Sivut

Kommentit (50)

Keijona
Seuraa 
Viestejä5856
Liittynyt13.3.2015

Keijona kirjoitti:
Uusi suomalainen dokkari aiheesta. Kannataa katsoa.

https://www.google.fi/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-...

Vastoin virallista tieteellistä linjaa ja ohjeistusta. joten kovasti koulutetut vastustustaa tottakai, konemaisen automaattisesti.

http://www.katsomo.fi/#!/ohjelma/33017054/30-paivan-ihmiskoe

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Raspu
Seuraa 
Viestejä8842
Liittynyt12.7.2010

Uskoisin että "paastolla" tai niukan ravinnon aikana kroppa priorisoi.  Eli se käyttää energiaksi niitä ruumiin osia jotka ovat siinä tilanteessa järkevää. Tietenkään en pysty todistamaan tuota "älyä", mutta luonto on viisas ja me emme aina sitä ymmärrä vaikka yritämmekin.

Eli jos 4/5 on rasvaa ja 1/5 lihasta niin tuossa todennäkoiseti on joku järki takana.
 

Luultavasti kroppa osaa myös priorisoida. Eli ensin lähtee heikoin, vanhin ja sairain solukko.
Tuossa voi olla sinänsä järkeä jopa sairauksien ennaltaehkäisyssä. On olemassa myös väitteitä että "nälkä" syö kasvaimia ja käynnsistää kehon korjaustoimenpiteet. Eli kun tulee soluvauriota niin solu ei jakaudu vaan alkaa korjata itseään. Näin vaurioitunut solu ei "monista" vauriota vaan korjaa niitä. Kun ruokaa taas on riittävästi niin kroppa onkin paremmassa tikissä ja solut rupeavat jakautumaan.

Ennen tämä meni vuodenaikojen mukaan suomessakin. Kesällä tankattiin ja kevättalvella oli ravinteita niukassa jolloin tuli pakollinen vuosittainen paasto.

Raspu
Seuraa 
Viestejä8842
Liittynyt12.7.2010

Vaurioitunut solu kuolee helpommin kuin uusi ja täyysin terve. Eli ravinnon puute karsii heikommasta päästä. Kun ravinteita ei tule niin solun jakautuminen hidastuu.
Tätä voi varmaan kokeilla ihan bakteerinkasvatusalustoilla ja soluviljelmillä.
Solun aineenvaihdunnasta en tiedä mitään, mutta olettaisin että sinne myös kulkee ravinteita sisään ja ulos. Todenäköisesti solussa on myös sen vaurioita korjaava järjestelmä.

Eiköhän nämäkin jonkun vuoden kuluttua tutkimuksilla todisteta.
Mielestäni maalaisjärjellä pääteltäviä asioita.

Kirjallisuudessa myös puhutaan niukan ravinnon aikana kehon siirtymisestä "korjausmoodiin".
Tuskin tuo nyt aivan tuulesta temmattua on.
Käsittääkseni on myös tieteellisesti todistettu, että pulavuodet amerikassa vähensivät kuolleisuuttaa vaikka olis luullut käyvän päin vastoin. Mielestäni tuo jo todistaa osaltaan jotain, korjausmoodista ja välillä niukemman ravinnon terveellisyydesta.
 

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat