Seuraa 
Viestejä45973

Onko tiedossanne kännykässä toimivia hyviä tähtitiedeohjelmia? Sekä Symbian- että Java-versiot passaavat. Ilmaisia mielellään...

Haeskelin omin päin mutten löytänyt kuin yhden mielestäni hyvän, (Sideralis) joka löytyy täältä: http://sideralis.free.fr/index.html.

Paria muutakin kokeilin, mutta ne (MobileStarChart ja Solun'u) eivät oikein kolahtaneet. Ne kuitenkin löytyvät täältä: http://mobilestarchart.sourceforge.net/
ja täältä: http://www.piecafe.co.uk/solun/usolun.htm.

Kaikki ovat Java-puolen softia ja hämmästyttävän pieniä bittipaketteja ominaisuuksiinsa nähden.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Löysin toisenkin aika hyvän, nimeltään MicroSky.
Kotisivu: http://www.upto.org/microsky/microskyManual.html.

Vaatii rekisteröinnin ensialkuun, jotta voi puhelimella ladata asennuksen jälkeen verkosta tähtikartan sille sijainnille jonka ilmoittaa rekisteröinnissä. Aluksi ainakaan Suomeen ei löydy muita sijainteja kuin Helsinki. Missähän päin Helsinkiä tuo sijainti tarkalleen edes on..? Sama se.

Täytyy kotona testailla lisää wlanin kautta, töissä ei viitsi operaattorin suoralla nettiyhteydellä kikkailla...

Mutta Java-pohjaisena taas kevyt ja sopiva useimpiin kännykkämalleihin.

e:50!

Heti perään löytyi taas yksi javapohjainen softa, AcruSky nimeltään. Sen löytää ainakin täältä: http://krutov.org/en/mobile/main.html.

Tuntuu aika hyvältä tämäkin näin ensihätään. Käynnistyy ilman verkkokiemuroita.

Varmaan kannattaa mainita, että puhelin, jolla testaan näitä, on Nokia E51.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Testailin näitä kahta 'parasta', eli Sideralista ja AcruSky:tä vielä vanhemmassa Nokia 5300 Xpress Musicissa, joka on S40-pohjainen laite (em. E51 on S60-laite).

Sideralis tökkäsi jumiin enkä saanut sitä käyntiin ollenkaan aloitusvalikkoa pidemmälle, mutta AcruSky toimii täysin. En osaa sanoa mistä tuo johtuu. 5300 oli uutena varsin kova sana, eikä Javan kanssa pitäisi muutenkaan olla ongelmia.

Taitaa olla monologini tällä erää tässä. Näihin kahteen softaan yritän syventyä ja niillä tutkia mökkitaivasta meren jäältä kunhan sinne jäät tulevat. Tähtiä siellä jokatapauksessa piisaa riittämiin.

Ovat tätä säiettä lukeneet näköjään muutkin kuin minä joten toivottavasti höpinöistäni on ollut yleistäkin hyötyä.

Sinbad
Seuraa 
Viestejä40

Kokeilin sekä Sideralista että AcruSky:tä omassa kännykässäni (Nokia N97) ja molemmat toimivat kunnolla. Eri asia on, kuinka hyviä nämä ovat. Sideralis vaikutti mielestäni paremmalta softalta. Se jopa näyttää Messier:n kohteetkin.

Eivät nämä kännyköissä tomivat tähtikartastot kyllä oikeita kartastoja korvaa mutta ovat varmaan hyviä silloin, kun opettelee tuntemaan tähtitaivasta ja kännykkähän kulkee mukavasti mukana.

Sinbad
Eivät nämä kännyköissä tomivat tähtikartastot kyllä oikeita kartastoja korvaa mutta ovat varmaan hyviä silloin, kun opettelee tuntemaan tähtitaivasta ja kännykkähän kulkee mukavasti mukana.

Eikä niiltä minusta voi odottaakaan samantasoista tietokantaa tai muuta monipuolisuutta kuin näillä tietokonesoftilla. Itselläni tarkoitus on verrata näkemääni puhelimen näytöllä näkyvään ja siinä varsinkin Sideralis toimii hienosti. Siksi riittää mainiosti esimerkiksi se, että paljaalla silmällä näkyvät kohteet näkyvät mahdollisimman kattavasti.

Kotona voi sitten tutkia isommalta näytöltä ja lämpimämmässä tarkemmin ulkona tehtyjä havaintoja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat