Sivut

Kommentit (33)

Vierailija

Niin. Luonnossa ei esimerkiksi ole karhuja, joiden kroppa on tottunut käsittelemään rasvaa, eikä esimerkiksi hylkeitä, joiden kroppa osaa myös käsitellä rasvaa. Itse asiassa ihminen taitaa olla eläimistä ainoa joka ei osaa käsitellä rasvaa, josta tulikin telkkarissa jonkin aikaa sitten ohjelma.

Vierailija

Gemini kirjoitti:
jepajee kirjoitti:
+tietenkin se seikka, ettei liikunnan ole havaittu kasvattavan syöpäriskiä, jota kasvanut energiankulutus aiheuttaisi vapaiden radikaalien tehdessä enemmän tuhoa.

Oikeastaan koko hypoteesi on täysin naurettava ja on ihme ettei kukaan ole ajatellut asiaa aiemmin.

Ymmärtäsit nyt että et voi ajatella hypoteesejas ennen itteäs...

En taaskaan ymmärrä yhtään mistä puhut, mutta kellonaika huomioiden et varmaan itsekään.

Sun kannattais harkita ammattiavun hakemista ainakin tohon juomiseen.

Diam
Seuraa 
Viestejä2579
Liittynyt14.9.2006

Tuuba kirjoitti:
Diam kirjoitti:
Kuinka paljon sisäelimistö ottaa ravinnosta hyödyksi, niin se riippuu iästä pitkälti. Aineenvaihdunta yksinkertaisesti hidastuu 50:n korvilla sisäisistä sysitä. Häiriöitäkin aiheutuu nuorella iälläkin ulkoisista syistä. Tähän vaivaan hoidoksi kelpaa lääkärin tutkimus labrassa, niin voi suunnitella vaikuttavaa hoitoa ja yleensä kerrotaan myös minimiliikunnan määrä, jolla paino pysyy. Yleisen tason ohjeilla paino ei putoa kuin tilapäisesti. koska korvien väli kuitenkin laittaa syömään sen kaupasta hamstratun ruokamäärän kokonaan. Pääasia on kuitenkin yksilöllinen tarpeeseen syöminen, analyysin kautta ja muistaa, että sokeri poltetaan lihaksissa. Rasva taas on huonosti sulavaa, ja väitetään, että ns. elävä ravinto tukkii suolet, mutta väite on järjetön, koska se yleensä sisältää, niin paljon kuitua. Kermajätski laku ja suklaakuorrutuksella on herkkua aivojen mielestä, mutta ei sisuskalujen. Täytyy myös muistaa tämä Leskisen tapaus eli munuaiset.

Rasvaperusteinen ruokavalio ilman turhia sokereita ja hiilihydraatit pääasiassa vihanneksista, mutta kohtuullisessa määrin myös perunaa ravinteikkaammista juureksista ja hedelmistä, ja harrastaa ylipäätään jotain liikuntaa edes vähän, niin painon kanssa ei pitäisi koskaan tulla ongelmia. Uskon että myös iän mukana kertyvä paino on vain oire jostain epätasapainosta, eikä sen pitäisi olla mikään itsestäänselvyys mikä vain tapahtuu. Ihmisen ei tarvitse laskea kaloreita, se on naurettava ajatuskin että pitäisi mitata syömistään. Jos homma ei pysy automaattisesti tasapainossa nälän perusteella niin jotain on vialla, todennäköisesti ravinnossa. Kyllä terveellä keholla on ihan omat hienot mekanisminsa sen säätelemiseen että paino pysyy terveessä arvossa, ei se mikään ihan tyhmä kone ole. Valtavista rasvavarastoista ei ole ikinä ollut merkittävää hyötyä, ei ihminen pelkästään niiden avulla selviä kuitenkaan. Ihanteellista selviytymisen kannalta on pieni rasvavarasto ympäri kehoa keskittyneenä strategisiin liikkumista mahd vähän rajoittaviin paikkoihin. Niiden avulla selviää sen muutaman viikkoa kyllä ja todennäköisesti saakin jo sitten syötävää. Ihmisen ruuansulatusjärjestelmä ja koko kehohan on muuttunut huimasti sen seurauksena kun on alettu kypsentää ruokaa ja todennäköisesti samoihin aikoihin on jo hävinnyt energiapula, koska aivotkin "raaskivat" kasvaa isommiksi. Sehän on tapahtunut nimenomaan sen takia kun energiaa on ollut yhtäkkiä riittävästi. Joten voi hyvin olettaa että elimistö on viimeistään silloin oppinut säätelemään ruokahaluaan niin ettei liho, mutta varmasti se on osannut sen aina. Ei luonnossa ole yhtään lihavaa villieläintäkään. Taatusti jotkut niistä saavat tasan niin paljon ruokaa kuin haluavat. Lihominen ei vain kertakaikkiaan ole luonnollinen ilmiö, se on aina häiriötila, eräänlainen sairaus. 

Tämä oli mielipide, voin olla väärässäkin, kaikesta. Mutta sellaista se yleensä on. 

Helsingin Sanomat, satojen miljoonien menot lihavuudesta-jutussa on lueteltu kaikki nämä sairaudet. Hormoonit ovat lihomisessa pitkällä aikavälillä, mitä ilmeisimmin sisuskalujen ylikuormituksesta ja vanhuudesta johtuen isossa roolissa. Tästä syystähän lihavuusleikkuksia tehdään, kun se pakottaa vähentämään kuormitusta ja mukauttaa aineen vaihdunnassa tärkeät elimet pois ylikuormituksesta. Ylikuormitus ei ainoastaan kerää rasvaa, vaan myös nestettä, mikä näkyy vielä selvemmin ulkomuodossa. Vanhenemiseen vaikuttavat yksittäisten solujen muutokset, iän myötä mitokondrioiden DNA (tuman perintöaine) vauriot lisääntyvät. Istumatyö on pahasta sisuskaluille ja seisomatyö on pahasta selälle. Välimerellisellä ja kivikautisella ravinnolla voi todellakin tasata elimistön kuormitusta erityisesti metsästäjä-keräilijöiden perimällä, sekä uskotella elimistölle hieman vettä ryyppäämällä ja proteiinirahkoja nauttimalla napostelematta, että lisää ei tarvita. Elimistö poikkeaa koneesta siinä suhteessa, että sillä on aivan eri luokan kyky varastoida energiaa ja annostella sitä tipoittain, mutta laskennalliset mallit keskimäärin pätevät myös siihen, joskin yksilölliset erot ovat suuria. Jokainen voi vaikuttaa omaan koostumukseensa säännöstelemällä itse tätä toimntaa ja suhteuttamalla saannin ja tarpeen. Ne hetkittäiset poikkeamat tästä ratkaisevat pitkällä aikavälillä. Clint on hoikka poika ja ottaa ravintolisiä, mutta hänessä näkyy jotain muuta, mikä kielii siitä, että on noin harmaahapsi. Stalinilla oli tapana tutkituttaa vieraidensa ulosteet, että hän voisi päätellä, onko vastapuoli neuvotteluissa koleerikko vai flegmaattinen.

http://i2.cdn.cnn.com/cnnnext/dam/assets/150115102445-clint-eastwood-0214-exlarge-169.jpg

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat