Seuraa 
Viestejä45973

30-metrinen meteoroidi uhkaa iskeä suoraan New Yorkiin viiden vuoden päästä. Tehdäänkö muuta kuin evakuointia?

Kommentit (3)

de Selby
Seuraa 
Viestejä1231

Miksi pitäisi? Eikös maanpinnalle osuvaa kutsuta meteoriitiksi?

Hmmm... mutta tässä piileekin ilmaisullinen ongelma: meteoriitti aiheuttaa tuhoa, meteoroidi ei. Silti, jos kauhia tuho ja hävitys halutaan estää, on puututtava siihen impaktia aiemmin, eli kun kyseessä on meteoroidi. Toisaalta vain ällistyttävän pieni osa meteoroideista muodostaa uhan, joten asiaan liittyy turhaa mustamaalausta, vaikka mustiksi maalattuja kimpaleita usein ovatkin.

Voidaanko muuten meteoroidia, jonka törmäyskurssi on jo varmistettu, alkaa kutsua meteoriitiksi, vaikka se ei ole vielä ilmakehää nähnytkään?

Vähän niinkuin naapurilähiön Jarppea voi jo valmiiksi alkaa kutsua häiriköksi tai ongelmanuoreksi, ihan vaan sen kasvuympäristön ja perhetaustansa vuoksi... Suunta kun on jo kaikkien tiedossa.

Otanpa käyttöön ilmaisun potentiaalinen meteoriitti.

Gravity sucks.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä31586

30 metrinen varmaan on torjuttavissa, jos nuo oletukset pitävät paikkansa. Käytännön ongelma vain on se, että tuollaisen pikkukappaleen rataa ei voine laskea 5 vuodeksi sillä tarkkuudella, että sen voisi sanoa uhkaavan merkittävällä todennäköisyydellä jotain yksittäistä kaupunkia. Siksi astronomisen kalliiseen torjuntaoperaatioon tuskin ryhdytään, koska mihin tahansa muualle kuin kaupunkiin tai johonkin erikoiseen tuotantolaitokseen osuessaan tuollainen ei tuota niin isoa vahinkoa, että torjunta kannattaisi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat