Sivut

Kommentit (1739)

Keijona
Seuraa 
Viestejä17540

Lainaus:
Keijona kirjoitti:
Ok,niinhäns se on muutos on pysyvää ja jopa muutoksen  nopeus muuttuu. Noh muuttuukos kehityksen suunta vai onko ihmisen kehitys  ikuisesti älykkäämmäksi ? Vai voisiko olla että ihminen voisi myös välillä taantua, esim pari tuhatta vuotta kerrallaan ? Tarkoittaen vaikka sitä että uskontojen opetukset ihmiskunnan luisumisestä huonompaan kunnes kehitys taas kääntyy parempaan voisi olla totta ?

Tuhansien vuosien taantuma ei kuulosta kovin uskottavalta, mutta satojen vuosien taantumia varmasti tulee ja on ollut aikaisemminkin (mistä uskontojenkin tarinat maailmanlopuista luultavasti ovat saaneet alkunsa). Huonolla tuurilla sellainen on nytkin edessä, jos rikkaiden ahneus kaataa länsimaiset demokratiat ja kansa valitsee johtajikseen populistidiktaattoreita, jotka sitten korvaantuvat natseilla, kommunisteilla, ekofasisteilla tai teokraattisilla tyrannioilla, jotka sotivat keskenään ja kärsivät sisällissodista ja vallankaappauksista. Mutta ennen pitkää jossain maassa oivalletaan aina vapauden voima ja se jyrää kehittyneen hallinnon mahdollistamalla ylivoimaisella tuotannolla tyranniat kumoon tai herrakansoja palveleviksi orjamaiksi, niin kuin pari viime vuosisataa on ollut, kunnes ne hitaasti sivistyvät, demokratisoituvat ja vaurastuvat.

En usko, että yksilöiden keskimääräinen älykkyys on tekijä, joka vaikuttaa mainittavasti ihmisen yhteiskuntien kehitykseen. Ennemmin se on sivistyksen nousuja ja rappeutumisia, mikä on kulttuurinen ilmiö. Mutta toistaiseksi pitkän aikavälin trendi on ollut se, että taantumien jälkeen noustaan aina ylemmäs, ja mikään realistinen näköpiirissä oleva asia ei viittaa etteikö se kehitys voisi jatkua mahdollisista taantumista huolimatta vuosituhansia.

Jospa kaikki kuitenkin onkin aaltoliikettä siksi  kehitystä ja taantumusta on lähes yhtä paljon. Usein  puhutaan  tuhatvuotisesta valtakunnasta, jessen puheiden jälkeen kesti 1000 vuotta kunnes kristinusko oli levittäytynyt koko eurooppaan ja tuhatvuotta sitä meininkiä kesti.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Vierailija

Eikös se länsi-Rooman viimeisinä aikoina kanssa ollut silleen että kansalla oli leipää ja sirkushuveja ja valtakunnan puolustus ulkoistettu germaaneille ja yleistä ryyppäämistä ja mässäilyä ja irstailua ja rappiota vaan niin. Nothing is noble in the age of deserved doom.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä34012

Keijona kirjoitti:
Jospa kaikki kuitenkin onkin aaltoliikettä siksi  kehitystä ja taantumusta on lähes yhtä paljon. Usein  puhutaan  tuhatvuotisesta valtakunnasta, jessen puheiden jälkeen kesti 1000 vuotta kunnes kristinusko oli levittäytynyt koko eurooppaan ja tuhatvuotta sitä meininkiä kesti.

Se voidaan tietää vasta tuhansien tai kymmenien tuhansien vuosien kuluttua, jos yleinen kehitystrendi hidastuu. Toistaiseksi tunnetun historian aikana kasvu on ollut selkeä megatrendi. Ihmisten määrä on kasvanut, vauraus per pää on kasvanut, tieto on kasvanut, sivistystaso on kasvanut ja niin edelleen. Mutta se on tosiaan ilmeistä, että materiaalinen kasvu (ihmisten määrä tai priosessoidut materiakilot per pää) ei voi ikuisesti kasvaa. Ihmiskunnan pitää sopeutua siihen tilanteeseen, mutta ei ole mitään erityistä syytä olettaa ettei niin tapahdu, vaikka siihen jouduttaisiinkin tavan mukaan vuodattamaan verta. Ja sen jälkeen tiedolla, sivistyksellä, oikeudenmukaisuudella, hyvinvoinnilla jne. on vielä rajaton kasvupotentiaali edessä. Se ei välttämättä tarvitse lisää materiaa, kun tietty perustaso on saavutettu.

Uskonnollisissa kirjoituksissa tuhat vuotta on vain sivistymättömän rahvaan tajuttavissa oleva esimerkki tolkuttomasti ihmiselämää pitemmästä ajasta. Ei sitä pidä ottaa kirjaimellisesti eikä kirjaimelliset pyhien kirjojen tulkinnat ole koskaan osoittautuneet oikeiksi. Seuraavat tuhat vuotta tulevat mitä ilmeisimmin olemaan kristinuskon ja muiden juutalaisuudesta periytyvien hallintatyökaluksi kehitettyjen uskontojen hidasta taantumista ja ateismin voittokulkua. Uskonto ei ole enää tehokas kansanhallintaväline teknistyneessä yhteiskunnassa, joten vallanpitäjien motivaatio pakkotuputtaa sitä on jo pitkälti kadonnut kristityissä länsimaissa ja tulee katoamaan myös islamilaisissa maissa, kun ne kehittyvät ja teollistuvat.

offmind
Seuraa 
Viestejä19190

TeeSi kirjoitti:
Entä toinen näkökulma:
- Ihminen on pallolla ensimmäinen jolla on tietoisuus olemassaolostaan ja kuolemastaan.
- Kun tuo "Tiedon puusta syöminen" ja silmien avautuminen on tapahtunut ei paluuta paratiisiin eli luonnon anarkiaan ole.
- EI OLE MERKITYSTÄ ÄLYKKYYDELLÄ AINOASTAAN TIEDON SUMMAUTUMISELLA!

Nimittäin tuo tiedon kertyminen on lisääntynyt kiihtyvällä vauhdilla esim. viimeisen 50v aikana ja verrattaessa vain hetkeen aiemmin eli vaikka 1200-lukuun. Merkittävää muuttuvaa tekijää ei tiedon kasaantumisen lisäksi ole! Moraali, uskonnot, hyödyn aikakausi, demokratia, jne. kaikki ovat seurausta tiedon lisääntymisestä.

Vastaako jokin muu kysymykseen: "Miksi ihmiskunta on juuri nyt viimeisen 7000v aikana keksinyt ja kehittänyt kaiken?"

Ensin maanviljelys yleistyi, väkiluku kasvoi, ihmisyhteisöillä oli "varaa" ylläpitää kauppiaita, poliitikkoja, pappeja ja filosofeja ja muuta sellaista jota ei kovin paljon metsästäjäkeräilijä yhteisössä. Kauppiaan tarvitsivat kirjanpitoa ja laskentoa ja maanviljelijät ja papit tarvitsivat tarkkaa ajanlaskua. Asioiden muistiin kirjaaminen tarkoitti sitä, että historiallinen aika alkoi.

Tuhansia vuosia myöhemmin filosofian kehitys lopulta johti tieteellisen menetelmän syntyyn ja muutama vuosisata myöhemmin seurasi teollinen vallankumous ja tiede ja tekniikka mahdollisti elintason nousun ja väestöräjähdyksen ja valtava väestö tarkoitti myös sitä, että viimeisimmän 100 vuoden kuluessa tutkimuksen ja innovaatioiden parissa on puuhannut enemmän ihmisiä kuin koko aikaisemman ihmiskunnan historian aikana yhteensä. Todennäköisesti 8 tai 9 kymmenestä koskaan eläneestä tutkijasta on yhä elossa.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

TeeSi
Seuraa 
Viestejä490

Eli ihminen on muka tiedostamaton kone?
Mitään todellista tajuamista ja syy seuraussuhteita tajunnasta ei ole?
Einsteinin ihmettely suurimmasta mysteeristä on harha?
Mikä propaganda nyt?

Kaikki on siis vain automaatiota pikkuhiljaa ilman ihmisyyttä?

Minijehova
Seuraa 
Viestejä18540

TeeSi kirjoitti:
Eli ihminen on muka tiedostamaton kone?
Mitään todellista tajuamista ja syy seuraussuhteita tajunnasta ei ole?
Einsteinin ihmettely suurimmasta mysteeristä on harha?
Mikä propaganda nyt?

Kaikki on siis vain automaatiota pikkuhiljaa ilman ihmisyyttä?

Ei yksilönä.

Minä uskon ihmiskunnan olevan matkalla kohti teknistä sivilisaatiota ja kaikki tapahtuu huomaamatta kuten tähänkin asti.

Yksilöillä näkemyksineen ei vain ole paskankaan merkitystä koko lajin kehityksessä.

MJ

TeeSi
Seuraa 
Viestejä490

Ei kun se maailmankuvani ydinkysymys:
"- Ihminen on pallolla ensimmäinen jolla on tietoisuus olemassaolostaan ja kuolemastaan."
Jos noin on niin tiedon jano ja kuoleman tajuaminen on voima joka voittaa kaikki materian esteet!
Kyse on: JOKAISEN YKSILÖN TIEDOSTAMISESTA!
EI OLE MITÄÄN SUUREMPAA MAAILMANKAIKKEUTTA KUIN YKSI IHMINEN!
JOKAINEN MEISTÄ ON BIG BANG NYKYINEN KÄRKI!

jussipussi
Seuraa 
Viestejä57327

okivi kirjoitti:
Ei tule koskaan aikaa, jolloin jokin oikea ongelma kiinnostaisi enemmän kuin jalkapallo."

Nostetaan tämä vaite framille ja  katsotaan hieman  tarkemmin.

Suosittelen uhraamaan 20 minuttia omissa ajatuksissa lillumisen sijasta tähän.

"Is the world getting better or worse? A look at the numbers"

https://www.ted.com/talks/steven_pinker_is_the_world_getting_better_or_w...

One fascinating reason things never seem to get better

Any one of us could easily compile a list of things that are wrong in our world. These are real problems and they do matter. Still, looking at the data objectively, there are lots of things that are getting better. Real strides have been made in longevity and in reducing famine, violence, and the release of particulate matter into the atmosphere, among other things, as Steven Pinker explains in his eye-opening TED2018 talk. So how come we feel like we never get anywhere, as if for every step forward there are two steps back? Part of it is that progress is uneven: Things get better for some as they get worse for others. Part of it is that bad news is more compelling and thus more often reported than good news. But part of it is due to a common psychological phenomenon called “prevalence-induced concept change.” There’s a new study from Harvard that documents what it is and how it works.

Meet prevalence-induced concept change

Co-author Daniel Gilbert explains to The Harvard Gazette that, “as we reduce the prevalence of a problem, such as discrimination, for example, we judge each new behavior in the improved context that we have created.” We actually expand our definition of the problem to encompass more subtle variants. As Gilbert says, “When problems become rare, we count more things as problems. Our studies suggest that when the world gets better, we become harsher critics of it, and this can cause us to mistakenly conclude that it hasn’t actually gotten better at all. Progress, it seems, tends to mask itself.”"

https://bigthink.com/robby-berman/one-fascinating-reason-things-never-se... .

jussipussi
Seuraa 
Viestejä57327

Mitä selvitymisen hyötyjä metsästäjä-keräilijöille olisi ollut joukkueena toimimisen harjoittelusta?

"Early Humans Used Brain Power, Innovation and Teamwork to Dominate the Planet

Scholars gathered to discuss how a unique combination of human traits helped our species survive to colonize the globe"

https://www.scientificamerican.com/article/humans-brain-power-origins/ .

Tarvitaanko otsikon avuja  jalkapallossa menestymiseen?

Miksi  meitä kiehtoo seurata ihmisryhmien  dynaamista/alati muuttuvaa, älykästä ja fyysisesti  vaativaa yhteistyötä?

jussipussi
Seuraa 
Viestejä57327

"Jonathan provides an introduction to the core themes of the book, particularly as they apply to the "hive-like" mode of operation of Google, Zappos, and many other successful organizations.

He investigates the question of why some successful organizations operate like wolf packs, others like beehives. And he links several theories from the natural sciences, religion, and philosophy to try to explain how and why humans can be far more "groupish" than "selfish"."

https://www.youtube.com/watch?v=2APK3tlPL_0 .

Goswell
Seuraa 
Viestejä15166

Juu ei meillä ole toivoa enään, koulutus vie asunnotkin ihmisiltä. Ennen osattiin tehdä homeettomia rakennuksia, n 60- luvun lopulle saakka, sitten alkoi koulutus purra, hometaloa hometalon parään eikä mitään opita, uusin tapaus on pihkoossa, uusi koulu jota ei ole edes vielä rakennettu on jo homeessa.

Ei ihmispolo parjää pakkasessa, talon on tarkoitus olla sellainen että ihminen voi oleilla sen sisällä sairastumatta, talo ei ole rahantekokone yrityksille ja virkamiehille, tämä nyt tiedoksi.

Minun mielestä noin.

okivi
Seuraa 
Viestejä1839

Neutroni kirjoitti:
(…) miksi luonnonlakien mukaisesta tosiasiasta täytyy pitää hillitön parku ja valitus? Ei ihminen sillä muutu. Ei ihminen muutu silläkään, että haalit valtaa ja perustat ekofasistisen tyrannian. Se on paikallinen, kestää sukupolven tai pari, eli ei mitään maapallon eliöstön vuosimiljardisessa sukupolvien ketjussa eikä mitään edes ihmislajin satojen tuhansien vuosien historiassa, kunnes ahneet lyhytnäköiset ihmiset hajottavat tyrannian ja palaavat kasvun haalimiseen. Eikö silloin ole parempi ratkoa ajankohtaisia ongelmia suurten lajinpelastusfantasioiden sijaan?

Neutroni kirjoitti:
Ihminen ei muutu sillä, että joku yksilö vinkuu miten huonoja kaikki muut ovat.   Oli se sitten tuomiopäivää ennustava ekoprofeetta tai menneisiin agraaritalouden ja primitiivisten ja julmien halintojärjestelmien aikoihin haikaileva kehityksen kelkasta pudonnut pahantahtoinen jäärä, jota harmittaa kun ei saa päästä katsomaan huonompien ihmisten teloituksia torille.

Voisitko yksilöidä hiukan tarkemmin, nimillä ja esimerkeillä. Ketä ekofasistia tarkoitat ja mitkä ovat hänen ekofasistiset tekonsa? Ollaanko jonnekin parhaillaan perustamassa ekofasistista tyranniaa vai miksi sellaisesta kirjoitat? Esimerkkejä hillittömästä parkumisesta ja valituksesta ja vinkumisesta ekologian puitteissa.

Ymmärtänet, että ilman yksilöintiä kirjoituksesi on pelkkää käsien heiluttelua, joka ei johda muuta kuin hedelmättömään varjonyrkkeilyyn.

http://parapsykologia.blogspot.com

There is a principle which is a bar against all information, which is proof against all arguments and which cannot fail to keep a man in everlasting ignorance -- that principle is contempt prior to investigation.
-- Herbert Spencer

okivi
Seuraa 
Viestejä1839

jussipussi kirjoitti:
okivi kirjoitti:
Emme koskaan tule kääntämään katsettamme epäoleellisesta oleelliseen.

Kokeile ensin muuttaa itseäsi.   Kerro sitten täällä miten onnistui.

Jos itsen radikaali muuttaminen itseltä ei onnistu niin miten ihmeessä kuvittelemme muuttavamme ihmiskuntaa?

Heh, viestistäsi ei ilmene, että oli kyse lainaamastani tekstistä eikä itse kirjoittamastani. Tosin kyllä sanoin, että kyseinen kolumni on mielestäni mainio.

"Milloin olet lakannut hakkaamasta vaimoasi?" Mistä tiedät, että en ole muuttanut itseäni radikaalisti? Millaista aikaväliä tarkoitat muuttumiselle? Mielipiteeni ovat radikaalisti muuttuneet siitä kun olin 20-vuotias.

Vai puhutko omasta kokemuksestasi, kun et ole onnistunut itsesi radikaalissa muuttamisessa?

Heh, kuka tässä kuvittelee muuttavansa ihmiskuntaa? Sinä loputtomilla tekstien lainauksillasi? Ei sillä, asialliset tekstien lainaamiset ovat jopa välttämättömiä.

http://parapsykologia.blogspot.com

There is a principle which is a bar against all information, which is proof against all arguments and which cannot fail to keep a man in everlasting ignorance -- that principle is contempt prior to investigation.
-- Herbert Spencer

Keijona
Seuraa 
Viestejä17540

Lainaus:
Juu ei meillä ole toivoa enään, koulutus vie asunnotkin ihmisiltä. Ennen osattiin tehdä homeettomia rakennuksia, n 60- luvun lopulle saakka, sitten alkoi koulutus purra, hometaloa hometalon parään eikä mitään opita, uusin tapaus on pihkoossa, uusi koulu jota ei ole edes vielä rakennettu on jo homeessa.

Ei ihmispolo parjää pakkasessa, talon on tarkoitus olla sellainen että ihminen voi oleilla sen sisällä sairastumatta, talo ei ole rahantekokone yrityksille ja virkamiehille, tämä nyt tiedoksi.

Kyllähän tuntuu hyvältä ajatukselta, että laitetaan eristeitä 60cm ylä ja alapohjaan, iha yhtä hyvältä kuin ajatus että  laitetaan muovia ettei viima kylmennä, pysyy helpommin lämpimänä ja säästyy rahaa että voi ostaa lisää muoviesineitä.

Seinien muovituspakkoa 70-luvulla ja 60-cm eristepakkoa 2010-luvulla on tutkittyu tasan yhtä paljon, molemmat vain tuntuu hyvältä ja järkevältä. muutaman kymmenen vuoden kuluttua sitten ihmetellään mitä ahneudesta ja piheydestä seuraa.

Kuka helvetti tykkää säästämisestä ? tuhlaaminen on paljon mukavampaa....

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä34012

okivi kirjoitti:
Voisitko yksilöidä hiukan tarkemmin, nimillä ja esimerkeillä. Ketä ekofasistia tarkoitat ja mitkä ovat hänen ekofasistiset tekonsa? Ollaanko jonnekin parhaillaan perustamassa ekofasistista tyranniaa vai miksi sellaisesta kirjoitat?

Ei minua kiinnosta alkaa yhteenkään uuteen henkilökohtaiseen inttämiseen. Ekofasisteja ovat ne, jotka haluavat ajaa ympäristöaatetta pakkotoimin. Vihreät puolueet eri maissa ovat valtavirtaa ja niiden kannattajat tietysti. Ääriliikkeinä Greenpeacen tapaiset ilkivaltaan ja propagandaan turvautuvat järjestöt.

Jotkut tuntuvat tosin olevan sitä hyödyllisen idiootin tasolla. Kuvittelevat olevansa humaaneja eivätkä näe, että vaatimukset ovat silkkaa ekofasismia ja johtavat toteutettuna tyranniaan, joka ei yhtään kalpene historian hirmuvaltojen rinnalla.

Lainaus:
Esimerkkejä hillittömästä parkumisesta ja valituksesta ja vinkumisesta ekologian puitteissa.

Kaikki nämä "ihmiskunnalla ei ole toivoa", "maailma tuhoutuu ja ihmiskunta kuolee, jos ei pakoteta heti kaikkia savimajoihin", "luonnonvarat loppuvat huomenna ja maailma ajatuu anarkiaan ja ihmiset ajattelevat vain jalkapalloa ja ensi viikonlopun viinavalintoja" -profeetat.

Lainaus:
Ymmärtänet, että ilman yksilöintiä kirjoituksesi on pelkkää käsien heiluttelua, joka ei johda muuta kuin hedelmättömään varjonyrkkeilyyn.

Mitä muuta tällaisen aiheen tiimoilta voisi saavuttaa?

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12267

okivi kirjoitti:
Neutroni kirjoitti:
(…) miksi luonnonlakien mukaisesta tosiasiasta täytyy pitää hillitön parku ja valitus? Ei ihminen sillä muutu. Ei ihminen muutu silläkään, että haalit valtaa ja perustat ekofasistisen tyrannian. Se on paikallinen, kestää sukupolven tai pari, eli ei mitään maapallon eliöstön vuosimiljardisessa sukupolvien ketjussa eikä mitään edes ihmislajin satojen tuhansien vuosien historiassa, kunnes ahneet lyhytnäköiset ihmiset hajottavat tyrannian ja palaavat kasvun haalimiseen. Eikö silloin ole parempi ratkoa ajankohtaisia ongelmia suurten lajinpelastusfantasioiden sijaan?

Neutroni kirjoitti:
Ihminen ei muutu sillä, että joku yksilö vinkuu miten huonoja kaikki muut ovat.   Oli se sitten tuomiopäivää ennustava ekoprofeetta tai menneisiin agraaritalouden ja primitiivisten ja julmien halintojärjestelmien aikoihin haikaileva kehityksen kelkasta pudonnut pahantahtoinen jäärä, jota harmittaa kun ei saa päästä katsomaan huonompien ihmisten teloituksia torille.

Voisitko yksilöidä hiukan tarkemmin, nimillä ja esimerkeillä. Ketä ekofasistia tarkoitat ja mitkä ovat hänen ekofasistiset tekonsa? Ollaanko jonnekin parhaillaan perustamassa ekofasistista tyranniaa vai miksi sellaisesta kirjoitat? Esimerkkejä hillittömästä parkumisesta ja valituksesta ja vinkumisesta ekologian puitteissa.

Ymmärtänet, että ilman yksilöintiä kirjoituksesi on pelkkää käsien heiluttelua, joka ei johda muuta kuin hedelmättömään varjonyrkkeilyyn.

Tässä tekstissä ei yksilöidä ketään eikä esitetä esimerkkejä. Nyt viimein, kiitos valistuksesi, ymmärrämme että kyseessä olikin pelkkä käsien heiluttelu, joka johtaa vain hedelmättömään varjonyrkkeilyyn.:

"Jalkapallon mm-kisa, sen mittasuhteet, käytetyn rahan ja energian määrä muistuttaa meitä siitä, että ihmiskunnalla ei ole toivoa. Emme koskaan tule kääntämään katsettamme epäoleellisesta oleelliseen. Ei tule koskaan aikaa, jolloin ilmastonmuutos ja eliölajien sukupuuttoaalto kiinnostaisi enemmän kuin riita muutamasta somalipakolaisesta tai Pirkko Arstilan kolumnin naisvartalokuvasta. Ei tule koskaan aikaa, jolloin jokin oikea ongelma kiinnostaisi enemmän kuin jalkapallo."

Kaiken kukkuraksi tuo on kärjistetty, stereotyyppiin ja olkinukkeen perustuva aivopieru. Minä pystyn kumoamaan koko kirjoitelmaharjoitelman muutamalla lauseella. Yksi: minua ei juuri mikään asia kiinnosta niin vähää, kuin jalkapallo, joten viimeinen loppukaneettilause ainakin on täyttä paskaa. Tiedän, etten ole myöskään ainut. Kaksi: Ehkä kolumnisti on yhden asian putkiaivo, mutta suurin osa ei. Suurin osa ihmsiistä kykenee ajattelemaan monia erillisiä asioita ja olemaan monesta asiasta jotain mieltä sekä kiinnostumaan monenlaisista asioista. Jalkapallofani saattaa funtsia MM-kisojen aikaan pallon potkimista jopa useita tunteja päivässä, mutta silti elää myös normaalia elämää, töineen, perheineen, arkisine askareineen ja ehkä maailmanparannusajatuksineenkin. Kisojen väliaikoina hän luultavasti pääasiassa ei edes ajattele jalkapalloa normipäivänä. Hän voi ihan hyvin olla huolissaan ympäristöongelmista tai ihmisoikeuksista vaikka tykkääkin omistautua neljän vuoden välein sadaksi tunniksi tuijottamaan nahkakuulan pomputtelua. 

Mustavalkoiseen ajatteluun taipuvainen tietenkin helposti ajautuu toivottomuuteen, koska hänen oma vääristynyt ajattelunsa sotkee maailman havainnoimista objektiivisesti. Maailma kun ei ole mustavalkoinen, ja niissä värisävyissä se toivo piilee. 

Vierailija

Sitä on kuulemma jokn sellainen luonnonvara-päivä tai jokin että siihen päivämäärään mennessä vuotuiset luonnovarat on niinku käytetty. Joskus elokuussa tuo yleensä on. Välillä vähän kiinnostanut että onko tuo ajankohta hatusta heitetty vai perustuuko se johonkin?

offmind
Seuraa 
Viestejä19190

ksuomala kirjoitti:
Sitä on kuulemma jokn sellainen luonnonvara-päivä tai jokin että siihen päivämäärään mennessä vuotuiset luonnovarat on niinku käytetty. Joskus elokuussa tuo yleensä on. Välillä vähän kiinnostanut että onko tuo ajankohta hatusta heitetty vai perustuuko se johonkin?

Kaipa se on melkoinen hattuarvio, mutta vaikka sen päivä ei nyt ihan tarkka olisikaan, niin kaipa se kuvaa osaltaan kuvaa sitä miten asiat ovat menossa hitaasti mutta varmasti päin helvettiä. Sen laskelman mukaan uusiutuvien luonnonvarojen käytössä mennään nykyään persneton puolelle elokuussa mutta vajaat 50 vuotta sitten se olisi tapahtunut vasta joulukuun lopussa.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat