Aalto-yliopiston laskin toimii valolla ensimmäisenä maailmassa

klo 13:52 | 3.8.2018
Keksintö on askel kohti valolla toimivia tietokoneita.Lue koko juttu
Keksintö on askel kohti valolla toimivia tietokoneita.Lue koko juttu
Ladataan...
Saat paketin viikon tiedeuutisia joka perjantai.
En ymmärtänyt yhtään mitään, kyllähän valolla toimivia laskimia on ollut niin aina, laskimen alkuajoista saakka. Itsellänikin on yksinkertaisimmat toimitukset suorittava.
Kuuluu luokkaa korvavalo...eli pirun nerokas.
Laskimesi saa varmaan tarvitsemansa sähkön aurinkokennosta. Se siis ikäänkuin toimii valolla vaikka toimiikin sähköllä eikä valolla.
😀
3³+4³+5³=6³
Laskimessasi on valokenno tuottamassa sähköä jolla itse elektroniikka toimii. Kuten nimikin sanoo, elektroniikka on elektronien kulun ohjamista elektroneilla. Kaikki kaupalliset tietokoneet toimivat niin. Tietoliikenne voi olla optista, mutta se muutetaan sähkösignaaleiksi ennen kuin tietokone voi sitä käsitellä.
Tässä artikkelissa tehtiin laskinpiirejä niin, että fotoneja (eli valoa) ohjattiin fotoneilla. Sillä vältetään turhat konversiot sähkön ja valon välillä ja sillä on potentiaalia tolkuttomiin nopeuksiin. Aika näyttää tuleeko siitä sovelluksia.
Korvavalo on eri asia, eräänlainen "order out of chaos" itseorganisoituva prosessi, joka tuottaa nerokkaita ideoita kaaoksesta, esim. Mars-himmeli.
Mun Mars himmeli lähti lentoon siitä faktasta että 2003 lennettiin aurinkoenergialla 30 kilsaan jonne ei päästä edes SR-71 koneella .
1999-2003 kennotehokkuus oli olematon. Se on kolminkertaistunut siitä.
Max Q eli suurin dynaaminen paine raketeilla koetaan nopeudessa M2 noin 20 kilsassa. Aurinkoenergia himmeli kykenee ohittamaan tämän max Q vaiheen ilman ongelmia jolloin esim 36 kilsassa ollaan jo avaruudellisessa ololosuhteissa joissa raketille saadaan paras mahdollinnen tehokkuus ja ilmanvastus on hävinnyt siitä ylöspäin rakettivoimalla kiihdytettäessä. Akut ja kennotehokkuus mahdollistaa 4/5 massata rakettipolttoaineen kuljetuksen joka riittää radalle pääsemiseen. Tästä ei teoriassa voi olla mitään epäselvyyttä.
Optinen tietokone korvaa vain sähköisen on-off piirin fotoneilla toteutetulla vastaavalla , ei mitään savolaista suattaapi olla niinnii, suattaapi olla toisinnii jahkailua.
Korvavalo korvaa taas vähentyneen auringon vaikutuksen käpylisäkkeessä...joka on samaa sarveiskalvoa kuten silmätkin, joka säätää vireystasoa. Käpylisäke sijaitsee lähellä takaraivoa ja korvakäytävän kautta sinne saadaan kallon läpi valoa.
Tuli saunamajurilta niin kova väite, että tarvitaan lähde. Tarjoilisitko lähteen ? (Valkee Oy:n nettisivut tai suoli24 will be rejected)
Kaavani ovat lähtökohtaisesti yliluonnollisissa yksiköissä c = ħ = 1/2π = ε = μ = -1 = 1
Sarveiskalvo on läpinäkyvä alle miilin paksuinen, silmän värikalvon päällä oleva kalvo, n. sentin halkaisijaltaan ja käpyrauhanen on melkein aivojen keskellä, sinne ei pääse korvan kautta valoa normaaleilla ihmisillä.
Tällä hetkellä, eli 2020 voimme sanoa, että korvavalo on ollut merkittävämpi keksintö, kuin optinen tietokone.
Oikein hieno tulos, jäädään odottelemaan sovelluksia.