Sivut

Kommentit (41)

jogger
Seuraa 
Viestejä2936
karahka
Miten on mahdollista, että on olemassa sellainen asia kuin tunteet. Niiden on vain aina täytynyt olla olemassa, sillä eivät ne voi tyhjästä syntyä? Mutta miten se on mahdollista?

Älä keskity liikaa yhteen asiaan. Myös ulostaminen on ollut olemassa ikuisesti. Sekä piereminen. Silti se ikuisuus ei tee niistä speciaaleja.

Se että tyhjästä nyhjästään, on mysteeri.

Mutta se ei ole minusta mysteeri, että tunteet ovat kehittyneet; niitä selvästikin tarvitaan selviytymisessä. Tunteita tarvitaan jotta kokemuksia voitaisiin tallentaa aivoihin ja myös lukea sieltä aivoista niitä tunteita, tällöin oppiminen on mahdollista. Tunteeton eliö ei osaisi varoa mitään, koska ei näe eroa hyvän ja huonon vaihtoehdon välillä, vaan esim kaatuminen ja silmän puhkominen ei tuntuisi mitenkään ihmeelliseltä, jolloin vahinkoja ei myöskään voitaisi varoa kun ei koskaan opita että kaatuminen on vahingollista keholle.

Ihminen tuntee kaikesta kokemastaan jotain. Ajattele vaikkapa Venäjää, niin heti on käsitys siitä tunteesta nimeltä Venäjä. Kaikesta abstraktista voidaan luoda uusi täysin erilainen tunne. Tästä syystä taide onkin niin kiihottavaa, koska sieltä saa erilaisia tunteita loputtomasti kehitettyä.

Itse ajattelen tunteita kuvioina. Samoin kaikki muut aistit mukaan lukien, ovat vain kuvioita. Eri kuviot tuntuvat erilaisilta. Se että montako ulottuvuutta niissä kuvoissa on, en tiedä. Eri kuvioita voi myös olla loputtomasti, mutta ne monimutkaistuvat loppupäähän mentäessä. Perusaistit olisivat yksinkertaisimmasta päästä, aivan kuin "alkulukuja" jotka aivot ovat sovittaneet itseensä täydellisesti; uusia aisteja on vaikea lisätä ilman että koko aivojen rakennetta muutetaan. Toisinaan uusia aisteja voidaan myös emuloida vanhojen aistien avulla, esim:

Yhdessä dokumentissa tiedeheebot tekivät ihmiselle uuden aistin. He laittoivat vyötärölle vibraattoreita jotka tärisivät aina pohjoisen suunnassa päin, jolloin koehenkilö kykeni "näkemään" aina missä pohjoinen oli. Muutaman viikon päästä koehenkilö ei enää pystynyt selittämään tätä uutta aistia toisille ihmisille, se oli yhtä vaikeaa kuin esim värin sininen selittäminen sokealle (tai näkevälle). Aistia myös testattiin, ja se myös todellakin paransi ihmisen suunnistusta huomattavasti.

Tunteet ovat voineet siis kehittyä yksinkertaisempien tunteiden kokonaisuuksista, jolloin ne ovat yhteistyön tuloksena muodostaneet uusia erilaisia tunteita, kuten yllä olevassa kokeessa. Tunteet voivat toimia samalla tavalla kuin yksinkertaiset siniaallot eri taajuuksineen voivat muodostaa niinkin monimutkaista ääntä kuten ihmisen puhetta; zoomaamalla äänidataan et voi enää havaita niitä yksinkertaisia aaltoja, vaan ne ovat muodostaneet täysin uuden kokonaisuuden, tai oikeastaan niitä monia ja yksinkertaisia siniaaltoja ei enää tarvita jotta se monimutkainen ääni toimisi.

Foorumin salainen sääntö #1: Pienellä alkukirjaimella kirjoitetut aiheet lukitaan.
Foorumin salainen sääntö #2: Älä kerro kenellekään säännöstä #1 tai tulee bannit!

jogger
Tunteita tarvitaan jotta kokemuksia voitaisiin tallentaa aivoihin ja myös lukea sieltä aivoista niitä tunteita, tällöin oppiminen on mahdollista.Tuosta tuli mieleen, että tunne saattaa olla ikään kuin käärö, jonka sisään kätkeytyy jokin ydin, elämälle tärkeä toiminto. Tai sitten tunne on kuin jokin kehä, esim. halo, joka on helppo löytää. Ja sitten sen keskellä törmätään siihen elämälle välttämättömään ytimeen, toimintoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
karahka
Seuraa 
Viestejä1112

Voisiko jumala olla olla sellainen asia/olenta, joka tuntee kaiken mitä kaikki ihmiset, eläimet, kasvit yms. tuntevat? Samalla tavoin, kun sinä pystyt tuntemaan yhtä aikaa useammalla kehon osalla samalla tavoin jumala voi tuntea sen mitä useampi tunteva olento tuntee...

karahka
Seuraa 
Viestejä1112

Olen nyt päätynyt siihen, että tunteita on ollu olemassa ikuisesti, siitä olen varma. Sen pidemmälle tuskin pystyy ajattelemaan. Ehkä voi löytyä vastaus siihen, että onko jumalaa/jumalia olemassa, mutta muu taitaa jäädä mysteeriksi ikiajoiksi.

Keijona
Seuraa 
Viestejä13069

Lainaus:
Jossain biisissä sanottiin että maailmassa on todella paljon sellaista mitä emme koskaan tule ymmärtämään.

Niinpä. Mitä enemmän tietoa, sitä enemmän kosketuspintaa tiedostamattomaan.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat