Seuraa 
Viestejä45973

(UUTINEN/YLE/25.6.)

"Ripulia ja vaikeaa suolitulehdusta aiheuttava sitkeä bakteeritauti on osoittautunut vakavaksi ongelmaksi sairaaloissa. Bakteeri tarttuu itiömuotoisena muun muassa ovenkahvoista ja pöytien pinnoista, ja tavalliset antibiootit eivät tehoa siihen.

Clostridium difficile
- Itiöitä muodostava suolistobakteeri, jonka kannoista osa tuottaa toksiineja. Toksiinit aiheuttavat suolessa ripulin.
- Alkaa usein antibioottihoidosta. Voi levitä myös potilaasta toiseen kosketustartuntana sekä esimerkiksi seinäpinnoilta.
- Oireina vesiripuli, usein mahakipuja ja kuumeilua.
- Voi uusiutua.
- Kuolleisuus taudissa 10-12 prosenttia.
Clostridium difficile -bakteeri on levinnyt sairaaloissa nopeasti. Etelä-Karjalassa on havaittu tänä vuonna jo kuutisenkymmentä tapausta, Kymenlaakossa tapauksia on ollut noin 160. Kaikkiaan bakteeria on löydetty Suomessa jo kahdeksasta sairaanhoitopiiristä (HUS, Varsinais-Suomi, Kymenlaakso, Satakunta, Etelä-Karjala, Pirkanmaa, Kanta-Häme ja Keski-Pohjanmaa). Kansanterveyslaitos on kirjannut tautitapauksia tälle vuodelle jo 2 500, viime vuonna tartuntatautirekisteriin tehtiin yli 6 000 ilmoitusta. Antibiooteille vastustuskykyinen bakteeri aiheuttaa epidemioita sairaaloissa, joissa potilaat ovat huonokuntoisia ja saavat usein antibioottihoitoja.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos alkoi kirjata bakteerin aiheuttamia tautitapauksia viime vuonna. Bakteerista tehtiin ensimmäinen havainto Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä Husissa lokakuussa 2007. Kanta löytyi kolmelta ihmiseltä, jotka kaikki kuolivat."

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Liika hygienia jalostaa bakteereita ihmiselle vaarallisemmiksi, jättäen aina jäljelle sen vahvimman osan lisääntymään. Mitä enemmän ihmiset nostavat hygieniatasoa, sitä sitkeämpi bakteereja samalla "kehitetään", haluttiin sitä tai ei. Ihmiskuntaa vaivaava mustavalkoinen ajattelu on tässäkin asiassa kovin haitallista kaikille. Joko ollaan 100% steriilin perässä tai sitten parin sadan vuoden tyyliin käydään paskalla ja sitten mennään leikkaamaan potilasta käsiä pesemättä. Mitään välimuotoa ei hyväksytä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat