Seuraa 
Viestejä14908

Informaatio muuttaa ihmistä ja yhteiskuntaa, olkoon sitten kysymys totuudesta tai valheesta. Lähihistoriammekin on täynnä kansallisia mokia johtuten auktoriteetin uskomisesta. Valtion rasvaopit, DDT:n käyttö, umpisuoli, tai vaikka tasa-katot. Tosissaan ja vakavin naamoin tehtyjä naurettavia virheitä riittää joka alalle. Em. ovat hyvin lyhyen aikavälin sisällä tapahtuneita ja nopeasti havaittuja hölmöyksia, mutta mitäs kun hölmöily jatkuukin sukupolvien ajan.

Väli-amerikka on varoittava esimerkki kulttuurievoluution ja käyttäytymismallin jatkumosta sukupolvilta toisille. Maya kultturin jäsenet tykkäsivät piristeistä ja nautintoaineista: piristeitä ja suklaata kului suuria määriä, kunnes hedonismi saavutti huipentuman, veriset ihmisuhrit. Hedonismin ja raakuuden kulttuurilla on lyhyet jäljet, mayat katosivat hetkessä jäljettömiin mutta siltikin väli-amerikka on yhä maailman väkivaltaisimpia paikkoja.

Suomalaiset kuvittelevat helposti olevansa ulkopuolisia ja erillään muista, mutta kulttuurievoluution lait pätee täälläkin. Vanhemmilta sukupolvilta kopioidaan tapamme ympäröivää todellisuutta hahmottaa, se kutsutaanko informaationvälitystä uskoksi tai tieteeksi ei poista syyseuraus suhteen väistämättömyyttä. Itsekeskeillä ja nautintohakuisella toiminnalla on karmivia seorauksia, piristeitä, nautintoaineita esim. kahvia on lipitetty muutama sukupolvi, siihen kun lisätään vuosisatoja vanha alitajuinen kulttuuriperintö, arki huipentuu pyhään ja pyhänä kokoonnutaan yhdessä juomaan verta, niin todennäköisimmät seuraukset voidaan helposti havaita.

Elämme gloobaalissa maailmassa, tällä avaruudessa kiitävällä pyöreällä orgaanisella avaruusaluksella on tultava toimeen, riitely ja kilpailu yhtenäisellä suljetulla alueella kun johtaa väistämättä kattavaan kurjuuteen, ennemmin tai myöhemmin. Tavoiteltu ja oletettu parempi: enemmän ja nopeammin, koneiden ja tieteen avulla saavutettu helppous ja mukavuus ei pelasta ihmiskuntaa, vaikka se velttouttaa ja tyhmentää, tekee itsekkääksi. Paradoksaalisesti tiede itse todistaa sen. Valheeseen uskovat silti takertuvat omaan käsitykseen, joka on niin kattava että luopuminen on vaikeaa, lähes mahdotonta, joten struts.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Kommentit (2)

Keijona
Seuraa 
Viestejä14908

"Ok. Entä sitten?"

Vertailla voi ihmisten erilaista laatua, ihmetellä kuinka tyhmiä jotkut voivatkaan  itsekkäässä todellisuuspaossaan  olla, Yrittää tuntea myötätuntoa heitä kohtaan, jotka sokeat silmät ja ajatus kiinni kiireisesti ,mukavassa turvallisuuskuplassa että viemäriin valuvan paskan keskellä voisivat  onnellista teeskennellä

Tai voi myös apokalyptisesti pyyhkiä "kieroilun käärmeen suomut silmiltään", ja todeta vanhan arvomaailman tuhoutuneeksi. todeta että ei helvetti, eihän tässä ole mitään tolkkua. ottaa järki käteen, kyseenalaistaa ja uudelleenarvioida, oikea elämä on oikeasti ihmisen parasta aikaa.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat