Seuraa 
Viestejä9265

Noniin. Ase laukeaa. Olkoon se tehokas kivääri, sellainen jytky. Patruunassa tapahtuu räjähdys, jolloin palamiskaasun äkillinen laajeneminen yms aiheuttaa suuret voimat joka suuntaan. Luoti lentää ulos piipusta koska se on ikään kuin heikoin lenkki patruunassa ja aseessa ylipäänsä. Koska luoti sinkoaa eteenpäin, täytyy sama energia suuntautua päinvastaiseen suuntaan. Näin olen käsittänyt, voiman ja vastavoiman laki. Oikaiskaa jos meni jo väärin.

Ihmettelen vain edelleen sitä että miten se rekyyli tuntuu silti niin pieneltä, kun miettii että se luoti räjäyttää kappaleiksi jonkun kiviseinän. Onhan siinä kiväärissä enemmän pintaa joka kehoa vasten ottaa, eli mm. kahva ja perä, mutta silti.. miten tämä homma oikein menee? On energiaa, voimaa, impulssia ja kaikenlaista, en tiedä mitkä noista on olennaisia tässä vai onko kaikki.. ja että jos luodilla on energiaa räjäyttää kiviseinä kappaleiksi niin tuleeko tuohon olkaan muka sama energia laukaistessa? Miksei se tunnu siltä kuin joku löisi lekalla täysillä siihen? Onko salaisuus luodin muodossa että se pystyy rikkomaan asioita enemmän kuin pelkkä sen energia voisi äkkiseltään antaa kuvitella?

くそっ!

Kommentit (4)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä32161
Ronron
Koska luoti sinkoaa eteenpäin, täytyy sama energia suuntautua päinvastaiseen suuntaan. Näin olen käsittänyt, voiman ja vastavoiman laki. Oikaiskaa jos meni jo väärin.Menipä hyvinkin. Luoti ja ase saavat saman liikemäärän. Liikemäärä on nopeuden ja massan tulo. Normaalisti kivääri on karkeasti tuhat kertaa luotia painavampi, joten se saa noin tuhannesosan luodin nopeudesta ja samoin liike-energiasta.

Ihmettelen vain edelleen sitä että miten se rekyyli tuntuu silti niin pieneltä, kun miettii että se luoti räjäyttää kappaleiksi jonkun kiviseinän.Luodit harvemmin räjäyttävät kiviseiniä. Kiväärinluoti iskee kiviseinästä pienen kappaleen. Betonista lohkeaa sellainen lapsen nyrkin kokoinen pala, kun sitä ampuu läheltä rynnäkkökiväärillä. Lienet altistunut hieman liikaa amerikkalaisille toimintaelokuville.

Mutta tuo sama pätee myös tykeille ja kaikille vastaville aseille. Liikemäärä on aina säilyvä suure, mutta energia voi muuttua eri muotoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Huomauttaisin pilkun verran ettei aseen patruunassa oleva ruuti suinkaan räjähdä.Ainakaan normaalitilanteessa. Alilatausdetonaatio lienee ainoa konsti saada aikaan räjähdys mutta tuolloin detonaation aiheuttaa osin palamaton ruutdin palokaasu, ei itse ruuti.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat