Sivut

Kommentit (311)

Haile Selassie jr
Seuraa 
Viestejä669

Tuore Siivet-lehti kertoi otsikolla "Venäjä ei vedä ilmavoimaansa pois Syyriasta".

Vastoin kaikkia ilmoituksia, puheita ja tietoja, Venäjä ei ole vetämässä kaikkea Syyriassa ollutta ilmavoimaansa pois. Venäläislähteet, kuten Vedamosti-lehti, kertovat, että Venäjä vetää Syyriasta Suhoi-25-rynnäkkökoneet ja Su-34-hävittäjäpommittajat, mutta jättää Su-24-pommittajat, Su30SM- ja Su-35-hävittäjät  sekä kaikki 

Mil Mi-24- ja Mi-35-taisteluhelikopterit. Samalla kun Venäjän taktisten lentokoneiden määrää Syyriassa on vähennetty arviolta noin puoleen lokakuusta 2015, on sinne tuotu Kamov Ka-52- ja Mi-28N-rynnäkköhelikoptereita. Venäjän operaatio Syyriassa on kaikkea muuta kuin ohi.

Itse asiassa vasta maaliskuun puolivälin jälkeen Venäjä on ensimmäistä kertaa alkanut keskittää iskujaan ISIStä ja al-Nusran rintamaa vastaan. Venäjä hyödyntää loistavaa tilaisuutta testata uusia asejärjestelmiä, mikä on jo poikimassa ulkomaisia tilauksia muun muassa Su-34-koneille. Myöskään yhtään Syyriaan sijoitettua ilmatorjuntaohjuspatteria ei ole kuljetettu takaisin Venäjälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
L
Seuraa 
Viestejä7979

Haile Selassie jr

Kirjoitit:

“Tuore Siivet-lehti kertoi otsikolla "Venäjä ei vedä ilmavoimaansa pois Syyriasta".”

Siivet -lehti on näemmä muuttunut sitten lapsuuteni

Se huumorista. Ilmavoimia näemmä on jätetty reippaasti, ja itse veikkaisin, että vielä kohta lisätään. Ja painopiste ei varmastikaan tule edellenkään olemaan ISIS:in vastaisesssa toiminnassa.

Venäjähän on vetänyt paljon kalustoa pois Syyriasta. Karkeita arvioita on tehty esimerkiksi rahtilaivojen lastausviivojen perusteella. Olettaisin, että pois on viety lähinnä niitä tukikohtien suojana olleita maajoukkoja kalustoineen. Kun Venäjän ilmatuki sai tilanteen kääntymään Assadin eduksi, katosi myös pelko siitä, että kapinalliset pääsisivät Venäjän tukikohtiin asti.

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6930

admin kirjoitti:
Presidentti Assad on tietysti periaatteessa hieno ja edistyksellinen ihminen (opiskellutkin länsimaissa silmälääkäriksi), mutta kun kun tulee tiukka paikka on hänen näköjään pakko ottaa käyttöön perinteiset menetelmät, eli terrori ja kansalaisten teurastus. Tämän taktiikan hän on ilmeisesti oppinut isältään lapsuudessaan. Nimittäin jos kansa ei tottele, niin kansa on väärässä ja siitä on rangaistava (isä Assad teurasti 20 000 ihmistä 80-luvulla). Poika yrittää näköjään seurata isänsä jalanjälkiä, meni syteen tai saveen. Fiksuksi ihmiseksi hän on harvinaisen pönttö. Mutta kai se on kulttuurikysymys.

Sotilalaallinen "keationisti-islamistinen" "Muslimivejeskunta"/Al-Qaida/ISIS EI OLE "KANSA".
Tapahtunut kehitys on osoittanut, että vaikka Syyrian presidentti Hafez al-Assad, Bashir al-Assadin isä, oli kovaooteinen, hän oli myös oikeassa sotilaallisen muslimifundamestalismin, historiallisesti uuden yllättävän ilmiön suhteen.
ISIS on osaltaan NATO vuosien 1972 - 2006 "maailmanideoloiasuunnittelun" (lapasesta lähtenyt) luomus (ei ole ainoa niistä) "kretionismin" ja "sosiobilogian" "vastakinasetteluna...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/Message/265667

"

PLa kirjoitti 09.02.2009 (265651)...

>Niiniluoto ottaa kantaa Puolimatkan
>esittämiin väitteisiin ja toteaa mm.
>ettei ID kreationismi ole tiedettä.

Sotilasliitto NATO lanseerasi "tieteellisen kreatinionismi" edeltä käsin antipavlovistisen "sosiobiologian/evoluutipsykologian" sellaiseksi "vastustajaksi", jolle tämä pärjää toisin kuin todelliselle titeelliselle ihmiskuvalle:

www.tiede.fi/keskustelut/post965970.html?hilit=%20Villimpi%20sepp%C3%A4%...

" Sotilasliitto NATOn johtava huumausaineasiantuntija, farmasiakenraalimajuri A. E. "Villimpi-Seppä" Wilder-Smith (suomessakin usein luennoinut arkkihörhö tai huippudisinformaattori) formuloi "Tieteellisen kreationismin" eli "Älykkään suunnittelun" (ID, "intelligent desigan") opin valtaisan mediamyllytyksen säestämänä. Ei niin, että NATO tähän oppiin "uskoisi" tai edes NIMENOMAN SITÄ kauheasti haluaisi levittää, vaan Naton levittämän "sosiobiologia/evoluutifeminismin" SELLAISEKSI "VASTUSTAJAKSI" MEDIAAN (ja jopa "yliopistoihin!) JOLLE "SOSIOBIOLGIA PÄRJÄÄ", eli täyshouruille "kreationismia", tavallisi mänteille "sosiobiologiaa/evoluutiofeminismiä" ja vain omille huipputieteilijöille ja suurteollisuuden tuotekehittäjille "monopolina" "oikeaa tiedettä"!

Tuossa kuviossa ei siis ollut olennaista "se, mikä siinä on", vaan päin vastoin "se, mikä siitä puuttuu": tieteellinen "pavlovilaisvygotskilainen" ns. TOIMINNANPSYKOLOGINEN ihmiskuva. "

" PLa kirjoitti 09.02.2009 (265651)...

>Niiniluoto ottaa kantaa Puolimatkan
>esittämiin väitteisiin ja toteaa mm.
>ettei ID kreationismi ole tiedettä.

Sotilasliitto NATO lanseerasi "tieteellisen kreatinionismi" edeltä käsin antipavlovistisen "sosiobiologian/evoluutipsykologian" sellaiseksi "vastustajaksi", jolle tämä pärjää toisin kuin todelliselle tieteelliselle ihmiskuvalle:

www.tiede.fi/keskustelut/post965970.html?hilit=%20Villimpi%20sepp%C3%A4%...

" Sotilasliitto NATOn johtava huumausaineasiantuntija, farmasiakenraalimajuri A. E. "Villimpi-Seppä" Wilder-Smith (suomessakin usein luennoinut arkkihörhö tai huippudisinformaattori) formuloi "Tieteellisen kreationismin" eli "Älykkään suunnittelun" (ID, "intelligent desigan") opin valtaisan mediamyllytyksen säestämänä. Ei niin, että NATO tähän oppiin "uskoisi" tai edes NIMENOMAAN SITÄ kauheasti haluaisi levittää, vaan Naton levittämän "sosiobiologia/evoluutiofeminismin" SELLAISEKSI "VASTUSTAJAKSI" MEDIAAN (ja jopa "yliopistoihin!) JOLLE "SOSIOBIOLOGIA PÄRJÄÄ", eli täyshouruille "kreationismia", tavallisille mänteille "sosiobiologiaa/evoluutiofeminismiä" ja vain omille huipputieteilijöille ja suurteollisuuden tuotekehittäjille "monopolina" "oikeaa tiedettä"!

Tuossa kuviossa ei siis ollut olennaista "se, mikä siinä on", vaan päin vastoin "se, mikä siitä puuttuu": tieteellinen "pavlovilaisvygotskilainen" ns. TOIMINNANPSYKOLOGINEN ihmiskuva. "

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6930

pinklin1 kirjoitti:
Tuskin Syyrian öljylähteetkään ovat vailla merkitystä:

19.5.2013 klo 21:26| päivitetty 19.5.2013 klo 21:39

[size=150:xaa95rdv]Lehti: Syyrian öljylähteet islamistien hallussa[/size:xaa95rdv]

Jos EU vapauttaa Syyrian kauppasaartoa, seurauksena voi olla, että länsi tukee maltillisten voimien sijaan ääri-islamilaisen järjestön toimintaa, kertoo The Guardian.

Lähes kaikki Syyrian öljyvarannot ovat päätyneet ääri-islamilaisen kapinallisryhmän Jabhat al-Nusran haltuun, kertoo brittiläinen The Guardian -lehti. Al-Nusran kerrotaan olevan al-Qaidan veljesjärjestö. Yhdysvallat on jo luokitellut al-Nusran terroristijärjestöksi.

Lehden haastattelemien asiantuntijoiden mukaan Syyrian kapinallisjärjestöt käyvät jo keskenään aseellisia taisteluja öljyvarojen hallinnasta. Al-Nusra on päässyt niskan päälle ja syrjäyttänyt sunniryhmittymät Deir Ezzorin maakunnan öljyvaroista ja kurdit kauempana maan koillisosassa.

Euroopan unioni päätti huhtikuussa lieventää Syyrian kauppasaartoa, jotta maltilliset kapinallisryhmät voisivat saada varoja öljykaupalla. Vaikka EU:n päätöstä ei ole vielä virallisesti pantu käytäntöön, on näköpiirissä oleva öljynviennistä saatava helppo raha kiihdyttänyt öljybisnestä Syyriassa.

Öljylähteiden haltijat pystyttävät alkeellisia jalostuslaitoksia ja pumppaustoiminta aiheuttaa melkoisia ympäristöhaittoja. Öljyä säilötään maahan tehdyissä kaivannoissa ja jalostamot tupruttavat ilmoille paksua savua.

Öljyä viedään tankkiautoilla Turkkiin. Koska öljyntuotanto on lähinnä Al-Nusran käsissä, saattaa EU:n päätöksestä seurata, että länsimaat käytännössä rahoittavat al-Qaidaa, sanoo Guardianin haastattelema tutkija.

Kapinallisryhmät käyvät keskinäistä kilpailua myös muusta rahoituksestaan. Al-Nusran kerrotaan myyvän kaikenlaista, mitä se valloitustensa yhteydessä saa haltuunsa; vehnää, arkeologisia löytöjä, tehtaiden laitteita, öljyporausvälineistöä, autoja, varaosia ja raakaöljyä.

Tämä on al-Nusran kannalta järkevää toimintaa. He lahjoittavat sisällissodan köyhdyttämiin kyliin tarpeellista tavaraa ja voittavat samalla asukkaiden sympatiaa.

Toisaalta al-Nusra voi toimia erittäin raa'alla tavalla, jos kohtaa vastustusta. Lehti kertoo hyvin dokumentoidusta tapauksesta, jossa al-Nusran yksikkö oli joutunut yhteenottoon paikallisten asukkaiden kanssa kiistassa tankkiauton omistuksesta. Yksikön saudisyntyinen komentaja sai surmansa. Jatkossa jihadistit hävittivät suuren osan kylästä maan tasalle ja teloittivat 50 asukasta.

uutiset/lehti_syyrian_oljylahteet_islamistien_hallussa/6649307

The Guardian paljasti siis toukokuussa 2013 Syyrian silloisen johtavan oppositioryhmän Jabhat al-Nusran olevan Al-Qaidan osasto. Paljastuksen taustalla oli, että EU oli tehnyt vast´ikään päätöksen "Syyrian opposition" aseellisesta tukemisesta hallituksen kaatamiseksi. ISISIn myötä al-Nusrasta tuli sen "eliitti", jonka juuri piti kaataa hallistus ja asettua itse tilalle. Englannin avoin tuki al-Nusralle tai ainakin tieto sellaisesta loppui, kun Sosialistiseen internatsionaaliin kuuluvat kurdit ampuivat alas kaksi Britannian aselähetyslentonetta al-Nusralle joulukuussa 2014. Venäläiset keskittivät hyökkäyksensä erityisesti al-Nusraa vastaan ja tappoivat ilmaiskuilla sen johtajat,tiesivät tarkalleen, missä nämä ovat. Ja taas Suomen lehdet huusivat, että "Venäjä hyökkää "ooposoitiota" (eikä muka ISISiä) vastaan!"

L
Seuraa 
Viestejä7979

Tokkura

Kirjoitit:

“Englannin avoin tuki al-Nusralle tai ainakin tieto sellaisesta loppui, kun Sosialistiseen internatsionaaliin kuuluvat kurdit ampuivat alas kaksi Britannian aselähetyslentonetta al-Nusralle joulukuussa 2014.”

Tähän tapahtumaan laitat varmaan lähteen.

Muilta osin viestiäsi on melko mahdotonta kommentoida. Se on sairas ja sekava sepustus, jollaisen kirjoittajan kanssa ei ilmiselvästi voi kuvitellakaan käyvänsä asiallista keskustelua.

Jos kyse on siitä, että jäi vain tilapäisesti lääkkeet nauttimatta, niin nyt mömmöt naamaan ja sitten rustaamaan kirjoitusta, jota voi kommentoida. Toisaalta silmiini sattuneet kirjoituksesi palstalla ovat tainneet aina olla tällaista, suoraan sanottuna mielenvikaista sontaa.

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6930

L kirjoitti:
Tokkura

Kirjoitit:

“Englannin avoin tuki al-Nusralle tai ainakin tieto sellaisesta loppui, kun Sosialistiseen internatsionaaliin kuuluvat kurdit ampuivat alas kaksi Britannian aselähetyslentonetta al-Nusralle joulukuussa 2014.”

Tähän tapahtumaan laitat varmaan lähteen.

Se oli helmikussa 2015 eikä joulkuussa 2014. tässä lähtesä sanotaan että ISISIlle, mutta se oli Nusra, ihan samaa jengiä siis kuitenkin.

http://beforeitsnews.com/terrorism/2015/02/caught-red-handed-two-british...

Lainaus:
Muilta osin viestiäsi on melko mahdotonta kommentoida. Se on sairas ja sekava sepustus, jollaisen kirjoittajan kanssa ei ilmiselvästi voi kuvitellakaan käyvänsä asiallista keskustelua.

Suoraan tämän palstan välityksellä The Guardinista

Lainaus:
Jos kyse on siitä, että jäi vain tilapäisesti lääkkeet nauttimatta, niin nyt mömmöt naamaan ja sitten rustaamaan kirjoitusta, jota voi kommentoida. Toisaalta silmiini sattuneet kirjoituksesi palstalla ovat tainneet aina olla tällaista, suoraan sanottuna mielenvikaista sontaa.

Parasta kun huolehdit vaan omista mömmöistäsi.

L
Seuraa 
Viestejä7979

Tokkura

Kirjoitit alunperin:

“Englannin avoin tuki al-Nusralle tai ainakin tieto sellaisesta loppui, kun Sosialistiseen internatsionaaliin kuuluvat kurdit ampuivat alas kaksi Britannian aselähetyslentonetta al-Nusralle joulukuussa 2014.”

Uusi linkkisi:

“Iraq’s army has shot down two British planes as they were carrying weapons for the ISIL terrorists in Al-Anbar province, a senior lawmaker disclosed on Monday.

“The Iraqi Parliament’s National Security and Defense Committee has access to the photos of both planes that are British and have crashed while they were carrying weapons for the ISIL,” Head of the committee Hakem al-Zameli said, according to a Monday report of the Arabic-language information center of the Islamic Supreme Council of Iraq.”

Britit eivät toimita aseita ISIS:ille (IS, ISIL ja Daesh ovat sama asia). Brittien koneita eivät ole ampuneetaas sen enmpää kurdit kuin Irakin asevoimatkaan. Tuota solislistista intenraationaaliasi en edes pyri tulkitsemaan, mikä lienee oma houreesi.

Jos mitään tuollaista olisi tapahtunut, siitä kirjottaisi joku muukin kuin nämä sinun sekopääsitesi.

Ja:

“Suoraan tämän palstan välityksellä The Guardinista”

Ole hyvä, äläkä sotke Guardiania sairaisiin sekoiluihisi.

Jos Guardian kirjoittaisi noista väitetyistä, täysin naurettavista ja kaikin puolin päättömistä, tapahtumista, niihin voisikin suhtautua vakavasti.

Ja:

“Parasta kun huolehdit vaan omista mömmöistäsi.”

Lienee turvalinen oletus, että jokainen yhdenkään viestisi koskaan lukenut tietää, että lääkitysesi ei ole kohdallaan. Minä olen kieltämättä kenties kusipää, mutta pääni selvästikään ei ole niin sekaisin kuin sinulla. Kyse ei ole pelkästään siitä, että selvästikään et ole kovinkaan älykäs etkä tiedä mitään, etkä osaa kirjoittaa ymmärrettäviä ja koherentteja virkkeitä kenties laiskaan, vaan siitä, että olet aivan totaalisen sekaisin. Se kyllä näkyy, et sinä sitä peitellä voi.

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6930

L kirjoitti:
Tokkura

Kirjoitit alunperin:

“Englannin avoin tuki al-Nusralle tai ainakin tieto sellaisesta loppui, kun Sosialistiseen internatsionaaliin kuuluvat kurdit ampuivat alas kaksi Britannian aselähetyslentonetta al-Nusralle joulukuussa 2014.”

Uusi linkkisi:

“Iraq’s army has shot down two British planes as they were carrying weapons for the ISIL terrorists in Al-Anbar province, a senior lawmaker disclosed on Monday.

“The Iraqi Parliament’s National Security and Defense Committee has access to the photos of both planes that are British and have crashed while they were carrying weapons for the ISIL,” Head of the committee Hakem al-Zameli said, according to a Monday report of the Arabic-language information center of the Islamic Supreme Council of Iraq.”

Britit eivät toimita aseita ISIS:ille (IS, ISIL ja Daesh ovat sama asia).

Al-Qaida, ISIS/ISIL/Daesh ja Al-Nusra ovat kaikki yhtä: asia ja väkiona samaa, vaikka komentajat voivat olla. Nusra myönsi tuon sen kautta kulkeneen lännen asevaun lakattua olevansa tuon kompleksinosa. Nusralla oli parhaat komentjat, koska sen lipun alla piti voittaa Syyrian hallitus. Nyt heidät on tapettu. Kuitenkin vielä vuosi tuon tunnustuksen ja "yhteisen" analyysun jälkeenkin, kun Venäjän koneet niittasivat Al-Nusraa, huusivat mm. Suomen tiedotusvälineet, että "venäläiset pommittavat "opposositiota" (ja siviilejä)"!

Lainaus:
Brittien koneita eivät ole ampuneetaas sen enmpää kurdit kuin Irakin asevoimatkaan. Tuota solislistista intenraationaaliasi en edes pyri tulkitsemaan, mikä lienee oma houreesi.

Jos mitään tuollaista olisi tapahtunut, siitä kirjottaisi joku muukin kuin nämä sinun sekopääsitesi.


Ei Irakin kokoisen valtion puolustuskomeitean nimiin noin vaan voida rankaisematta tuollaisia valehdella sen liittolaismaissa.

http://www.australiannationalreview.com/iraqi-army-downs-uk-planes-carrying-weapons-isil/

Muutkin ISIS-osastot kuin al-Nusra olivat saaneet lännen asetukea:

" On October 2014, a high-ranking Iranian commander slammed the United States for providing aid supplies to the terrorist group and mentioned that the U.S. claimed the weapons were mistakenly airdropped to ISIL. Brigadier General Massoud Jazayeri, Deputy Chief of Staff of the Iranian Armed Forcessaid the “so-called anti-ISIL coalition” supplies the terrorist group with weapons, food and medicine in Jalawla region. "

Lainaus:
Ja:

“Suoraan tämän palstan välityksellä The Guardinista”

Ole hyvä, äläkä sotke Guardiania sairaisiin sekoiluihisi.

Ai täällä ei saa lainata Guardiania (koska tuo luotettavuudestaan tunnettu "maailman paras iltapäivälehti" on "sairasta sekoilua"?)? Oletko mode?

http://www.theguardian.com/world/2013/may/19/eu-syria-oil-jihadist-al-qaida
http://yle.fi/uutiset/lehti_syyrian_oljylahteet_islamistien_hallussa/6649307

" Lähes kaikki Syyrian öljyvarannot ovat päätyneet ääri-islamilaisen kapinallisryhmän Jabhat al-Nusran haltuun, kertoo brittiläinen The Guardian -lehti. Al-Nusran kerrotaan olevan al-Qaidan veljesjärjestö. Yhdysvallat on jo luokitellut al-Nusran terroristijärjestöksi.

Lehden haastattelemien asiantuntijoiden mukaan Syyrian kapinallisjärjestöt käyvät jo keskenään aseellisia taisteluja öljyvarojen hallinnasta. Al-Nusra on päässyt niskan päälle ja syrjäyttänyt sunniryhmittymät Deir Ezzorin maakunnan öljyvaroista ja kurdit kauempana maan koillisosassa.

Euroopan unioni päätti huhtikuussa lieventää Syyrian kauppasaartoa, jotta maltilliset kapinallisryhmät voisivat saada varoja öljykaupalla. Vaikka EU:n päätöstä ei ole vielä virallisesti pantu käytäntöön, on näköpiirissä oleva öljynviennistä saatava helppo raha kiihdyttänyt öljybisnestä Syyriassa.

Öljylähteiden haltijat pystyttävät alkeellisia jalostuslaitoksia ja pumppaustoiminta aiheuttaa melkoisia ympäristöhaittoja. Öljyä säilötään maahan tehdyissä kaivannoissa ja jalostamot tupruttavat ilmoille paksua savua.

Öljyä viedään tankkiautoilla Turkkiin. Koska öljyntuotanto on lähinnä Al-Nusran käsissä, saattaa EU:n päätöksestä seurata, että länsimaat käytännössä rahoittavat al-Qaidaa, sanoo Guardianin haastattelema tutkija.

Kapinallisryhmät käyvät keskinäistä kilpailua myös muusta rahoituksestaan. Al-Nusran kerrotaan myyvän kaikenlaista, mitä se valloitustensa yhteydessä saa haltuunsa; vehnää, arkeologisia löytöjä, tehtaiden laitteita, öljyporausvälineistöä, autoja, varaosia ja raakaöljyä.

Tämä on al-Nusran kannalta järkevää toimintaa. He lahjoittavat sisällissodan köyhdyttämiin kyliin tarpeellista tavaraa ja voittavat samalla asukkaiden sympatiaa.

Toisaalta al-Nusra voi toimia erittäin raa'alla tavalla, jos kohtaa vastustusta. Lehti kertoo hyvin dokumentoidusta tapauksesta, jossa al-Nusran yksikkö oli joutunut yhteenottoon paikallisten asukkaiden kanssa kiistassa tankkiauton omistuksesta. Yksikön saudisyntyinen komentaja sai surmansa. Jatkossa jihadistit hävittivät suuren osan kylästä maan tasalle ja teloittivat 50 asukasta. "

Lainaus:
Jos Guardian kirjoittaisi noista väitetyistä, täysin naurettavista ja kaikin puolin päättömistä, tapahtumista, niihin voisikin suhtautua vakavasti.

Ja:

“Parasta kun huolehdit vaan omista mömmöistäsi.”

Lienee turvalinen oletus, että jokainen yhdenkään viestisi koskaan lukenut tietää, että lääkitysesi ei ole kohdallaan.

Mun diabetes-lääkitykseni on pitkästä aikaa kohdallaan. Älä huolehdi siitä, vaan, kuten sanottu, omista mömmöistäsi.

L
Seuraa 
Viestejä7979

tokkura

Jatkat sitten edelleen. Pakko kai vastata, ettei ihmisille jää ihan hassuja kuvia maailmanmenosta.

Kirjoitit:

“Al-Qaida, ISIS/ISIL/Daesh ja Al-Nusra ovat kaikki yhtä: asia ja väkiona samaa, ”

https://en.wikipedia.org/wiki/Al-Nusra_Front

https://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_State_of_Iraq_and_the_Levant

Al-Nusra on al-Qaidan Syyrian osasto. Sillä ei ole mitään tekemistä IS/ISIS/ISIL/Daeshin kanssa. Al-Nusrakin on IS:n vastustaja, kuten kaikki muutkin Syyrian Sodan osapuolet.

Ja:

“Ei Irakin kokoisen valtion puolustuskomeitean nimiin noin vaan voida rankaisematta tuollaisia valehdella sen liittolaismaissa.”

Uusimman sekopääsivustosi jutun alkulähde taisi olla Fars, eli Iranin valtion tietotoimisto ja edellisessä se oli Arabic-language information center of the Islamic Supreme Council of Iraq, joka on yhden irakilaisten shiiaislamistien puolueen tietotoimisto (eli Iranin tukema poppoo).

https://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_Supreme_Council_of_Iraq

Jos iranilaiset väittävät jotain, jota ei vahvista yksikäään vakavasti otettava tiedotusväline, on juttu takuuvarmaa paskaa.

Kai sinäkin nyt herranjumala ymmärrät, että jos irakilaiset ammuskelisivat alas brittiläisiä koneita, siitä nousisi haloo.

Tietenkin jo se, että väitetään Britannian aseistavan IS:ää, on aivan naurettavaa salaliittosekopääkakkaa, jollaista ei edes tarvitsisi kommentoida.

Ja:

“Ai täällä ei saa lainata Guardiania (koska tuo luotettavuudestaan tunnettu "maailman paras iltapäivälehti" on "sairasta sekoilua"?)? Oletko mode?”

Guardian on varsin luotettava julkaisu. Jos Guardian kertoisi alasammutuista brittikoneista, homma olisi vähintäänkin penkomisen arvoinen.

Mutta kun ei kerro. Linkkaamasi Guardianin juttu, jota HS referoi, ei millään tavalla liity alkuperäiseen, uskomattoman typerään väitteeseesi.

Ja:

“Mun diabetes-lääkitykseni on pitkästä aikaa kohdallaan. Älä huolehdi siitä, vaan, kuten sanottu, omista mömmöistäsi.”

Aiheuttavatko käyttämäsi diabetes -lääkkeet sekavuutta? On ilmiselvää ylempää, että et oikein taida edes tietää, mitä väität ja mitä et.

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6930

L kirjoitti:
tokkura

Jatkat sitten edelleen. Pakko kai vastata, ettei ihmisille jää ihan hassuja kuvia maailmanmenosta.

Kirjoitit:

“Al-Qaida, ISIS/ISIL/Daesh ja Al-Nusra ovat kaikki yhtä: asia ja väkiona samaa, ”

https://en.wikipedia.org/wiki/Al-Nusra_Front

https://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_State_of_Iraq_and_the_Levant

Al-Nusra on al-Qaidan Syyrian osasto. Sillä ei ole mitään tekemistä IS/ISIS/ISIL/Daeshin kanssa. Al-Nusrakin on IS:n vastustaja, kuten kaikki muutkin Syyrian Sodan osapuolet.


AL-QAIDA EI OLE MIKÄÄN "OSAPUOLI" YHTÄÄN MISSÄÄN, vaan se on terroristijärjestö, joka on sodassa YK:ta, ihmiskuntaa vastaan! Al-Qaidaa ovat Al-Shabaait ja Boko Haramit, ja ISISkin on enemmän Al-Qaidan osato kuin toisinpäin! Joskus ne terroritiuosastot nahistelevat, kuka missäkin johtaa, ja esimerkiksi Al-Qaida ja Talebanit ovat eriyttäneet toimintojaan Afganistanissa, jopa tapelleet keskenään. Ei muuta peruskuviota miksikään.
Wikapediaan voi kuka tahansa kirjoittaa mitä tahansa.

Lainaus:
Ja:

“Ei Irakin kokoisen valtion puolustuskomeitean nimiin noin vaan voida rankaisematta tuollaisia valehdella sen liittolaismaissa.”

Uusimman sekopääsivustosi jutun alkulähde taisi olla Fars, eli Iranin valtion tietotoimisto ja edellisessä se oli Arabic-language information center of the Islamic Supreme Council of Iraq, joka on yhden irakilaisten shiiaislamistien puolueen tietotoimisto (eli Iranin tukema poppoo).

https://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_Supreme_Council_of_Iraq

Jos iranilaiset väittävät jotain, jota ei vahvista yksikäään vakavasti otettava tiedotusväline, on juttu takuuvarmaa paskaa.

Sinä väität siis, että Australian Kansallinen tieototoimisto uutisoi "takuuvarmaan paskaa" EMÄMAA ENGLANNIN SOTATOIMISTA (olisivatkohan tasavaltalaiset "soluttautuneet"...)!
http://www.australiannationalreview.com/iraqi-army-downs-uk-planes-carrying-weapons-isil/
Myös USA:ssa esimerkiksi Herald Daily Press julkaisuutisen tosin kasi kuuaytta myöhässä. Mutta netistähän sen tiesivät kaikki.
http://heralddailypress.com/2016/04/iraqi-army-downs-2-uk-planes-delivering-weapons-to-isis/
Tapaus ei ollut ainutlaatuinen, vaan USA:n helikopterikin ammuttiin alas samoissa maisemissa samoilla asioilla:
http://www.christianforums.com/threads/iraqi-army-allegedly-downs-a-us-helicopter-for-providing-weapons-to-isis.7869982/

Puhumattakaan mittän NATO-TURKIN massivisesta turesta ISISille, jon ka kurdit katkaisivat syksyllä 2015 tukkien ns. itäisen hultokäytävän Turkista ISISille, ja katkaisten mittavan kaupankäynnin.
Minä sain tuosta laun perin tidon kurdisivuilta heti kun se oli tapahtunut. sain ainakin sen käsityksen, että ampujat olivat Irakin Kurdi(stanin)armeijan joukkoja vähän aikaisemmin valtaan nousseen Irakin kurdipresidentin Fuad Masumin käskystä.

Lainaus:
Kai sinäkin nyt herranjumala ymmärrät, että jos irakilaiset ammuskelisivat alas brittiläisiä koneita, siitä nousisi haloo.

Ei välttämättä silloin, kun ne liikkuvat väärään aikaan vääräsä paikassa väärillä asioilla. Päin vastoin: ensimmäisenä siitä syntyy Suuri Salailu, joka ei kuitenkaan pidä.

Al-Nusra oli ennen noita tapahtuma Syyrian "opposition" johtava voima. Ne olivat Guardian ja YLE, jotka kertoivat sen olevan Al-Qaidan osasto ja ISISin "eliitti".

Tämä tapaus lopetti NATO:n tuen Al-Nusralle, joka kohtapian myönsikin olevansa Al-Qaidan osasto.
Muuten edessä olisi ollut myös Irakissa Syyrian kaltainen tilanne, että kurdit olisivat asettuneet omaksi osapuolekseen, jota, kuten nyt tiedetään Syyriasta Venäjä olisi tukenut.

Lainaus:
Tietenkin jo se, että väitetään Britannian aseistavan IS:ää, on aivan naurettavaa salaliittosekopääkakkaa, jollaista ei edes tarvitsisi kommentoida.

Ja:

“Ai täällä ei saa lainata Guardiania (koska tuo luotettavuudestaan tunnettu "maailman paras iltapäivälehti" on "sairasta sekoilua"?)? Oletko mode?”

Guardian on varsin luotettava julkaisu. Jos Guardian kertoisi alasammutuista brittikoneista, homma olisi vähintäänkin penkomisen arvoinen.

Mutta kun ei kerro. Linkkaamasi Guardianin juttu, jota HS referoi, ei millään tavalla liity alkuperäiseen, uskomattoman typerään väitteeseesi.


Se liittyy siihen, että Al-Nusra on Al-Qaidan ososto, ja kusettanut (?) vain tunari-NATOlta tukea.

Lainaus:
Ja:

“Mun diabetes-lääkitykseni on pitkästä aikaa kohdallaan. Älä huolehdi siitä, vaan, kuten sanottu, omista mömmöistäsi.”

Aiheuttavatko käyttämäsi diabetes -lääkkeet sekavuutta? On ilmiselvää ylempää, että et oikein taida edes tietää, mitä väität ja mitä et.


Tiedän pilkulleen , mitä väitänm ja mitä en.
Huolehdi omista mömmöistäsi.

L
Seuraa 
Viestejä7979

Tokkura

Kirjoitit:

“AL-QAIDA EI OLE MIKÄÄN "OSAPUOLI" YHTÄÄN MISSÄÄN, vaan se on terroristijärjestö, joka on sodassa YK:ta, ihmiskuntaa vastaan! Al-Qaidaa ovat Al-Shabaait ja Boko Haramit, ja ISISkin on enemmän Al-Qaidan osato kuin toisinpäin! Joskus ne terroritiuosastot nahistelevat, kuka missäkin johtaa, ja esimerkiksi Al-Qaida ja Talebanit ovat eriyttäneet toimintojaan Afganistanissa, jopa tapelleet keskenään. Ei muuta peruskuviota miksikään.

Wikapediaan voi kuka tahansa kirjoittaa mitä tahansa.”

Al-Nusra on osa al-Qaeda -järjestöä. Al-Qaeda on epämääräinen verkostoituneiden teerroriorganisaatioiden yhteenliittymä, jolla ei ole mitään selkeää jäsenyyskäsitettä. Al-Nusra ilmottaa olevansa osa al-Qaedaa, eikä Zawahirin johtama al-Qaeda mitenkään irtisanoudu tuosta väitteestä, joten voidaan sanoa al-Nusran olevan osa al-Qaedaa.

Al-Nusra tosiaankin taistelee myös IS:ää vastaan. Levantissa ei ole porukkaa, joka ei taistelisi IS:ää vastaan.

Ja:

“Sinä väität siis, että Australian Kansallinen tieototoimisto uutisoi "takuuvarmaan paskaa" EMÄMAA ENGLANNIN SOTATOIMISTA (olisivatkohan tasavaltalaiset "soluttautuneet"...)!”

Sairaat jorinasi eivät tule miltään “Australian Kansalliselta tietotoimistolta”, jollaista tietenkään ei ole olemassakaan, vaan sairailta sekopääsivustoilta, jotka levittävät Iranin sekopäistä propagandaa, jonka Iran varmaankin olettaa uppoavan länsimaisten yhteiskuntien sairaimpiin yksilöihin, joilla niilläkin on äänioikeus. Tietenkään mitättomän Suomen sairaidenkaan ihmisten äänillä ei ole mitään merkitystä Iranille, koska Suomella ei ole merkitystä, joten ei tätä propagandaa sinulle ole suunnattu, koska sinä olet täysin merkitysetön ja turha ihminen jopa iranilaisten mieletä. Et ole niille hyödyllinen idiootti, pelkkä kajahtanut ja täysin turha idiootti.

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6930

L kirjoitti:
Tokkura

Kirjoitit:

“AL-QAIDA EI OLE MIKÄÄN "OSAPUOLI" YHTÄÄN MISSÄÄN, vaan se on terroristijärjestö, joka on sodassa YK:ta, ihmiskuntaa vastaan! Al-Qaidaa ovat Al-Shabaabit ja Boko Haramit, ja ISISkin on enemmän Al-Qaidan osasto kuin toisinpäin! Joskus ne terroristiosastot nahistelevat, kuka missäkin johtaa, ja esimerkiksi Al-Qaida ja Talebanit ovat eriyttäneet toimintojaan Afganistanissa, jopa tapelleet keskenään. Ei muuta peruskuviota miksikään.

Wikapediaan voi kuka tahansa kirjoittaa mitä tahansa.”

Al-Nusra on osa al-Qaeda -järjestöä. Al-Qaeda on epämääräinen verkostoituneiden teerroriorganisaatioiden yhteenliittymä, jolla ei ole mitään selkeää jäsenyyskäsitettä. Al-Nusra ilmottaa olevansa osa al-Qaedaa, eikä Zawahirin johtama al-Qaeda mitenkään irtisanoudu tuosta väitteestä, joten voidaan sanoa al-Nusran olevan osa al-Qaedaa.


Ei ainakaan auta pätkääkään al-Nusraa.

Lainaus:
Al-Nusra tosiaankin taistelee myös IS:ää vastaan. Levantissa ei ole porukkaa, joka ei taistelisi IS:ää vastaan.

Paskat taistelee. Al-Nusraa on tukin enää olemassakaan: sen vanha kokenut "arabikevään" bluffarijohto, jonka tausta oli Syyrian armeijasta, on tapettu, se on menettänyt kaupunkitukialueensa, yhteytensä Turkkiin ja muualle länteen ja luovuttanut Guardianinkin mukaan hallitsemansa öljyalueet ja huumebisnikset ISISille.

Lainaus:
Ja:

“Sinä väität siis, että Australian Kansallinen tieototoimisto uutisoi "takuuvarmaan paskaa" EMÄMAA ENGLANNIN SOTATOIMISTA (olisivatkohan tasavaltalaiset "soluttautuneet"...)!”

Sairaat jorinasi eivät tule miltään “Australian Kansalliselta tietotoimistolta”, jollaista tietenkään ei ole olemassakaan, vaan sairailta sekopääsivustoilta,


"Sekopäistä" en tiedä, mutta tuollaisen komean nimen on Australian valtiolta saanut lehdelleen joukko lännessä "huipuiksi" luettuja pääasiassa sotajournalisteja CNN:n entisen Pentgonin-kirjeenvaihtajan Jamie McIntyren johdolla, joka oli Pentagonissa, kun terroristien kaappama kone osui siihen.

https://youtu.be/ouathKCchwU

Näiden jos keiden luulisi osaavan tarkistaa tietonsa. On selvää, että McIntyren nimi on pyörinyt WTC-ympyröissä tiiviisti siitä riippimatta on hän myötäillyt "räjäytys"salkkareita vai ei. Minun tietääkseni hän vaatinut juuri mahdollisten saudihallitusyhteyksien selvittämistä ennenkin. Hänen sanomisiaan ja mahdollisia lipsahduksiaan on tulkittu täikammalla ainakin salkkaripuolella.

Lainaus:
jotka levittävät Iranin sekopäistä propagandaa,

Koneet ammuttiin alas Irakissa eikä Iranissa ja käskyn antaja ja ilmeiseti ampujatkin olivat sunnilaisia kurdeja eivätkä shiialaisia.
Iran on laillinen YK:n täysivaltainen jäsenvaltio, joka normalisoi juuri suhteensa USA kanssa, ja jolla on ollut erittäin täerkeä positiivinen rooli ISIS ja Al-Qaidan vastaisessa taistelussa.

Lainaus:
jonka Iran varmaankin olettaa uppoavan länsimaisten yhteiskuntien sairaimpiin yksilöihin, joilla niilläkin on äänioikeus. Tietenkään mitättomän Suomen sairaidenkaan ihmisten äänillä ei ole mitään merkitystä Iranille, koska Suomella ei ole merkitystä, joten ei tätä propagandaa sinulle ole suunnattu, koska sinä olet täysin merkitysetön ja turha ihminen jopa iranilaisten mieletä. Et ole niille hyödyllinen idiootti, pelkkä kajahtanut ja täysin turha idiootti.

Itse olet sairas vahingollinen idiootti:
" Vahingollinen disinformaatiotoimittajaidiootti valehtelee vielä haudastakin:

http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/41820-hyodylliset-idiootit...

" Lenin ivasi aikanaan niitä "hyödyllisisiä idiootteja", jotka ylistivät kommunismia ja asettivat proletariaatin diktatuurin demokratian edelle. "

Asiaa on tutkittu jenkeissä, ja sana "useful idiot" esiintyy ensimmäisen kerran kirjallisessa lähteessä 1948 (samaan aikaan kuin esimerkiksi "Ukrainan järjetetty nälänhätä" tai "uuslamarkistinen sosiobiologismi NL:n tieteen ideologiana"...ne kekseliäät Dullesin veljekset...)

http://en.wikipedia.org/wiki/Useful_idiot

" The term is commonly attributed to Vladimir Lenin, sometimes in the form "useful idiots of the West", to describe those Western reporters and travelers who would endorse the Soviet Union and its policies in the West.

However, no reference to a communist sympathizer or political leftist as a "useful idiot" was made in the USA until 1948,and not until decades later would the use of the phrase by Lenin be commented on in the west.In 1948, the phrase was used in a New York Times article in relation to Italian politics; it was mentioned again in 1961.

Critics of the term assert that the expression "useful idiot" has never been discovered in any published document of Lenin's, nor that anyone has claimed to have heard him say it. In the spring of 1987, Grant Harris, senior reference librarian at the Library of Congress, said "We have not been able to identify this phrase [useful idiots of the West] among [Lenin's] published works.". "

L
Seuraa 
Viestejä7979

Tokkura

Kirjoitit:

“"Sekopäistä" en tiedä, mutta tuollaisen komean nimen on Australian valtiolta saanut lehdelleen joukko lännessä "huipuiksi" luettuja pääasiassa sotajournalisteja CNN:n entisen Pentgonin-kirjeenvaihtajan Jamie McIntyren johdolla, joka oli Pentagonissa, kun terroristien kaappama kone osui siihen.”

Se linkkisi oli julkaisusta nimeltään Australian National Review, jolla ei ole yhtään mitään tekemistä Australian valtion kanssa.

Eikä sillä näytä olevan mitään tekemistä hyvän journalisminkaan kanssa. Luulisi sinunkin ymmärtävän, että jos jutussa olisi mitään perää, edes selvittämisen arvoista, siitä olisi kirjoittanut moni luotettavakin jukaisu, kuten vaikka sitten se Guardian.

Osaltani tämä jää nyt tähän.

Oletan, että jokainen sellainen. joka voi mitään ymmärtää, ymmärtää, että tuo sinun väitteesi alasammutuista IS:ää avustaneista brittikoneista on paskaa.

Oletan, että tolkulliset lukijat myös havaitsevat viesteistäsi, että et ole ihminen, jonka kanssa voi käydä asiallista keskustelua.

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6930

L]<strong>Tokkura</strong> </p> <p>Kirjoitit: </p> <p><em>“"Sekopäistä" en tiedä, mutta tuollaisen komean nimen on Australian valtiolta saanut lehdelleen joukko lännessä "huipuiksi" luettuja pääasiassa sotajournalisteja CNN:n entisen Pentgonin-kirjeenvaihtajan <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Jamie_McIntyre">Jamie McIntyren</a> johdolla, joka oli Pentagonissa, kun terroristien kaappama kone osui siihen.”</em> </p> <p>Se linkkisi oli julkaisusta nimeltään Australian National Review, jolla ei ole yhtään mitään tekemistä Australian valtion kanssa. </p> <p>Eikä sillä näytä olevan mitään tekemistä hyvän journalisminkaan kanssa. </p> <p>Ainakin Jamie McIntyre on globaali mediatoimija, joka toimii myös USAlaisissa mediataloissa edelleen, ja jonka toimeksiantajien toimintaa voidaan "rokottaa" Australiassa, jos tämä tekee jotakin siellä laitonta tai muuten korvattavaa, esimerkiksi käyttää julkioikeudellisten yhteisöjen nimiä omiin tarkoituksiinsa väärin. (Hän näyttää olevan mieltynyt tuohon sanaan "National", "liittovaltion", "kansakunnan", oletusarvoisesti se on jenkeissä maultaan lievä kirosana.)<br /><a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Jamie_McIntyre">https://en.wikipedia.org/wiki/Jamie_McIntyre</a> </p> <p>Tässä tapauksessa voidaan olla varmoja, että se on Australissa rekisteröity firma, joka toimii Autralian lakien mukaisesti, jolle Australian liittovaltio on antanut, luutavasti myynyt hyvään hintaan oikeuden käyttää "Autralian National" -nimeä. Kenraalikuvernöörikin sen on tarkastanut. vaitoehto olsi voinut olla jopa "Autralian Royal", mutta se olisi maksanut enemmän ja ollut vähemmän suosittu (tai sitten varattu). </p> <p>[quote kirjoitti:
Luulisi sinunkin ymmärtävän, että jos jutussa olisi mitään perää, edes selvittämisen arvoista, siitä olisi kirjoittanut moni luotettavakin jukaisu, kuten vaikka sitten se Guardian.

Varmaan onkin julkaissut jos ei muuten niin ainakin jonkin toisen jutun osana, mutta kaikki ei ole julkisesti netissä.
Syyrian sodan viralliset tapahtumatiedot ulottuvat tällä hetkellä vuoden 2015 alkuun. (En tarkkaan tiedä, kuka niitä ylläpitää.)

Lainaus:
Osaltani tämä jää nyt tähän.

Oletan, että jokainen sellainen. joka voi mitään ymmärtää, ymmärtää, että tuo sinun väitteesi alasammutuista IS:ää avustaneista brittikoneista on paskaa.


Minä en epäile hetkeäkään tietoa perättömäksi. Justiin samaan aikaan tapahtui joukkomuitakin käänteitä erityisesti juuri lännen suhtaustumisessa Nusraan, ja Nusran omassa toiminnassa, päätyen siihen, että se tunnusti olevansa al-Qaidan ososto (ja olleensa sitä kaiken aikaa; jotkut kuitenkin otsikoivat sen LIITTYNEEN al-Qaidaan, missä ei olisi ollut mitään järkeä). Englannin armeijan ei tietenkään kannata tietenkään myöntää ainakaan koneiden oplleen viemässä aseita Nusralle, eikä tietenkään kannata pitää melua siitä, että Irakin armeija olisi ampunut alas "VIRALLISELLE länsimieliselle oppositiolle" menossa olleen lastin!
Seuraava iso käänne oli, kun Syyrin kurdit saivat poikki Turkin (itäisen) huolto- ja kauppareitin suoraan ISISille ja yhditivät Syyrin itäisen (Cesire) ja keskimmäisen (Kobane) kurdialueen. Nyt on menillään läntisen Afrinin yhdistäminen tähän ja Turkin kaikkien maayhteyksien katkaiseminen Syyriaan.
Ja sitten seurraava käänne oli venäläisten visiitti niittaamaan Nusra ja ISIS.

Lainaus:
Oletan, että tolkulliset lukijat myös havaitsevat viesteistäsi, että et ole ihminen, jonka kanssa voi käydä asiallista keskustelua.

Se taas riippuu ihan asiallisesta ja "asiallisesta"...

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6930

No nyt tuo meni plörinäksi:

L kirjoitti:
Tokkura

Kirjoitit:

“"Sekopäistä" en tiedä, mutta tuollaisen komean nimen on Australian valtiolta saanut lehdelleen joukko lännessä "huipuiksi" luettuja pääasiassa sotajournalisteja CNN:n entisen Pentgonin-kirjeenvaihtajan Jamie McIntyren johdolla, joka oli Pentagonissa, kun terroristien kaappama kone osui siihen.”

Se linkkisi oli julkaisusta nimeltään Australian National Review, jolla ei ole yhtään mitään tekemistä Australian valtion kanssa.

Eikä sillä näytä olevan mitään tekemistä hyvän journalisminkaan kanssa.

Ainakin Jamie McIntyre on globaali mediatoimija, joka toimii myös USAlaisissa mediataloissa edelleen, ja jonka toimeksiantajien toimintaa voidaan "rokottaa" Australiassa, jos tämä tekee jotakin siellä laitonta tai muuten korvattavaa, esimerkiksi käyttää julkioikeudellisten yhteisöjen nimiä omiin tarkoituksiinsa väärin. (Hän näyttää olevan mieltynyt tuohon sanaan "National", "liittovaltion", "kansakunnan", oletusarvoisesti se on jenkeissä maultaan lievä kirosana.)
https://en.wikipedia.org/wiki/Jamie_McIntyre

Tässä tapauksessa voidaan olla varmoja, että se on Australissa rekisteröity firma, joka toimii Australian lakien alaisena, ja jolle Australian liittovaltio on antanut, luultavasti myynyt hyvään hintaan oikeuden käyttää "Autralian National" -nimeä. Kenraalikuvernöörikin sen on tarkastanut.

Lainaus:
Luulisi sinunkin ymmärtävän, että jos jutussa olisi mitään perää, edes selvittämisen arvoista, siitä olisi kirjoittanut moni luotettavakin jukaisu, kuten vaikka sitten se Guardian.

Varmaan onkin julkaissut jos ei muuten niin ainakin jonkin toisen jutun osana, mutta kaikki ei ole julkisesti netissä.
Syyrian sodan viralliset tapahtumatiedot ulottuvat tällä hetkellä vuoden 2015 alkuun. (En tarkkaan tiedä, kuka niitä ylläpitää.)

L
Seuraa 
Viestejä7979

Tokkura

Sen verran koomista tavaraa suollat, että en kerta kaikkiaan malta olla kommentoimatta.

Kirjoitit:

“Ainakin Jamie McIntyre on globaali mediatoimija, joka toimii myös USAlaisissa mediataloissa edelleen, ja jonka toimeksiantajien toimintaa voidaan "rokottaa" Australiassa, jos tämä tekee jotakin siellä laitonta tai muuten korvattavaa, esimerkiksi käyttää julkioikeudellisten yhteisöjen nimiä omiin tarkoituksiinsa väärin. (Hän näyttää olevan mieltynyt tuohon sanaan "National", "liittovaltion", "kansakunnan", oletusarvoisesti se on jenkeissä maultaan lievä kirosana.)”

Jos siis laittaa julkaisunsa nimeen sanat Australian ja National, on jotenkin rikosoikeudellisesti vastuussa Ausralian valtiolle journalisinsa laadusta. Vai onko tuo “rokotus” sitä, että Australian salaisen palvelun License to Kill -kaverit käy niittaamassa taikka järjestävät jonkin “onnettomuuden”.

Sinulle varmastikin tulee yllätyksenä, että Länsimaissa saa kirjoitella typeriä juttuja joutumatta siitä rikosoikeudelliseen vastuuseen. Vaikka julkaisussa esiintyisi valtion nimi.

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6930

L kirjoitti:
Tokkura

Sen verran koomista tavaraa suollat, että en kerta kaikkiaan malta olla kommentoimatta.

Kirjoitit:

“Ainakin Jamie McIntyre on globaali mediatoimija, joka toimii myös USAlaisissa mediataloissa edelleen, ja jonka toimeksiantajien toimintaa voidaan "rokottaa" Australiassa, jos tämä tekee jotakin siellä laitonta tai muuten korvattavaa, esimerkiksi käyttää julkioikeudellisten yhteisöjen nimiä omiin tarkoituksiinsa väärin. (Hän näyttää olevan mieltynyt tuohon sanaan "National", "liittovaltion", "kansakunnan", oletusarvoisesti se on jenkeissä maultaan lievä kirosana.)”

Jos siis laittaa julkaisunsa nimeen sanat Australian ja National, on jotenkin rikosoikeudellisesti vastuussa Ausralian valtiolle journalisinsa laadusta. Vai onko tuo “rokotus” sitä, että Australian salaisen palvelun License to Kill -kaverit käy niittaamassa taikka järjestävät jonkin “onnettomuuden”.

Sinulle varmastikin tulee yllätyksenä, että Länsimaissa saa kirjoitella typeriä juttuja joutumatta siitä rikosoikeudelliseen vastuuseen. Vaikka julkaisussa esiintyisi valtion nimi.


On olemassa paitsi rikosoikeus myös yksityisoikeus ja julkisoikeus, kuten bisneslait (esimerkiksi omaisuuslait) ja julkisoikeus, sääntely, valvonta ja hallintomääräykset.
Kyseessä on ykstyinen sanomalehti, firma, jolla on toimiala, nimi, asemamaa ja -kaupunki, lain vaatimat vastuuhenkilöt kuten toimitusjohtaja ja päätoimittaja (ei tarvitse olla firmkaan, kun päätoimittaja istuu vaikka linnassa painokanteet, sellainen "istuva" päätoimittaja oli takavuosina Suomessakin aivan tavallinen ilmiö titynlaisessa meediassa (en tidä kuinka moni todella istui).

Mitä tuohon nimen tulee, niin erä Ellu on tinannut miljadeja myymällä firmoille oikeutta käyttä nimeä Royal tai British Royal firman tai tuoteen nimessä.

L
Seuraa 
Viestejä7979

Tokkura

Jatkat hupailua:

“Mitä tuohon nimen tulee, niin erä Ellu on tinannut miljadeja myymällä firmoille oikeutta käyttä nimeä Royal tai British Royal firman tai tuoteen nimessä.”

Ei ole näin edes Britanniassa. Sekoitat varmaan siihen, että joillakin firmoilla on oikeus käyttää ilmaisua virallinen hovihankkija itsestään, mikä sitten yleensä onkin melko näkyvästi esillä kyseisen yrityksen markkinointiviestinnässä. Tuo lupa on taatusti maksullinen, mutta kyseessä ei käsittääkseni kuitenkaan ole mikään miljardibusiness.

Esimerkkejä Suomesta. Luuletko, että järjestö nimeltään Suomen Sisu on anonut jotain lupaa Suomen valtiolta sanan Suomi käyttöön? Suomen Kuvalehtikin kai sitten maksaa Valtiokonttoriin jotain tilityksiä?

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6930

L kirjoitti:
Tokkura

Jatkat hupailua:

“Mitä tuohon nimen tulee, niin erä Ellu on tinannut miljadeja myymällä firmoille oikeutta käyttä nimeä Royal tai British Royal firman tai tuoteen nimessä.”

Ei ole näin edes Britanniassa. Sekoitat varmaan siihen, että joillakin firmoilla on oikeus käyttää ilmaisua virallinen hovihankkija itsestään, mikä sitten yleensä onkin melko näkyvästi esillä kyseisen yrityksen markkinointiviestinnässä. Tuo lupa on taatusti maksullinen, mutta kyseessä ei käsittääkseni kuitenkaan ole mikään miljardibusiness.

Esimerkkejä Suomesta. Luuletko, että järjestö nimeltään Suomen Sisu on anonut jotain lupaa Suomen valtiolta sanan Suomi käyttöön? Suomen Kuvalehtikin kai sitten maksaa Valtiokonttoriin jotain tilityksiä?


En usko sanan Auatralian olevan niinkään ongelmallinen lehden nimen rekisteröimisessä kuin sanan National (Liittovaltion) varsinkin maan nimeen yhdistettynä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat