Seuraa 
Viestejä5

Tervehdys!

 

Tehtävänä on suunitella teleskooppipuomi, jonka pituss olisi 7 m ja sen maksimi massa on 1250 päässä. Puomi koostuu kahdesta osasta. Paksumpaan puomiin tulee ulompaan päähän kaksi liukupalaa.  Teleskoopin nostokyky on -20- +70 astetta vaakatasosta.

Oma hajatelma oli se että liukupalat sijaitsevat 0,2m ja 0,4m teleskooppiosan päästä.

 

Omat laskennalliset voimat olisivat liukupaloille A 0.4m noin 101 kN ja B 0,2m olisi 202 kN

 

Onkohan arvoissa mitään tolkkua laskennan jatkon kannalta?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

Westside
Seuraa 
Viestejä4

Onko puomin kokonaismitta aukilevitettynä siis 7 metriä?  maksimimassan yksikkö? Liukupalojen sijainti puomin päähän nähden? Havainnollistava kuva olisi toivottava.

Pauli
Seuraa 
Viestejä1005

Kai tässä pitäisi tietää tuo puomin liukuvara, esim 1m - 7m esim. Toisaalta ratkaisun voi kyllä esittää yleisessä muodossa missa liukuvara annetaan [x, y] m muodossa. Parempi olisi jos kopioisit koko tehtävänannon tähän etkä vain jotain omia poimintojasi siitä. Voisit saada ehkä jonkun vinkinkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Aksuhoo
Seuraa 
Viestejä5

Eli selvennystä aiempaa. Puomin työskentely alue on 4-7 metriä siis nosto-alue. Maksimi nostettava massa on 1250 kg. Nostosektori vaakatasoon nähden on -25 ja +70 astetta. Tarkoituksena on siis tehdä kaksi osainen puomi jossa on teleskooppiosa ja runko-osa.

Vanha jäärä
Seuraa 
Viestejä1578
Diam

Eikö se pitäisi laskea std:n mukaan.

Näin minäkin epäilen, jos laitteelle aikoo saada virallisen CE-merkin. Mutta hyväksytäänkö tuo standardi Euroopassa, kun vapaakauppaneuvottelujakaan ei ole vielä saatettu loppuun? Ensi vuonna saattaisi olla toinen tilanne.

Vanha jäärä

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat