Seuraa 
Viestejä45973

http://yle.fi/uutiset/tiede_ja_tekniikk ... 57164.html

Olisi mielenkiintoista tietää lisää tuosta sovelluksesta. Minulle riittänee popuilutekstikin.

Kommentit (4)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Lähestymistapa voisi olla toinenkin. Ihmiskunta tarvitsee kipeästi raaka-aineita erotettuna silikaateista. Erottamiseen tarvitaan hiilidioksidia. Sitä taasen on saatavana rajattomasti polttolaitoksista.

Näillä veijareilla voi olla oikeasti mielessä silikaatin jalostus. Kun se puetaan hiilidioksidin erottamiseksi, saadaan se hiilidioksidi käyttöön. Muutenhan hiilidioksidin tuottajat ottaisivat siitä maksun. Juttujen mukaan ovat jo perustaneet lukuisia laitoksia ulkomaille eli mukavat suolarahat tulevat alumiinin raaka-aineista. Maailmanpankki rahoittaa infran.

Oli asian todellinen laita kumpi tahansa niin joka tapauksessa hieno veto. Sitäpaitsi tuotteistettuna on kyseessä kansalliseen lempilapsi Nokiaan verrattuna monta kertaluokkaa isompi juttu. Eli mahdoton tajuta näin pienessä maassa. Mutta kateuden voiman käyttöön riittää se, että tajutaan jutun olevan iso. Jos jollakin saattaisi olla mahdollisuus esimerkiksi rikastua, on asia vaiettava tai naurettava kuoliaaksi.

Vakavasti ottaen; hieman kiusaa tässä toimijoitten tapa hehkuttaa sitä, ettei täällä kotomaassa ole saatu heti jotain eli rahaa. Että on pitänyt mennä aivan Afrikkaan asti. Jotain kostomeininkiä? Minusta markkinat ovat aivan oikeasti väärät täällä.

Olen jo aikaisemmin keväällä todennut, että tätä metodia kannattaa käyttää myös biovoimaloissa. Saadaan aikaan hiilen kannalta nollapäästön sijaan negatiivinen päästö. Biovoimaloissa taitaa tulla rahaa päästökauppamekanismista jo sellaisenaan. Eikö tällä saada vielä toiseen kertaan samaa rahaa?

Bikarbonaatissa hämää se, että käsittääkseni se on herkästi hajoava yhdiste. Ehkä olen väärässä. Ja minne se vesiliuoksena sitten siirretään? Jokiin?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
EV+
Seuraa 
Viestejä770

Onko tässä nyt uusi Nokia syntymässä vai onko kyseessä mätäkuun juttu. Uutisoinnissa ei kerrottu millaisia määriä maasälpää kuluu "vichyveden" hiilidioksidin käsittelyyn. Jostain syystä edelleen mieleen pompahtaa suomalainen akkukeksintö joka paljastuikin petokseksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat