Sivut

Kommentit (37)

Aslakki
Seuraa 
Viestejä280

Kuten Absurd asiaa avasi, tabeilla pystytään kirjoittamaan tarkasti asioita mitä nuoteilla ei.

Jos minun pitää kirjoittaa nopeasti vaikkapa tuuraavalle basistille bassolinja, teen sen mieluummin tabeilla.

Tolloja varten sitä tuskin on kehitetty, myös tollot voi hyödyntää jos ei omaa prima vistaa.

MooM
Seuraa 
Viestejä8312

Ab Surd Oy kirjoitti:
Vaikka pianossa ja muissa vähän hidasälyisemmille suunnitelluissa instrumenteissa onkin yksiselitteisesti vain tasan yksi kosketin vastineena kullekin nuotille, kitara on toisenlainen soitin. Saman sävelen voi soittaa eri paikoista ja eri tekniikoilla, jotka merkitään tabulatuureihin mutta joille ei ole suoraa vastinetta nuottikirjoituskielessä vaan niitä pitäisi sitten arvailla tai kuulostella äänitallenteilta.

Tyypillisissä pianonuoteissa mennään jopa pitemmälle: yhdelle koskettimelle voi olla kaksi (yleensä ei uesampaa) eri nuottia ;), kun avaimia on erilaisia. Teknisesti tietty sama nuotti, mutta merkattu eri kohtaan viivastolla.

Mutta kyllä pianonuoteissakin merkataan soittotapa (on sekin tavallaan tekniikka) tekstillä ja/tai symboleilla, on staccato, legato, glissando jne. Samoin pedaalin käyttö merkitään nuotteihin. Pizzicato on tekniikka, jossa pianon kieliä näppäillään.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat