhdisteeksi. Ionisidoksellisissa aineissa ei ole varsinaisia molekyylejä, joskin myös niissä olevat ionit voivat olla kahden tai useamman atomin muodostamia kompleksi-ioneja."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kyllähän hopea muodostaa molekyylejä muiden atomien kanssa, vaikka metallit tykkäävät mielusti muodostaa keskenään hilojakin. Monipuolista sakkia ovat.

Hopea nitraatti tulee nyt ekana mieleen valokuvien kehityksestä.
http://www.ilo.org/public/english/prote ... sc1116.htm
Niin ja sitten on hopeakloridia. Sitä muistaakseni jollain kemman tunnilla tehtiin. Taisi olla ruskeaa lientä tai jotain.

Wikipediasta löytyi vino pino erilaisia kivoja yhdisteitä.
AgNO3, AgCl, Ag2O, Ag2CO3, AgONC
http://en.wikipedia.org/wiki/Silver#Silver_compounds

kts edellinen linkki
Silver is widely used in topical gels and impregnated into bandages because of its wide-spectrum antimicrobial activity. The anti-microbial properties of silver stem from the chemical properties of its ionized form, Ag+. This ion forms strong molecular bonds with other substances used by bacteria to respire, such as molecules containing sulfur, nitrogen, and oxygen.[23] Once the Ag+ ion complexes with these molecules, they are rendered unusable by the bacteria, depriving it of necessary compounds and eventually leading to the bacteria's death.

Jotenka kaippa se jotenkin bakuja tappaa. Kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella noihin mainosmiesten puheisiin. Nykyisen mainostuslogiikan mukaan pullovettäkin voitaisiin markkinoida sen sisältävien proteiinien perusteella. Joo'o. Pullovedessä elää mikrobeja ja ne tuottelevat kaikenlaisia kivoja proteiineja aina vasta-aineista enterotoksiineihin. Juu on siellä proteiinia, mutta ehkäpä oman aineenvaihdunnan kannalta liha ja vilja voisivat olla parempia proteiinin lähteitä, mutta silti. Onhan pullovedessäkin proteiineja kun tarkkaan tutkii.

Samalla logiikalla siis dödössäkin on varmasti hopeaX molekyylejä, mutta kun ei kliinisiä tutkimuksia vaadita eikä suoriteta, jää kuluttajan mielikuvituksen varaan aika paljon. Tuotteita myydään mielikuvilla ja imagolla, ei faktoilla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat