Seuraa 
Viestejä995

CERNin valoa nopeammista neutriinoista on kirjoitettu niin paljon, että avasin tälle täysin hatusta vetämälleni ajatukselle oman ketjun.

Jos neutriinojen nopeus mitattiin oikein eikä suhteellisuusteoriassa ole mitään väärin, niin voisiko mittaustulos johtua yksinkertaisesti siitä, että neutriinot matkustivat ajassa? Ne kulkivat siis esimerkiksi toistaiseksi tuntemattoman ulottuvuuden geodeettista viivaa pitkin suoraan CERNistä mittauspaikalle (ja tietysti kaikkialle muuallekin).

Tätä voisi puoltaa se, etteivät neutriinot välitä tuon taivaallista maallisesta massasta eikä niitä voi kahlita samalla tavoin kuin valon valon voi kahlita esimerkiksi nesteeseen. Ne pojat kulkevat sananmukaisesti omia polkujaan.

Minulla on aina ollut sellainen tunne, että on vielä jokin viides ns. suuri ulottuvuus, joka on meiltä piilossa. Niin kuin on piilossa kolmas ulottuvuus Ilmapallon tasomaan pinnalla asuvalta tiedemieheltä, joka on löytänyt palloltaan geodeettisen viivan ja päättelee havaintojensa perusteella universuminsa kaarevaksi, vaikka hän ei ymmärrä, mitä se tarkoittaa. Vielä vähemmän hän ymmärtää, jos jokin tupsahtaa pallon läpi hänen mittauspisteisiinsä.

CERNin tapauksessa neutriinot tietysti tulevat suoraan maapallon läpi, mutta käyttävätkö ne suhteellisuusteorian mukaista kaareutuneen avaruuden geodeettista viivaa vai kenties jotain muuta. Meistä voisi siis näyttää siltä, että ne kulkevat valoa nopeammin tai matkustavat suorastaan ajassa.

Mutta miksi ne kulkisivat tällä tavoin vain tässä testitilanteessa, kun ne muulloin kulkevat hivenen valoa hitaammin, niin sitä minä en tiedä, heh heh.

Vai onko sittenkin kyse takioneista, joilla on imaginäärinen massa, niinhän tiedepiireissä on myös ehdoteltu? Minusta sekin kuulostaa vähintään yhtä fantastiselta kuin tämä oma sepustukseni.

Jos minä vielä jatkan, niin kohta tässä ei lue muuta kuin "Pitäkää tunkkinne", joten jätän asian pohdintaanne.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Arkkimeedees
Jos neutriinojen nopeus mitattiin oikein eikä suhteellisuusteoriassa ole mitään väärin, niin voisiko mittaustulos johtua yksinkertaisesti siitä, että neutriinot matkustivat ajassa?

Tuo on niin suuri "jos", että en nyt lähtisi sen perusteella vielä keksimään uutta fysiikkaa. Katsotaan nyt, tulevatko ne Pyhäsalmellekin valoa nopeammin. Eiköhän tuossa ole mittausvirhe niin vahva selitys, että aika vähän vielä pannaan paukkuja muiden selitysten miettimiseen.

Cernin ja Gran Sasson välillä ei pitäisi olla mitään oikopolkua, koska aika-avaruuden kaareutuminen tuolla matkalla on olematonta. M-teoriankaan lisäulottuvuudet tuskin tarjoavat tämän mittakaavan oikopolkuja. Multiversumi voisi, jos neutriinot eivät kunnioittaisi maailmankaikkeuksien rajoja, mutta esimerkiksi Auringosta tuleva neutriinovirta on kyllä sen mukainen, että ne kaikki pysyvät meidän kaikkeudessamme.

Neutriinon heikko vuorovaikuttaminen johtuu siitä, ettei se tunnusta sähkömagneettista eikä vahvaa vuorovaikutusta. Se juttelee muille hiukkasille vain heikon vuorovaikutuksen kautta. Fotoni on sähkömagnetismin välittäjä ja vuorovaikuttaa ihan simona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat