Seuraa 
Viestejä45973

Voivatko kiikarit tosiaan mennä tärähdyksestä sillätavoin rikki että niistä ei enää näe kunnolla yhtä kuvaa vaan silmät menevät hieman kieroon ja sitten kun ottaa kiikarit silmiltä ja katsoo samaa pistettä pelkillä silmillä, menee vähän aikaa ennenkuin pisteen näkee tarkasti? Kun myin kiikarit ja ostaja väittää että se on rikki kuvaamallani tavalla. Tuleeko minun uskoa häntä?

  • ylös 2
  • alas 0

Kommentit (3)

Jyde
Seuraa 
Viestejä594

Kyllähän ne kiikarin prismat voi tärähdyksestä mennä paikoiltaan, ja siinä käy juuri kuvaamallasi tavalla. Itsellä kävi kakarana juuri näin, ja niillä kiikareilla ei kyllä sitten tehnyt yhtään mitään.

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

Tärähdys on kyllä aika paha optisille laitteille. Jos linssit ja prismat vähän siirtyvät, niin kuvaamasi rikkoutuminen on tosiasia.

Toinen ehkä yleisempi tapa rikkoa kiikarit ja optiset laitteet on puhdistaa niiden linssit väärin. Hieman katupölyä puhdistusliinassa ja johan linssiin tulee upeat naarmut. Ja niitä ei sitten korjatakaan ihan pienellä rahalla. Ja jos on kallimmat kiikarit, niin linsseissä voi olla vieläpä jokin erikoispinnoite. Joka tietysti vaatii hyvin hellävaraisen puhdistaminen erikoisaineilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
aleksialeksi
tärähdyksestä sillätavoin rikki että niistä ei enää näe kunnolla yhtä kuvaa vaan silmät menevät hieman kieroon ja sitten kun

Jos on kovinkin tärähtänyt henkilö ja
ne silmät tosiaan harottaa, niin minä
neuvon, että kannattaisi mielummin
mennä lääkäriin, eikä kysellä täällä
filosofisia kysymyksiä, että voivatko
ympärillä olevat tavarat hajota, jos
sinusta tulee tärähtänyt.

Siinä kaikki.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat