Seuraa 
Viestejä11

 

Olen 37v aiemmin perusterve mies.

 

Sain virtsaamispakko oireeseen siprofloksasiini antibioottia (Ciprofloxacin) 2x750mg. Vajaassa viikossa kuurin aloittamisesta tapahtui seuraavat asiat muutamassa päivässä: polvitaipeet muuttuivat "puupökkelöiksi" ja kävely ei meinannut onnistua millään. Jalkoja, käsiä ja alavatsaa rupesi polttamaan kuin kovissa löylyissä ilman mitään syytä. Keuhkoista loppui happi useaan otteeseen kävellessä rauhassa esim loivaan ylämäkeen. Lääkärin mielestä oli paniikkikohtaus. Joka kerralla. Muistan elävästi kun jouduin pitämään kylmäkalle-pusseja ympäri kehoa kun ihoa poltti. Itku meinasi tulla kun pelotti niin perkeleesti. Lääkärit vain vihjailivat ystävällisesti että stressistä johtuu. Pian tästä hirvittävä kipu alkoi molempien pohkeiden alaosissa, akilleksissa ja nilkan sisäsyrjällä. Joka aamu seuraavien viikkojen aikana heräsin sängyssä siihen, kun jalat olivat "tulessa". Miten selität tällaisen kenellekään? Kuvauksissa ei näkynyt mitään epätavallista. HYKSin johtava reumatologi ei keksinyt syytä, mutta totesi ettei ole reumasairaudesta kyse.

 

Googletin netistä "fluoroquinolone adverse effects" ja silmäni aukesivat. Samaa tapahtunut tuhansille ihmisille ympäri maailmaa! Mitä helvettiä? Lähetin minua hoitaneille lääkäreille linkkejä PubMedin, FDAn ja kotimaisen Duodecim-verkkojulkaisun artikkeleihin fluorokinoloniantibioottien aiheuttamista vakavista ongelmista ihmisillä. Ei mitään vaikutusta. Tajusin pian, että lääkärit eivät asiasta halua  keskustella. Olin joutunut lääkeyhtiön perseraiskaamaksi ja ketään ei kiinnosta. Vain ehkä niitä, ketkä ovat kokeneet saman otettuaan Ciprofloxacinia, Tavanicia, Tarividia, Norfloxacinia tai Aveloxia ja tunnistavat tästä kirjoituksesta oman kokemuksensa. Siksi perustin Facebookkiin suljetun vertaistukiryhmän ”Sano ei fluorokinoloniantibiooteille”, jossa on mahdollista keskustella muiden saman kokeneiden kanssa.

 

Yli 6 KUUKAUTTA on kulunut ja oireeni jatkuvat edelleen, ehkä aavistuksen lievempinä. Nilkkakipu on edelleen jatkuvaa ja raajoja polttaa, mutta jääpusseja en onneksi tarvitse enää.

 

Lääkevahinkoilmoitus lähtee vireille heti, kun lopulliset vahingot ovat selvillä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

LK
Seuraa 
Viestejä138

Kyllä kaikki lääkärit tietävät, että fluorokinolonit voivat aiheuttaa tendiniittejä ~1%:lle potilaista. Prostatiittiin tuo vain on paras valinta antibiootiksi. Itse olen aina potilaille kertonut kyseisestä riskistä, ja kehoittanut välttämään hyppimistä yms. kuurin ajan välttääkseen mahdollisen akillesjänneruptuuran.

weedee
Seuraa 
Viestejä11

Hei LK,

Olet vastuuntuntoinen lääkäri ja perillä asioista.

Valitettavasti minulle, kuin useille muillekaan potilaille ei lääkäri tai farmaseutti puhunut tästä akillesruptuuran riskistä mitään.

Fluorokinolonien on todettu aiheuttavan myös perifeeristä neuropatiaa. Yhdysvalloissa FDA on vaatinut lääkeyhtiöitä lisäämään pakkauksiin varoitustekstit tästä.

http://www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/ucm365050.htm

Olen tutustunut useisiin ihmisiin Suomessa ja ulkomailla ketkä ovat fk-antibioottikuurin jälkeen kärsineet jo vuosikausia jännetulehduksista ja neuropatiasta. Jostain syystä valtaosa terveydenhuollon ammattilaisista ei ymmärrä näiden lääkkeiden haittavaikutuksien olevan monella hyvin pitkäaikaisia (pysyviä).

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
weedee
Seuraa 
Viestejä11

Uudesta MRI kuvasta sitten paljastui tibialis posterior jänteen tulehdus. Ortopedin mukaan fluorokinolonin osuus todennäköinen syy. Jes.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat