Sivut

Kommentit (5078)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämmönen vähän offtopic -kysymys. Hubblen tarkkuus kuuhun kohdistettuna on 1 pikseli = n. 50 metriä.

Mikä on Herschelin erotuskyky, onko kenelläkään tietoa.

Toisin sanoen, onko Kuussa käyty? Jos jollain on rahaa riittävästi ostaakseen tutkimusaikaa asian tarkistamiseen, niin onnistuuko se?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä33216
Phony
Tämmönen vähän offtopic -kysymys. Hubblen tarkkuus kuuhun kohdistettuna on 1 pikseli = n. 50 metriä.

Mikä on Herschelin erotuskyky, onko kenelläkään tietoa.
Herchel on Lagrangen pisteessä, joka on lähimmilläänkin yli miljoonan kilometrin päässä Kuusta, kun taas Hubble on alle 400000 km:n etäisyydellä. Noilla vehkeillä diffraktio rajoitaa resoluution, eli käytännössä se on verrannollinen peilin kokoon. Herchelin peili on vain vähän isompi kuin Hubblella, joten se ei näe Kuuta niin hyvin.

Toisin sanoen, onko Kuussa käyty? Jos jollain on rahaa riittävästi ostaakseen tutkimusaikaa asian tarkistamiseen, niin onnistuuko se?Ei, mutta Lunar Reconnaissance Orbiterilta se onnistuu, kunhan saavat sen työhön. Käsittääkseni jossain vaiheessa ne aikovat kuvata Apollo-jämiä PR-temppuna, joskaan tuskin se on ensimmäinen tai tärkein tehtävä.

Jos nyt skeptiseksi heittäydytään, mitäpä muutakaan noilta Illuminaatin hallitsemilta luotaimilta voi odottaa kuin olemattomien Apollo-rojujen retusoimista kuviin, ja Kuun pimeän puolen natsitukikohtien ja Siriuslaisten lentotukikohtien pyyhimistä pois kuvista.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643
Neutroni

Herchel on Lagrangen pisteessä, joka on lähimmilläänkin yli miljoonan kilometrin päässä Kuusta, kun taas Hubble on alle 400000 km:n etäisyydellä.Jos pohditaan sitä, että kuu on noin 300000 km päässä, niin missä Hubble oikein lienee?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Neutroni
Seuraa 
Viestejä33216

Hubble on melko matalalla Maan kiertoradalla, vähän alle 600 km:n korkeudella. Hubblen etäisyys Kuusta on siis käytännössä sama kuin Maan pinnalta, noin 400000 km. Herschel taas on Lagrangen pisteessä noin 1,5 miljoonaa kilometriä Maasta Aurinkoa vastakkaiseen suuntaan, joten Herscheliltä matkaa Kuun pinnalle on parhaimmillaankin se reilut miljoona km. Geometriasta johtuen Kuu näyttää silloin Herschelille pimeän puolensa, joten havainnointi ei käytännössä onnistu. Kuu ei ole infrapunatähtitieteellisesti erityisen kiinnostava kohde.

Proton-M laukaisu on tiedossa Suomen aikaa klo 03.57. Hyötykuormana siis ProtoStar 2 tietoliikennesatelliitti. Laukaisun voi seurata livenä osoitteessa http://www.ilslaunch.com .Live-lähetys alkaa noin 20 minuuttia ennen laukaisua.

May 15/16 Proton • ProtoStar 2
Launch time: 0057 GMT on 16th (8:57 p.m. EDT on May 15)
Launch site: Baikonur Cosmodrome, Kazakhstan

An International Launch Services Proton rocket with a Breeze M upper stage will deploy the ProtoStar 2 direct broadcasting telecommunications spacecraft. The satellite will cover the Asia-Pacific region.

http://forum.nasaspaceflight.com/index.php?topic=16261.0

offmind
Seuraa 
Viestejä18487

Tämä ei ole uutinen vaan vasta huhupuhetta. Mutta ex-astronautti Charles Boldenista on ilmeisesti tulossa NASA:n uusi johtaja.

http://www.nasawatch.com/archives/2009/ ... .html#more

http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_F._Bolden,_Jr.

http://www.jsc.nasa.gov/Bios/htmlbios/bolden-cf.html

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Noniin ensi yönä yritetään laukaista TacSat-3 matkaan Minotaur-kantoraketilla. Laukaisu tapahtuu Suomen aikaa 02.35-06.30 välisenä aikana. Laukaisun voi seurata livenä osoitteessa: http://sites.wff.nasa.gov/webcast/

May 19 Minotaur • TacSat 3
Launch time: 7:35 to 11:30 p.m. EDT
Launch site: Mid-Atlantic Regional Spaceport, Wallops Island, Virginia

The Orbital Sciences Minotaur rocket will launch the Air Force Research Laboratory's TacSat 3 advanced technology research spacecraft. The four-stage rocket uses U.S. government-supplied Minuteman 2 motors and Pegasus rocket stages. Delayed from December, March 15, June 25, Aug. 14 and Sept. 14 and October. Scrubbed May 5 and May 7 due to bad weather. Scrubbed by problem May 8.

Saapa nähdä jos tällä kertaa onnistuisi. Tosin epävarmuus jostain ilmatilakonfliktista on vielä olemassa...laukaisua siirretään edelleen jos ongelma ilmenee.

Mission status center: http://spaceflightnow.com/minotaur/tacsat3/status.html

Suomalainen lähellä avaruuslentoa

MTV3 - Petteri Savolainen

Suomalaisen astronautin tie avaruuteen on katkennut viime metreillä. Euroopan avaruusjärjestön Esan kuusi uutta eurooppalaista astronauttia on valittu, eikä yhtään kilvassa mukana ollutta suomalaista ole valittujen joukossa.
Helsingin yliopiston väitöskirjatutkija, biologi Jussi Lehtonen oli tosin viimeisen kymmenen ehdokkaan joukossa, ja olisi ollut siten aivan valittujen astronauttien tapaan kykenevä ja pätevä avaruuslentäjä.
Uusista astronauteista kaksi tulee Italiasta, loput Saksasta, Ranskasta, Britanniasta ja Tanskasta.
Astronauttien monivaiheinen valintaprosessi alkoi viime vuonna.

Uudet astronautit aloittavat peruskoulutuksensa Euroopan astronauttikeskuksessa EAC:ssa Saksassa ja voivat päästä lentämään Kansainväliselle avaruusasemalle vuodesta 2013 alkaen.

Kaikilla mahdollisuus

Ensimmäistä kertaa haku suoritettiin koko ESAn jäsenmaiden laajuudessa keskitetysti, siinä missä aikaisemmin astronautit on esivalittu kansallisin testein vain ESAn miehitettyjen avaruuslentojen ohjelmaan osallistuvissa maissa. Näin ollen hakemuksia pyydettiin myös Suomesta.
Lähes 10 000 kiinnostunutta jätti määräpäivään mennessä hakemuksensa. Kuukauden kestäneen hakuajan aikana 8413 astronautin työstä kiinnostunutta pääsi automaattisen karsinnan jälkeen ensimmäiseen varsinaiseen vaiheeseen eli heidän perustietonsa riittivät hakulomakkeen täyttämiseen.

Suomesta hakemuksia jätettiin 336 kappaetta ja Suomi olikin väkilukuun suhteutettuna aktiivisin hakuun osallistunut maa: hakemuksia oli kaikkiaan 4 prosenttia kaikista jätetyistä hakemuksista. Suomalaishakijoista 283 oli miehiä ja 58 naisia.
Pisimmälle valintaprosessissa päässeiden suomalaisten joukossa olivat myös mm. Ilmatieteen laitoksen tutkijat Sini Merikallio ja Noora Partamies, Space Systems Finlandissa työskentelevä Matti Anttila ja Kuopion yliopiston tietojenkäsittelytieteen assistentti Marko Hassinen.

Valitut astronautit:

Kuusi tulevaa astronauttia ovat italialainen Samantha Cristoforetti, saksalainen Alexander Gerst, tanskalainen Andreas Mogensen, italialainen Luca Parmitano, britti Timothy Peake ja ranskalainen Thomas Pesquet. Valituista kolme on sotilaslentäjiä, kaksi insinöörejä ja yksi tutkija.

Baikonurista laukaistaan Expedition 20 ISS-vaihtomiehistö avaruusasemalle. Kantorakettina Sojuz ja laukaisu tapahtuu keskiviikkona 27. toukokuuta klo 13.34 Suomen aikaa. NASATV-lähetys laukaisusta alkaa klo 12.45.

May 27 Soyuz • ISS 19S
Launch time: 1034 GMT (6:34 a.m. EDT)
Launch site: Baikonur Cosmodrome, Kazakhstan

A Russian government Soyuz rocket will launch the next manned Soyuz TMA spacecraft to the International Space Station with members of the Expedition 20 crew. The capsule will remain at the station for about six months, providing an escape pod for the crew.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat