Seuraa 
Viestejä16306

Pitkään on tieteen, totuuden toimittaja ja auktoriteetti ollut Itsestäänselvyys. Ei ole enää.

Valtiot, tutkimuslaitokset, oppilaitokset, toisinsanoen yritykset toimivat markkinatalouden sääntöjen, oman edun ja tarkoitusperien mukaisesti. Oletusarvoisesti ja todennäköisesti venäläinen, kiinalainen ja ja amerikkalainen tutkimuslaitos tuottaa eri tuloksia,niitä tuloksia jotka tukevat omaa näkökulmaa. Ego ei ole enää henkilökohtainen, se on myös nationalistinen tai ideologinen. Mitenkä enää pystyy hahmottamaan totuuden ja oikean tiedon, kun lähteisiin ei voi uskoa.
Maalaisjärjellä ?

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Kommentit (10)

Vierailija

Omalla kohdallani on uskon tieteen auktoriteettiin kanssa käynyt toista päin. Ennen en uskonut tieteen tuloksiin lainkaan, vaan epäilin ja kritisoin kaikkea, mutta nykyisin uskon niihin enemmän. Esimerkiksi lukion psykologian eri koulukuntien esittely oli jotenkin naurettavaa. Mutta nykyisin pääsee internetin ansiosta käsiksi itse tärkeimpiin dokumentteihin, jotka ovat digitoitu: Freud, Jung, Darwin, Lenin, Marx etc. Näihin vanhoihin dokumentteihin käsiksi pääsy on lisännyt luottamustani tieteeseen. Niitä lukemalla ymmärtää jo jotakin tieteellisestä ajattelusta.

Tuolloin tiedettä tehtiin lisäksi laajalla rintamalla mitään pois sulkematta. Mutta se tiede, jota epäilin ja kritisoin tehtiin säästöliekillä useita sektoreita pois karsimalla. Esimerkiksi teologiasta oli riistetty: eksegetiikka ja dogmatiikka pois. Muussa tieteessä oli systematiikka yms. hukattu.

En tunne nykypsykologian tasoa, mutta luotan siihen jälleen siitä huolimatta. Viimeisin uutinen, joka tältä saralta on tullut on kiinalaisten yritys tekoälyn avulla tunnistaa kasvonpiirteiden avulla mahdollinen tuleva rikollinen. Myös kaiketi tiedustelupalvelut käyttävät internet tietojen analysointiin tekoälyä ja yrittävät luoda profiileja sen avulla mahdollisista uhkatekijöistä. Hallintoa ollaan purkamassa ja kaikenlainen toiminta on yrityksille delgoitu ja kohta jopa poliisi on 100 kilometrin päässä. Mutta tietokoneet ja kännykät on valjastettu yhä enemmän tekemään analyysejä. Mutta peruskysymys on kaiketi: Onko tietokoneet luotettavampia arvioimaan ihmisen psyykettä kuin mitä psykiatrit? Nykyisin voidaan lisäksi tehdä geenianalyyseja yms. On selvää, että tietokoneiden ohjelmoijiin ei yksiselitteisesti voi luottaa. Mutta toisaalta tietokoneiden avulla on melko helppoa luoda kuva vastaansanomattomista todisteista. Nuo todisteet eivät vain ole objektiivisia, vaan pelkästään yksipuolisia ja painottuvat liikaa johonkin suuntaan. Periaatteessa pidän kuitenkin tietokoneiden avulla suoritettua analyysia luotettavampana kuin aiempia pyskiatrien suorittamia analyyseja.

Tiede kehittyy ja muuttuu luotettavammaksi ja totuudellisemmaksi, mutta politiikka on aina yhtä sekasotkuista. Itse erotan tieteen politiikasta kuitenkin. Otetaan vaikka kielitiede ja kielioppi. Kouluissa opetetaan yhtä kielioppia, joka on mielestäni vajaa ja älytön. Pitkälti politiikka sanelee sen, että tuota yhtä kielioppia opetetaan eikä suinkaan tiede. Koulussa opiskelijana olen pakotettu saadakseni arvosanoja hyväksymään tuon väärän kieliopin. Mutta kun kasvan ja aikuistun ja alan kiinnostua tieteestä voin heittää tuon kieliopin roskakoriin ja luoda itse tilalle paremman ja uljaamman. Niin kauan kuin opiskelen valtion kouluissa olen pakotettu noudattamaan politiikan enkä tieteen linjoja. Mutta kun pääsen vapaaksi valtion kouluista niin voin luoda uuden kieliopin. Polittiset sidokset tekevät tieteelle hallaa. ....... jne. jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
syytinki
Seuraa 
Viestejä9826

Pitkään on uskon ja kirkon, totuuden toimittaja ja auktoriteetti ollut Itsestäänselvyys. Ei ole enää.

Valtion kirkot, kirkkojen tutkimuslaitokset, pappien oppilaitokset, toisinsanoen yritykset toimivat markkinatalouden sääntöjen, oman edun ja tarkoitusperien mukaisesti. Oletusarvoisesti ja todennäköisesti venäläinen, kiinalainen ja ja amerikkalainen kirkkojen tutkimuslaitos tuottaa eri tuloksia,niitä tuloksia jotka tukevat omaa näkökulmaa. Ego ei ole enää henkilökohtainen, se on myös nationalistis-uskonnollinen tai uskovaisen ideologinen. Mitenkä enää pystyy hahmottamaan totuuden ja oikean tiedon, kun kirkon ja sen lahkojen lähteisiin ei voi uskoa.
Uskovaisjärjellä ?

Keijona
Seuraa 
Viestejä16306

"Pitkään on uskon ja kirkon, totuuden toimittaja ja auktoriteetti ollut Itsestäänselvyys. Ei ole enää."

"Pitkään on tieteen, totuuden toimittaja ja auktoriteetti ollut Itsestäänselvyys. Ei ole enää."

Mainio havainto, ei uskominen perittynä mekanismina maailmankuva muodostaa ole minnekään hävinnyt, sitä auktoriteettiä ja totuuden toimittajaa vain kutsutaan eri nimellä.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Vierailija

Viisaiden viisaus katoaa ja ymmärtäväisten ymmärrys häviää. Miten tulisi toimia liikapopulaation syntymisen takia, jotta olisi elintarvikkeita tarpeeksi? Jumala on osoittanut viisautensa ja kertonut senkin. Vuonna 2013 alkoi viisauden avaaminen Maailmanlaajuisen Kansalaispalkan osalta. 

Sitä ennen 1990-luvulla suositeltiin, että vain rikkaat tekisivät lapsia ja sellaiset, jotka pystyvät hoitamaan lapsensa ilman, että asettavat heidät yhteiskunnan hoidettavaksi päiväkodeissa. Tätä kehotusta ei noudatettu.

Vuonna 2014 alkoi näyttää selvältä, että USA ja YK torppaavat Maailmanlaajuisen kansalaispalkan ja profeetat alkoivat puhua, että on kunniakkaampaa kuolla sodassa kuin nälkään.

1960-1970-luvulla Hare Krishna liikkeen perustaja puolestaan kehotti satsaamaan kuuohjelman asemesta autiomaiden tekemiseen viljelyyn sopivaksi keinokastelun avulla. Piti tehdä meriveden puhdistamoja sekä johtaa merivettä autiomaihin. Kuumatkat ja tietotekniikka voittivat tuon ehdotuksen. Eli tiede ja tekniikka valittiin auktoriteetiksi uskontojen asemesta.

Tiede puolestaan on yrittänyt parhaansa erilaisten syntyvyyden säännöstelykeinojen luojana. Myös on elintarviketuotantoa kohotettu niin paljon kuin mahdollista on ollut tieteen keinoin.

Viisaus (Jumala auktoriteetti) ei auta siis pätkääkään. Kukaan ei kuuntele.

Ymmärrys (Tiede auktoriteetti) ei auta sekään pätkääkään. Valitaan vääriä painopistealueita tai ei kuunnella.

Jäljelle jää hulluus eli uhraaminen sodan alttarille tai nälän kouriin.

Ristin hullutuksen kourissa lähes koko maailma painii tavalla tai toisella. Kun molemmat ketjussa esitetyt auktoriteetit ovat liian vaikeita noudattaa. Koko elämä on asioiden ja ihanteiden uhraamista. Sen sijaan, että noita KAHTA HYVÄÄ AUKTORITEETTIA JA HEIDÄN VIISAUTTAAN KUUNNELTAISIIN. 

Windspeed
Seuraa 
Viestejä8411

Tieteellisen lähestyminen soisi myös niille jotka täällä soittavat suutaan kumimottorilentokoneista ja päreistä tehdyistä avaruusraketeista.

If it looks good it will fly good ! -Marcel Dassault

Vierailija

Kyllähän monenlaisia suunnitelmia ja yritysideoita voi molempien auktoriteettien taholta saada näinä päivinä.  Itse sain idean noin vuonna 2000, että pitäisi ruveta suunnitelemaan ja valmistamaan erilaisia liukuovia tai liukuverhoja. Lähinnä sisustustarkoituksiin kun huoneet ovat niin pienet nykyisin niin voisi olla käytännöllistä, että kaikki ovet olisivat liukuovia kaapeissa yms.

Vuonna 2003 sain kehotusta miettiä voisiko Suomessa kaupunkien ympärille tehdä kesäasuntoja. Eräänlaisia kakkosasuntoja kaupungin keskustassa asuville. Jos niitä olisi vaikka pieninä lähiöinä niin olisi turvapaikanhakijoiden sijoittaminen niihin ollut ehkä mahdollista tänä päivänä.

Muutama kuukausi sitten mietin erilaisten asunnoiksi sopivien parakkien rakentamista suuressa mittakaavassa ja mihin tuollaisia parakkeja voisi sijoittaa. 

Lennokit, lentokoneet sekä avaruusalukset ovat myös tätä nykyaikaa. Jokin aika takaperin näin mainoksia lehdissä jonkinlaisista lennokeista valokuvauksen avuksi niin että saa ilmaperspektiivistä otettua valokuvia.

Vaikea on monia näistä ideoista saattaa tuotantovaiheeseen. Mutta olisi mukava tietää onko esimerkiksi Suomessa ketään arkkitehtiä, joka kykenisi suunnittelemaan kaupunkien ympärille lähiöitä vaikkapa 500000 turvapaikanhakijaa varten. Siitä voisi saada aikaan melkoisen noususuhdanteen.

Mutta taitaa UMJ olla sitä mieltä, että kaikki tehtaat ja tuotanto sijaitsee idässä ja etelässä. Pohjoisessa ja lännessä tuskin enää on haluja minkäänlaista noususuhdannetta tai teollisuustuotantoa järkeillä.

Keijona
Seuraa 
Viestejä16306

Tiede ja ymmärtäminen tarkoittaa oletusarvoisesti että jotain uutta on ymmärretty. Traditio on taas vanhan opitun toistamista. Aika vähän  palstalla on uusia oivalluksia ja sitäkautta ymmärrystä.  Enempi palstalla on tiedon kopioijia, näitä  CTRL+V muidentiedon kopiokoneita.

Voiko kone tehdä valintoja ?

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

tammukka
Seuraa 
Viestejä5311

Keijona kirjoitti:
Tiede ja ymmärtäminen tarkoittaa oletusarvoisesti että jotain uutta on ymmärretty. Traditio on taas vanhan opitun toistamista. Aika vähän  palstalla on uusia oivalluksia ja sitäkautta ymmärrystä.  Enempi palstalla on tiedon kopioijia, näitä  CTRL+V muidentiedon kopiokoneita.

Voiko kone tehdä valintoja ?

Puhutko nyt itsestäsi ? Olet toistanut kuin papukaija omia höpinöitäsi. Sinulta ei ainakaan ole tullut yhtään uutta ideaa. Samaa lahjatonta navetta-himastelua.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat