Seuraa 
Viestejä45973

Keskustelussa

o_turunen
Tapoja on monia. Yksi on rakentaa kela, josta pystyy ihan tuumastukilla mitattujen mittojen mukaan laskemaan induktanssin. Ostin joskus lelukaupasta semmoisia pyöreitä muovirenkaita, jota pihalla heitellään tappiin. Tuommoiselle renkaalle käämityn toroidikelan induktanssin pystyy laskemaan ihan ilman induktanssimittaria.

Käytännössä radiovastaanottimen rakentaja tarvitsee jonkinlaisen signaalilähteen. Suosittelen aloittamaan grid-dip-mittarista. 1450 kHz vastaanottimeen tarvitaan arviolta 65 uH kela. Kietaisin kuparia 10 mm paksun kuulakärkikynän päälle. Kierrosmäärä n. 40.

Taajuuden eli hertsit joutuu tietenkin lainaamaan joltakulta, esimerkiksi YLEltä tms.

Kapasitanssin saa sitten selville, kun on kela ja dipperi.

PS: Toivottavasti p*skaaja_24h ymmärtää pysyä ydinvoimapuistokeskusteluissaan.


Onko missään tehty tutkimusta ydinvoiman kannattajien sosiaalisen kehityksen asteesta? Tämä tuli mieleen, kun täällä näyttää olevan niin, että useillakin ydinvoiman kannattajilla on taipumus lapselliseen haukkumanimien käyttöön, ehkäpä oman itsetuntonsa pönkittämiseksi.
Sinällään ihan säälittävä juttu kylläkin. Ei käy kateeksi.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (22)

Onkohan missään tehty tutkimusta ydinvoiman vastustajien tai muiden fanaatikkojen sosiaalisen kehityksen asteesta.
Luulisi että keskustelisit muustakin kuin ydinvoimasta, eikö tosiaan yli 11.000 viestiä aiheesta ole riittävästi.
Jonkun asian liioiteltu vastustaminen ja osittain kuviteltujen syiden keksiminen vastustettavasta asiasta ei ole kovin tervettä.
Ydinvoiman käyttö on toistaiseksi välttämätöntä ja järkevää, yritä kestää tai muuta sellaiseen maahan missä ei tarvita energiaa.
Se että jankutat jollakin foorumilla ,ei varmaan muuta tilannetta miksikään, naurettavaa toimintaa.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

Kannatan ydinvoimalaoita, ne on ok. Mun isoisäkin oli kerran ydinvoimalassa töissä.

tutkimuksen mukaan jos asuu ydinvoimalan vieressä 150 vuotta, niin yhtä myrkyllistä kun polttaisi 1.5 tupakkia. myös pyöräily ilman kypärää on vaarallisempaa kun asua 150 vuotta ydinvoimalan vieressä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
tiäremiäs
tutkimuksen mukaan jos asuu ydinvoimalan vieressä 150 vuotta, niin yhtä myrkyllistä kun polttaisi 1.5 tupakkia. myös pyöräily ilman kypärää on vaarallisempaa kun asua 150 vuotta ydinvoimalan vieressä.Eli siis ydinvoimalat pidentävät ihmisten elinikää!? Minä en ole vielä kuullut kenestäkään 150-vuotiaasta, mutta totta sen on oltava, jos joku tutkimus näin sanoo.

Kun toisessa keskustelussa kysyin "perimmäistä" syytä ydinvoiman kannatukseen, se useimmilla oli taloudellinen syy (halpa sähkö). Syy vaikuttaa minusta varsin itsekkäältä.

kaivan sen ketjun linkin joskus tänne. Nyt "etsi" ei toimi.

Modet: kun tämä ei kelvannut ydinenergiapuolelle, pistäkää sitten psykologiapuolelle. Saadaan ehkä joku asiantuntijakin sitten keskusteluun mukaan. Kiitos,

Vastaaja_s24fi
Modet: kun tämä ei kelvannut ydinenergiapuolelle, pistäkää sitten psykologiapuolelle. Saadaan ehkä joku asiantuntijakin sitten keskusteluun mukaan. Kiitos,Pyynnöstä siirsin.

Vierailija

Vastaaja_s24fi:

Alan pikkuhiljaa tulla siihen käsitykseen, että ydinvoiman kannattajien sosiaalinen kehitys on jotenkin jälkeen jäänyt. Käsitykseni perustuu siihen, että täällä ydinvoiman kannattajilla on selkeästi suurempi taipumus haukkumanimien käyttöön - sellaisten kanssa jouduin viimeksi tekemisiin joskus ala-asteella tai sitäkin ennen.

Joka tapauksessa haukkumanimien käyttö osoittaa henkistä tyhjyyttä tai pahoinvointia. Sääliksi käy.
On vähän pakko oikoa käsityksiäsi. Sinä et nyt tajua pointtia. Lukijoiden hermostuminen ja mahdollinen nimittely johtuu sinun jatkuvasta ja loputtomasta jankkaamisesta ja flodaamisesta. Ydinvoiman kannatuksella tai kannattamatta jättämisellä ei ole tuon asian kanssa mitään tekemistä. Minulle esim. olisi ihan sama, vaikka Suomi ja koko maailma olis tuulivoimaloita täynnä, eikä minulla ole ydinvoimaloista minkäänlaista kantaa, jota pitäis julistaa. Eli olet totaalisesti hakoteillä.

Oletko koskaan ajatellut sitä, että foorumista riippumatta saat jatkuvasti negatiivista palautetta nettikäyttäytymisesi takia. Ehkä olis syytä ajatella tätäkin puolta, eikä suoralta kädeltä laittaa saamasi palautteen syyksi ydinvoiman kannatusta. Ehkä itsekin sisimmässäsi tiedät, ettei näkemykselläsi saamastasi negatiivisen palautteen syystä ole minkäänlaista todellisuuspohjaa.

ovolo
Vastaaja_s24fi:
Alan pikkuhiljaa tulla siihen käsitykseen, että ydinvoiman kannattajien sosiaalinen kehitys on jotenkin jälkeen jäänyt. Käsitykseni perustuu siihen, että täällä ydinvoiman kannattajilla on selkeästi suurempi taipumus haukkumanimien käyttöön - sellaisten kanssa jouduin viimeksi tekemisiin joskus ala-asteella tai sitäkin ennen.

Joka tapauksessa haukkumanimien käyttö osoittaa henkistä tyhjyyttä tai pahoinvointia. Sääliksi käy.
On vähän pakko oikoa käsityksiäsi. Sinä et nyt tajua pointtia. Lukijoiden hermostuminen ja mahdollinen nimittely johtuu sinun jatkuvasta ja loputtomasta jankkaamisesta ja flodaamisesta.

Miksen muka tajuu? Pieni osa ydinvoiman kannattajista vaikuttaa todellakin sosiaalisesti jälkeenjääneiltä. Piste.

Vastaaja_s24fi

Miksen muka tajuu? Pieni osa ydinvoiman kannattajista vaikuttaa todellakin sosiaalisesti jälkeenjääneiltä. Piste.Vastaaja hyvä, tiesitko, että tutkit sitten mitä ihmisryhmää tahansa, sieltä löytyy aina joku, jolla on keskiarvoa pienempi älykkyysosamäärä. Kommenttisi oli yhtä välkky, kuin sen suomalaisen hemmon, jonka "opetuslapsi" Pekka Auvinen oli. Se hemmohan sanoi tyyliin: "Jokainen, joka on keskiarvoa tyhmempi, pitäisi tappaa." Ongelmana on vain se, että jos esim. älykkyysosamäärän perusteella tapettaisiin "tyhmät ihmiset", eli ne, joilla älykkyysosamäärä on alle keskiarvon, ei lopulta maailmassa olisi, kuin hyvin pieni määrä ihmsiä.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7656
Vastaaja_s24fi
Miksen muka tajuu? Pieni Miksen muka tajuu? Pieni osa ydinvoiman kannattajista vaikuttaa todellakin sosiaalisesti jälkeenjääneiltä. Piste.

Vaikuttaa ihan loogiselta. Sen sijaan suuri osa ydinvoiman vastustajista vaikuttaa todellakin sosiaalisesti jälkeenjääneiltä. Piste.

Ertsu
Vastaaja_s24fi
Miksen muka tajuu? Pieni Miksen muka tajuu? Pieni osa ydinvoiman kannattajista vaikuttaa todellakin sosiaalisesti jälkeenjääneiltä. Piste.

Vaikuttaa ihan loogiselta. Sen sijaan suuri osa ydinvoiman vastustajista vaikuttaa todellakin sosiaalisesti jälkeenjääneiltä. Piste.Millä mittarilla? Mun mittari on yksinkertainen: lapsuuden aikainen haukkumanimen käyttö. Mulle se oli niin vanha juttu, etten muistanut edes oikeaa sanaa ("haukkumanimi"), eli joskus penskana jouduin sen kanssa tekemisiin. Täällä se näyttää olevan vielä muutaman ydinvoiman kannattajan henkinen taso.

tyson
Vastaaja_s24fi

Miksen muka tajuu? Pieni osa ydinvoiman kannattajista vaikuttaa todellakin sosiaalisesti jälkeenjääneiltä. Piste.Vastaaja hyvä, tiesitko, että tutkit sitten mitä ihmisryhmää tahansa, sieltä löytyy aina joku, jolla on keskiarvoa pienempi älykkyysosamäärä. Kommenttisi oli yhtä välkky, kuin sen suomalaisen hemmon, jonka "opetuslapsi" Pekka Auvinen oli. Se hemmohan sanoi tyyliin: "Jokainen, joka on keskiarvoa tyhmempi, pitäisi tappaa." Ongelmana on vain se, että jos esim. älykkyysosamäärän perusteella tapettaisiin "tyhmät ihmiset", eli ne, joilla älykkyysosamäärä on alle keskiarvon, ei lopulta maailmassa olisi, kuin hyvin pieni määrä ihmsiä.en ole puhunut älykkyyden vähäisyydestä, vain sosiaalisen kehityksen asteesta.

tietenkin siinäkin jälkeenjääneisyyttä esiintyy kaikissa ihmisryhmissä. täällä se vain korostuu minulle - asia-argumenttien loputtua ruvetaan puhumaan haukkumanimelle. siis mua saa nimitellä idiootiksi, tyhmäksi, luuseriksi ja ihan mitä ikinöä kukaan keksii, ei sellaiset mua haittaa, mutta kutsumanimeksi en hyväksy haukkumanimieä.

Vastaaja_s24fi
Kun toisessa keskustelussa kysyin "perimmäistä" syytä ydinvoiman kannatukseen, se useimmilla oli taloudellinen syy (halpa sähkö). Syy vaikuttaa minusta varsin itsekkäältä.Talous ja hyvinvointi on perimmäinen syy kaikkeen energiantuotantoon, niin ydinvoimaan kuin uusiutuviin ja hiilivoimaankin. Ydinvoiman kannatukselle ei ole mitään muista energiamuodoista poikkeavaa perimmäistä syytä.

Eri energiamuotojen kannatuksessa on kyse vain siitä että millä tuotantotavalla näihin perimmäisiin tavoitteisiin päästäisiin pienimmillä haittavaikutuksilla.

Todellakin on niin, että vastaaja leimaa kaikki ydiinvoiman vastustajat idiooteiksi.

Tällä palstalla ei voi käydä enää asiallista keskustelua ydinvoimasta tai energiantuotantotavoista tämän häirikön takia.

Modet: olisiko aika pistää vastaaja_s24fi jäähylle pariksi viikoksi?

Leuka

Tällä palstalla ei voi käydä enää asiallista keskustelua ydinvoimasta tai energiantuotantotavoista tämän häirikön takia.

Modet: olisiko aika pistää vastaaja_s24fi jäähylle pariksi viikoksi?
Jos ydinvoimasta halutaan täällä koskaan keskustella puhtaasti faktoihin nojautuen,
niin mainittu kirjoittaja tulisi ip-estää täältä pysyvästi.

Varmasti tämä on valvojien tiedossa, joten ei muuta kuin keskustelu J.Ruukin kanssa
ja toimenpide käytäntöön. Kukaan ei varmasti jää kaipaamaan.

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1835

Vittu ku lopettaisit tuon vinkumisen asioista joista et selvästikään mitään ymmärrä. Käyt väittelyä tuulivoiman puolesta ja ydinvoimaa vastaan sivuuttaen faktat mikäli ne eivät puolla argumenttejasi. Jos suhtautuisit asiaan edes jollain lailla objektiivisesti ja oppisit virheistäsi, joku voisi jopa ottaa sut vakavasti.
Mutta ei, sen sijaan sun jutut on lähinnä tunnepitoista paskaa/propagandaa tyyliin "yyh kaloja kuolee lauhdevesien takia".

Ota kuule fysiikan kirja tai pari käteen ja tule takaisin parin vuoden kuluttua.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Gödel
Leuka

Tällä palstalla ei voi käydä enää asiallista keskustelua ydinvoimasta tai energiantuotantotavoista tämän häirikön takia.

Modet: olisiko aika pistää vastaaja_s24fi jäähylle pariksi viikoksi?
Jos ydinvoimasta halutaan täällä koskaan keskustella puhtaasti faktoihin nojautuen,
niin mainittu kirjoittaja tulisi ip-estää täältä pysyvästi.

Varmasti tämä on valvojien tiedossa, joten ei muuta kuin keskustelu J.Ruukin kanssa
ja toimenpide käytäntöön. Kukaan ei varmasti jää kaipaamaan.
juuh, niin kai. mutta kun ei siitä ole nyt kysymys. Kysymys on sellaisen henkilön sosiaalisesta tasosta, jonka keskustelumenetelmiin kuuluu haukkumanimen käyttö. Lapsellista, eikö sinunkin mielestä?

Laitoin moderaattoreille viestin:

"Tällä palstalla ei voi käydä enää asiallista keskustelua ydinvoimasta tai energiantuotantotavoista tämän häirikön takia.

Olisiko aika pistää vastaaja_s24fi jäähylle pariksi viikoksi? Eiköhän hänen mielipiteensä ja psykoottinen suhtautuminen aiheeseen ole jo 10.000 viestissä nähty."

Leuka
Laitoin moderaattoreille viestin:

"Tällä palstalla ei voi käydä enää asiallista keskustelua ydinvoimasta tai energiantuotantotavoista tämän häirikön takia.

Olisiko aika pistää vastaaja_s24fi jäähylle pariksi viikoksi? Eiköhän hänen mielipiteensä ja psykoottinen suhtautuminen aiheeseen ole jo 10.000 viestissä nähty."
Hienoa. keskustelun otsikkoa voisi tosiaan tutkia tuollaistenkin viestien pohjalta, mutta jääköön se itsekunkin tehtäväksi.

Mitä mieltä itse olet siitä, että jotakuta kutsutaan halventavalla haukkumanimellä oikean nikin sijasta?

Mitä mieltä itse olet siitä, että jotakuta kutsutaan halventavalla haukkumanimellä oikean nikin sijasta?Epäasiallista, mutta niin on floodaaminenkin ja sairaalloinen itsensä toistaminenkin. Ehkä eräiden sietokyky on todellakin mennyt yli, minunkin. Ymmärrän meitäkin täysin.

Lisäys Wikipediasta:

Floodaus(engl. flooding, suomeksi tulviminen) tarkoittaa sitä, että IRC-palvelimella oleva käyttäjä tai IRC-botti lähettää palvelimelle useita viestejä peräkkäin pienellä aikavälillä. Floodaukselta suojaudutaan siten, että viestien peräkkäislähettämisen maksimilukumäärää kontrolloidaan IRC-palvelimilla suhteutettuna aikaan. Jos joku ylittää tuon arvon, hänen yhteytensä palvelimeen katkaistaan ja hänen yhteyskatkoviestiksi ilmoitetaan "Excess Flood". Floodaus ei tarkoita spämmimistä

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat