Kommentit (5)

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä5491
Liittynyt21.7.2017

Varmasti lapsuuden olosuhteet vaikuttavat stressinsietokykyyn, ja sitä kautta telomeerien aktiivisuuteen. Heikompi sosioekonominen asema voi  liittyä perimään, jolloin ympäristöllä on vahvistava vaikutus. Kasvatusmentaliteetit periytyvät, kuten myös elimistön "tyyppi" ja herkkyys stressin vaikutuksille. Vaikka lasten kasvatus olisi antoisaa, vastuu luo varmasti myös stressiä jolta lapseton tavallaan välttyy. Maya-naisilla lapset eivät aiheuttaneet telomeraasien nopeampaa lyhenemistä, päinvastoin... Ja raskauden aikana elimistö sopeutuu... Mutta lukiessani uutista, tuli mieleen näiden faktojen asetelma:

Estradiol is known to protect TL from the effects of oxidative stress as well as increase telomerase activity, an enzyme that maintains TL.”  (ote mayaväestöön liittyvästä tutkimuksesta)

vs.

Valtaosa yhdistelmäehkäisyvalmisteista on sisältänyt estradiolin synteettistä johdannaista etinyyliestradiolia.

Ovatko tutkimukseen osallistuneet lapsettomat naiset syöneet e-pillereitä, ja saaneet siitä jopa telomareeseja suojaavaa vaikutusta? 

Pointti on kuitenkin siinä, mikä aiheuttaa telomeraasien nopeamman lyhenemisen lapsilukuun liittyen. Uskoisin, että varhaislapsuus ja siihen perustuva stressinsäätely. Vanhemmuudessa se joutuu enemmän koetukselle.

VVM = varhainen vuorovaikutusmalli

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat