Sivut

Kommentit (7932)

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6854

Japetus][quote=Tokkura][quote=-:)lauri kirjoitti:
Tokkura kirjoitti:

Minä en ole tuon alan ihmisiä ollenkaan, mutta nämä perusteet kuuluvat yleissivistykseen sivistysvaltiossa (mitä Suomi juuri nyt EI OLE, mutta silti) aivan kuten geenievoluutionkin perusteet.

Lainaus:
Lainaus:
Miljardeja on kaadettu aiheeseen PALJON MELUA TYHJÄSTÄ!
Fieldsin, Hassonin, Caramazzan, Dinsteinin, Tomasellon, Serenon, Pereiran, Furlanin, Scarfin, Engeströmin jne. tutkimukset hyödyttävät ihmiskuntaa, kun taas

E.O.Wilsonin, Staven Pinkerin, Noam Chomskyn, Giacomo Rizzolattin, Victor Gallesen, Alvin Goldmannin, Matt "Trofim" Rideleyn, Viliyanur Ramachandranin, , Antonio Damasion, Keysersin, Iacobonin, Antti Revonsuon, Riitta Harin, Jari Hietaen, Kirsti Longan, Jukka Häkkisen "tutkimukset" vahingoittavatt ihmiskuntaa, objektiivisesti.

Kun fanittaa yli 20 miljoonaa ihmistä kansanmurhannutta Stalinia tämä on lopputulos. 


Sulla nuo "tieteelliset argumentit" aina vaan "paranee" ja "paranee"...

YK ei ole todennut NL:ssa kansanmurhia.

Ei ole käyttänyt tuota sanaa, mutta on Venäjä mukaan lukien myöntänyt kommunismin tappaneen pelkästään Holomodorissa 7-10 miljoonaa ihmistä.

www.ukrweekly.com/archive/pdf3/2003/The_Ukrainian_Weekly_2003-46.pdf

In the former Soviet Union millions of men, women and children fell victims to the cruel actions and policies of the totalitarian regime. The Great Famine of 1932–1933 in Ukraine (Holodomor), took from 7 million to 10 million innocent lives and became a national tragedy for the Ukrainian people.

Lainaus:
Olet kertonut tuossa "Kommunismin Mustan Kirjan" "tiedot" kolmella, ja todellisuuden poliittisen väkivallan uhreista ainakin 10:llä.

Valehtelet taas oikein olan takaa. Uskomatonta millaisella taajuudella siihen pystytkin. Kommunismin mustassa kirjassa on juuri -:)laurin antama arvio kommunismin uhreista:

Nonetheless, we have to start somewhere. The following rough approximation, based on unofficial estimates, gives some sense of the scale and gravity of these Crimes:
U.S.S.R.: 20 million deaths


Ensiksikin vaikka NL:ssa olisi tehty mitä julmuuksia, SE EI OIKEUTTAISI VÄÄRENTÄMÄÄN TIEDETTÄ (IKUISESTI?) PÄINVASTAISIKSI KUIN NL:SSA!

Toisekseen tämä on kerrottu kymmenellä (10).

Tämä jakaantuu siten, että Leninin kaudelle 1918 - 1923 asettuu muka 12.5 miljoonaa "tapettua kommunismin uhria", ja Stalinin ajalle loput 7.5 miljoonaa. Tuo on kustantajan esipuheesta. "Tutkijoiden" tekstistä ilmenee, että kuusi (6) miljoonaa onkin "karkotettuja joiden kohtalosta ei tiedetä varmasti", ja nämä 6 miljoonaa karkotettua osuvat Stalinin ajalle erityisesti Ukrainaan. Ttkijat eivät ole sanoneet. että ei olisi tapsettu, mutta eivät myöskään, että olisi. "Tiedon puuttuminen" ei tarkoita, etteikö se olisi tiedossa arkistoissa, se vaan vaan ei ole ollut Mustiksen "tutkijoiden tiedossa". Kun tarkkaan lukee, se on myös Sovjetskaja entsiklopedijassa.

"12.5 miljoonaa Leninin uhria" "laskettu" ketomalla sisällis- ja intervetiosodan (ja sen aikaisten kulutautien) kaikkien ylimääräisten kuolleiden määrä kaikkilla osapuolilla 5mlj. kahdella eli 10 miljoonaksi ja vähentämällä punaistyen omat kuolleet 2.5 milj, joka sattuu olemaan melko oikea luku: 2.2 milj oli taisteloijoita, joista 1.2 mlj kuoli tauteihin ja 1.0 milj. taistelujen takia) ja näin muka bolshevikit "murhasivat" noissa sodissa 75. miljoonaa vihollisen sotilasta. Sitten Mustis väittää olleen muka "5 miljonnaa "Nälkään näännytettyä Volgalla", alueella, jolla ennen vallankumousta oli ollut n. 1.3 miljoonaa asukasta. Siellä kylä oli nälänhätää, jonne mm. USA toimitti huomatavat määrät ruokaa. Todellisuudessa nuo Leninin uhrit nimenomaan ovat täysin sepitettyjä.
http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/08/miten-maailman-paras-yliopisto-sepitti-ukrainan-jarjestetyn-nalanhadan
"
Miten "maailman paras yliopisto" sepitti "Ukrainan järjestetyn nälänhädän"... "

Lainaus:
China; 65 million deaths

halonperkeleen ja hautahourulallan järjetön sepitys Suomen Pilastokeskuksen kautta.
http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2011/08/miten-halosen-ja-hautalan-tilastokeskus-sepitti-eu-lle-70-miljoona-tapettua-maon-uhria
Miten Halosen ja Hautalan Suomen Tilastokeskus sepitti ("EU:lle"...) "70 miljoona tapettua Maon uhria"...

Lainaus:
Vietnam: 1 million deaths

Lyndon Johnson tappoi Kaakkois-Aasiassa 4 miljoonaa, ja geenimykytti perinnöllisesti osan hävitettäväksi tarkoitettua väestöä. Sellainen pitäisi säätää KANSAMURHAAKINPAHHEMMAKSI RIKOKSEKSI IHMISKUNTAA VASTAAN!
Lainaus:
North Korea: 2 million deaths

paskat. Japani tappoi 2 miljoonaa.
Lainaus:
Cambodia: 2 million deaths

Ei kuulu kommnismiin vaan fasismiin. Se oli USA:n valtaan nostama ja vallassa todella tai näennäisesti pitämä valta, jonka NL:n lokkiin kuulunut Vietnam kaatoi.
Lainaus:
Eastern Europe: 1 million deaths
Latin America: 150,000 deaths
Africa: 1.7 million deaths
Afghanistan: 1.5 million deaths
The international Communist movement and Communist parties not in
power: about 10,000 deaths

Paksat Imperialistien uhreja!
Lainaus:
The total approaches 100 million people killed.

Hevonpaksat!

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6854

Gemini kirjoitti:
Miksipä et Tokkura voisi paneutua noihin linkkeihin, mitä Japetus on laittanut sinulle, ihan ajan kanssa. Ei niitä heti sisäistä, varsinkaan jos ne aiheuttavat kognitiivista dissonanssia tai ei ole riittävää pohjatietoa. Vaitta jo vain vaikutat lukeneelta mieheltä, miksi et jatkaisi opiskeluasi? Ja voithan tuota katsoa itsekkin googlesta, mutta jos vaihteeksi sieltä missä ei ole niitä varotuskolmioita (se sykopedia), ihan oikeasti. Eikä nämä niin vakavia asioita ole että kannattaa verisuoniasa rikkoa täällä meuhkaamalla. Jotta otappa rennosti. Annetaan tilaa muillekin.

Olen vastannut melksein joka linkkiin, ja luknut ne, jotkut hyvinkin tarkkaan. Parissa oli uuttakin. Ehdottomasti parhaita ovat kuitenkin olleet Eerolan väitöksen linkit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
JPI
Seuraa 
Viestejä28770

Selitys, yksi niistä, tietoisuudelle:

Aivoissa on malli/kuva ympäröivästä todellisuudesta ja minuudesta ja kun aivot vertaavat sitä havaintoihin syntyy tietoisuus, jota em. malli ei selitä tippaakaan.

3³+4³+5³=6³

Japetus
Seuraa 
Viestejä12478

Tokkura kirjoitti:
Japetus kirjoitti:

Lainaus:
Olet kertonut tuossa "Kommunismin Mustan Kirjan" "tiedot" kolmella, ja todellisuuden poliittisen väkivallan uhreista ainakin 10:llä.

Valehtelet taas oikein olan takaa. Uskomatonta millaisella taajuudella siihen pystytkin. Kommunismin mustassa kirjassa on juuri -:)laurin antama arvio kommunismin uhreista:

Nonetheless, we have to start somewhere. The following rough approximation, based on unofficial estimates, gives some sense of the scale and gravity of these Crimes:
U.S.S.R.: 20 million deaths


Ensiksikin vaikka NL:ssa olisi tehty mitä julmuuksia, SE EI OIKEUTTAISI VÄÄRENTÄMÄÄN TIEDETTÄ (IKUISESTI?) PÄINVASTAISIKSI KUIN NL:SSA!

NEUKKULASSA TEHTIIN NÄITÄ JULMUUKSIA, JA SE NIMENOMAAN OLI TIETEEN VÄÄRENTÄMISEN TYYSSIJA!! JA NYT SINÄ TEET SAMAA TÄÄLLÄ!!!

Lainaus:

Toisekseen tämä on kerrottu kymmenellä (10).

Eikä ole, witun idiootti. Tuo on se Kommunismin mustan kirjan luku, jonka sinä juuri yllä väitit olevan 90% pienempi. Jäit taas kiinni valheesta, kuten tapaa käydä aina, kun joku kaakatuksesi tarkistaa.

Lainaus:
Tämä jakaantuu siten, että Leninin kaudelle 1918 - 1923 asettuu muka 12.5 miljoonaa "tapettua kommunismin uhria", ja Stalinin ajalle loput 7.5 miljoonaa.

Missä näin sanotaan?

Lainaus:
Tuo on kustantajan esipuheesta.

Ei ole. Valehtelet taas. Tuo luku on kokoavan toimittajan, joka on myös asiaan erikoistunut historioitsija, johdannosta. Hänen arvionsa Holomodorissa kuolleista (4 miljoonaa) on lisäksi pienempi kuin YK:n (7-10 miljoonaa).

Lainaus:
"Tutkijoiden" tekstistä ilmenee, että kuusi (6) miljoonaa onkin "karkotettuja joiden kohtalosta ei tiedetä varmasti", ja nämä 6 miljoonaa karkotettua osuvat Stalinin ajalle erityisesti Ukrainaan.

Missä siellä noin väitetään? Tuo 6 miljoonaa on ylipäätään nälänhätään vuosina 1932-33 kuolleet, joukossa 4 miljoonaa Ukrainalaista. 

Lainaus:
Ttkijat eivät ole sanoneet. että ei olisi tapsettu, mutta eivät myöskään, että olisi.

Sanovat kyllä, että kyseessä oli organisoitu nälänhätä.

Lainaus:
"Tiedon puuttuminen" ei tarkoita, etteikö se olisi tiedossa arkistoissa, se vaan vaan ei ole ollut Mustiksen "tutkijoiden tiedossa". Kun tarkkaan lukee, se on myös Sovjetskaja entsiklopedijassa.

Höpöpedian voit heittää helvettiin. Se on viimeinen lähde, johon tässä voi luottaa.

Lainaus:
"12.5 miljoonaa Leninin uhria" "laskettu" ketomalla sisällis- ja intervetiosodan (ja sen aikaisten kulutautien) kaikkien ylimääräisten kuolleiden määrä kaikkilla osapuolilla 5mlj. kahdella eli 10 miljoonaksi ja vähentämällä punaistyen omat kuolleet 2.5 milj, joka sattuu olemaan melko oikea luku: 2.2 milj oli taisteloijoita, joista 1.2 mlj kuoli tauteihin ja 1.0 milj. taistelujen takia) ja näin muka bolshevikit "murhasivat" noissa sodissa 75. miljoonaa vihollisen sotilasta.

Missä tuo 12,5 miljoonaa on kirjassa mainittu ja nuo laskelmat tehty?

Lainaus:
Sitten Mustis väittää olleen muka "5 miljonnaa "Nälkään näännytettyä Volgalla", alueella, jolla ennen vallankumousta oli ollut n. 1.3 miljoonaa asukasta.

Mistä tuokin luku taas on peräisin? Nälänhädästä kärsi Volgan ja Ural-joen alueella vuosina 1921-22 noin 25 miljoonaa ihmistä. 5 miljoonaa kuollutta on ihan standardiarvio.

Lainaus:
Siellä kylä oli nälänhätää, jonne mm. USA toimitti huomatavat määrät ruokaa.

Liian vähän ja liian myöhään miljoonille Leninin leikkeihin kuolleille.

Lainaus:
Todellisuudessa nuo Leninin uhrit nimenomaan ovat täysin sepitettyjä.

Perustuen mihin? Missä asiasta sitten on parempaa tietoa?

Lainaus:
Lainaus:
Vietnam: 1 million deaths

Lyndon Johnson tappoi Kaakkois-Aasiassa 4 miljoonaa, ja geenimykytti perinnöllisesti osan hävitettäväksi tarkoitettua väestöä. Sellainen pitäisi säätää KANSAMURHAAKINPAHHEMMAKSI RIKOKSEKSI IHMISKUNTAA VASTAAN!

Menee enemmän Kissingerin piikkiin tuo, mutta ei se kommunismin uhreja silti poista.

Lainaus:
Lainaus:
North Korea: 2 million deaths
paskat. Japani tappoi 2 miljoonaa.

Koska? Eikä tuo myöskään poista kommunismin uhreja, vaikka totta olisikin.

Lainaus:
Lainaus:
Cambodia: 2 million deaths
Ei kuulu kommnismiin vaan fasismiin.

Tosiskottivirhe. Valtiollinen kommunismi on käytännössä aina ollut fasismia. Khmer Rouge oli virallisesti, kuten nimi kertoo, Kambodian kommunistinen puolue.

Lainaus:
Se oli USA:n valtaan nostama ja vallassa todella tai näennäisesti pitämä valta, jonka NL:n lokkiin kuulunut Vietnam kaatoi.

Se oli kommunistisen puolueen toteuttama kansanmurha. USA avusti sitä mutta, kyse on joka tapauksessa kommunismin uhreista.

Lainaus:
Lainaus:
Eastern Europe: 1 million deathsLatin America: 150,000 deaths

Africa: 1.7 million deaths

Afghanistan: 1.5 million deaths

The international Communist movement and Communist parties not inpower: about 10,000 deaths

Paksat Imperialistien uhreja!

Samaa tosiskottia taas.

Lainaus:
Lainaus:
The total approaches 100 million people killed.
Hevonpaksat!

Voi olla vähän yläkanttiin, mutta muutamaa kymmentä miljoonaa alemmas määrä ei tipu.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
Sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%... eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Japetus
Seuraa 
Viestejä12478

Tokkura kirjoitti:
Gemini kirjoitti:
Miksipä et Tokkura voisi paneutua noihin linkkeihin, mitä Japetus on laittanut sinulle, ihan ajan kanssa. Ei niitä heti sisäistä, varsinkaan jos ne aiheuttavat kognitiivista dissonanssia tai ei ole riittävää pohjatietoa. Vaitta jo vain vaikutat lukeneelta mieheltä, miksi et jatkaisi opiskeluasi? Ja voithan tuota katsoa itsekkin googlesta, mutta jos vaihteeksi sieltä missä ei ole niitä varotuskolmioita (se sykopedia), ihan oikeasti. Eikä nämä niin vakavia asioita ole että kannattaa verisuoniasa rikkoa täällä meuhkaamalla. Jotta otappa rennosti. Annetaan tilaa muillekin.

Olen vastannut melksein joka linkkiin, ja luknut ne, jotkut hyvinkin tarkkaan. Parissa oli uuttakin. Ehdottomasti parhaita ovat kuitenkin olleet Eerolan väitöksen linkit.

Aivan täyttä kuraa. Olet onnistunut ymmärtämättömyyttäsi saamaan lähestulkoon kaiken väärin ja hutaissut sitten hyytävän räkäistä ad hominemia päälle. Eerolakaan ei sano mitään kaakattamastasi. Tätä ei ole todellakaan vaikea huomata, jos noita plöräyksiä pystyy parikaan sekuntia katsomaan.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
Sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%... eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6854

Japetus kirjoitti:
Tokkura kirjoitti:
Väkiluku kasvoi 30-luvun NL:ssa silloista luonnollisen (ei-muutto-) väestönkasvun maailmanennätysvauhtia, vuoden 1920 136 miljoonasta (v. 1923 n. 142 mlj:ta) vuoden 1938 (ennen alueliitoksia) 172 mijoonaan.

Niinhän Neukkulassa tapahtui vähän muitakin maailmanennätyksiä, kun stalisnismin kultaisella kosketuksella vähän rikastettiin tilastoja. Todellisuudessahan väestö oli vuoden 1937 katastrofaalisessa laskennassa 162 miljoonan paikkeilla, mikä tarkoitti olematonta kasvua viimeisen 5 vuoden aikana. Miksihän näin oli käynyt?

https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_Census_%281937%29

The census was held on January 6, 1937; in addition to the general census in the cities, towns and villages, a special census was held by the NKVD in the Gulag camps and among the border guards; by the Red Army, which took a census of military personnel; and the railroad, which took a census of passengers. When the data was first processed, it soon became obvious that the final enumeration would be no more than 162 million people.

Että yhtenä ainoana päivänä olisi laskea paukautettu läpi koko maa?
NL:ssa ei ollut vuoden 1937 väestölaskentaa, vaan tuo v. 1937 yritys TILASTOLLISEKSI väestönlaskennaksi jäi yritykseksi. Onnistuneen tilastollisen väestönlaskennan edellytyksiä ei ollut: teollisuutta ja väestöä siirrettiin sodan varalta täyttä vauhtia itäänpäin, ja projektit olivat salaisia. Siirtoa johti myöhempi murhamies Nikolai Jezhov, jonka työhön oltiin tuolloin erittäin tyytyväisiä hallituksessa eikä kyselty hänen metodejaan: homma kulki ja pysyi salaisena. Jos Saksa ja Puola ja Turkki saivat käsityksen, että kyseessä on "vaino", siitä ei ollut ainakaan mitään todellista haittaa, niin kauan kuin länsimaiset kommunistit ja vastarintaliikkeet rupea laajasti uskomaan sellaista. Onnistuessaan ja edellytysten ollessa voimssa tilastollinen väestönlaskentamenetelmä on sekä helvetinpaljon havempi että myös tarkempi kuin vanhanaikainen "kiinnijuoksumenetelmä", jossa jokaiseen kansalaiseen yritettiin saada yhteys. Kiinnijuoksumenetelmä antaa aina liian pieniä tuloksia. Aina on väkeä, joka välttelee vitanomaisia ja myös onnistuu siinä.

Nuo "1937 väestölaskentatulokset", joihin NL:n väkiluvun väärentäminen Wikissä ja muualla pääasiassa perustuu, ovat TILASTOLLISEN MENETELMÄN RAAKADATAA, jonka pitääkin olla relusti alakanttiin.
V. 1939 alussa suoritettin kiinnijuoksumenetelmällä onnistunut västönlaskenta, jonka tuloksist kai yleensä mainitaan v. 1938 (lopun) väestötietoina, koska II maailmasodan tuhot on sovittu laskettavan vuoden 1938 tietoihin verraten. Sen jälkeen oli jo mylläkkä käynnissä.

http://www.tiede.fi/keskustelu/24124/ketju/wikin_neuvostoliiton_vaestoti...

Lainaus:
The worst disagreement between the expected and the obtained data were in Kazakhstan, Ukraine, North Caucasus and the Volga region, the areas that were the strongest hit by the Soviet famine of 1932-1934.[2] Also, despite the expected number of living prisoners of the Gulag to be 4 million, only 2.6 million were accounted for.[1][2]

Tuon muka "järjestetyn nälänhädän" AJANKOHTAKIN ON "SIIRRETTY" II MAAILMANSODAN JÄLKEISESSÄ DULLES-PROPAGANDASSA VUOTTA MYÖHEMMÄKSI todellisesta kuivuusvuodesta 1931-32.
KUitenkin joissakin asioissa kuten kysmyksessä New York Timesin reportteri Waler DUrantyn Pulitzer-palkitun reportaashimatkan (1931, jossa häntä ja lehteä syytetään "kansamurhan salaamisesta"!) jauhamisessa jatketaan vanhoilla vuosiluvuilla...

"James Mace, Harvard " As we shall see, Stalin knew perfectly well what was happening.He had ample war- nings that a famine will result if his policies were carried out, and received conti- nuous appeals to change the policies once the famine had started.

A number of foreign journalists reported the famine, among them Malcolm Muggeridge of the Manchester Guardian, William Henry Chamberlin of the Christian Science Monitor, Eugene Lyons of United Press, and Harry Lang of the Jewish daily Der Forest.

Others, most notably Walter Duranty of The New York Times and Louis Fischer of The New Republic, seemed to have been perfectly aware of it, but actively aided the Soviet state in suppressing the story."
New York Times sai Walter Durantyn reportaasisarjasta Ukrainasta vuodelta 1931 maailman parhaan reportaasisarjan Pulitzerin, puhumatta nälänhädästä saati "jär- jestetystä" sellaisesta mitään. Eikä New York Times ole ankarasta painostuksesta huolimatta nähnyt aihetta "tunnustaa" tehneensä mitään virhettä.

Lainaus:
Väkimäärä lisääntyi Stalinin ensimmäisen vuosikymmenen (1927-1937) aikana 13 miljoonan verran,

NL:n väkiluku lisääntyi vuodesta 1920 alusta vuoden 1938 loppuun 36 miljoonalla ilman alueliitoksia ja ilman mainittavaa muuttoliikettä, vuodesta 1923, eli "Stalinin kauden" alusta ainakin 30 miljoonalla.

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6854

[/quote]kun se vuosien 1897 ja 1911 välillä kasvoi yli 41 miljoonalla. [/quote]
Mahdotonta ilman alueliitoksia. Tuo tarkoittaa, että syntyvyys olisi pitänyt olla aivan mahdollisen jatkuvan ylärajalla, ja KETÄÄN EI OLISI SAANUT KUOLLA!
Tuo on yksi aivopieru, joka esiintyy VAIN WIKISSÄ. Yo. linkistä:

" 1911(Russia): 167,003,000** "

On täysin mahdotonta, että väestö oli 13 vuodessa lisääntynyt 42 mlj.:lla ilman alueliitoksia.

Sen sijaan luotettavana pidetään tsaarin byrokraattien muilla keinoin laskemaa v. 1913 Tsaarin Imperiumin väkilukua 159 mlj. Sitten väestönkasvu maailmansodan takia aika pitkälle pysähtyikin, tai oli mahdotonta laskea, tai edes sanoa, kuka todella on Imperiumin kansalainen ja kuka ei esimerkiksi Puolassa. Great Soviet E:n tiedot Tsaarin imperiumin tuolloisesta väkimäärästä löytyvät kohdasta CCCP: Naseljenie (NL: Väestö)"

Lainaus:
Sellaista kivaa sitä Neukkulassa harrastettiin.

Olisiko mitään, jos keskustelut Wikin tiedoist Venäjän ja NL:N väetöstä käytäisiin täällä asianomaisessa ketjussa:
http://www.tiede.fi/keskustelu/24124/ketju/wikin_neuvostoliiton_vaestotiedot_vaarennettyja
Lähteesi ovat operseestä etkä osaa ajatella etkä laskea.

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6854

Japetus kirjoitti:
Tokkura kirjoitti:
Gemini kirjoitti:
Miksipä et Tokkura voisi paneutua noihin linkkeihin, mitä Japetus on laittanut sinulle, ihan ajan kanssa. Ei niitä heti sisäistä, varsinkaan jos ne aiheuttavat kognitiivista dissonanssia tai ei ole riittävää pohjatietoa. Vaitta jo vain vaikutat lukeneelta mieheltä, miksi et jatkaisi opiskeluasi? Ja voithan tuota katsoa itsekkin googlesta, mutta jos vaihteeksi sieltä missä ei ole niitä varotuskolmioita (se sykopedia), ihan oikeasti. Eikä nämä niin vakavia asioita ole että kannattaa verisuoniasa rikkoa täällä meuhkaamalla. Jotta otappa rennosti. Annetaan tilaa muillekin.

Olen vastannut melksein joka linkkiin, ja luknut ne, jotkut hyvinkin tarkkaan. Parissa oli uuttakin. Ehdottomasti parhaita ovat kuitenkin olleet Eerolan väitöksen linkit.

Aivan täyttä kuraa. Olet onnistunut ymmärtämättömyyttäsi saamaan lähestulkoon kaiken väärin ja hutaissut sitten hyytävän räkäistä ad hominemia päälle. Eerolakaan ei sano mitään kaakattamastasi. Tätä ei ole todellakaan vaikea huomata, jos noita plöräyksiä pystyy parikaan sekuntia katsomaan.


Hän länteensä sanovat. Loistokamaa! En minä tyhjästä mitään kaakata.

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6854

Japetus kirjoitti:
Tokkura kirjoitti:
Japetus kirjoitti:
Lainaus:
Olet kertonut tuossa "Kommunismin Mustan Kirjan" "tiedot" kolmella, ja todellisuuden poliittisen väkivallan uhreista ainakin 10:llä.

Valehtelet taas oikein olan takaa. Uskomatonta millaisella taajuudella siihen pystytkin. Kommunismin mustassa kirjassa on juuri -:)laurin antama arvio kommunismin uhreista:

Nonetheless, we have to start somewhere. The following rough approximation, based on unofficial estimates, gives some sense of the scale and gravity of these Crimes:
U.S.S.R.: 20 million deaths


Ensiksikin vaikka NL:ssa olisi tehty mitä julmuuksia, SE EI OIKEUTTAISI VÄÄRENTÄMÄÄN TIEDETTÄ (IKUISESTI?) PÄINVASTAISIKSI KUIN NL:SSA!

NEUKKULASSA TEHTIIN NÄITÄ JULMUUKSIA, JA SE NIMENOMAAN OLI TIETEEN VÄÄRENTÄMISEN TYYSSIJA!! JA NYT SINÄ TEET SAMAA TÄÄLLÄ!!!


Se oli tieteen oikaisemisen tyyssija. Tieteellinen pysykologiakin kehitettiin siellä. Vasta nyt länsi ja Kiina ovat ottaneet kiinni (ja mennet ohikin). Sikäli NL liittyy ketjun aiheeseen.
Tarkennan, että Lauri on kertonut kolmella Mustan kirjan ilmoittamat "STALININ uhrit".

Lainaus:
Lainaus:
Toisekseen tämä on kerrottu kymmenellä (10).

Eikä ole, witun idiootti. Tuo on se Kommunismin mustan kirjan luku, jonka sinä juuri yllä väitit olevan 90% pienempi. Jäit taas kiinni valheesta, kuten tapaa käydä aina, kun joku kaakatuksesi tarkistaa.


Ei kun todelliset poliittiseksi katsottavissa olevan väkivallan tai kumottujen tuomioiden uhrit on kymmenesosa siitä. Kaikki tuomiot on Hrushtshevin aikana syynätty läpi, ja myöhemminkin.

Lainaus:
Lainaus:
Tämä jakaantuu siten, että Leninin kaudelle 1918 - 1923 asettuu muka 12.5 miljoonaa "tapettua kommunismin uhria", ja Stalinin ajalle loput 7.5 miljoonaa.

Missä näin sanotaan?


Mustiksessa sanotaan, kun katsotaan milloin niitä "uhreja" on muodostunut.

Lainaus:
Lainaus:
Tuo on kustantajan esipuheesta.

Ei ole. Valehtelet taas. Tuo luku on kokoavan toimittajan, joka on myös asiaan erikoistunut historioitsija, johdannosta.


Ei ole kuitenkaan "tutkijan" tekstistä, joka sekin silmiinpistävää puutaheinää, mutta siellä nimenomaan ei sanota näin. Siellä sanotaan, että 6 miljoonaa karkotettiin eikä tullut takaisin. Karkottaminen on täysin tulkinnanvaraista sillä NL siirsi II maailmansotaan liittyen 30 miljonaa kansalsita idemmäksi, mm. lähes kaikki lapset Ukrainasta ja Valkovenäjältä, joista 10 miljoonaa, usein juuri lapsia, ennen Barbarossan alkua. Puolet väestöstä oli alle 15-vuotiaita lapsia.
Lainaus:
Hänen arvionsa Holomodorissa kuolleista (4 miljoonaa) on lisäksi pienempi kuin YK:n (7-10 miljoonaa).

YK:lla ei ole arviota hölömoottorista. Ukrainan saonomaiset tutkimuskeskuksen arvio oli viimeksi 2.3 mlj. Ukrainassa ja 3 mlj. ko NL:ssa. Janukovytsh väitti, että oli puhdistus, jonak kohyteina olsivat olleet nimeomaan MUUT KUIN UKRAINALASET. Ukrainen kukait aikanaan olivatkin muita kuin ukrainalaisia: venäläisiä, tataareita, saksalaisia, juutalaisia, puolalaisia, armenialaisia.

Lainaus:
Lainaus:
"Tutkijoiden" tekstistä ilmenee, että kuusi (6) miljoonaa onkin "karkotettuja joiden kohtalosta ei tiedetä varmasti", ja nämä 6 miljoonaa karkotettua osuvat Stalinin ajalle erityisesti Ukrainaan.

Missä siellä noin väitetään?


Mustiksen tekstissä.
Lainaus:
Tuo 6 miljoonaa on ylipäätään nälänhätään vuosina 1932-33 kuolleet, joukossa 4 miljoonaa Ukrainalaista. 

Eivät olleet. Ukrainasta muutti 30-luvulla 7.5 miljoonaa etnistä ukrainalaista Volgalle ja Uralille. Itse asiassa muutti enemmänkin, mutta nämä vaihtoivat tasavallan kanalaisuutta, eivätkä palanneet.

Lainaus:
Lainaus:
Tutkijat eivät ole sanoneet. että ei olisi tapettu, mutta eivät myöskään, että olisi.

Sanovat kyllä, että kyseessä oli organisoitu nälänhätä.


Se on väärä tieto. Eikä tarkoita, että edes väitettäisiin, että olisi tapettu.

Lainaus:
Lainaus:
"Tiedon puuttuminen" ei tarkoita, etteikö se olisi tiedossa arkistoissa, se vaan vaan ei ole ollut Mustiksen "tutkijoiden tiedossa". Kun tarkkaan lukee, se on myös Sovjetskaja entsiklopedijassa.

Höpöpedian voit heittää helvettiin. Se on viimeinen lähde, johon tässä voi luottaa.


Wikapedian voi heittää helvettiin.
 

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6854

Lainaus:
Lainaus:
"12.5 miljoonaa Leninin uhria" "laskettu" ketomalla sisällis- ja intervetiosodan (ja sen aikaisten kulkutautien) kaikkien ylimääräisten kuolleiden määrä kaikilla osapuolilla 5mlj. kahdella eli 10 miljoonaksi ja vähentämällä punaisten omat kuolleet 2.5 milj, joka sattuu olemaan melko oikea luku: 2.2 milj oli taistelijoita, joista 1.2 mlj kuoli tauteihin ja 1.0 milj. taistelujen takia) ja näin muka bolshevikit "murhasivat" noissa sodissa 7.5 miljoonaa vihollisen sotilasta.

Missä tuo 12,5 miljoonaa on kirjassa mainittu ja nuo laskelmat tehty?


Siellä misä puhutaan vallankumouksesta ja sisällissodasta (joka oli myös interventiosota: sen selvästi kolmanneksi vahvin osapuoli olivat puolalaiset intervetionistit, joita komensi Ranskan armeijan (belgialainen) esikuntapäällikkö Maxime Weygand, yksi viime vuosisadan tunnetuimmista Euroopan fasisteista.

Lainaus:
Lainaus:
Sitten Mustis väittää olleen muka "5 miljonnaa "Nälkään näännytettyä Volgalla", alueella, jolla ennen vallankumousta oli ollut n. 1.3 miljoonaa asukasta.

Mistä tuokin luku taas on peräisin? Nälänhädästä kärsi Volgan ja Ural-joen alueella vuosina 1921-22 noin 25 miljoonaa ihmistä. 5 miljoonaa kuollutta on ihan standardiarvio.


Ei Volgansuun eikä Ural-joen alueella ollut mitään tuollaiaia väestömääriä! Eikä ole vielä tänäänkään, on ehkä 10 miljoonaa, vaikka siellä on 6 miljoonakupunkia. Väkikeskittyy niihin. Volgan suisto on kuin Niilin suisto kahden rutikuivan aroalueen, Kazahien aron ja Kalmukkien aron välissä. Kyse on alueesta mutkasta etelään, ei Moskovata eikä edes Nizhny Novgorodista.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Volga

Lainaus:
Lainaus:
Siellä kylä oli nälänhätää, jonne mm. USA toimitti huomatavat määrät ruokaa.

Liian vähän ja liian myöhään miljoonille Leninin leikkeihin kuolleille.


Ei mitään miljoonia.

Lainaus:
Lainaus:
Todellisuudessa nuo Leninin uhrit nimenomaan ovat täysin sepitettyjä.

Perustuen mihin? Missä asiasta sitten on parempaa tietoa?


Siihen että oli sota ja kulkutaudit, jota eivät lähteneet liikkeelle Leninin vaan I maailmansodan aikana.
Tässä on jonkinmoinen, mutta ei hyvä sivu. Tämä koskee koko tsaarin imperiumia paitsi Suomea (paitsi kun suomalaiset tappelivat Karjalassa) koska Puola osallitui interventiosotaan. Väetömenetyksissä on Puola ja Baltia ja emigrantit mukana. Puna-armeijan uhreista on vain kaatuneet, toinen miljoona kuoli tauteihin.
http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Civil+War+and+Military+Interv...

Lainaus:
Lainaus:
Vietnam: 1 million deaths

Lyndon Johnson tappoi Kaakkois-Aasiassa 4 miljoonaa, ja geenimykytti perinnöllisesti osan hävitettäväksi tarkoitettua väestöä. Sellainen pitäisi säätää KANSAMURHAAKINPAHHEMMAKSI RIKOKSEKSI IHMISKUNTAA VASTAAN!

Menee enemmän Kissingerin piikkiin tuo, mutta ei se kommunismin uhreja silti poista.[/quote]
Vietnam oli Kissingerin "diplomityö" ja Pol POt oli hänen "väitöskirjansa".

Lainaus:
Lainaus:
North Korea: 2 million deaths
paskat. Japani tappoi 2 miljoonaa.

Koska? [/quote]
Koreasa 2. maailmansoda aikana.

Lainaus:
Eikä tuo myöskään poista kommunismin uhreja, vaikka totta olisikin.

Lainaus:
Lainaus:
Cambodia: 2 million deaths
Ei kuulu kommnismiin vaan fasismiin.

Tosiskottivirhe. Valtiollinen kommunismi on käytännössä aina ollut fasismia. Khmer Rouge oli virallisesti, kuten nimi kertoo, Kambodian kommunistinen puolue.


Juu mutta se oli ideologialtaan fasistinen. Se luuli "keeniä karsimalla" päästävän kapitalismista.

Lainaus:
Lainaus:
Se oli USA:n valtaan nostama ja vallassa todella tai näennäisesti pitämä valta, jonka NL:n lokkiin kuulunut Vietnam kaatoi.

Se oli kommunistisen puolueen toteuttama kansanmurha. USA avusti sitä mutta, kyse on joka tapauksessa kommunismin uhreista.


Ei ainaka mrxilaisen eikä leniniläisen eikä edes stalinailaisen, eikä maolaisenkaan. Johtajat olivat lännen uusvasemmistosta oppinsa imeneitä "intellektuelleja". Alaikäiset "psykopaatit" tekivät mitä tykkäsivät, mm. etnisiä puhdistuksia.

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus:
Eastern Europe: 1 million deathsLatin America: 150,000 deaths

Africa: 1.7 million deaths

Afghanistan: 1.5 million deaths

The international Communist movement and Communist parties not inpower: about 10,000 deaths

Paksat Imperialistien uhreja!

Samaa tosiskottia taas.

Lainaus:
Lainaus:
The total approaches 100 million people killed.
Hevonpaksat!

Voi olla vähän yläkanttiin, mutta muutamaa kymmentä miljoonaa alemmas määrä ei tipu.


Ei ole mitään kymmeniä miljoonia. Mustis on Kiianan-vastain pläjäys yli kaiken. En voi käsittää, että Halonen, jonka kiinalaiset erinomasen hyvin titävät olevan Mustan kirjan uushirohitolainen takapiru, on opäätetty käymään Kiinassa, mm. olympialaisssa. Johtoa hän kylläkään ei ole tavannut.

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6854

Gemini kirjoitti:
^miten tuo liittyy peilisolututkimukseen? Kylläpä olet (aasin)siltamestari!

(Arviointikykyäni heikentää kahden vuorokauden valvominen, mikä poistaa myös valitettavasti estoja)

Mitenkään edellisen viestin lähettäjään liittyen:

Niin pitäisikö tuo peilisolukäsite ymmärtää pikemminkin erikoistuneina neuronialueina kuin erikoistuneina neuroneina, tämä askarruttaa meikäläistä. Kuinka tarkkaan tiedetään yksittäisen neuronin eri variaatiot, onko tästä kellään tietoa? Voiko yksittäisistä neuroneista tunnistaa mihin alueeseen ne kuuluvat, esim. näköaivokuorelle vai tuntoaivokuorelle vai peilisolualueen neuroneille?

PS.  sori, tuskin yksi lyhyt offtopic-kysymys enää vaikuttaa kurssinsa menettäneellä sivulla...


Heti, kun puhutaan pelkistä alueista ilman yksittäisiä, geneettisiä peilineuroneja, ollaan eri teoriassa.

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/Message/152521
" "Rizzolatti matching" on peilisoluteorian ydinvirhe

" perso.easynet.fr/baillement/texte-imitation-action.pdf

“ An alternative hypothesis, which we will refer to as the ‘direct-matching hypothesis’, holds that we understand actions when we map the visual representation of the observed action onto our motor representation of the same action.According to this view, an action is understood when its observation causes the motor system of the observer to ‘resonate’. So, when we observe a hand grasping an apple, the same population of neurons that control the execution of grasping movements the same population of neurons that control the execution of grasping movements the observer is used to understand the observed action. In other words,we understand
an action because the motor representation of that action is activated in our brain.
This view, although defended by some theoreticians, was never particularly popular in neuroscience. “

“The novelty of these findings is the fact that, for the first time, a neural mechanism that allows a direct matching between the visual description of an action and its execution has been identified. Such a matching system
constitutes a parsimonious solution to the problem of translating the results of the visual analysis of an observed action — devoid, according to the ‘direct-matching hypothesis’ of meaning (see also below) — into an account that the individual is able to understand.”

Tähän juttuun myös Avikainen viittaa peruslähteenään hyväksyessään kritiikittömästi Rizzolattin peilisoluteorian muka "todistetuna tietona", lähtiessään tukimaan, olisiko ihmisellä mahdolisesti "vastaavaa mekanismia"!

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6854

Japetus kirjoitti:
Tokkura kirjoitti:
Lainaus:
Lainaus:
Toki jossakin vastaanotolla voidaan puhella löysemmin, mutta teorianmuodostuksessa tai ilmiöiden mallintamisessa vaikka ATK:lle (kuten Osmo Eerola, jolle löysä pulina [ei] kelpaa ainakaan väikkärissä, jonka hän on tehnyt kunnollisen justiin tuosta Keysersinkin jutun aiheesta, josta Keysers on tempaissut potaskaa).

Jokainen voi katsoa, kumpi yllä olevista määritelmistä on spesifimpi ja kumpi löysempi. Sitten voikin nopeasti huomata, kuinka löysä sinun pääsi on. Eerolastakin jauhat tietysti pelkkää paskaa.

Tarkoitan tuossa tietysti, että löysä puhe EI kelpaa Eerolalle (ainakaan väikkärissä), mikä käy ilmi tuosta "ainakaan"-sanasta, joka itse asiassa riittää kieltosanaksi, rakenteella on uudehko kieliopillinen nimikin (josta siitäkin joku on väitellyt), mutta en tähän hätään muista mikä...

Kauniin skitsofreenista on sanasalaattisi jälleen, mutta niinhän se tapaa aina sinulla olla, kun valehtelusta jäät kiinni - toki muulloinkin mutta näissä tilanteissa aina.


Eerolan teos on loistava kokonaisuus ja osoitus oikean tiedon erottamistaidosta väärästä sekä aksiomaattisesti että sitten kokeellisesti.

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus:
Hän ei ole tehnyt mitään valehtelemaasi.
Ei ollut tarkoitus.

Ai tämä olikin sitä vajautesi piikkiin menevää vääristelyä? Niitä on joskus hyvin vaikea erottaa toisistaan.

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus:
Löysässä määritelmässä on oikein määritelty ärsyke (stimulus), joka tarkoittaa todellakin aistimeen vaikuttavaa siinä hermosignaaliksi muuttuvaa ulkoista tai sisäistä signaalia aina keskushermostoon asti, jossa se muuttuu, ei "vasteeksi" (response), eikä (koko) refleksiksi vaan REAKTIOKSI.

Vasteeksi se nimenomaan muuttuu. Vaste on tässä motorinen reaktio.


Siis mikä "se", ulkoinen vai sisäinen signaali?

Kysypä itseltäsi. Kumpaa olit kiistämässä?


En kumpaakaan! Ulkoinen signaali, reseptorin "valitsema" osa siitä, muuttuu reseptorissa sisäiseksi signaaliksi. Vain tämä reseptorin valitsema osa on ärsykesignaali, ja vain hermostoon läpimennyt aistinsignaali on aktuaali ärsyke, joka voi laukaista reaktion.
Lainaus:
Todellisuudessa sillä ei ole mitään väliä. Reaktio on vasteen alakäsite; mikä ikinä on reaktio, on aina myös vaste.

Juu niin on, mutta se on reflekteorian käsite. Siellä on muitakin vasteita. Tämän teorian sisällä ärsyke ja reaktio on "pyhitettävä" tähän tarkoitukseen. Muissa teorioissa (esimekiksi selkärangattomilla eli keskushermostottomilla) niillä voio olla eri merkityksiä.

Lainaus:
Lainaus:
Minusta vaste on koko refleksi, ulkoiseen vaikuttajasignaaliin.

Niin se onkin, ja se voidaan jakaa jälleen pienempiin vasteisiin.


Voidaan. Signaali ja vaste ovat informaatioteorian yleiskäsitteitä, ärsyke ja reaktio taas biologian ja refleksiteorian erityiskäsitteitä.

Lainaus:
Lainaus:
Ärsyke on sisäinen vaikuttajasignaali, reaktion syy.

Myös se voi olla kumpi tahansa riippuen siitä, mitä osiota refleksistä tarkastellaan. Refleksikaaren tuntoreseptorille ärsyke on ulkoinen kosketus ja motoriselle hermolle ärsykkeestä käy sensorisen tai interneuronin kemiallinen signaali. Yhden vaste voi olla toisen ärsyke.


Juu näin on. Äersyke on myös refleksiteoreettinen syy, ja reaktio on refleksiteoreettinen seuras. On osa ärsykkeen ja reaktion määritelmää, että ne suhtaustuvat toisiinsa kuin ´syy ja seuraus´. Se kertoo myös, että ne ovat dialektisia eivätkä muodollisloogiosia vastakohtia, koska syy ja seuraus ovat sitä. (J.St. Mill). On myös muita signaaleja ja vastista, ja on myös muita syitä ja seurausksia, refleksiteoriassakin. Mutta nämä ovat ne, joille se teoria (ne teoriat) rakentuu.

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus:
Koko refleksiksikin tuota liikettä voidaan kutsua, mutta joka tapauksessa sen fysiologia on sama: kyseessä on tahdoton selkäydinrata.

Kyllä se voi olla aivokuoren ehdollinenkin refleksi, vieläpä tietoinenkin sellainen.

Ei voi. Tietoinen refleksi ei ole refleksi.


Kaikki ehdolliset refleksit eivät ole tietoisia. Tajunta ja sitä kautta myös tietoinen sellainen rakntuvat ehdollisille reflekseille.

Lainaus:
Lainaus:
Jos tajuntaa liitetään refleksiin, niin se kuuluu ÄRSYKE- eikä reaktiopuolelle! Ajattelu on refleksiteoreettisesti "ärsykehierarkian uudelleenjärjestelyä".

Silkkaa roskasössötystä.


Ei ole vaan tärkeä pointti.

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus:
Roskaa. Et näytä ymmärtävän ollenkaan, mitä vaste tarkoittaa.

Se ei ole tässä niin pilkulleen määritelty, kuin ärsyke ja reaktio ovat.

Ei kumpaakaan niistä ole tässä määritelty sen tarkemmin.

Lainaus:
Lainaus:
Jarruvanatkin näkyvät vain sinun pääsi sisällä.

Ne näkyvät Suomen kansantuotteessa ja kilapilukyvyssä. Paskalla ei pärjää.

Eipä vain sinun kämäisiä harhojasi ole ihan Suomen kansantuotteeksi asetettu.

Mulla ei ole harhoja. Ei ole asetettu tutkimustuloksiakaan kansantuotteeksi, vaan sitä on yritetty tuottaa paskasta.

Lainaus:
Siitä voidaan sentään olla tyytyväisiä.

Kuka on ja kuka ei...

Japetus
Seuraa 
Viestejä12478

Tokkura kirjoitti:
Japetus kirjoitti:
Tokkura kirjoitti:
Väkiluku kasvoi 30-luvun NL:ssa silloista luonnollisen (ei-muutto-) väestönkasvun maailmanennätysvauhtia, vuoden 1920 136 miljoonasta (v. 1923 n. 142 mlj:ta) vuoden 1938 (ennen alueliitoksia) 172 mijoonaan.

Niinhän Neukkulassa tapahtui vähän muitakin maailmanennätyksiä, kun stalisnismin kultaisella kosketuksella vähän rikastettiin tilastoja. Todellisuudessahan väestö oli vuoden 1937 katastrofaalisessa laskennassa 162 miljoonan paikkeilla, mikä tarkoitti olematonta kasvua viimeisen 5 vuoden aikana. Miksihän näin oli käynyt?

https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_Census_%281937%29

The census was held on January 6, 1937; in addition to the general census in the cities, towns and villages, a special census was held by the NKVD in the Gulag camps and among the border guards; by the Red Army, which took a census of military personnel; and the railroad, which took a census of passengers. When the data was first processed, it soon became obvious that the final enumeration would be no more than 162 million people.

Että yhtenä ainoana päivänä olisi laskea paukautettu läpi koko maa?

Rekisteröinti tapahtui 1-5 tammikuuta ja listat tarkistettiin 7-11 tammikuuta. Varsinainen laskenta suoritettiin 6 tammikuuta. Se täytyikin suorittaa suhteellisen lyhyen ajan sisällä, jotta ihmisten liikkuminen ei aiheuttaisi virheitä dataan. Laskenta suoritettiin samasta syystä keskellä pimeintä talvea: kylmän piti lukita ihmiset koteihinsa. Mutta koska tyhmästä neuvostopäästä pitää kärsiä koko maan, valittiin laskuajankohdaksi ortodoksinen joulupäivä, jolloin tietysti sukuloidaan runsaasti. Samaa terävää mieltä käytettiin tunnetusti myös sikäläisessä tieteessä.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
Sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%... eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Japetus
Seuraa 
Viestejä12478

Tokkura kirjoitti:
NL:ssa ei ollut vuoden 1937 väestölaskentaa, vaan tuo v. 1937 yritys TILASTOLLISEKSI väestönlaskennaksi jäi yritykseksi.

Roskaa. Tuo oli täysin virallinen väestönlaskenta, jota oli valmisteltu toista vuotta ja mainostettu sitäkin enemmän. Laskentaa johtaneen I.A. Kravalin raportista:

The thoroughness of the preparatory work, which was carried out considerably better than in the previous 1926 census, the active participation of party and Soviet organs and the exceptionally conscious attitude of the population towards the census contributed towards the completeness of the count.

Myöhemmät tutkimukset puoltavat tätä kantaa:

In January 1937 the government of the USSR conducted its first population census in eleven years. This article, which is based on the archives of the census organizations and on reports from some local offices for the registration of births, marriages and deaths, describes the campaign of data collection, the questions that were asked (including, for the first and last time, a question about the respondent's religion) and the response which people give to this personal contact with their rulers. The information gathered was exceptionally thorough and complete.

Ylilaskentaa silti tapahtui monella tavalla, muttei läheskään niin paljon kuin vuoden 1939 laskennassa:

Our analysis reveals double-counting in the 1937 and 1939 censuses as a serious problem which should not be ignored in any evaluation of these census data. We suspect that further downward corrections of the 1939 official census results are needed. This obviously will lead to corresponding re-evaluation of the 1937 census data.

Kyseessä nimenomaan oli mittava yritys muodostaa kokonaisvaltainen kuva Neukkulan riemumenosta. Stalin oikein pröystäili ainakin 170 miljoonan tuloksella, vaikka väkeä oli lahdattu kasapäin kommunismin ilolla.

Myös RGAE:n tiedot osoittavat täysin samaa:

In early 1936, Josef Stalin had a talk with I.A. Kraval, the head of the agency preparing to conduct the first national census since 1926 -- the Central Economic Accounts Administration. Stalin told Kraval that the new census would show a figure of 170 million, a significant increase over the 147 million in 1926. The 170 million figure would disregard the staggering losses from the collectivization of agriculture, famine, and the operation of the purges and terror. But Kraval, his chief associate, O.A. Kvitkin, and the census takers results showed a total national population of only 162 million. Moreover, the census revealed other unpopular information including the fact that nearly half of the population was religious -- this after two decades of official atheism. When Stalin learned the results, the census was denounced as a "wrecker's census" and those who took it were either imprisoned or shot. A new census was ordered. This 1939 census also showed a figure of approximately 162 million, but the census takers, mindful of their predecessors' fate, told Stalin the number was 170 million. Understandably, the actual aggregate figures were immediately classified and remained so until the 1990s.

Taken together, the two censuses offer a remarkable statistical portrait of Soviet society at the end of the first decade of Stalinist rule. Not only are the catastrophes of collectivization, famine and the Terror quantified, but also the immense ethnic, racial, cultural and religious diversity of the Soviet Union is documented.

Kerropa sitten, mistä tuo sinun 1938-vuoden lukusi on peräisin.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
Sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%... eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Japetus
Seuraa 
Viestejä12478

Tokkura kirjoitti:
NL:ssa ei ollut vuoden 1937 väestölaskentaa, vaan tuo v. 1937 yritys TILASTOLLISEKSI väestönlaskennaksi jäi yritykseksi.

Roskaa. Tuo oli täysin virallinen väestönlaskenta, jota oli valmisteltu toista vuotta ja mainostettu sitäkin enemmän. Laskentaa johtaneen I.A. Kravalin raportista:

The thoroughness of the preparatory work, which was carried out considerably better than in the previous 1926 census, the active participation of party and Soviet organs and the exceptionally conscious attitude of the population towards the census contributed towards the completeness of the count.

Myöhemmät tutkimukset puoltavat tätä kantaa:

In January 1937 the government of the USSR conducted its first population census in eleven years. This article, which is based on the archives of the census organizations and on reports from some local offices for the registration of births, marriages and deaths, describes the campaign of data collection, the questions that were asked (including, for the first and last time, a question about the respondent's religion) and the response which people give to this personal contact with their rulers. The information gathered was exceptionally thorough and complete.

Ylilaskentaa silti tapahtui monella tavalla, muttei läheskään niin paljon kuin vuoden 1939 laskennassa:

Our analysis reveals double-counting in the 1937 and 1939 censuses as a serious problem which should not be ignored in any evaluation of these census data. We suspect that further downward corrections of the 1939 official census results are needed. This obviously will lead to corresponding re-evaluation of the 1937 census data.

Kyseessä nimenomaan oli mittava yritys muodostaa kokonaisvaltainen kuva Neukkulan riemumenosta. Stalin oikein pröystäili ainakin 170 miljoonan tuloksella, vaikka väkeä oli lahdattu kasapäin kommunismin ilolla.

Myös RGAE:n tiedot osoittavat täysin samaa:

In early 1936, Josef Stalin had a talk with I.A. Kraval, the head of the agency preparing to conduct the first national census since 1926 -- the Central Economic Accounts Administration. Stalin told Kraval that the new census would show a figure of 170 million, a significant increase over the 147 million in 1926. The 170 million figure would disregard the staggering losses from the collectivization of agriculture, famine, and the operation of the purges and terror. But Kraval, his chief associate, O.A. Kvitkin, and the census takers results showed a total national population of only 162 million. Moreover, the census revealed other unpopular information including the fact that nearly half of the population was religious -- this after two decades of official atheism. When Stalin learned the results, the census was denounced as a "wrecker's census" and those who took it were either imprisoned or shot. A new census was ordered. This 1939 census also showed a figure of approximately 162 million, but the census takers, mindful of their predecessors' fate, told Stalin the number was 170 million. Understandably, the actual aggregate figures were immediately classified and remained so until the 1990s.

Taken together, the two censuses offer a remarkable statistical portrait of Soviet society at the end of the first decade of Stalinist rule. Not only are the catastrophes of collectivization, famine and the Terror quantified, but also the immense ethnic, racial, cultural and religious diversity of the Soviet Union is documented.

Kerropa sitten, mistä tuo sinun 1938-vuoden lukusi on peräisin.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
Sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%... eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Japetus
Seuraa 
Viestejä12478

Piti postata uudelleen, koskeivät näköjään aluksi tulleet linkit mukaan. Ja tämän kommentin postaan erikseen, koska muuten edellinen viesti olisi ollut liian pitkä. Kyllä on kaunista tämän palstan toiminta.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
Sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%... eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Japetus
Seuraa 
Viestejä12478

Lainaus:
Onnistuneen tilastollisen väestönlaskennan edellytyksiä ei ollut: teollisuutta ja väestöä siirrettiin sodan varalta täyttä vauhtia itäänpäin, ja projektit olivat salaisia. Siirtoa johti myöhempi murhamies Nikolai Jezhov, jonka työhön oltiin tuolloin erittäin tyytyväisiä hallituksessa eikä kyselty hänen metodejaan: homma kulki ja pysyi salaisena.

Juu, Stalin oli varmasti autuaan tietämätön.

Lainaus:
Jos Saksa ja Puola ja Turkki saivat käsityksen, että kyseessä on "vaino", siitä ei ollut ainakaan mitään todellista haittaa, niin kauan kuin länsimaiset kommunistit ja vastarintaliikkeet rupea laajasti uskomaan sellaista. Onnistuessaan ja edellytysten ollessa voimssa tilastollinen väestönlaskentamenetelmä on sekä helvetinpaljon havempi että myös tarkempi kuin vanhanaikainen "kiinnijuoksumenetelmä", jossa jokaiseen kansalaiseen yritettiin saada yhteys. Kiinnijuoksumenetelmä antaa aina liian pieniä tuloksia. Aina on väkeä, joka välttelee vitanomaisia ja myös onnistuu siinä.

Tarkoituksena oli nimenomaan laskea kaikki käsin:

Today our country is conducting a universal census. Since the crack of dawn a million-strong army of enumerators has been at work. They are to be found everywhere where there are people, and they enter into their lists all the inhabitants of the USSR, however great or small. No one must be overlooked, regardless of where he lives, whether he lives in the savage taiga, is a road sweeper or is a passenger on the Trans-Siberian Express – the enumerator must find everyone, talk to everyone and obtain accurate responses from everyone. That is the nature of the complexity and the responsibility of the task we face. Only if we carry out this task to the letter will we be able to discover precisely the total number of people in the multinational society of our great fatherland. Both the Party and the government attach the very greatest significance to this census. The forms were already filled in between 1 and 5 January; the population had already been familiarizing itself with the questions, which had been previously displayed on posters; people are prepared and are able to answer the questions. The questions are welcomed everywhere like long-awaited guests. How different this census was from the census taken under the tsars in 1897, when the population responded in a hostile or apathetic manner! At that time, no information was available; there were even public disturbances, with members of religious sects setting themselves on fire rather than respond to the questions.

Tästä käy myös hyvin ilmi, kuinka tärkeä asia hallitukselle oli.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
Sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%... eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Japetus
Seuraa 
Viestejä12478

Tokkura kirjoitti:
Nuo "1937 väestölaskentatulokset", joihin NL:n väkiluvun väärentäminen Wikissä ja muualla pääasiassa perustuu, ovat TILASTOLLISEN MENETELMÄN RAAKADATAA, jonka pitääkin olla relusti alakanttiin.

Ahahaha. Marxilaisilla ideologioilla on tapana saada nupissa vippaamaan, ja Neukkulassa tämä tauti oli edennyt epidemiaksi asti, mutta eivät siellä kaikki sentään näin tyhmiä olleet. 162 miljoonaa oli lopullinen Stalinille ilmoitettu tulos. Se ei ollut mitään witun raakadataa vaan koko laskennan loppuarvio. Vajaudessa täytyy mennä paljon syvemmälle, suorastaan sinun tasollesi, jotta voi kuvitella laskennasta vastanneiden rähmineen tai jopa tahallaan jättäneen ainakin 8 miljoonaa ihmistä pois loppusummasta, vaikka tiesivät henkensä olevan tällaisen maanpetoksen jälkeen hyvin halpaa tavaraa. Todellisuudessa he nimenomaan tekivät kaikkensa pumpatakseen lukuja ylöspäin, mutta joutuvat palaamaan tyhjin käsin ja pääsivät sitten parhaassa tapauksessa nauttimaan Siperian lämmöstä - mm. edellä siteerattu Ivan Kraval teloitettiin saman vuoden elokuussa.

Ehkä sinun olisi pitänyt olla siellä selittelemässä; olisivat sitten voineet lähteä ihan suoraan valehtelulinjalle.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
Sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%... eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Japetus
Seuraa 
Viestejä12478

Tokkura kirjoitti:
V. 1939 alussa suoritettin kiinnijuoksumenetelmällä onnistunut västönlaskenta, jonka tuloksist kai yleensä mainitaan v. 1938 (lopun) väestötietoina, koska II maailmasodan tuhot on sovittu laskettavan vuoden 1938 tietoihin verraten. Sen jälkeen oli jo mylläkkä käynnissä.

39-laskenta tehtiin samalla metodilla mutta sillä erotuksella, että nyt ymmärrettiin paremmin olla pettämättä setä Jooseppia. Seuraus oli sitten varsin arvattu:

The time was close to the 1989 Soviet census, and any open criticism of the instructions to the "model" Soviet census of 1939 were certainly not welcome to GOSKOMSTAT's demographers. However, they did clearly note that "minimal necessary corrections" had been made (Andreev et al., 1990, p. 9). In fact, by reason of direct falsification alone, the inflation necessary to arrive at an official census total of 170,557,093 is now estimated to have been almost 3,000,000, or 1.8% (Volkov et al., 1994, p. 312).

Jotta hupsansaa. No, sai sentään Jooseppi keimailla maireana - ja koko joukko virkamiehiä pysyi päätä pidempänä, mutta sehän on sivuseikka.

Lainaus:
Lainaus:
Väkimäärä lisääntyi Stalinin ensimmäisen vuosikymmenen (1927-1937) aikana 13 miljoonan verran,

NL:n väkiluku lisääntyi vuodesta 1920 alusta vuoden 1938 loppuun 36 miljoonalla ilman alueliitoksia ja ilman mainittavaa muuttoliikettä, vuodesta 1923, eli "Stalinin kauden" alusta ainakin 30 miljoonalla.

Roskaa. Mistä sinä näitä oikein revit. Linkkejä tiskiin - ja kunnon tutkimuslinkkejä, kuten itselläni, ei mitään omia räkätyksiäsi.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
Sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%... eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat